Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

GLACIAL GLAZED MUSEUM in Weimar, Germany by Paolo Venturella Architecture

 
March 1st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Paolo Venturella Architecture 

The museum takes shape by the deformation of the classic courtyard typology, according to functions and context.

The courtyard building, that works as a path for visiting the exhibition, is taken into consideration as a starting point and then deformed pushing one side on the other.

Image Courtesy © Paolo Venturella Architecture

Image Courtesy © Paolo Venturella Architecture

  • Architects: Paolo Venturella Architecture
  • Project: GLACIAL GLAZED MUSEUM 
  • Location: Weimar, Germany
  • Team Design: Cosimo Scotucci
  • Year: 2015
  • Software used: Rhinoceros, Grasshopper, Vray, Photoshop, Illustrator

Read the rest of GLACIAL GLAZED MUSEUM in Weimar, Germany by Paolo Venturella Architecture

China Academy of Art Museum in Hangzhou by Kengo Kuma & Associates

 
March 1st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Kengo Kuma & Associates

The folk art museum stands in the campus of China Academy of Arts in Hangzhou. The site was formerly a tea field that formed a hillside. Our point was to design a museum from which the ground below can be felt, by continuing the building’s floors that follow the ups and downs of the slope. Planning is based on geometric division in the units of parallelogram to deal with the intricate topography. Each unit has a small individual roof, so the outlook became like a village that evokes a view of extending tiled roofs.

Image Courtesy © Kengo Kuma & Associates

Image Courtesy © Kengo Kuma & Associates

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: China Academy of Art Museum
  • Location: Hangzhou, China
  • Client: China Academy of Arts
  • Program: museum, conference hall
  • Structural Design: Konishi Structural Engineers
  • Facility Design: P.T. Morimura & Associates
  • Site area: 11,279㎡
  • Total floor area: 4,970㎡
  • Construction period: January2013 to September 2015

Read the rest of China Academy of Art Museum in Hangzhou by Kengo Kuma & Associates

Tainan Public Library in Taiwan by Mecanoo

 
March 1st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Mecanoo

Tainan is a city born from a history of diverse cultures, peoples and traditions. The urban fabric holds memories from the 17th century European maritime trading, the Qing Dynasty Ruling, and the Japanese settlement of the early 1900s. On top of its rich history, modern Tainan is developing as a central city in the knowledge-based economy. The Public Library is about Tainan’s evolving relationship with its past and the direction towards its future.

Image Courtesy © Mecanoo

Image Courtesy © Mecanoo

  • Architects: Mecanoo
  • Project: Tainan Public Library
  • Location: Tainan, Taiwan

Read the rest of Tainan Public Library in Taiwan by Mecanoo

Austen House Pod in Hampshire, UK by Adam Knibb architects

 
February 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Adam Knibb architects

Space is at a premium in the centre of Winchester that is why the clients at Austen House approached Adam Knibb Architects to come up with a cleaver and creative increase of space to their house.

Image Courtesy © Martin Gardner

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: Adam Knibb architects
  • Project: Austen House Pod
  • Location: Winchester, Hampshire, UK
  • Photography: Martin Gardner
  • Software used: Vectorworks
  • Main Contractor: S&S Group Ltd
  • Year: 2015 completion

Read the rest of Austen House Pod in Hampshire, UK by Adam Knibb architects

Beylikdüzü Valley and Bridge in Istanbul, Turkey by Alper Derinboğaz,Salon

 
February 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Alper Derinboğaz,Salon

Istanbul based award winner studio Alper Derinboğaz,Salon designed Beylikdüzü Life Valley Bridges and Routes masterplan project with the guidelines of possibilities, the ideas, the dreams, and the scenarios under the title of “Keeping the Valley Alive” within shaping the future of the valley will be pieced together with the targets of keeping it livable, accessible, sustainable, feasible. Salon detailed the design process with in 3 main headings, namely Access the Valley, Feel the Valley, and Watch the Valley to make up the backbone of the project with the inclusion of transitions and strong relationships between different scales such as the civil society, the city scale, the district scale, and the bridge scale.

Image Courtesy © Alper Derinboğaz,Salon

Image Courtesy © Alper Derinboğaz,Salon

Read the rest of Beylikdüzü Valley and Bridge in Istanbul, Turkey by Alper Derinboğaz,Salon

THAT House in Seddon, Australia by AUSTIN MAYNARD ARCHITECTS

 
February 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: AUSTIN MAYNARD ARCHITECTS 

The site is neighboured by huge houses. We were asked to provide the family with ‘just the right amount of space’. By creating large openings and generous connections to the garden we aimed to make this modest-sized house feel abundant and broad. The result is a home that is almost half the size of its neighbours without compromising liveability.

Image Courtesy © Tess Kelly

Image Courtesy © Tess Kelly

  • Architects: AUSTIN MAYNARD ARCHITECTS 
  • Project: THAT House
  • Location: Seddon, Australia
  • Photography: Tess Kelly
  • Project team: Andrew Maynard, Mark Austin, Kathryne Houchin
  • Builder: Sargant Constructions
  • Landscape Architect: Ben Scott, Garden Design
  • Engineer: R. Bliem & Associates
  • Quantity Surveyor: Cost Plan
  • Building Surveyor: Code Compliance
  • Pool contractor: Out From The Blue
  • Site area: 514m2
  • Floor area: 255m2
  • Completion date: September 2015

Read the rest of THAT House in Seddon, Australia by AUSTIN MAYNARD ARCHITECTS

Quarry House in Valencia, Spain by Ramón Esteve Estudio

 
February 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Ramón Esteve Estudio 

Located on the top of a hillside, in one of the most established housing states of Valencia, the House of the Quarry is based on the extreme conditions of the ground with the aim of climbing the slope to get views to the landscape.

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

  • Architects: Ramón Esteve Estudio
  • Project: Quarry House
  • Location: Valencia, Spain
  • Collaborating architects: Anna Bosca, Víctor Ruiz, Estefanía Pérez, María Martí, Benedetta Chicchini,
  • Collaborators: Tudi Soriano, Technical Architect, Emilio Pérez
  • Project: 2015

Read the rest of Quarry House in Valencia, Spain by Ramón Esteve Estudio

Reborn in Piemonte, Italy by atelier qbe3

 
February 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: atelier qbe3

Listening, watching, covering, renewing, experimenting: these are the main topics in the restructuring of this small apartment in Borgo San Dalmazzo (CN), Italy.

Image Courtesy © Centrophoto.com

Image Courtesy © Centrophoto.com

  • Architects: atelier qbe3
  • Project: Reborn
  • Location: Borgo San Dalmazzo (CN), Piemonte, Italy
  • Photography: Centrophoto.com
  • Team: Francesco Badoero, Stefano William Costa, Valentina Garis
  • Lighting Project: Dario Defilippi, Guido Casella
  • Total Area: 23 m2
  • Year: 2014

Read the rest of Reborn in Piemonte, Italy by atelier qbe3

3D Modeling And Rendering of Retaining Wall Design for Environment Consultants in Los Angeles by Hi-Tech CADD Services

 
February 27th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Hi-Tech CADD Services

An environmental consultant had to assess a site and provide a plan to the client for retaining wall design meant to block the flood water from a nearby river from entering the site.

Image Courtesy © Hi-Tech CADD Services

Image Courtesy © Hi-Tech CADD Services

  • Architects: Hi-Tech CADD Services
  • Project: 3D Modeling And Rendering of Retaining Wall Design for Environment Consultants
  • Location: Los Angeles, USA

Read the rest of 3D Modeling And Rendering of Retaining Wall Design for Environment Consultants in Los Angeles by Hi-Tech CADD Services

MaHouse in Strasbourg, Alsace, France by MARC FORNES / THEVERYMANY

 
February 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MARC FORNES/THEVERYMANY

At MaHouse, designed by MARC FORNES / THEVERYMANY, the extra length of a step, the degree of each tilt, the obliques in plan and elevation and their corner indentations act as small anomalies to introduce the experiential to one’s daily environment.

Image Courtesy ©  Brice Pelleschi

Image Courtesy © Brice Pelleschi

  • Architects: MARC FORNES / THEVERYMANY
  • Project: MaHouse
  • Location: Strasbourg, Alsace, France
  • Photography: Brice Pelleschi
  • Software used: Rhino

Read the rest of MaHouse in Strasbourg, Alsace, France by MARC FORNES / THEVERYMANY

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy