Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

UNTITLED #7 in Singapore by Studio Wills + Architects

 
January 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Studio Wills + Architects

Untitled #7 is a renovation to an old 2-storey apartment at The Arris, located within Tanjong Pagar Area in Singapore.

The original pared-down interior stood in stark contrast with a context consisting of an eclectic mix of shop houses adorned with multiple colours, materials, textures and ornaments:  There was a strong division between the interior and the external environment.

On the left, the original pared-down Living and on the right, the new BLUE BOX of Open Kitchen, Dining and ancillary spaces, Image Courtesy © Beton Brut

On the left, the original pared-down Living and on the right, the new BLUE BOX of Open Kitchen, Dining and ancillary spaces, Image Courtesy © Beton Brut

Read the rest of UNTITLED #7 in Singapore by Studio Wills + Architects

Gibraltar University in Europa Point by AYALTOINTEGRAL S.L

 
January 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: AYALTOINTEGRAL S.L

Since the first time we visited the barracks located at Europa point we take account of the great possibilities of this project, or his location (N-S orientation and impressive sea views) as well as for the buildingsintrinsic value as cultural heritage (antiquity, materials, and interior brick vaults).

Image Courtesy © David Frutos Ruiz

Image Courtesy © David Frutos Ruiz

  • Architects: AYALTOINTEGRAL S.L
  • Project: Gibraltar University
  • Location: Europa Point, Gibraltar
  • Photography: David Frutos Ruiz
  • Developer: Gibraltar Government
  • Principal Architect: Xavier Ozores Pardo
  • Collaborates: Pedro Carcelén Fernández
  • Quantity Surveyor: Jorge Carcelén Fernández
  • Building Company: Casaisl.T.D
  • Awards: Gibraltar Heritage Award 2015
  • Budget: 10.000.000pounds (Ten Millón Pounds)

Read the rest of Gibraltar University in Europa Point by AYALTOINTEGRAL S.L

The larch barn in Wallis, Switzerland by Alp’Architecture Sàrl

 
January 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Alp’Architecture Sàrl

Isolated at the fringe of a forest in the valley of Bagnes, Wallis in Switzerland, this barn was transformed and extended into a primary residence for a couple. Therefore, new volumes were implanted at the back of the barn, allowing a minimum impact on the main facades. On the ground floor, this new volume is set underground and hosts a garage, a bathroom, the entrance and the equipment room. The visible part of the extension on the first floor breaks away from the old barn with its contemporary cladding and roof overhang detail.

Image Courtesy © Christophe voisin

Image Courtesy © Christophe voisin

  • Architects: Alp’Architecture Sàrl
  • Project: The larch barn
  • Location: Lourtier, Valley of Bagnes, Wallis, Switzerland
  • Photography: Christophe voisin
  • Engineers: LBI Lattion Bruchez ingénieurs SA | Grégoire Bruchez
  • Energy consultants: Acrowatt Sàrl | Ivan Filliez
  • Area: 175 m2
  • Year: 2013-2015

Read the rest of The larch barn in Wallis, Switzerland by Alp’Architecture Sàrl

AQUA VILLA in New Delhi, India by Studio Symbiosis

 
January 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Studio Symbiosis

The Aqua Villa located in the heart of Lutyens Delhi has been designed as a sensitive building, sitting in harmony with its surroundings. The design is an outcome of overlap and interaction of the design parameters of movement patterns, solar studies, soft-subtle transition zones, interaction of built and landscape and of the old and the new.

Image Courtesy © Studio Symbiosis

Image Courtesy © Studio Symbiosis

  • Architects: Studio Symbiosis
  • Project: AQUA VILLA
  • Location: New Delhi, India
  • Built up Area: 680sqm
  • Site Area: 1290 sqm (excluding existing villa)

Read the rest of AQUA VILLA in New Delhi, India by Studio Symbiosis

Three Rivers Park District Eastman Center in Dayt on, Minnesota by MSR (Meyer, Scherer, & Rockcastle)

 
January 15th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: MSR (Meyer, Scherer, & Rockcastle)

The design integrates site, building, and exhibit design in order to create a holistic visitor experience in the forest. A long south facing glass facade brings in light, passive solar energy, and extends the exterior paths through the building from the understory on one end to the tree canopy on the other. An active solar array and a geothermal-based heating and cooling system provide much of the energy needs. Operable windows provide ventilation and bring in the sounds and smells of the forest. Roof water feeds a pond to draw birds and animals for human observation.

Image Courtesy © Paul Crosby

Image Courtesy © Paul Crosby

Read the rest of Three Rivers Park District Eastman Center in Dayt on, Minnesota by MSR (Meyer, Scherer, & Rockcastle)

Tokomachi Industry and Crafts Center in Japan by Tezuka Architects

 
January 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Tezuka Architects

An adaptive-reused project for a fishing port market place. Students used bicycle-drawn carts to collect more than 3000 donated items,from display pieces to furnishings and furniture. The intervention was little more than painting the building the color of Himi Black tiles.

Image Courtesy © Tezuka Architects

Image Courtesy © Tezuka Architects

  • Architects: Tezuka Architects
  • Project: Tokomachi Industry and Crafts Center
  • Location: Tokamachi, Japan

Read the rest of Tokomachi Industry and Crafts Center in Japan by Tezuka Architects

House in Castelo Melhor, Portugal by CORREIA/RAGAZZI ARQUITECTOS

 
January 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: CORREIA/RAGAZZI ARQUITECTOS 

The characterisation of the surroundings is clearly filled with rural aspects, revealing a low construction density, where the buildings rarely have more than a floor and are confronted with a vast and extraordinary natural landscape.

Image Courtesy © CORREIA/RAGAZZI ARQUITECTOS

Image Courtesy © CORREIA/RAGAZZI ARQUITECTOS

Read the rest of House in Castelo Melhor, Portugal by CORREIA/RAGAZZI ARQUITECTOS

Evergrande Huazhi Plaza in Chengdu, China by Aedas

 
January 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

Evergrande Huazhi Plaza is a large scale mixed-use development located at the heart of Chengdu, containing retail, office, residential and hotel elements. The shopping mall, The ONE, was recently opened while the hotel, operated under The St Regis brand, and the Evergrande Huazhi Office Tower are already in operations.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Evergrande Huazhi Plaza
  • Location: Chengdu, China
  • Director: Ed Lam
  • Client: Evergrande Real Estate Group
  • Gross floor area: 430,000 square metres (Retail: 72,000 sqm; office: 60,000 sqm; hotel: 43,000 sqm; residential: 150,000 sqm)
  • Completion year: 2015

Read the rest of Evergrande Huazhi Plaza in Chengdu, China by Aedas

AA House in Gaia, Portugal by XYZ Arquitectos Associados

 
January 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: XYZ Arquitectos Associados

This project refers to a family house located in a residential street, perpendicular to the avenue by the sea. It’s located on an allotment with a mandatory pre-defined implementation of 200 m2 and a construction area that also could not exceed 400 m2. Topographically the land has a slope from East to West with about 1 meter apart.

Image Courtesy © Luís Ferreira Alves

Image Courtesy © Luís Ferreira Alves

  • Architects: XYZ Arquitectos Associados
  • Project: AA House
  • Location: Gaia, Portugal
  • Photography: Luís Ferreira Alves
  • Category: Residential Architecture – House
  • Area: 415m2
  • Project Year: 2011

Read the rest of AA House in Gaia, Portugal by XYZ Arquitectos Associados

House CW in Nazareth, Belgium by Wim Heylen Architect

 
January 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Wim Heylen Architect

This single-family house is located in Nazareth, a municipality in the Belgian province of East Flanders. It is situated in a street with a variety of housing typologies near by a big natural pond. The site has a great depth running from the permitted building zone up to an area of trees and dense vegetation in the back.

Image Courtesy © Stijn Bollaert

Image Courtesy © Stijn Bollaert

  • Architects: Wim Heylen Architect
  • Project: House CW
  • Location: Nazareth, Belgium
  • Photography: Stijn Bollaert
  • Area: 268m² + cellar 50m²
  • Year: 2012 – 2015

Read the rest of House CW in Nazareth, Belgium by Wim Heylen Architect

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy