Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

A stable turned into an office in West Flanders, Belgium by Studio Farris Architects

 
June 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Image MEDIA AGENCY

Studio Farris Architects transformed a small barn, part of a farm complex with several buildings, into an office space with meeting room, library, office desks and a resting/reading area.

The owner wanted to have a small office detached from his house so he would be able to work from home at times. The stable was no more in use so he decided to use it as his home-office.

Image Courtesy © Koen Van Damm

Image Courtesy © Koen Van Damm

  • Architects: Studio Farris Architects
  • Project: A stable turned into an office
  • Location: West Flanders, Belgium
  • Photography: Koen Van Damm
  • Contractor: Vooruitzicht – Art
  • Structural engineering: Brosens
  • Size:
    • Site: 8 hectares
    • Floor area: 100 square meters
  • Status: Completed in January 2016

Read the rest of A stable turned into an office in West Flanders, Belgium by Studio Farris Architects

KINDERGARTEN in Brasília, Brazil by ceu arquitetos

 
June 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: ceu arquitetos

The project proposes a volumetric “home”, based on the characteristic features of children’s drawings. The goal is to rescue the home of senses: welcome, belonging and familiarity. The student complex, divided into blocks or “houses”, aims to change the concept of school building and become a landscape in its own right, a metaphor for the playhouse or even a small town. The school becomes a symbol for the neighborhood for having a playful feature that differentiates it from other buildings. The warmly of the “houses” invites us to live our dreams, introducing a bit of fantasy to routine life not only of children but of the entire neighborhood; as well as inspire our lives with a little poetry.

Image Courtesy © ceu arquitetos

Image Courtesy © ceu arquitetos

  • Architects: ceu arquitetos
  • Project: KINDERGARTEN
  • Location: Brasília, Brazil

Read the rest of KINDERGARTEN in Brasília, Brazil by ceu arquitetos

Casa P12 in Lima, Peru by Martin Dulanto Arquitecto

 
June 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Martin Dulanto Arquitecto

This project takes part of a personal exploration where different blocks and the vacuum generated between them are the protagonists.

The volume was proposed as a large white box that has been excavated and within which appear different “buckets” with various materials (wood, exposed concrete, etc.).

Image Courtesy © Juan Solano

Image Courtesy © Juan Solano

  • Architects: Martin Dulanto Arquitecto
  • Project: Casa P12
  • Location: Cañete, Lima, Peru
  • Photography: Juan Solano
  • Software used: AutoCad and Sketchup
  • Contributors: Martha Leyva, Raúl Montesinos, Paola Hagei, Pierina Sanchez
  • Structures: Jorge Avendaño
  • Lighting: Lighting Solight (Solange Avila)
  • Landscaping: Landscaping ML (Marisa Larrain)
  • Construction: Taller 33
  • Land area: 205m2
  • Year built: 2012

Read the rest of Casa P12 in Lima, Peru by Martin Dulanto Arquitecto

Integral Kids Centre (IKC) Zeven Zeeën in Amsterdam, Netherlands by Moke Architecten

 
June 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Moke Architecten

In Banne Buiksloot in the north of Amsterdam the general building fabric consists of high apartment blocks. In contrast the public buildings do the opposite. They form a network of low buildings that seek a strong connection to the public domain. The new 2 storey primary school, designed by the architect Gianni Cito of the Amsterdam office Moke Architecten, does the same. The school stands out due to its crenelated shed roof and the tribune stairway that connects the school with the playground. The playful round windows and the red scaly façade give the building an autonomous expression that fits its public role.

Image Courtesy © Moke Architecten

Image Courtesy © Moke Architecten

  • Architects: Moke Architecten
  • Project: Integral Kids Centre (IKC)  Zeven Zeeën
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Client: Stadsdeel Amsterdam Noord
  • Team: P. de Weerd, V. Falconi, N. Leszczynska
  • Structural Engineer: Pieters Bouwtechniek
  • Environmental engineer:  Merosch
  • Surveyor: Boshuizen Bouwadvies
  • Status: Gerealiseerd
  • Floor area: 2.000 m2
  • Year: 2013 – 2015

Read the rest of Integral Kids Centre (IKC) Zeven Zeeën in Amsterdam, Netherlands by Moke Architecten

Örnsro Timber Town in Örebro, Sweden by C.F. Møller Architects

 
June 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: C.F. Møller Architects

With the “Örnsro Trästad” (Örnsro Timber Town) proposal, C.F. Møller Architects and C.F. Møller Landscape, in cooperation with Slättö Förvaltning, have won the task of designing a visionary residential quarter in central Örebro, Sweden. The competition was held by Örebro Municipality together with the Swedish Association of Architects with the aim of creating an extraordinary urban quarter, as a “new impulse in the city”.

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Örnsro Timber Town
  • Location: Örnsro, Örebro, Sweden
  • Client: Slättö Förvaltning AB
  • Extent: approx. 18,000 m2
  • Year: 2016

Read the rest of Örnsro Timber Town in Örebro, Sweden by C.F. Møller Architects

Hotel Burgund in Parcines, Italy by monovolume architecture+design

 
June 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: monovolume architecture+design

The Hotel Burgund is located in Parcines and consists of a main building in traditional style with a gable roof and a modern building with large terraces and flat roof, which was built in 2006.

The project is now planning to adapt the traditional the modern one.

Image Courtesy © monovolume architecture+design

Image Courtesy © monovolume architecture+design

Read the rest of Hotel Burgund in Parcines, Italy by monovolume architecture+design

Villas On The Spanish Costa in Tarragona by White Houses Costa Dorada SL

 
June 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: White Houses Costa Dorada SL 

The wonderful light of the Mediterranean enters into this house through its large windows establishing a continuous source of dialogue with the outside.

The elementary colors and noble materials join hands in this project in an inspiring atmosphere.

Image Courtesy © EUGENI PONS

Image Courtesy © EUGENI PONS

  • Architects: White Houses Costa Dorada SL
  • Project: Villas On The Spanish Costa
  • Location: Tarragona, Spain
  • Photography: EUGENI PONS
  • Software used: SKETCHUP PRO 2016
  • Surface Areas:

    • Total covered Surface areas: 321 m2
    • Total terrace surface: 106 m2
    • Total Surface area: 427 m2
    • Total Plot surface: 400 m2

Read the rest of Villas On The Spanish Costa in Tarragona by White Houses Costa Dorada SL

Parais@ in Madrid, Spain by Manuel Ocaña Fast and Furious Production Office

 
June 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Manuel Ocaña Fast & Furious Production Office

One. It is a refurbishment work  for an especially dear, single woman. The apartment is located where the sun sets in Madrid. The space is interior, configured by three bays of 17 m2.

Two. She is determined about what she wants. Authentic wood pavement, geometrical floors, a tatoo as Beyonce´s and gentrifying environment with all the clichés that it involves.

Image Courtesy © Miguel de Guzman

Image Courtesy © Miguel de Guzman

Read the rest of Parais@ in Madrid, Spain by Manuel Ocaña Fast and Furious Production Office

Office of BPC Banking Technology in Utrecht, the Netherlands by IND Architects

 
June 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: IND Architects 

Office in a modern Scandinavian style. Interior imbued with idea of a thought and technological systems that are company’s main encouragers and at the same time the result of its work.

Image Courtesy © Alexey Zarodov

Image Courtesy © Alexey Zarodov

  • Architects: IND Architects
  • Project: Office of BPC Banking Technology
  • Location: Papendorpseweg, 93 3528 BJ Utrecht, the Netherlands
  • Photography: Alexey Zarodov
  • Client: BPC Banking Technologies
  • General contractor: KOERS
  • Meubel: Martela, Actiu, Ahrend
  • Floor: Interface
  • Glass and transformable partitions: Wipro
  • Project Size: 832 m2
  • Date: 2015 – design, 2016 – realization

Read the rest of Office of BPC Banking Technology in Utrecht, the Netherlands by IND Architects

New Amsterdam Courthouse in The Netherlands by KAAN Architecten

 
June 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: KAAN Architecten 

KAAN Architecten has won the commission to design the New Amsterdam Courthouse. The building will be located at the intersection of the Zuidas and Parnassusweg, where the present judicial complex will be demolished. The new building is to be completed in 2020. In the meantime, the law courts will be temporarily housed elsewhere in the neighbourhood. With a staff of 1.000, including 200 judges and 800 professionals, as well as many daily visitors and the processing of 150.000 cases a year, the Courthouse of Amsterdam is the largest in the Netherlands.

 Image Courtesy © Beauty & The Bit, KAAN Architecten

Image Courtesy © Beauty & The Bit, KAAN Architecten

  • Architects: KAAN Architecten (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: New Amsterdam Courthouse
  • Location: Parnassusweg, Amsterdam, The Netherlands
  • Visualisation: Beauty & The Bit, KAAN Architecten
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Adobe Suite and Rhinoceros
  • Client: Rijksvastgoedbedrijf
  • Project team: Ana Rivero Esteban, Beatrice Bagnara, Dennis Bruijn, Sebastiaan Buitenhuis, Marten Dashorst, Sebastian van Damme, Cecilia Dobos, Paolo Faleschini, Raluca Firicel, Narine Gyulkhasyan, Moritz Kühl, Marco Lanna, Yinghao Lin, Marija Mateljan, Kevin Park
  • Contractor: consortium NACH: Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, Heijmans, M.J. de Nijs & Zonen, Facilicom
  • Advisor construction: ABT
  • Advisor technical installations: ABT
  • Advisor fire control and acoustics: ABT
  • GFA: 47.257 m2
  • Design: 2014 – 2016
  • Start construction: august 2017 (expected)
  • Completion: september 2020 (expected)

Read the rest of New Amsterdam Courthouse in The Netherlands by KAAN Architecten

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy