Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Empty Nester Residence in Arlington, Virginia by Studio Twenty Seven Architecture

 
July 26th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Studio Twenty Seven Architecture

This new house is for an “empty-nester” couple downsizing to a smaller residence now that their children have grown.

The program for the new house was only 2400 square feet, but this was significantly larger than the 1600 square feet found in the existing homes in the neighborhood. The most contextually appropriate massing for the new house was to work with the “pill-box” typology of the original structure. Rotating the orientation of the roof line ninety degrees provide a house with a similar street presence massing but the ability to move deeper into the rear of the site. The home was to be constructed by a local builder using builder-level detailing and common materials and framing. The Owners elected to use wood siding on the exterior for its visual warmth and renewable quality.

Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography, Anice Hoachlander

Image Courtesy © Hoachlander Davis Photography, Anice Hoachlander

  • Architects: Studio Twenty Seven Architecture
  • Project: Empty Nester Residence
  • Location: Arlington, Virginia, U.S.A
  • Photography: Hoachlander Davis Photography, Anice Hoachlander
  • Structural Engineer: Ehlert/Bryan Inc
  • General Contractor: Wakefield Building Group
  • Area: 2,400 ft² / 222.97 m²
  • Project: 2011-2013
  • Completion Date: 2013

Read the rest of Empty Nester Residence in Arlington, Virginia by Studio Twenty Seven Architecture

House of Calm in Niigata, Japan by Satoru hirota architects

 
July 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Satoru hirota architects

This house is built on a very long site from north to south. The house is located in the center of site, South side and the north side of this site are each a different garden of features. The south side of the garden is a static garden for views from the room. The north side of the garden is the active garden, such as kitchen garden and wisteria. For winter monsoon is a strong regional, The roof is a shape, such as escape the wind pressure. Roof and wall material of high stain resistance and abrasion resistance are selected. The south side of the gutter is made of steel, but also serve as snow stop function.

Image Courtesy © Satoru hirota architects

Image Courtesy © Satoru hirota architects

  • Architects: Satoru hirota architects (Satoru Hirota + Yasuko Hirota)
  • Project: House of Calm
  • Location: Niigata, Japan
  • Contractor: Naka Constructions Co., Ltd. / Shizuo Nakamura
  • Site area: 512.20m2
  • Building area: 70.19m2
  • Total floor area: 90.26m2

Read the rest of House of Calm in Niigata, Japan by Satoru hirota architects

Theatre de Kampanje in Den Helder, The Netherlands by van Dongen-Koschuch

 
July 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: van Dongen-Koschuch

Theatre ‘The Kampanje’ is the new cultural centre and playhouse of Den Helder, located in the city’s old naval yard ‘Willemsoord’. The project transforms a collection of maritime buildings, which have been inaccessible for over 170 years, by introducing new public functions such as a concert hall, flexible performance spaces, an art centre, offices and a restaurant. Inspiration for the design is drawn from the identity and character of the historic buildings, an interplay of structure, craft, public space, docks and water.

Image Courtesy © Allard van der Hoek

Image Courtesy © Allard van der Hoek

  • Architects: van Dongen-Koschuch
  • Project: Theatre de Kampanje
  • Location: Willemsoord, Den Helder, The Netherlands
  • Photography: Allard van der Hoek
  • Architect in charge: Frits van Dongen, Patrick Koschuch
  • Design Team: Henk de Haas, Rui Duarte, Klaas Sluijs, Lorna Gibson, Gianna Bottema, Hesh Fekry, Raul Forsoni
  • Constructor: IMD, Rotterdam
  • Acoustics & Engineering advisor: LBT, Nieuwegein
  • Area: 7850 sqm
  • Project Year: 2015

Read the rest of Theatre de Kampanje in Den Helder, The Netherlands by van Dongen-Koschuch

Hwa Hun in Seoul, Korea by IROJE KHM Architects

 
July 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: IROJE KHM Architects  

Topographic architecture Irregular form of site, steep sloped topography

This site is located in the heart of Seoul, near urban mountain “Bukhansan” mountain.

The shape of site which is irregular polyhedron has been the shape of this house to maximize the land use.

We added the topographic architecture on the existing topography of site which is steep sloped to harmonize with natural condition of site.

Image Courtesy © Sergio Pirrone

Image Courtesy © Sergio Pirrone

  • Architects: IROJE KHM Architects
  • Project: Hwa Hun
  • Location: Pyeongchang-dong, Jongro-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Sergio Pirrone
  • Design team: KyungJin-Jung, SeungHee-Song, SuKyung-Jang, JiYeon-Kim
  • Structure: Concrete rahmen
  • Exterior finishing: Aluminum sheet, Exposed concrete
  • Interior finishing: Lacquer, Exposed concrete
  • Site area: 353.92 m2
  • Bldg. area: 167.88 m2
  • Gross floor area: 441.69 m2

Read the rest of Hwa Hun in Seoul, Korea by IROJE KHM Architects

Summer-house in Lipno, Czech Republic by B² Architecture

 
July 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: B² Architecture

A young couple has purchased a lot in a resort area of Lipno. The lot was located in the woods of the local foothills. An old summer-house, that had been built on the lot in the 80s, needed to be turned into a primary residence for this young couple. They both love the outdoors and wanted to be closer to the nature around. The main goal of the house’s redesign was to keep its simple form and to create a connection between the nature outside and the interior.

Image Courtesy © Alexandra Timpau

Image Courtesy © Alexandra Timpau

  • Architects: B² Architecture (Barbara Bencova)
  • Project: Summer-house
  • Location: Lipno, Czech Republic
  • Photography: Alexandra Timpau

Read the rest of Summer-house in Lipno, Czech Republic by B² Architecture

The Void in Jeonllanam-do, Korea by Hyunjoon Yoo Architects

 
July 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Hyunjoon Yoo Architects

The Community Center in Aphae-do, Shinan-gun, Jeollanam-do is located on a special site, and has a special programme. First of all, it was my first building project to be built on an island. Second, the main programme of the building was the public bath and restaurant for the elders in the village. The elders, who make up most of the population in the fishing village, do not have a decent bathing facility in their home.

Image Courtesy © Park Young-Chae

Image Courtesy © Park Young-Chae

  • Architects: Hyunjoon Yoo Architects
  • Project: The Void
  • Location: Shinan-gun, jeonllanam-do, Korea
  • Photography: Park Young-Chae
  • Software used: Sketchup, Autocad
  • Client: Shinan-gun office
  • Design Team: Heo Jinsung, Son Insil, Park Jungkyu, Kwon Jinhee, Ham Seungho
  • Exterior finishing: Dryvit finish, Exposed concrete,
  • Structural engineer: Dawoo
  • Construction: Joongsan construction company
  • Mechanical engineer: Min Sung engineering
  • Electrical engineer: Hyeob-In
  • Site area: 5,554m2
  • Building area: 604.07m2
  • Gross floor area: 1436.47m2
  • Design period: Oct. 2013 – Nov. 2014
  • Construction period: Dec. 2014 – Mar. 2016

Read the rest of The Void in Jeonllanam-do, Korea by Hyunjoon Yoo Architects

Torre Del Borgo in Villa d’Adda, Italy by CN10architetti

 
July 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: CN10architetti

Torre del Borgo is one of the most famous fortified buildings in the history of Bergamo. The powerful and accurate quality of the medieval walls, the integrity of the fortified structure, the central position in the village, give to this artifact the most complete sense of monument. The restoration project has dealt with different aspects that conditioned the conservation, the use and the valorisation of the building: the structural instability of the walls and floors, the lack of an adequate system of connection between plans, the total absence of plant networks, degradation and precariousness of internal and external stone facings, lack of windows and adequate interior finishes, on floors and walls. The entire work has developed pursuing a dual purpose, first identifying solutions to the problems of degradation, second offering an architectonic and functional reinterpretation of the building. The project is designed to be made into two functional lots of action: with the completion of Lot 1, are now fully accessible the four halls of the central tower and the spaces of the new building C intended to services and distribution. An important intervention is certainly the inclusion of the new system of ramps and walkways, made entirely with an iron structure, which is articulated between the spaces of the central tower and the new building, connecting the various levels of the complex. Lot 2 will include the redevelopment of public space in Piazza del Borgo with the creation of a large area covered and protected to the road, in direct continuity with the new pavement of the square. With the completion of the restoration project, Torre del Borgo will be able to accomodate the Public Library of Villa d’Adda.

Image Courtesy © CN10architetti

Image Courtesy © CN10architetti

  • Architects: CN10architetti
  • Project: Torre Del Borgo
  • Location: Via del Borgo, Villa d’Adda (Bergamo), Italy
  • Client: Municipality of Villa d’Adda
  • Area: 350 sqm
  • Years: 2013-2015

Read the rest of Torre Del Borgo in Villa d’Adda, Italy by CN10architetti

The Great Wall of WA in North Western Australia by Luigi Rosselli Architects

 
July 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Luigi Rosselli Architects

The longest rammed earth wall in Australia and – probably – the southern hemisphere, has been selected as a finalist in the (Australian Institute of Architects) Western Australia architecture awards.

At 230 metres long, the rammed earth wall meanders along the edge of a sand dune and encloses twelve earth covered residences, created to provide short-term accommodation for a cattle station during mustering season.   With their 450mm thick rammed earth facade and the sand dune to their rear and forming their roofs, the residences have the best thermal mass available, making them naturally cool in the subtropical climate.

Image Courtesy © Edward Birch

Image Courtesy © Edward Birch

Read the rest of The Great Wall of WA in North Western Australia by Luigi Rosselli Architects

MVRDV House in Rotterdam, Netherlands by MVRDV

 
July 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MVRDV 

MVRDV has moved into the MVRDV House, their new offices in central Rotterdam, marking a new chapter for the expanding architectural practice. The new location, in the iconic post-war monument Het Industriegebouw, is situated in the heart of Rotterdam’s city centre and is moments away from the firm’s Markthal. The new office houses MVRDV’s now 140 Rotterdam-based staff members and offer new facilities which represent their DNA and social focus.

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode

  • Architects: MVRDV
  • Project: MVRDV House
  • Location: Achterklooster 7, 3011 RA Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Ossip van Duivenbode

Read the rest of MVRDV House in Rotterdam, Netherlands by MVRDV

Studio CHP in Torino, Italy by PAT. architetti associati

 
July 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: PAT. architetti associati

The office is located at the piano nobile of a XIX century building on Piazza Solferino, one of Torino’s main squares.

Formerly occupied by an insurance firm, the space has grand rooms still adorned by the original old wooden floors and decorated vaults.

Image Courtesy © Tommaso Buzzi

Image Courtesy © Tommaso Buzzi

  • Architects: PAT. architetti associati
  • Project: Studio CHP
  • Location: Torino, Italy
  • Photography: Tommaso Buzzi
  • Renderings: Arch. Nicolò Radicioni
  • General Contractor: Edil Di Maggio s.n.c. & C
  • Area: 250 m2
  • Year: 2015-2016

Read the rest of Studio CHP in Torino, Italy by PAT. architetti associati

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy