Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Galeria Melissa in New York by Pascali Semerdjian Arquitetos

 
April 13th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Pascali Semerdjian Arquitetos

When we visited the place where the Gallery would be located, we felt that the space provided a cozy distance from the pace of the city. We then drew a parallel with the older shelters in existence – the caves. It was based on this reflection that we developed the project. Designed in partnership with Edson Matsuo, Grendene’s design director, the Melissa Gallery was designed to harmonize with the concept of a shelter, of refuge in the middle of a megalopolis. Floor, wall and ceiling were built with the same finish to stress this impression, and the shoes are arranged in small increases in both wall and floor that evoke stalagmites – the cave formations that protrude from cave floors towards the ceiling.

Image Courtesy © Pascali Semerdjian Arquitetos

Read the rest of Galeria Melissa in New York by Pascali Semerdjian Arquitetos

Red Mirror Strips in Seoul, South Korea by MasilWIDE

 
April 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MasilWIDE

In Yeoksam-dong 618-2, Gangnam-gu, Seoul, there is a two story building covered with layers of horizontal mirror strips and vertical red transparency strips. Overlapping transparency and reflection, these layered strips of different materials create a strong visual illusion. Walking along the narrow stair passage between the layers, the visitors may feel dizzy not only because of the optical repetition but because of the trembling of the strips. The stair passage links the ground level to the roof deck changing the ordinary views of typical commercial blocks in Seoul to a phenomenal experience.

Image Courtesy © kyung Roh

  • Architects: MasilWIDE
  • Project: Red Mirror Strips
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: kyung Roh

Read the rest of Red Mirror Strips in Seoul, South Korea by MasilWIDE

Wow! Sta. in Chuo-ku Niigata, Japan by Takeru Shoji Architects Co., Ltd.

 
April 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Takeru Shoji Architects Co., Ltd. 

Wow! Sta. is situated in Horinouchi, in the Central Ward of Niigata City – an area where the city center gradually begins to give way to the suburbs. The scenery lining the nearby main road is dominated by large commercial and retail buildings and their accompanying signage.

The businesses, houses and multilevel apartments that sprawl out from Niigata Station constitute this typical inner-city area.

Located just one street back from the main road with its dazzling lights and the din of the traffic, we find an area that is surprisingly calm, unlit by even street lights.

Image Courtesy © Koichi Satake

  • Architects: Takeru Shoji Architects Co., Ltd.
  • Project: Wow! Sta.
  • Location: Chuo-ku Niigata, Japan
  • Photography: Koichi Satake
  • Project architect in charge: Yuki Hirano
  • Architect: Takeru Shoji
  • Structural engineering: Tetsuya Tanaka, Tetsuya Tanaka Structural Engineers
  • Lighting design: Yutaka Inaba, FORLIGHTS
  • Structure: Steel
  • Gross floor area: 258.3 sqm
  • Date of completion: Dec.2015

Read the rest of Wow! Sta. in Chuo-ku Niigata, Japan by Takeru Shoji Architects Co., Ltd.

G.Zanella Primary School Renovation and Extension in Villafranca ( VR), Italia by GDA officina di architettura

 
April 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: GDA officina di architettura 

The project area is located in the outskirts of Villafranca and Verona, between the urban core and the agricultural land.

The more distinctive presence is  the “strada della Rizza” around which is structured the small village Rizza,  that’s  a quite busy output axis of Verona.

The new building is designed as a reconstruction and expansion of a previously existing one  lying parallel to the “strada della Rizza”  and looks like an inhabited wall that protects the school from the nearby road. For this reason, it present a 3,5m high basement in concrete without any window that look like an infrastructure’s construction.

Image Courtesy © Nicolo Galeazzi

  • Architects: GDA officina di architettura
  • Project: G.Zanella Primary School Renovation
  • Location: Villafranca ( VR),  Italia
  • Photography: Nicolo Galeazzi
  • Client: Comune di Villafranca
  • Program: expansion, renovation and energy efficiency of school building
  • Dimension: 2100 mq ( 1200m2 renovation  – 900m2 expansion)
  • Costs: 2.200.000 €

Read the rest of G.Zanella Primary School Renovation and Extension in Villafranca ( VR), Italia by GDA officina di architettura

Carlo Pazolini Brompton in London, England by Giorgio Borruso Design

 
April 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Giorgio Borruso Design 

Carlo Pazolini, Brompton Rd is a 120 sqm space in Knightsbridge, London, housing men’s and women’s shoes and accessories. The design marks an evolution of the Carlo Pazolini worldwide store concept integrating specificities of site. Our design sought to recognize the memory of the adjacent 18th Century Brompton Arcade (now part of a retail store) by recreating a contemporary barrel vault ceiling as well as the illusion via a mirror wall that the space opens to the exterior at the back. An historical detail in the facade was used as a generative “seed” for the interior geometric language and led us to a pointed rather than semicircular barrel vault design. The memorialization of this neighboring arcade space led to a tunnel-like twisting of the interior in such a way that the floor, walls, and ceiling become wrapped into one another, creating a vortex of movement from front to back in which design elements flock like schools of fish moving through a turbulent fluid environment.

Image Courtesy © Giorgio Borruso Design

  • Architects: Giorgio Borruso Design
  • Project: Carlo Pazolini Brompton
  • Location: London, England, UK
  • Software used: FormZ

Read the rest of Carlo Pazolini Brompton in London, England by Giorgio Borruso Design

GeoEdge offices in Tel Aviv, Israel by Studio Samuelov

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studio Samuelov

The Space

Our underlying design strategy was to disperse designated closed rooms throughout the floor, to create open work extensions which enjoy a measure of intimacy to reinforce the \”team\” spirit of specific outfits. The creation of surrounding large windows allows for ultimate utilization of natural daylight in the interior, sending a message of transparency and openness that enhances human interaction and strengthens GeoEdge’s corporate culture.

Image Courtesy © Yoav Peled

  • Architects: Studio Samuelov
  • Project: GeoEdge offices
  • Location: Ramat Hahayal, Tel Aviv, Israel
  • Photography: Yoav Peled
  • Graphic design: Studio Luka
  • Construction: Tidhar

Read the rest of GeoEdge offices in Tel Aviv, Israel by Studio Samuelov

Hongkun Art Auditorium in Beijing, China by Penda architecture & design

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Penda architecture & design

Penda creates an “escheresque” space with arches, steps and mirrors for an art auditorium in the centre of Beijing.

Penda recently finished a Project for an Art Auditorium on the Southern 3rd Road in Beijing. The venue is located at Xi Da Wang Lu, an upcoming cultural area with Galleries and Museums in its neighbourhood. Next to it Art Auditorium, penda completed the “Hongkun Museum of Fine Arts” in 2013.

Image Courtesy © Xia Zhi

  • Architects: Penda architecture & design
  • Project: Hongkun Art Auditorium
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Xia Zhi
  • Project Team: Chris Precht, Dayong Sun, Jing Wang, Li Pengchong, Wen Xu, Bai Xue, Mingxue Sun
  • Project Size: 270 sqm
  • Project Year: 2016

Read the rest of Hongkun Art Auditorium in Beijing, China by Penda architecture & design

CAFE PORTOBELLO in São Paulo, Brazil by Diego Revollo Arquitetura

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Diego Revollo Arquitetura 

architect Diego Revollo and his team had as a challenge to develop the new project of Café Portobello, a disputed place by customers and partners which frequent the store.

It should be used in the project 3 launches, totally different among themselves in texture, style and format, but with very close tones, from white to light gray, of the new collection #InOutPuraMatéria.

Image Courtesy © Diego Revollo Arquitetura

Read the rest of CAFE PORTOBELLO in São Paulo, Brazil by Diego Revollo Arquitetura

MUSEO AMPARO in Puebla, Mexico by TEN Arquitectos

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: TEN Arquitectos 

In the historical center of Puebla, the Amparo Museum is housed in a complex of colonial buildings. The Amparo Foundation wanted to improve the visitor’s experience and increase the museum’s exhibition capacity without destroying the original historic construction. With a limited site, TEN Arquitectos modernized Amparo’s spaces and updated its circulation through the insertions of glass vestibules of varying scales.

Image Courtesy © TEN Arquitectos

Read the rest of MUSEO AMPARO in Puebla, Mexico by TEN Arquitectos

University of Winchester Winton Chapel in England by Design Engine Architects Ltd

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Design Engine Architects Ltd 

The project was to renovate and extend the University’s Victorian Chapel. Originally built in 1880, and then extended in 1927, the Chapel is used for a number of different events and purposes: services, group meetings, concerts and as a place of quiet contemplation.

In 2015 the University commissioned Design Engine Architects to oversee a complete restoration of its internal and external fabric. In addition, the University asked for an extension to the chapel, to include a small side chapel and a social and meeting space. The brief was to create a very special project, to sit as a small ‘jewel’ in the heart of the campus.

Image Courtesy © Design Engine Architects Ltd

  • Architects: Design Engine Architects Ltd
  • Project: University of Winchester Winton Chapel
  • Location: King Alfred Campus, University of Winchester, England, UK
  • Client: University of Winchester
  • Structural engineer: Paul Tanner Associates
  • M&E consultant: Robert Cartwright Design
  • Quantity surveyor: Evolution 5
  • Lighting consultant: Chris Reading & Associates
  • Main Contractor: R.V. Dart

Read the rest of University of Winchester Winton Chapel in England by Design Engine Architects Ltd

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise