Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

YUJIN’S JIP-SOORI in seoul, South Korea by Kim Jae-Kwan

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Kim Jae-Kwan 

If you live in a place where your children feel safe on their way home thanks to soldiers and policemen standing guard your home around the clock and all the year round; thus a thief dare not show up; you are gently reminded up even when your car is scratched by somebody; but if you suspect that they can watch not only your children’s safety, thefts, and vandals but also, maybe… maybe your garden and even your living room through high resolution binoculars as if they are spying on neighboring movements but actually your home.

Image Courtesy © Kim Jae-Kwan

Image Courtesy © Kim Jae-Kwan

  • Architects: Kim Jae-Kwan, Moohoi Architecture Studio
  • Project: YUJIN’S JIP-SOORI
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Kim Jae-Kwan
  • Site area: 316m2
  • Gross floor area: 127.2m2
  • Design period: 2012.7~2013.9
  • Construction period: aug. 2012 – apr. 2013

Read the rest of YUJIN’S JIP-SOORI in seoul, South Korea by Kim Jae-Kwan

Suzhou library building in China by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: von Gerkan, Marg and Partners (gmp)

Fully automated high-bay storage for seven million books – a unique facility in China; opening scheduled for 2017

The architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) have won the design competition for the new construction of the Suzhou Library in China. The start of construction has been scheduled for 2016 and the opening of the complex for the end of 2017.

Entrance of library, Image Courtesy © Willmore CG

Entrance of library, Image Courtesy © Willmore CG

SEPE offices in San Sebastián, Spain by COLL‐BARREU ARQUITECTOS

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: COLL‐BARREU ARQUITECTOS 

San Sebastian is a lively city. It is the city of fusions. Its landscape is at the same time stony and marine, and its light is the white light of the haze and the bright light of Southern Europe. The Comb of the Winds by Chillida and the beautiful classical composure of the city express equally ambivalence.

Image Courtesy © Aleix Bagué

Image Courtesy © Aleix Bagué

  • Architects: COLL‐BARREU ARQUITECTOS  (Juan Coll-Barreu, Daniel Gutiérrez Zarza)
  • Project: SEPE offices
  • Location: San Sebastián, Spain
  • Photography:Aleix Bagué
  • Client: Ministerio de Empleo y Seguridad Social Ministry of Employment and Social Mathers
  • Collaborators: Cesar Peña, Asier Zarrazkin
  • Area: 2.284,78 m2
  • Budget: 1.836.168,25 €
  • Date of project: 2010 ‐ 2011
  • Construction date: 2011 ‐ 2014

Read the rest of SEPE offices in San Sebastián, Spain by COLL‐BARREU ARQUITECTOS

“DETACHED HOUSE IN DROSIA”, in ATHENS, Greece by Katerina Valsamaki

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source:  Katerina Valsamaki

The 580sqm detached house is organized in the form of an L shape inside the oblong site and accommodates a four member family. The integration of the residence into a semi-urban environment is dealt with as a scenario of revelation and dissimulation between private, public and semi-public space; that is to say creating a fluidity of the limits between the living spaces and the public spaces of the building, without however underestimating the importance of privacy. The garden is the focal point of the residence.

e_1502

Image Courtesy © KATERINA VALSAMAKI

  • Architects: Katerina Valsamaki
  • Project: DETACHED HOUSE IN DROSIA
  • Location: Dolgopolof 7, Drosia, ATHENS, Greece
  • Software used: AutoCAD and Vectorworks
  • Latitude: 38.118
  • Longitude: 23.8585
  • Construction year: 2002

Read the rest of “DETACHED HOUSE IN DROSIA”, in ATHENS, Greece by Katerina Valsamaki

Wildlife observation pavilion in Bern Zoo, Switzerland by MORSCHER ARCHITECTS

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: MORSCHER ARCHITECTS

Brief description: A new wildlife observation pavilion, containing toilets and a covered space for observing animals and picnics

Entry description:

Increasing visitor numbers at Bern Zoo triggered the need for an additional service facility along the main promenade of the Tierpark. Built as a wildlife observation pavilion it provides for a number of uses.

Image Courtesy © MORSCHER ARCHITECTS

Image Courtesy © MORSCHER ARCHITECTS

  • Architects: MORSCHER ARCHITECTS
  • Project: Wildlife observation pavilion
  • Location: Bern, Switzerland
  • Software used: Vectorworks

Read the rest of Wildlife observation pavilion in Bern Zoo, Switzerland by MORSCHER ARCHITECTS

CASA CROTTA in Treviso, Italy by Massimo Galeotti Architetto

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Massimo Galeotti Architetto 

Built by a Venetian noble family (e.g. Crotta) Casa Crotta, (former Dalle Crode, Tibolet) is likely an ancient hunting lodge of the XVII century.

Image Courtesy © Francesco Castagna

Image Courtesy © Francesco Castagna

  • Architects: Massimo Galeotti Architetto
  • Project: CASA CROTTA
  • Location: Arfanta, Treviso – Italy
  • Photography: Francesco Castagna
  • Collaborator: Elisa Rizzato
  • Year: 2015

Read the rest of CASA CROTTA in Treviso, Italy by Massimo Galeotti Architetto

Flat AB in Sarria-Sant Gervasi, Spain by Dom Arquitectura

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Dom Arquitectura 

The refurbished flat is situated in Sarria-Sant Gervasi. As a starting point few important decisions were taken. On one hand to rethink the out-dated overall organization, unifying the entrance and the living room, as well as the office and the kitchen. This helped a general spatial integration, generating bigger spaces that flow easily into each other, and reduced the number of doors and partitions.  On the other hand to revamp all the electrical, plumbing, cooling and heating systems to updated technologies. Refurbishing completely kitchens and bathrooms.

Image Courtesy © Jordi Anguera

Image Courtesy © Jordi Anguera

  • Architects: Dom Arquitectura , Pablo Serrano Elorduy
  • Project: Flat AB
  • Location: Sarria-Sant Gervasi, Spain 
  • Photography: Jordi Anguera
  • Interior designer: Blanca Elorduy
  • Area: 235 m2

Read the rest of Flat AB in Sarria-Sant Gervasi, Spain by Dom Arquitectura

“Y” shaped youth hostel in Bayreuth, Germany by LAVA Architect

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: LAVA Architect

LAVA unveiled new visuals of the interiors and showcased a mock up of rooms at the official construction and groundbreaking ceremony.

“International, innovative and integral” is how the Bavarian Youth Hostel Association describes their new 3,400 sq m facility for active and sports guests. The 180–‐bed Youth Hostel will be the first to be fully integrative, especially equipped for disabled guests and employees. Rooms, grounds and sports fields will be all wheelchair accessible.

Image Courtesy © LAVA Architect

Image Courtesy © LAVA Architect

  • Architects: LAVA Architect
  • Project: “Y” shaped youth hostel
  • Location:  Bayreuth, Germany
  • Software used: Rhino, Rhinoceros, Autocad, Revit 
  • Architect Team:  LAVA–‐ Tobias Wallisser, Alexander Rieck, Chris Bosse, Julian Fahrenkamp(PL), Angelika Hermann, Jan Kozerski, Nicola Schunter, Paula Gonzalez, Elvira Perfetto, Elise Elsacker, Myung Lee
  • PARTNERS Architects (cost, tendering, site supervision): Wenzel+Wenzel
  • Structure: Engelsmann Peters, Stuttgart/Graz
  • Mechanical engineering: IBT PAN, Berlin
  • Fire and Building Physics: Bauart, München
  • Landscape: IB Riede, Nürnberg

Read the rest of “Y” shaped youth hostel in Bayreuth, Germany by LAVA Architect

Basaltica House in Mexico by grupoarquitectura

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: grupoarquitectura

The property is a head block with elongated proportions in the east west direction, the project is disposed in a linear way with very closed facades on the north side and completely opened on its southern section, all the spaces are faced to the main garden through terraces being always covered with ruffles or parasols for the sunlight, at the east part of the site, it has been designed a space of about 8 feet high all opened to the garden and a reflecting water.

Image Courtesy © grupoarquitectura

Image Courtesy © grupoarquitectura

Wellcome Collection transformation in London, England by Wilkinson Eyre Architects

 
July 26th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Wilkinson Eyre Architects

Wilkinson Eyre Architects has completed a £17.5m transformation of Wellcome Collection in London designed to accommodate growing visitor numbers and enrich the visitor experience.

Image Courtesy © Wilkinson Eyre Architects

Image Courtesy © Wilkinson Eyre Architects

Read the rest of Wellcome Collection transformation in London, England by Wilkinson Eyre Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy