Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Single Family House in Parede, Portugal by Humberto Conde Arquitectura

 
June 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Humberto Conde  Arquitectura

The project aims to develop a single house located in the centre of Parede, Cascais, in a site characterized as Historical Urban Space. The lot of the house as a particular elongated and thin configuration like the adjacent lot on the left side – South.

Image Courtesy © Humberto Conde Arquitectura

Image Courtesy © Humberto Conde Arquitectura

Read the rest of Single Family House in Parede, Portugal by Humberto Conde Arquitectura

Dambovita Office Building Competition in Bucharest, Romania by Razvan Barsan + Partners

 
June 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Razvan Barsan + Partners

The complex consists of three building units which functions as a whole. The first unit, with a built area of ​​1700 square meters, accommodates the DGIT area and DGV, while the second unit, with a built area of ​​1000 square meters, contains ANAF’s office spaces. The two units are linked by a connecting body which on the ground floor takes the form of an atrium that directs traffic flow, while at the upper level  functions as a vertical circulation and connection point.

Renderings: arch. Radu Rechiteanu

Renderings: arch. Radu Rechiteanu

  • Architects: Razvan Barsan + Partners
  • Project: Dambovita Office Building Competition
  • Location: Bucharest, Romania
  • Team: arch. Razvan Barsan, arch. Dana Ioana Tudor, arch. Dragos Nastase
  • Renderings: arch. Radu Rechiteanu
  • Year: 2015

Read the rest of Dambovita Office Building Competition in Bucharest, Romania by Razvan Barsan + Partners

Family House in Horjul, Slovenia by 2AMV Arhitekti

 
June 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: 2AMV Arhitekti

A modern family house positioned on a hill in the idyllic countryside of Ljubljana, Slovenia. It offers its owners a fabulous view of the nearby Village of Horjul on its north side, and panoramic views of the farmland in the south. It’s organized so that the living area is in the top level with the larch-wood terrace providing shade in the south. The sleeping quarters are in the partially underground fool level connected the outside area. Exactly this connection of the internal functions of the house and the hillside was the main goal of the design team 2AMV Arhitekti. This is also prominent in the way the garage is cut into the hill.

Image Courtesy © 2AMV Arhitekti

Image Courtesy © 2AMV Arhitekti

  • Architects: 2AMV Arhitekti
  • Project: Family House
  • Location: Horjul, Slovenia

Read the rest of Family House in Horjul, Slovenia by 2AMV Arhitekti

San Francisco Eichler Remodel in California by Klopf Architecture

 
June 4th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Klopf Architecture

The owners came to Klopf Architecture with a clear vision: Create a brighter home with clean lines and visual surprises – but that enhances the Eichler vernacular – that blurs the boundaries between inside and outside and supports “modern living”.

Image Courtesy © Mariko Reed

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: San Francisco Eichler Remodel
  • Location: San Francisco, California, USA
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD version 16
  • Project Team: John Klopf, AIA, Jackie Detamore, AIA, Klara Kevane, and Yegvenia Torres-Zavala
  • Landscape Architect: Outer Space Landscape Architects
  • Contractor: San Francisco Design and Construction
  • Cabinetry: Benchmarc Woodworking
  • Zinc Panels: Product and Design Metalwork
  • Year completed: 2015

Read the rest of San Francisco Eichler Remodel in California by Klopf Architecture

Bay Valley Science & Technology Park in Shanghai, China by 10design

 
June 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: 10design

The Bay Valley Science and Technology Park is a 400,000sqm office development in New Jiangwan, Shanghai. It is one of 10’s first major significant projects completed in the summer of 2014. The project is comprised of low and mid-rise corporate headquarter office buildings designed for city and regional enterprises. The project contains 22 office buildings ranging in height from 40m tall to 80m tall.

Image Courtesy © Kerun Ip

Image Courtesy © Kerun Ip

  • Architects: 10design
  • Project: Bay Valley Science & Technology Park
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Kerun Ip
  • CGI Team: Jon Martin, Shane Dale
  • Co Design Partners: Barry Shapiro, Scott Findley
  • Architectural Team (Shanghai): Barry Shapiro, Tania Conforti, Chen Yue Yue, Dai Yu Cheng, Dawen Qin, Zhu Qi
  • Architectural Team (Hong Kong): Scott Findley, Garry Phillips, Nigel Height, Sean Quinn, Laura Rusconi Clerici
  • Architectural Team (Edinburgh): Adrian Boot, Philip Gray, Robert Rodriguez
  • Landscape Team: Ewa Koter, Fabio Pang
  • Interiors Team (10+paring onions): Alex Wong, Nick Chow, Kylie Chow, Winky Siu
  • Site: 160,000 sqm
  • GFA: 400,000 sqm

Read the rest of Bay Valley Science & Technology Park in Shanghai, China by 10design

Huawei UAE Headquarters in Dubai by 10design

 
June 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: 10design

Huawei recently announced its partnership with MENA’s largest ICT hub, Dubai Internet City (DIC) – a member of TECOM Group, to establish its national headquarters in the UAE.  This long term investment will help to drive the country’s vision to make Dubai the smartest city in the world.

Image Courtesy © 10design

Image Courtesy © 10design

  • Architects: 10design
  • Project: Huawei UAE Headquarters
  • Location: Dubai, UAE
  • Client: TECOM
  • Architectural Design Team: Nick Cordingley, Chris Jones, Kishor Lad, Jamie Webb, Eugene de Villiers, Alexey Golbraykh, Sean Quinn, George Aguirre, Karolina Kurzak, and Janet Tam
  • CGI Team: Jon Martin, Yasser Salomon, Peter Alsterholm, David Guardado, and Laura Simonsen
  • Space Type: Grade A Office, Retail and F&B
  • Service: Architecture, Sustainability, CGI
  • Site Area: 2791 sqm
  • GFA: 8195 sqm
  • Height: 30m

Read the rest of Huawei UAE Headquarters in Dubai by 10design

Entrepreneur Offices in Madridejos, Spain by OOIIO Architecture

 
June 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: OOIIO Architecture

OOIIO wins 1st Prize in the public competition for the construction of the new Business Incubator Office Building in Madridejos, Toledo.

The municipality of Madridejos wanted to rehabilitate a former health center that had been abandoned in this “Manchega” locality and organized the ideas competition for it.

Image Courtesy © OOIIO Architecture

Image Courtesy © OOIIO Architecture

  • Architects: OOIIO Architecture
  • Project: Entrepreneur Offices
  • Location: Madridejos, Castilla La Mancha, Spain
  • Client: Council of Madridejos
  • Team: Joaquín Millán Villamuelas, Jesús Reyes García, Magdalena Polvorinos Caeiro
  • Area: 644 m2

Read the rest of Entrepreneur Offices in Madridejos, Spain by OOIIO Architecture

Main Stay House in Texas by Matt Fajkus Architecture

 
June 4th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Matt Fajkus Architecture

Austin’s Bouldin Creek neighborhood provides a unique and ever-changing context to the Main Stay House. The challenges were both cultural and site-specific. The Main Stay House exists as a simple and straightforward proposal – an architectural experiment on domesticity – enabling lifestyle flexibility through clean forms, relatable materiality, and an urban infill living space that blurs the lines between inside and outside.

Image Courtesy © Charles Davis Smith

Image Courtesy © Charles Davis Smith

Read the rest of Main Stay House in Texas by Matt Fajkus Architecture

Jazz Campus in Basel, Switzerland by BUOL & ZÜND

 
June 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: BUOL & ZÜND 

The idea was to plan a building which is dedicated to jazz. It was a challenge to bring the two disciplines together as jazzmusic works with improvisation and serendipity while architecture seaks to avoid random and tries to plan and fix things to make them persist. The second question was how to integrate a new building into the grown city structure of the old town in Basel. During our research we realized that the plan of the buildings on the site hasn’t changed much during centuries although the buildings themselves were exchanged several times. So we decided to believe in the “architecture-trouvée” and create the building’s volume on the base of the old citymap. The result is a diverse volume with a courtyard in the center.

Image Courtesy © Georg Aerni

Image Courtesy © Georg Aerni

  • Architects: BUOL & ZÜND
  • Project: Jazz Campus
  • Location: Utengasse 15-17, 4058 Basel, Switzerland
  • Photography: Georg Aerni
  • Software used: ArchiCAD, SketchUp
  • Design team: Robert Müller, Rémy Schuster
  • Structural engineering: WGG Schnetzer Puskas, Basel
  • Acoustics: Applied acoustics, Gelterkinden
  • Ventilation planners: Ruedi Wirz, Basel
  • Construction management: Sulzer + Buzzi, Pratteln
  • Execution planning steel-lightweight construction: Arbeitsgem. Rodoni AG und G. Canonica AG Basel
  • Owner and construction supervision: Stiftung Habitat, Stiftung Levedo, Hochschule für Musik, Basel
  • Construction period: 2011 – 2013

Read the rest of Jazz Campus in Basel, Switzerland by BUOL & ZÜND

Earls Kitchen + Bar Crossroads in Edmonton, Canada by McKinley Burkart Architects

 
June 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: McKinley Burkart Architects

Many food+beverage clients require design solutions for multiple locations, both nationally and internationally. McKinley Burkart recognizes the need for design that is scalable and adaptable, with individual elements that can be repeated and evolved effectively whether for two or 100 locations. Furthermore, McKinley Burkart believes in the power of interior design to develop a strong brand message and customer familiarity. The concept for Earls Crossroads, and future Earls locations, was to open and lighten the space while incorporating timeless materials that would patina over time. Ensuring design longevity, natural stone, wood, leather and concrete were used throughout the space. Creating a cohesive customer experience between multiple restaurant locations, McKinley Burkart aligned the design with the national brand. By focusing on a consistent tone, with distinct recurring components, rather than a cookie-cutter design, each restaurant location, is unique yet on-brand. The overall aesthetic creates the ideal space for comfortable and stylish dining and embodies notions of a laid-back cool vibe.

Image Courtesy © Jamie Hyatt Photography

Image Courtesy © Jamie Hyatt Photography

  • Architects: McKinley Burkart Architects
  • Project: Earls Kitchen + Bar Crossroads
  • Location: Edmonton, Canada
  • Photography: Jamie Hyatt Photography
  • Software used: AutoCad

Read the rest of Earls Kitchen + Bar Crossroads in Edmonton, Canada by McKinley Burkart Architects

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy