Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

The Bands in Lofoten, Norway by The Oslo School of Architecture and Design (AHO)

 
October 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: The Oslo School of Architecture and Design (AHO) 

The project is located in Kleivan, north of the Polar Circle, in an archipelago formed by an 1100 m high wall of mountains and cliffs that stretches 250 kms. into the North Sea.

The Bands from the south SMALL, Image Courtesy © The Oslo School of Architecture and Design (AHO)

The Bands from the south SMALL, Image Courtesy © The Oslo School of Architecture and Design (AHO)

Read the rest of The Bands in Lofoten, Norway by The Oslo School of Architecture and Design (AHO)

Penthouse Ecopark in Hung Yen, Vietnam by i.house Architecture & Construction

 
October 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: i.house Architecture & Construction

Optimizing the home owner’s aesthetic personality and bringing more green and most relaxing space are the criteria set out for the architects. Based on a current land-site that is cramped and limited in size (90sqm/floor), the architects have used a variety of solutions from creating floor-through space, omitting unnecessary rooms/space, fully maximizing the beautiful views of the urban township and laying unique green parts (garden stands).

For the Penthouse apartment, a contemporary design style was applied in combination with the use of several selected, classic industrial-style furnitures.

Image Courtesy © Le Hoang

Image Courtesy © Le Hoang

  • Architects: i.house Architecture & Construction
  • Project: Penthouse Ecopark
  • Location: Penthouse 2403 – A1 – Ecopark – Hung Yen, Vietnam
  • Photography: Le Hoang
  • Architect in Charge: Chu Ngoc Anh
  • Architects team: Le Canh Van, Dang Huy Cuong, Tran Vu Hoang
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 250m2
  • Completion Year: 2016

Read the rest of Penthouse Ecopark in Hung Yen, Vietnam by i.house Architecture & Construction

Maiten House in X Región, Chile by Cristian Hrdalo Arquitectos

 
October 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MITTY comunicaciones

Maitén House is a country holiday house located on the southern region of Chile near Puerto Octay city. On the shores of the Llanquihue Lake, overlooking the Puntiagudo, Osorno and Calbuco volcanoes.

Image Courtesy © Guy Wenborne

Image Courtesy © Guy Wenborne

  • Architects: Cristian Hrdalo Arquitectos (Cristian Hrdalo)
  • Project: Maiten House
  • Location: Puerto Octay, X Región – Chile
  • Photography: Guy Wenborne and Cristian Hrdalo
  • Project Area: 950 m2
  • Project Year: 2008

Read the rest of Maiten House in X Región, Chile by Cristian Hrdalo Arquitectos

Erhvervsakademi Sjælland – Roskilde Campus in Denmark by WE architecture + Friis & Moltke

 
October 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: WE architecture

Roskilde Campus is a new educational area for 1500 students within the fields of marketing, IT, and food engineering. The total project is 10.000m2 which includes renovation as well as 4000m2 new build. The new building contains educational areas, classrooms, canteen, production kitchen and administration.

The Campus will host various fields of education and the development of the project has taken a clear starting point in the needs of the individual fields of education. Three main concepts have been essential in the design process, “Community”, “Respect” and “Durability”.

Image Courtesy © WE architecture + Friis & Moltke

Image Courtesy © WE architecture + Friis & Moltke

  • Architects: WE architecture + Friis & Moltke
  • Project: Erhvervsakademi Sjælland – Roskilde Campus
  • Location: Roskilde, Denmark
  • Software used: Rhino 3D using V-ray, Rhino (2D), Illustrator, Photoshop
  • Client: Erhvervsakademiet Sjælland
  • Engineers: Alectia
  • Contractor: H. Skjøde Knudsen
  • Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Morten Breinholt Christensen, Kasper Munk, Corrado Galasso, Alexandra Ramos, Laura Ravier, Simon Skriver, Xinyuan Lin
  • Size: 10.000 m2 restorations and 4000 m2 new building construction
  • Budget: 172 million DKK
  • Assignment: Invited competition / 1st Prize
  • Status: Winner of competition, ongoing

Read the rest of Erhvervsakademi Sjælland – Roskilde Campus in Denmark by WE architecture + Friis & Moltke

Crystal City Zhongguancun in Beijing, China by Girimun

 
October 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Girimun

The regeneration of the central landscape piece of the Business Technology Park in the heart of Zhongguancun will give place to this unique destination of shopping, entertainment, gardens and outdoor events. The four-storey development integrates with the landscape forming a new gentle topography for the site amongst indoor and outdoor spaces and activities. A sinuous spine circulation leads to atriums and event spaces associated with theme clusters such as Technology, Fashion, Entertainment, Convenience, Sport, Family & Kids and Education.

Image Courtesy © Girimun

Image Courtesy © Girimun

  • Architects: Girimun
  • Project: Crystal City Zhongguancun
  • Location: Beijing, China
  • Client: Guangyao Dongfang
  • Size: 310,000 sq mt
  • Design: 2014

Read the rest of Crystal City Zhongguancun in Beijing, China by Girimun

Grant Place in Queensland, Australia by Absolut Custom Glass Systems

 
October 19th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Absolut Custom Glass Systems 

The brief from the client was to create a fresh, resort style family home.

Due to the warm climate, the extraordinary amount of sunny days on the Gold Coast and the property’s location on the regions Riviera it was important to spread as much of the living area to outside as possible. At the same time, it was just as important to blend the outdoor and the internal area together with the extensive use of toughened clear glass. Glass pool fencing helps to create a true resort style residence whilst not compromising on the intimacy that the owner should feel with their home. The house looks out over the waterway system that attracts so many people to the area, making it possible to park your car out the front of the house and have your boat docked in the backyard. The river system is a network of waterways that link the entire region together and, for most small boats, allows access to the ocean.

Image Courtesy © Absolut Custom Glass Systems

Image Courtesy © Absolut Custom Glass Systems

  • Architects: Absolut Custom Glass Systems
  • Project: Grant Place
  • Location: Broadbeach Waters, Queensland, Australia
  • Glass Layout & Design: Jason Walsh
  • Builder: Adrian Hill Developments
  • Building Design: Stuart Osmond

Read the rest of Grant Place in Queensland, Australia by Absolut Custom Glass Systems

RØLDAL CABIN in Norway by REIULF RAMSTAD ARKITEKTER

 
October 19th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: REIULF RAMSTAD ARKITEKTER

The Røldal family vacation home is recognisable for its compact, defined and geometric shape. The objective of preserving as much of the surrounding landscape possible as a high priority resulted in the design of two volumes: a small cabin and an annex, that keep a dialogue with the encompassing nature. Dividing the structures also answers to the need of a high flexibility and to accommodate dierent family compositions in separate spaces. The articulated section is adapted to the steep terrain and is assigned to create interconnected floors and capture the views of both the forest and the hillside.

Image Courtesy © RRA

Image Courtesy © RRA

  • Architects: REIULF RAMSTAD ARKITEKTER
  • Project: RØLDAL CABIN
  • Location: Røldal, Norway
  • Photography: RRA
  • Size / value: 63 + 11 m2
  • Status: Under development

Read the rest of RØLDAL CABIN in Norway by REIULF RAMSTAD ARKITEKTER

The Shanghai Library East Hall in China by nARCHITECTS

 
October 19th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: nARCHITECTS

nARCHITECTS has won the 1st prize (Concept Design) in the 2016 International Young Architects Design Competition for the 110,000m2 Shanghai Library East Hall. The competition, which generated over 200 entries, was held by Shanghai Pudong New Area People’s Government, aimed at enhancing Shanghai’s unique cultural influence and promoting qualities of public lives. The library proposal entitled “Library as Home” envisions a library that feels like a large house for all, with a rich variety of environments that Shanghai’s citizens could appropriate as their own. As such, our design is inspired by the intimate connections between people, media and nature in libraries of the ancient world.

Image Courtesy © Sonaar

Image Courtesy © Sonaar

  • Architects: nARCHITECTS
  • Project: The Shanghai Library East Hall
  • Location: Shanghai, China
  • Rendering: Sonaar
  • Software used: Rhino and AutoCad

Read the rest of The Shanghai Library East Hall in China by nARCHITECTS

Captain’s House in Shohola, Pennsylvania by Bromley Caldari Architects PC

 
October 19th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Bromley Caldari Architects PC 

The client, a retired Army captain, asked us to design an urban loft on a steep, wooded, rocky site overlooking the Delaware River in rural Shohola, Pennsylvania.  The house is an escape from New York City and a laboratory for ideas – a place to read and work, pace and think.  A place where indoors and outdoors blur.

The design is made of two intersecting rectangular volumes.

Image Courtesy © Bromley Caldari Architects PC

Image Courtesy © Bromley Caldari Architects PC

Read the rest of Captain’s House in Shohola, Pennsylvania by Bromley Caldari Architects PC

Oaxen in Stockholm, Sweden by Architect Mats Fahlander

 
October 19th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Architect Mats Fahlander 

In the historical area of Djurgårdsvarvet, an old renovated shipyard on the island of Djurgården, a run down shed has been rebuilt to house renown restaurant Oaxen, relocating it from far out in the archipelago to the city centre. The building accomodates two restaurants, the bistro Oaxen Slip and the fine dining restaurant Oaxen Krog, seating 76 respectively 32 people.

The new building has inherited the silhouette of the old shed it replaces, Image Courtesy © Åke E:son Lindman

The new building has inherited the silhouette of the old shed it replaces, Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Architect Mats Fahlander
  • Project: Oaxen
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Client: Oaxen Krog AB
  • Lead Architects: Mats Fahlander and Agneta Pettersson
  • Collaborators: Eid Al Fakir, Linda Lindstrand
  • Consultants: Henrik Kaasgaard, William Maruschak
  • Structural Engineering: SD Project, Mikael Sivertsson, Pavel Berzov
  • Electrical Engineering: MSIB, Dick Högvall, John Söderberg
  • HVAC Engineering: Incoord, Martin Silfverling
  • Acoustic Engineering: City Vision Sweden Miljö, Olle Markstedt
  • Contractor: Einar Mattsson Byggnads AB
  • Project size: 725 sqm
  • Completed: 2013

Read the rest of Oaxen in Stockholm, Sweden by Architect Mats Fahlander

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise