Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

San Shan Bridge in Beijing, China by penda

 
August 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: penda

The San Shan Bridge spans across the Gui River and will be an integral part of the infrastructure program for the Olympic Winter Games 2022 in Beijing and connects the city center with Zhangjiakou. The english translation of “San Shan” is 3 Mountains and describes the form of the bridge seen from the side with its 3 arches connecting to its hilly backdrop.

Image Courtesy © penda architecture & design

Image Courtesy © penda architecture & design

  • Architects: penda
  • Project: San Shan Bridge
  • Location: Beijing, China
  • Team: Chris Precht, Dayong Sun, Wang Jing, Yu Zizhi, Bai Xue, Li Pengchong, Snow Sun
  • Structural Engineer: ARUP
  • Year: 2016

Read the rest of San Shan Bridge in Beijing, China by penda

Southwood in London, England by LLI Design

 
August 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

LLI Design recently completed a total redesign and refurbishment of a 4 story 1970’s townhouse in Highgate, a leafy and desirable part of London.

The house had tremendous potential and the new owners, a young professional couple, wanted to embrace the 1970’s feel, rather than try to ignore it, albeit not in a cliched way. Top of their wish list was a contemporary glass and steel open tread staircase and a master bathroom with a distinctive WOW factor.

Image Courtesy © Alex Maguire

Image Courtesy © Alex Maguire

  • Architects: LLI Design
  • Project: Southwood
  • Location: Highgate, London, England
  • Photography: Alex Maguire
  • Contractors: Pegasus Property
  • Home Automation: Pegasus Automation

Read the rest of Southwood in London, England by LLI Design

Private House in Val Tidone, Italy by Park Associati

 
August 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Park Associati

This house is situated in the foothills of the Val Tidone, in the Piacentine countryside. Conceived as a contemporary interpretation of the traditional ‘cascina’ and barns typical of the area – reflected in the materials and proportions – it presents itself as a modern design, free from nostalgic elements.

Image Courtesy © Park Associati

Image Courtesy © Park Associati

  • Architects: Park Associati
  • Project: Private House
  • Location: Val Tidone, Italy
  • Project team: Michele Rossi, Claudio Brandão
  • Interior design: Lisa Farmer

Read the rest of Private House in Val Tidone, Italy by Park Associati

Pompidou Metz restaurant extension in France by studiolada architectes

 
August 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: studiolada architectes

Finished in 2010, the Pompidou Metz center imagined by Shigeru Ban quickly became an architectural icon not only for the city of Metz, but also for the region and even the country. Given the important number of visitors to the Museum and the restaurant, the need for more inside eating space on the terrace soon became apparent. However, the idea of intervening on an existing building does not come without important implications regarding architectural integrity ― the intervention will indeed modify the façaces and volumes of the existing structure.

Image Courtesy © Luis Diaz Diaz

Image Courtesy © Luis Diaz Diaz

  • Architects: studiolada architectes (Christophe Aubertin ― Studiolada Architects)
  • Project: Pompidou Metz restaurant extension
  • Location: 1, parvis des Droits de l’Homme ― 57000 Metz, France
  • Photography: Luis Diaz Diaz
  • Partner architect: Benoît Sindt ― Studiolada Architects
  • Commissioned by: Metz Métropole
  • SCMC (Scheduling, construction management and coordination): ABECO / Anthony Bochaton
  • Engineering Firm: BE Barthes Bois / Tecnos
  • Graphic Designer: Morgan Fortems
  • Surface: 100 sqm
  • Year of delivery: 2015

Read the rest of Pompidou Metz restaurant extension in France by studiolada architectes

The Terra Cotta Studio in Dien Phuong, Vietnam by Tropical Space

 
August 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The Terra Cotta Studio, located next to Thu Bon river in Dien Ban district of Quang Nam Province has a particular architectural structure. Noted for being the working space of renowned artist Le Duc Ha the studio is a beautiful art structure to engage in. The Thu Bon river holds a strong influence on the life of the local residents as a majority of people are dependent on agriculture along with a variety of traditional craft villages such as terra cotta, mat or silk.

Landscape, Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Landscape, Image Courtesy © Oki Hiroyuki

  • Architects: Tropical Space (Nguyen Hai Long, Tran Thi Ngu Ngon, Nguyen Anh Duc, Trinh Thanh Tu)
  • Project: The Terra Cotta Studio
  • Location: Dien Phuong, Dien Ban, Quang Nam Province
  • Photography: Oki Hiroyuki
  • Client: Le Duc Ha Terra Cotta
  • Level: 02 (1 ground floor, 1 mezzanine)
  • Site area: 49 m.sq
  • Building area: 98 m.sq
  • Year: 2016

Read the rest of The Terra Cotta Studio in Dien Phuong, Vietnam by Tropical Space

BSZ . Reconstruction of a Townhouse with New Steel Balconies in Zürich, Switzerland by idA buehrer wuest architekten sia ag

 
August 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: idA buehrer wuest architekten sia ag

The living and business house was built in 1893 and accommodates six 3.5-room apartments, an art gallery in the ground floor and a motorcycle workshop in the basement.

The dwelling levels are fully refurbished. The formerly North and street orientated living-/dining room is now facing the quiet south. The floor plan, which was divided into small sections with entrée, bathroom and kitchen, is now dissolved. A new infrastructure box with bathroom and kitchen is added and is spliting the loft like room in entrance, living and dining area.

Image Courtesy © Valentin Jeck

Image Courtesy © Valentin Jeck

  • Architects: idA buehrer wuest architekten sia ag
  • Project: BSZ . Reconstruction of a Townhouse with New Steel Balconies
  • Location: Zürich, Switzerland
  • Photography: Valentin Jeck
  • Steelconstruction: Tuchschmid AG
  • Completion: 2016

Read the rest of BSZ . Reconstruction of a Townhouse with New Steel Balconies in Zürich, Switzerland by idA buehrer wuest architekten sia ag

Elite house in the Rostov region, Russia by Architectural studio CHADO

 
August 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Architectural studio CHADO

Elite house in the Rostov region The severe and laconic outline of the building, the large heavy roof – it all creates enormity, static impression. At the same time, the huge stained glass windows do not prevent a view from penetrating to the interior space, revealing the building structures which are the main aesthetic value. Specially highlighted structure shows the inner beauty of the building.

Image Courtesy © Inna Kablukova

Image Courtesy © Inna Kablukova

  • Architects: Architectural studio CHADO
  • Project: Elite house
  • Location: Rostov region, Russia
  • Photography: Inna Kablukova
  • Rooms: 8
  • Object Area: 650 m²
  • Commissioning of the project: 2016

Read the rest of Elite house in the Rostov region, Russia by Architectural studio CHADO

Kustwerk Katwijk in Netherlands by Royal HaskoningDHV

 
August 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Royal HaskoningDHV

The new underground parking garage in Katwijk aan Zee is the result of a multifaceted commission granted to Royal HaskoningDHV by the Municipality of Katwijk. Royal HaskoningDHV is responsible for the architectural design of the underground parking and translated this design into a Building Quality Plan. Based on this Building Quality Plan, Ballast Nedam, in cooperation with ZJA, engineered the integral design (architectural, functional, structural and installation) for the realization of the parking garage.

Image Courtesy © Luuk Kramer

Image Courtesy © Luuk Kramer

  • Architects: Royal HaskoningDHV
  • Project: Kustwerk Katwijk
  • Location: Katwijk, Netherlands
  • Photography: Luuk Kramer, OnSite Photography
  • Software used: Sketchup, Autodesk Autocad, Rhinoceros 3D, Vray and Adobe Design Suite
  • Client: Municipality of Katwijk
  • Landscape architect: OKRA Landscape architects
  • Contract management: WB de Ruimte
  • Dyke consultant: Arcadis
  • Contractor: Bouwcombinatie Ballast Nedam/Rohde Nielsen
  • Structural Design: Adviesbureau Snijders
  • MEP: De Bosman Bedrijven
  • Lift installation: Liften‐ en Machinefabriek Lakeman
  • Façade Engineering and realization: Metadecor
  • Integral Design: Ballast Nedam Engineering in cooperation with ZJA

Read the rest of Kustwerk Katwijk in Netherlands by Royal HaskoningDHV

Khazar Residential Building in Tehran, Iran by S-A-L Design Studio

 
August 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: S-A-L Design Studio

Project’s site is located in one of North Tehran vicinities which comprises of condensed cluster buildings and narrow alleys. Therefore, approximately an amount of 48 sq. m. of the total land area of 350 sq. m. was neglected by the municipality code in order to widen the alley. In addition to the client’s required physical program, this issue led the building to be extremely compressed, as well as parking lots to be hard to design and the mass of building to be solid for shaping.

Image Courtesy © Saeed Pirasteh

Image Courtesy © Saeed Pirasteh

  • Architects: S-A-L Design Studio
  • Project: Khazar Residential Building
  • Location: Tehran, Iran
  • Photography: Saeed Pirasteh
  • Architect in Charge: Behrad Tondravi
  • Design Team: Siamak Khaksar, Hiva Farajpour Bakhtiari, Faranak Foroughi, Soheil Ghasemi, Alireza Fazeli, Nilufar Moosavi, Nahid Malayeri, Farshid  Moosavi
  • Area: 1900 m2
  • Project Year: 2015

Read the rest of Khazar Residential Building in Tehran, Iran by S-A-L Design Studio

GMP – Yorba Linda Residence in California by Domaen

 
August 2nd, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Domaen

The project hugs a difficult hillside that is in most part subject to a future landslide and therefore in large parts unbuildable. The current proposal takes advantage of an existing berm to anchor the second story with all the private areas so that the building bridges as a quasi-landform over the entrance. The building is Y-shaped to accommodate a private courtyard and maximize the buildable area of the lot.

Image Courtesy © Domaen

Image Courtesy © Domaen

  • Architects: Domaen
  • Project: GMP – Yorba Linda Residence
  • Location: Yorba Linda, California, USA
  • Principal Design: Axel Schmitzberger, Chris Lowe
  • Team: Jessica Schmitzberger, Cooper Ballantine, Justin Tingue
  • Area: 11,000 ft2
  • Project year: 2014-2018

Read the rest of GMP – Yorba Linda Residence in California by Domaen

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy