Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

The Sheik Zayed Private Academy in Abu Dhabi, United Arab Emirates by ROSAN BOSCH

 
January 2nd, 2018 by Sumit Singhal

Article source: ROSAN BOSCH 

The Sheik Zayed Private Academy is designed to support different learning styles and 21st  century educational skills. By offering overlapping and differentiated learning environments, containing areas for knowledge sharing, inspiration and personal challenge, Rosan Bosch Studio’s design supports, develops and engages each student.

Image Courtesy © ROSAN BOSCH

  • Architects: ROSAN BOSCH
  • Project: The Sheik Zayed Private Academy
  • Location: Abu Dhabi, United Arab Emirates

Read the rest of The Sheik Zayed Private Academy in Abu Dhabi, United Arab Emirates by ROSAN BOSCH

Sterna Residence I in Nisyros, Greece by Sterna

 
December 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Sterna

In a unique location within the medieval castle of Emporeios in the island of Nisyros comes Sterna Nisyros Residences. A new proposal fit for all lovers of eclectic residence, aesthetics and art. For everyone who wishes to spend his holiday in a quiet island of long history, which encourages introspection and strongly resists the intense commercialization and mass tourism.

Image Courtesy © Panos Kokkinias

  • Architects: Sterna
  • Project: Sterna Residence
  • Location: Castle of Emporeios, Nisyros, Greece
  • Photography: Panos Kokkinias
  • Client: Greg Haji Joannides
  • Design team: Giorgos Tsironis, Greg Haji Joannides
  • GFA: 128sqm
  • Design: 2013
  • Completion year: June 2014

Read the rest of Sterna Residence I in Nisyros, Greece by Sterna

Turn,Turn,Turn in Aichi Prefecture, Japan by bandesign | Hisanori Ban Architect

 
December 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: bandesign | Hisanori Ban Architect 

Turn,Turn,Turn, There is a spiral slope.

Turn and go up, And then go through a wall, Turn up next space, Turn,Turn,Turn, At last reach the sky.

Image Courtesy © Shigetomo Mizuno

  • Architects: bandesign | Hisanori Ban Architect
  • Project: Turn,Turn,Turn
  • Location: Yatomi City  Aichi Prefecture, Japan
  • Photography: Shigetomo Mizuno
  • Structure: Reinforced Concrete structure + Wooden structure
  • Architects: Hisanori Ban , Yasutaka Shinkai/ bandesign  http://www.bandesign.jp/
  • Structural Design: Takao Michikura /IIJIMA Structural Design Office
  • Site area: 213.26sqm
  • Area: 212.56sqm
  • Year: 2014

Read the rest of Turn,Turn,Turn in Aichi Prefecture, Japan by bandesign | Hisanori Ban Architect

Double View House in San Bernardino, Paraguay by Biocons Arquitectos

 
December 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Biocons Arquitectos

This weekend house is located in the city of San Bernardino, Paraguay, a summer town bordering the Ypacarai lake, the land is around 50x50mts and it has a view that is not very clean, towards the lake, and a side view towards the sierras of the Cordillera department.

Image Courtesy © Nicolás Morales

  • Architects: Biocons Arquitectos
  • Project: Double View House
  • Location: San Bernardino, Paraguay
  • Photography: Nicolás Morales
  • Software used: Autocad and SketchUp
  • Client: CG
  • Collaborators: Yolanda Hermosa, Fernanda Aquino, Eva Parini
  • Construction m2: 256m2

Read the rest of Double View House in San Bernardino, Paraguay by Biocons Arquitectos

LOFT above JAFFA in Israel by Henkin Shavit Architecture & Design

 
December 27th, 2017 by Sumit Singhal

Designers:  Henkin Shavit Architecture & Design

The couple, an interior designer and a graphic designer, lives in the apartment for two years. The loft is based on the 12th floor of a prefabricated exposed concrete building built in the early 60’s and it occupies approximately 95 sqm. From the loft, found at the top of the building in southern Jaffa, Tel Aviv, there are some spectacular views of the Mediterranean Sea and the ancient neighborhoods of Jaffa and Tel Aviv.

Image Courtesy © Aviad Bar-Ness

Read the rest of LOFT above JAFFA in Israel by Henkin Shavit Architecture & Design

MMMMMS House in Girona, Spain by Anna & Eugeni Bach

 
December 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Anna & Eugeni Bach

The MMMMMS house is placed at the outskirts of Camallera, in a recent development area facing the village. Due to the location, the house is openly visible from the village.

The local building regulations are straightforward, specifying mere general characteristics for the new houses, such as stone cladding, or sloped roofs with “arab” tiles. The main aim of these regulations is to lead new buildings to look like old rural houses, the so called Catalan “masias”.

Image Courtesy © Eugeni Bach

  • Architects: Anna & Eugeni Bach
  • Project: MMMMMS House
  • Location: Camallera, Catalonia, Girona, Spain
  • Photography: Eugeni Bach
  • Collaborators: Eulàlia Cudolà, quantity surveyor; Carina Silva, Sara Matías, Albert Cabrer
  • Surface: 300 m2
  • End date: 2014

Read the rest of MMMMMS House in Girona, Spain by Anna & Eugeni Bach

Kashubian House in Kashubia, Poland by Grzegorz Layer

 
December 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Grzegorz Layer 

Kashubia is an unusually picturesque region in the north of Poland, rich in pine forests, meadows full of flowers, and crystal-clear lakes. Near one such lake – Lake Gowidliński –lies this place of repose and close contact with nature. The idea behind this project was to create a simple, functional and economic building which can be used all year round.

Image Courtesy © Grzegorz Layer

  • Architects: Grzegorz Layer
  • Project: Kashubian House
  • Location: Gowidlino, Kashubia, Poland
  • Area: 67 m2
  • Project Year: 2016

Read the rest of Kashubian House in Kashubia, Poland by Grzegorz Layer

Maison PERCÉE in Montreal, Canada by APPAREIL architecture

 
December 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: APPAREIL architecture

The project:

Renovation of the ground floor level and basement of a historic duplex. The new staircase serves not only as a link between each level, but also as the focal point of the updated space and as a skylight. This new light allows the use of the living and work spaces in the basement, which wasn’t possible before the intervention.

Image Courtesy © Francois Bodlet

  • Architects: APPAREIL architecture
  • Project: Maison PERCÉE
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Francois Bodlet
  • Area: 2000 sqf
  • Team: Kim Pariseau, architect; François Bodlet and Guillem Lopez, project leaders
  • Year: 2014

Read the rest of Maison PERCÉE in Montreal, Canada by APPAREIL architecture

Tehama 1 in Carmel-by-the-Sea, California by Studio Schicketanz

 
December 27th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Studio Schicketanz

Studio Schicketanz organized the design of this house around a central cleared knoll and prioritized outdoor space, producing a deep exploration into the ways in which a structure can merge with and arise from a very specific ecological language. Textured stone walls give rise to controlled cement steps leading to a crisply modernist structure detailed with geometric framing and supporting a cantilevered roof that offers a shaded penumbra around the entirety of the structure. Light is at play everywhere, from the dappled light that hits the stone wall to the reflection of the majestic neighboring tree in the house’s expansive glass facade.

Image Courtesy © Studio Schicketanz

  • Architects: Studio Schicketanz
  • Project: Tehama 1
  • Location: Carmel-by-the-Sea, California, USA

Read the rest of Tehama 1 in Carmel-by-the-Sea, California by Studio Schicketanz

Villa L in Assen, the Netherlands by Mannen in de ruimte

 
December 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Mannen in de ruimte

For a new part of Assen, a city in the north of the Netherlands, architecture firm Mannen in de ruimte has developed a house with a distinct roof.

The clients asked for a house adapted for living at an advanced age that would fit their triangular shaped plot of land. They had realized that a traditional rectangular house would not work at this location. Nevertheless they did want a house the way a child draws a house: with brick walls and pitched roof.

Image Courtesy © Mannen in de ruimte

  • Architects: Mannen in de ruimte
  • Project: Villa L
  • Location: Park Diepstroeten – Assen – the Netherlands
  • Design: 2014
  • Execution: 2015-2016

Read the rest of Villa L in Assen, the Netherlands by Mannen in de ruimte

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise