Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

NEW LAB in New York by Macro Sea

 
October 27th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Macro Sea

Macro Sea began work on Building 128—which, after years of neglect, was a deserted shell—in 2012. The team took inspiration from the cathedral-like steel trusswork, and approached it as a 1970’s High-Tech Modernist muse—a kind of structural expressionist beauty.

Image Courtesy © Spencer Lowell

Image Courtesy © Spencer Lowell

  • Architects: Macro Sea
  • Project: NEW LAB
  • Location: New York, USA
  • Photography: Spencer Lowell
  • Project Management: DBI Projects
  • Architect of Record: Marvel Architects
  • Architectural Lighting: Domingo Gonzalez Associates
  • Vintage Furniture: Ricky Clifton
  • Plants: John Mini Distinctive Landscapes
  • Cofounders of New Lab: David Belt and Scott Cohen

Read the rest of NEW LAB in New York by Macro Sea

Perhushkov by Geometrium DSGN

 
October 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Geometrium DSGN

The apartment of 44 m2 is designed for a young man. The main wish of the customer bachelor nest loft.

By itself, the loft includes large industrial premises converted into a living space, but we managed to achieve an atmosphere of style and vintage, using its elements. The main materials in the decoration of the apartment: brick, solid wood, natural stone — slate and wood veneer in furniture finishing.

The apartment will be used as a place to rest and sleep during the week and sometimes as a mini like this place at the weekend for a company of 5-6 people.

One of the main wishes in terms of functionality, it features a separate bedroom. The customer really wanted to sleep on a bed rather than a sofa bed.

Functionally, we shared an apartment in the following areas: entrance hall, bathroom with shower, kitchen-living room-dining room, bedroom.

Image Courtesy © Geometrium DSGN

Image Courtesy © Geometrium DSGN

Read the rest of Perhushkov by Geometrium DSGN

The Pool House in Haslemere, England by Re-Format LLp

 
October 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Re-Format LLp

The mature and secluded site is located in Haslemere on the edge of the Surrey Hills, enjoying stunning, long ranging views towards the South Downs and beyond.

The client’s brief was for a detached ancillary building to the existing house, to provide an indoor pool and spa, gym, bicycle workshop and glasshouse. Above all the building had to be beautiful, finely crafted at every detail using the highest quality materials. The Pool House needed to function effortlessly in a variety of environments, whether for a relaxing solitary swim or a family pool party for 30.

Image Courtesy © Re-Format LLp

Image Courtesy © Re-Format LLp

  • Architects: Re-Format LLp
  • Project: The Pool House
  • Location: Haslemere, England

Read the rest of The Pool House in Haslemere, England by Re-Format LLp

Between Land and Sky home in Beit Zayit, Israel by Joel Jospe – Architects

 
October 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Joel Jospe – Architects

When I first saw the lot, the steep slope overlooking the Jerusalem neighborhood of Ein Karem, I wanted to do one thing only – to keep walking forward, hover in the air above the canyon, quietly observing the landscape visible in every direction. This was the primary motivation during planning. I did not give up this desire, or the opportunity inherent in it, and have given it to the owners.

Image Courtesy © Joel Jospe - Architects

Image Courtesy © Joel Jospe – Architects

  • Architects: Joel Jospe – Architects
  • Project: Between Land and Sky home
  • Location: Beit Zayit, Israel
  • Software used: Autocad, 3d max + vray, SketchUp, Photoshop

Read the rest of Between Land and Sky home in Beit Zayit, Israel by Joel Jospe – Architects

Louverwall in Gyeonggi-do, South Korea by AND(Architecture of Novel Differentiation)

 
October 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: AND(Architecture of Novel Differentiation)

Site + Desire

Louverwall is for a couple with five cats. The husband is a music enthusiast who manages the cafe where he enjoys music, coffee, and beautiful space. He wants the café space to be vertical, transparent, and dynamic. They need a small residence on the 2nd and 3rd floors consisted of a bedroom, a living room and a small kitchen. The site is located in the newly developed mixed-use building district in Paju. The plot is surrounded by other buildings on its three sides; it is only open toward due west. Thus, the main challenge of the project is to come up with the west façade that is energy efficient and transparent.

Image Courtesy © AND(Architecture of Novel Differentiation)

Image Courtesy © AND(Architecture of Novel Differentiation)

  • Architects: AND(Architecture of Novel Differentiation)
  • Project: Louverwall
  • Location: Gyeonggi-do, South Korea
  • Software used: Rhinoceros 3D, Louver design was done by Parametric Louver Design System( grasshopper algorithm)

Read the rest of Louverwall in Gyeonggi-do, South Korea by AND(Architecture of Novel Differentiation)

House Under Eaves in Pt Wells, New Zealand by MRTN Architects

 
October 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MRTN Architects

Located in a new subdivision less than an hour from Auckland this new house was one of the first built on a flat site that has been split up to create well sized semi-suburban semi-coastal sections on what was once pastoral land.

Image Courtesy © MRTN Architects

Image Courtesy © MRTN Architects

  • Architects: MRTN Architects
  • Project: House Under Eaves
  • Location: Pt Wells, New Zealand

Read the rest of House Under Eaves in Pt Wells, New Zealand by MRTN Architects

Vivre le Chantier Sainte-Cath in Montréal, Canada by KANVA

 
October 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

IMAGO is the winning entry of the City of Montreal’s two-phase competition entitled ‘Vivre le chantier Sainte-Cath!’. St. Catherine Street, an important commercial artery in downtown Montreal is undergoing a four-year infrastructure improvement plan along several blocks, including underground infrastructure upgrades, incorporation of new public transit systems and increasing pedestrian sidewalk area and access. The project seeks to ameliorate the streetscape’s overall appeal, improve its functioning and promote economic growth over the long term. During the construction different segments of the street will be closed to car traffic, however pedestrian traffic and access to all stores will remain functioning. It is inevitable that this period of transformation will have an impact on people’s daily routine and the operation of the city.

IMAGO, Image Courtesy © KANVA

IMAGO, Image Courtesy © KANVA

  • Architects: KANVA
  • Project: Vivre le Chantier Sainte-Cath
  • Location: Montréal, Canada
  • Client: City of Montreal
  • Structural Engineers: Blackwell
  • Civil Engineering: Alta Construction
  • Branding: Bruce Mau Design
  • Lighting Consultant: Lightfactor
  • Team of experts on Montreal History: Paul-André Linteau, Susan Bronson, Gabrielle Mathieu

Read the rest of Vivre le Chantier Sainte-Cath in Montréal, Canada by KANVA

Altaïr house in Québec, Canada by Bourgeois / Lechasseur architects

 
October 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

This house, whose name refers to the brightest star in the Aquila constellation, is located in Cap-à-l’Aigle, in the region of Charlevoix. Altaïr means “The Flying Eagle.” What makes the house stand out is its “V” shape and long facades that are suspended over nature. While discrete from the street and closed to the north, it unfolds toward the river, as though to take flight.

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Bourgeois / Lechasseur architects
  • Project: Altaïr house
  • Location: Cap-à-l’Aigle, Québec, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • General Contractor: Construction des Grands-Jardins
  • Year of construction: 2016

Read the rest of Altaïr house in Québec, Canada by Bourgeois / Lechasseur architects

Singapore National Stadium by Arup Associates

 
October 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Located on a stunning, central, 35 hectare waterfront site, the Singapore Sports Hub provides a unique ecosystem of sporting, retail and leisure spaces, at the pivot between Singapore’s expanding city centre and the wider public community.

•55,000-seat National Stadium with movable roof, ultra-thin dome roof structure.
• The world’s largest free-span dome, spanning 310 meters.
• Innovative moving tier design to accommodate a wide range of sporting and cultural events for year-round activity.
• Energy-efficient spectator cooling system designed for Singapore’s tropical climate.
• The largest sports infrastructure Public Private Partnership project in the world.

Singapore National Stadium, Image Courtesy © Arup Associates

Singapore National Stadium, Image Courtesy © Arup Associates

  • Architects: Arup Associates
  • Project: Singapore National Stadium
  • Location: Singapore
  • Photography: Christian Richters, Oaker, Franklin Kwan
  • Client: Dragages Singapore & Singapore Sports Hub
  • Singapore Sports Hub Design Team: Arup Associates + Arup + DP Architects + AECOM
  • Completion: Summer 2014

Read the rest of Singapore National Stadium by Arup Associates

Edgar’s new space to bring the outdoors inside in Vancouver, Canada by Dialog Design

 
October 26th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

In January 2016, DIALOG’s Vancouver interior design team completed a stunning new commercial office space for up-and-coming company Edgar Development in the MNP Tower in Vancouver, Canada. Inspired from a simple photograph of a ‘mountainscape’, DIALOG designed Edgar’s 4,285 sq. ft. office to reflect a crisp, clean, white mountain of ice to bring the outdoors in and create a grounded space for employees to flourish.

Edgar Office reception, Image Courtesy © Ema Peter Photography

Edgar Office reception, Image Courtesy © Ema Peter Photography

  • Architects: Dialog Design
  • Project: Edgar’s new space to bring the outdoors inside
  • Location: #1500 – 1021 West Hastings Street, Vancouver, BC, Canada V6E 0C3
  • Photography: Ema Peter Photography
  • Client: Edgar Developments
  • DIALOG Interior Design Team:
    • Janay Koldingnes, Project Manager/Senior Designer
    • Sara Remocker, Senior Designer
    • Jieun Cho, Designer
    • Marie de Montigny‐Simoneau, Architectural Technologist
  • Square footage: 4,285 square feet
  • Date of Completion: January, 2016

Read the rest of Edgar’s new space to bring the outdoors inside in Vancouver, Canada by Dialog Design

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy