Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

House in Tschengla, Austria by Innauer-Matt Architects ZT GmbH

 
March 7th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Innauer-Matt Architects ZT GmbH

Most owners use their holiday homes for only a couple of weeks a year, leaving them as empty objects in their respective surrounding for the rest of the time. This is, however, not the case with House on Tschengla, which has become a fully-fledged second home for its owners. Located a mere 30 minute drive from their flat in the Western Austrian town of Feldkirch, it allows them to live in two worlds, between the lively density of a town and the vast solitude of the mountains.

Image Courtesy © Adolf Bereuter

  • Architects: Innauer-Matt Architects ZT GmbH
  • Project: House in Tschengla
  • Location: 6707 Bürserberg, Vorarlberg, Austria
  • Photography: Adolf Bereuter
  • Statics: Mader Flatz, Bregenz
  • Construction supervision: Jürgen Haller, Mellau
  • Development period: 06 2014 – 05 2015
  • Construction: 05 2015 – 06 2016
  • Floor space: 127sqm
  • Basement: 56sqm
  • Lot size: 1001sqm

Read the rest of House in Tschengla, Austria by Innauer-Matt Architects ZT GmbH

PGA TOUR headquarters in Florida by Foster + Partners

 
March 7th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: Foster + Partners 

Designs for the new PGA TOUR headquarters in Ponte Vedra Beach, Florida were revealed to the public today. The new building, designed by Foster + Partners, exemplifies the values of the PGA TOUR by engaging with the surrounding green landscape and creating an uplifting and inspiring environment for its staff, players and visitors alike.

Located to the south of the Clubhouse at TPC at Sawgrass, the new 187,000 square-foot headquarters will be nestled within the verdant landscape and surrounded by a large freshwater lake, echoing the iconic ‘Island Green’ 17th hole at THE PLAYERS Stadium Course. Envisaged as the new Global Home of the PGA TOUR, the innovative building embraces new ways of working and collaboration in response to changing media landscapes and audiences, as the TOUR looks towards the future.

Image Courtesy © Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: PGA TOUR headquarters
  • Location: Florida, USA

Read the rest of PGA TOUR headquarters in Florida by Foster + Partners

New charging stations for electric vehicles in Fredericia, Denmark by COBE

 
March 6th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: COBE 

In cooperation with the Danish company CLEVER, which supplies charging solutions for electric vehicles, Danish architects COBE is presenting its design for a modular system of ultra-fast charging stations. The first of the new charging stations opens in Fredericia, Denmark, in summer 2018. The idea is to let drivers take a meaningful break during their journey.

In future, electricity will replace petrol and diesel as the fuel for our cars. However, while it takes approx. five minutes to fill up your car with petrol, charging an electric vehicle today is a more time-consuming exercise which can easily take 45 minutes. People today lead busy lives, and every minute counts. Therefore, the charging station of the future should not only minimize the charging time, but also create a meaningful break for the driver.

Image Courtesy © COBE

  • Architects: COBE
  • Project: New charging stations for electric vehicles
  • Location: Fredericia, Denmark
  • Client: CLEVER
  • Engineers: Arup
  • Size: Modular concept which can be tailored to requirements

Read the rest of New charging stations for electric vehicles in Fredericia, Denmark by COBE

House G 103 in Arezzo, Italy by Studio Svetti Architecture

 
March 6th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Studio Svetti Architecture

White and Black, the Yin and yang, the power of opposites to create an harmony, inspired the transformation of a property.

In the project, highlighting opposites has successfully created an harmonious environment.

Image Courtesy © FRANCESCA PAGLIAI

  • Architects: Studio Svetti Architecture
  • Project: House G 103
  • Location: Arezzo, Tuscany, Italy
  • Photography: FRANCESCA PAGLIAI, Andrea Bartolozzi
  • Software used: Autocad, Maya, Photoshop
  • Dimension: 450 sqm
  • Start: October 2014
  • Finish: June 2016

Read the rest of House G 103 in Arezzo, Italy by Studio Svetti Architecture

SS Apartment in Sever do Vouga, Portugal by PAULO MARTINS ARQ & DESIGN

 
March 4th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: PAULO MARTINS ARQ & DESIGN 

This project refers to the redesigning of a T1 apartment (46 m2), located in attic flat of a 70’s building, situated in a privileged area of Sever do Vouga.

The social room of the building was firstly East facing while the cosy area was West facing. The main goal of the reconstruction was to change both social and cosy areas to the opposite side, allowing a better sun exposure which also made it possible to use the contiguous balcony.

It was also created a box inside the apartment, cleary distiguished with the usage of another colour, where other facilities, such as toilet, kitchen and machines, were placed.

Image Courtesy © Ivo Tavares Studio

  • Architects: PAULO MARTINS ARQ & DESIGN
  • Project: SS Apartment
  • Location: Sever do Vouga, Portugal
  • Photography: Tavares Studio
  • Collaborators: Sílvia Ferreira
  • Useful Area: 46m2
  • Home / Conclusion: 2014/2015

Read the rest of SS Apartment in Sever do Vouga, Portugal by PAULO MARTINS ARQ & DESIGN

Vauxhall Cross Island in London, England by Zaha Hadid Architects

 
March 4th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Zaha Hadid Architects

Vauxhall Cross Island

Vauxhall Cross Island site is located adjacent to Vauxhall Underground station and is bounded by Parry Street (to the south), Bondway (to the east) and Wandsworth Road / Albert Embankment (to the west and north).

The Island lies in a central and important location, adjacent to existing transport links at the gateway to Vauxhall from the north. The site is within the Vauxhall/Nine Elms/Battersea Opportunity Area, identified in the London Plan as having the potential to accommodate high-density development to provide substantial numbers of new jobs and homes.

Image Courtesy © Zaha Hadid Architects

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Vauxhall Cross Island
  • Location: London, England
  • Landscape Architects: Townshend Landscape Architects
  • Site Owner and Developer: VCI Property Holding Limited
  • Development Manager: Great Marlborough Estates
  • Development Consultant: Dais
  • Engineering: Buro Happold

Read the rest of Vauxhall Cross Island in London, England by Zaha Hadid Architects

Ampère e+: Refurbishment of Sogeprom Headquarters in Courbevoie, France by ATELIERS 2/3/4/

 
March 4th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: ATELIERS 2/3/4/ 

The present building is showing off a typical facade of the eighties office towers’ architecture, with a less satisfying relationship with the soil, a heightened repeat of a floor standard, of a window type, with a simple and smooth façade thus a kind of autism to its own context.

The building wanted to be a tower, but it’s not. Its small length didn’t allow it to compete with its close sisters. Its location, on the fringes of La Defense’s slab, makes it belong more to the “domestic” city and its codes. Thus, he should renounce to his solitary object status.

The project is trying to rectify those miscommunications by making “Ampère e+” belong to the urban system of Courbevoie’s city, by supporting the transfer of the circular boulevard into an urban boulevard. Our task was also to shape and rank the present building, to make it comprehensible and careful to its urban context.

Image Courtesy © Charly Broyez

  • Architects: ATELIERS 2/3/4/
  • Project: Ampère e+: Refurbishment of Sogeprom Headquarters
  • Location: Courbevoie, La Défense, France (34-40 rue Henri Regnault, Courbevoie)
  • Photography: Charly Broyez
  • Team: Jean Mas, Architect Partner, Fabienne Garrigues, Réda Mazouz and Agate Mordka (project directors), Manuel Afsar, Orion Anglade, Gabriel Garcia, Alice Heaney, Olivier Jacques, Adrien Petit.
  • Engeering: INEX / SCYNA4 / ARCORA / ETAMINE / PEUTZ / GVI / Infra Services
  • Client: SOGEPROM / Investor: PRIMONIAL
  • Constructor: SICRA / Goyer / Tenzini
  • Construction cost: 28 500 000€
  • Built Area (m2 or sqft): 15000m²
  • Completion Year: 2017

Read the rest of Ampère e+: Refurbishment of Sogeprom Headquarters in Courbevoie, France by ATELIERS 2/3/4/

Mulan Weichang Vistor Centre in Hebei, China by HDD

 
March 4th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: HDD

The world of wildlife

This is the world of grass, animal and god. The imagination and curiosity of human beings towards grasslands is always fresh. The aboriginal people have their inner mind towards respecting nature, which is very important value towards contempory society. The mixture of different culture creates great lands for all kinds of art.

Image Courtesy © Su Shengliang

  • Architects: HDD (Zhang Hai’ao)
  • Project: Mulan Weichang Vistor Centre
  • Location: Mulan Weichang, Hebei, China
  • Photography: Su Shengliang
  • Client: Brain Media, Weichang Kangyang Tourism development co.,ltd.
  • Design Team: Huadu (Shanghai) Architecture & Urban Design Group (HDD), Yao Qiwei, Hang Xu, Wu Hao, Li Di, Li Hongxi, Wang Tingting, Zhao Shuang
  • Structure Team: Wang Guoxun, Zhang Yi, Pu Yiweng
  • Construction: Chengde Jiacheng construction co., ltd.
  • Management: Ying Hongwei
  • Special Thanks: Li Qing, Li Guang, Wang Xianfeng, Wang Xiaojun, Bai Long
  • Area: 275sqm

Read the rest of Mulan Weichang Vistor Centre in Hebei, China by HDD

Golestan Apartment in Tehran, Iran by Razan Architects

 
March 4th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Razan Architects

Golestan Residential Building is located in a wide dead end, with a maximum height of 20 meters close to a military area. The quiet atmosphere of the alley, which is due to its proper width and impassability, and also the green mass of the tree in the courtyard, led us to pay special attention to the main pavement of the project, and use this potential for Improve the quality of indoor spaces and make communication with the yard and the city. In this regard, the role of the terraces as the spaces of this communication becomes more remarkable.

Image Courtesy © Razan Architects

  • Architects: Razan Architects
  • Project: Golestan Apartment
  • Location: Tehran, Iran

Read the rest of Golestan Apartment in Tehran, Iran by Razan Architects

Cantilever House in Seattle, Washington by ROBERT HUTCHISON ARCHITECTURE

 
March 4th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: ROBERT HUTCHISON ARCHITECTURE

The clients, both working professionals, lived in a small Seattle bungalow for fifteen years on a small site that overlooks Portage Bay and the University of Washington campus to the northeast. They loved the convenient location to the University and downtown Seattle, and the dynamic water views filled with rowing shells and sailboats. But the inefficient bungalow was cold in the winter and hot in the summer, had poor natural light, and suffered from significant water intrusion problems. The couple decided to construct a new house on the same property, one that would distill their urban lifestyle on an equally small footprint, yet that was specifically tailored to the qualities of the site. To assist in financing the project, they chose to devote a third of the available living area to a rentable mother-in-law apartment.

Image Courtesy © Mark Woods Photography

  • Architects: ROBERT HUTCHISON ARCHITECTURE
  • Project: Cantilever House
  • Location: Seattle, Washington, USA
  • Photography: Mark Woods Photography
  • Software used: Autocad
  • Project Team: Robert Hutchison, Scott Claassen
  • Interior Designer: Carla Allbee
  • Landscape Architect: Jonathan Morley, The Berger Partnership
  • Structural Engineer: Perbix Bykonen
  • Contractor: Dolan Built LLC
  • Completed: 2015

Read the rest of Cantilever House in Seattle, Washington by ROBERT HUTCHISON ARCHITECTURE

Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise