Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

UNIVERSIDAD FRANCISCO DE VITORIA SPORTS CENTER in Madrid, Spain by ESTUDIO ARQUITECTURA CAMPO BAEZA

 
September 1st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ESTUDIO ARQUITECTURA CAMPO BAEZA

Designed for the campus of the Francisco de Vitoria University in Pozuelo (Madrid), the building houses a sports center and classroom complex. It includes the use of sports halls, multi-purpose rooms, a gymnasium, swimming pool, physiotherapy, etc. The sports complex can also be used as a large multi-purpose area and meeting hall, facilitating a range of university activities.

Image Courtesy © Javier Callejas

  • Architects: ESTUDIO ARQUITECTURA CAMPO BAEZA
  • Project: UNIVERSIDAD FRANCISCO DE VITORIA SPORTS CENTER
  • Location: Carretera. Pozuelo-Majadahonda km 1.800, Pozuelo de Alarcón, MADRID
  • Photography: Javier Callejas
  • Client: Universidad Francisco de Vitoria
  • Mechanical engineer: Úrculo Ingenieros
  • Project Manager: Francisco Navarro, María Lamela, Francisco Armesto
  • Contractor: Clásica Urbana (Jesús Díaz Poblaciones, Francisco Martínez Reche, Jorge Garriga, Mónica Grau)
  • Function: Pabellón Polideportivo y Aulario (Sports center and classrooms)
  • Collaborators architects: Ignacio Aguirre López, Alejandro Cervilla García, María Pérez de Camino Díez, Tommaso Campiotti, Miguel Ciria Hernández, Elena Jiménez Sánchez, Imanol Iparraguirre, María Moura

Read the rest of UNIVERSIDAD FRANCISCO DE VITORIA SPORTS CENTER in Madrid, Spain by ESTUDIO ARQUITECTURA CAMPO BAEZA

Eduard’s by Dittel Architekten GmbH

 
September 1st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Dittel Architekten GmbH

DIA – Dittel Architekten is responsible for developing the restaurant’s design concept, the name Eduard’s, its corporate design, and also for the construction of the bar in Stuttgart’s Dorotheen Quarter. Named after the founder of the Breuninger department store, this new lifestyle bar is making a bold statement in the new quarter. The striking design provides a fresh perspective on a piece of history, making the counters the focal point of where it’s at, much like the early days of bar culture.

Image Courtesy © Dittel Architekten GmbH

Read the rest of Eduard’s by Dittel Architekten GmbH

Revolving Sail Bridge in Eerduosi Shi, China by Margot Krasojević Architects

 
September 1st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Margot Krasojević Architects

The design proposal is for a pedestrian bridge commissioned by the Ordos government to cross the Wulanmulun River, located in Ordos city, Kangbashi district Mongolia.

The bridge consists of a main floating section which gives buoyant support to three expanding walkways, and a carbon fiber triple sail which is raised and lowered by the buoyancy rotator. The bridge is a flexible structure that can relocate by sailing along the river to its new position. To do so, it folds into multiple sections that stack into each other.

Image Courtesy © Margot Krasojević

  • Architects: Margot Krasojević Architects
  • Project: Revolving Sail Bridge
  • Location: Eerduosi Shi, China
  • Photography: Margot Krasojević
  • Software used: Catia, Marionette, 3dS Max
  • Client: Ordos governemnt
  • Architects/Designers: Margot Krasojević
  • Project manager: Margot Krasojević
  • Collaborators: Out to tender

Read the rest of Revolving Sail Bridge in Eerduosi Shi, China by Margot Krasojević Architects

Saint Joseph In The Woods – Conversion And Renovation in RENON, Italy by MESSNER ARCHITECTS

 
August 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MESSNER ARCHITECTS 

The church in Stella is an appreciated spiritual place for people from far and wide, not least because it is located along the popular Sigmund Freud path in the alpine woods at 1300 m.a.s.l.

The conversion and renovation of the building dating back to the fifties is aimed at reevaluating the existing structure and making it more attractive. The main focus of the modification is in achieving a friendly and inviting atmosphere and a well-defined architectural structure.

Image Courtesy © Davide Perbellini

  • Architects: MESSNER ARCHITECTS
  • Project: Saint Joseph In The Woods – Conversion And Renovation
  • Location: RENON,  Italy
  • Photography: Davide Perbellini

Read the rest of Saint Joseph In The Woods – Conversion And Renovation in RENON, Italy by MESSNER ARCHITECTS

MOỌC Spring in Quảng Bình, Vietnam by RÂU ARCH

 
August 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: RÂU ARCH

The project is a combination of accommodation, convalescence, restaurant and food service to be built to serve the needs of tourists visiting the spring water stream.

Image Courtesy © Hùng Râu Kts

  • Architects: RÂU ARCH
  • Project: MOỌC Spring
  • Location: Suối Nước Moọc, Quảng Bình, Vietnam
  • Photography: Hùng Râu Kts
  • Lead Architect: Hùng Râu KTS
  • Construction works: engineer Nguyen Khac Thuc and engineer Duong Anh Tuan
  • Built Area (m2 or sqft): 380 m2
  • Footprint: 760 m2
  • Completion Year: 2016

Read the rest of MOỌC Spring in Quảng Bình, Vietnam by RÂU ARCH

Wal.Diamond Exhibition Center in Shenzhen, China by Shangyuan Art Design

 
August 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Shangyuan Art Design

The client expected that the exhibition center can not only meet the basic functional needs, but also change the common impression of a pure office and display space in the past, and provide customers with a relaxed and leisure experience. In order to maximize the liquidity of the space, the layout is centered on the circular exhibition hall, with four counters surrounding the black pillars, which create a strong visual impact. The office has different functions, suitable proportion and ideal circulation. The rest area for customers is located in the centre of the north/south office, which alleviates the serious atmosphere of the whole area. At the front hall, the designer wanted to attract customers’ attention by adding a huge model to the ceiling of the display area, sometimes independent business can be achieved here. The designer hoped that the inherent business image can be changed through spatial senses and office type arrangement.

Image Courtesy © Shangyuan Art Design

  • Architects: Shangyuan Art Design
  • Project: Wal.Diamond Exhibition Center
  • Location: Shenzhen, China
  • Scale: 1600m2
  • Completion: 2017

Read the rest of Wal.Diamond Exhibition Center in Shenzhen, China by Shangyuan Art Design

Widiba Headquarters in Milano, Italy by zanon architetti associati

 
August 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: zanon architetti associati

A complex of four ten-story towers connected by a suspended path is the location where the new headquarters for Widiba bank are set. The interior spaces of B and D buildings of via Messina in Milan, dated back from the 90s, have been revisited and refurbished: starting from a traditional business area with floating floors, suspended ceilings and plasterboards, the renovation project led to the creation of a new, charming, modern and innovative office space. Work spaces, from meeting rooms to open-space offices and collective areas, have been redefined through the removal of suspended ceilings and the installation of exposed electrical and air systems, the construction of glass walls for closed offices, the laying of new floors and a new set up with design furniture. The project included the creation of a new entrance at the level of the water pool, with the consequent installation of a new stair connecting -1 floor to the hall area at the ground floor, with the aim to create continuity between the two levels hosting acceptance and catering functions, with a direct connection with the outdoor square, with the stallage set over the water pool.

Image Courtesy © mariano zanon

  • Architects:  zanon architetti associati
  • Project: Widiba Headquarters
  • Location: Milano, Italy
  • Photography: Mariano Zanon
  • client: Widiba Spa
  • Design: 2015
  • Construction: 2017

Read the rest of Widiba Headquarters in Milano, Italy by zanon architetti associati

Stokehouse in Melbourne, Australia by LINDY JOHNSON

 
August 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: LINDY JOHNSON

St Kilda has an iconic new restaurant creating a buzz. Stokehouse sits just a few metres from one of Melbourne’s most famous beaches.

Sydney Industrial Design studio, TILT, collaborated with Robert Simeoni Architects and owners, the Van Haandel Group, to reimagine the building.

The restaurant has a fresh new look, almost three years after a fire tore through the popular foreshore spot.

Image Courtesy © John Gollings

  • Architects: LINDY JOHNSON
  • Project: Stokehouse
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: John Gollings

Read the rest of Stokehouse in Melbourne, Australia by LINDY JOHNSON

Veranda Offices in Colombo, Sri Lanka by MVRDV

 
August 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MVRDV

Colombo, like many other South-Asian cities, is moving towards developing into a future as a high dense Metropole, with multiple large-scale offices and residential towers. Veranda Offices continues this current trend but it is also forward-looking, conscious of its architectural context, and will be a model for future development in the city.

Image Courtesy © mvrdv

  • Architects: MVRDV
  • Project: Veranda Offices
  • Location: Colombo, Sri Lanka
  • Client: Moot Manor (Pvt)
  • Design: MVRDV – Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries
  • Design team: Nathalie de Vries with Stefan de Koning, Mariya Gyaurova, Thomas Boerendonk, Arjen Ketting, Leo Stuckardt, Stavros Gargaretas, Akshey Krishna Venkatesh, Manuel Frey and Christy Li Yu Wai
  • Visuals: Antonio Luca Coco, Paolo Mossa Idra, Tomaso Maschietti and Kirill Emelianov
  • Project Manager: ASCENTIS
  • Co- architects: ACS Integrated and PWA Architects
  • Structure Engineers: NCD
  • Mechanical Engineering and Plumbing: Ramboll
  • Year: 2016+

Read the rest of Veranda Offices in Colombo, Sri Lanka by MVRDV

Manhattan Pre-War Apartment Renovation in New York, by Solis Betancourt & Sherrill

 
August 31st, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: v2com

This Manhattan apartment underwent a complete renovation, led by the Washington DC-based design firm Solis Betancourt & Sherrill. The goal of designers Paul Sherrill and Jose Solis Betancourt was to create a colorful  pied-a-terre that could showcase the client’s collection of Latin American art. It was important to create interiors that reflected the client’s elegant lifestyle, but that could also serve as a comfortable place where the client can spend time with her grandchildren.

Image Courtesy © Jackson Hill

  • Architects: Solis Betancourt & Sherrill
  • Project: Manhattan Pre-War Apartment Renovation
  • Location: New York, USA
  • Photography: Jackson Hill, Marcos Galvany
  • Area: 1800 SF

Read the rest of Manhattan Pre-War Apartment Renovation in New York, by Solis Betancourt & Sherrill

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise