Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Evry Housing units in France by Beckmann-N’Thépé

 
February 8th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Beckmann-N’Thépé

This project is part of the scheme to reconsider urban identity in the Centre Urbain, the new neighbourhood that is the emblem of the future Evry. Rows, set back buildings, an interplay of terraces, and “urban windows” create an openness towards the heart of the small island.

Image Courtesy © Olivier Amsellem

  • Architects: Beckmann-N’Thépé (Françoise N’Thépé)
  • Project: Evry Housing units (RY3 lot: 98 dwelling units + 4 shops + car park)
  • Location: Évry, France
  • Photography: Olivier Amsellem
  • Software used: Autocad
  • Associated architects: RY1+2 lots: Claus en Kaan, Carlos Jimenez studio
  • Landscape designers: Agence Desvignes
  • Construction managing service: SNC Lavalin
  • Client: ING Real Estate + Crédit Agricole Immobilier
  • Client executive manager: Orénoque
  • Developer: AFTRP

Read the rest of Evry Housing units in France by Beckmann-N’Thépé

Orjin Maslak Plaza in Istanbul, Turkey by slapa oberholz pszczulny | architekten

 
February 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: slapa oberholz pszczulny | architekten

Located on the European side of Istanbul , the Maslak quarter is one of the most important business districts of the metropolis. Here slapa oberholz pszczulny | sop architekten has built the Orjin Maslak Plaza, a high-rise office block of the highest standards.

Besides office space, the 16-storey building also offers a food court, conference centre and several retail units on the ground floor and its two basements – ideal for meeting the high demand for such services locally. The office levels are highly flexible and can accommodate all the usual forms of office organisation, including individual, shared and open-plan offices.

Image Courtesy © Alcan Aktürk

  • Architects: slapa oberholz pszczulny | architekten
  • Project: Orjin Maslak Plaza
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Photography: Alcan Aktürk
  • Developer: Orta Gayrimenkul Yatirim Yonetimi
  • Team: Wolfgang Marcour, Sebastian Reinehr
  • GFA: ca. 50,000 m² above ground, ca. 50.000m² ui.
  • Completion: 2014

Read the rest of Orjin Maslak Plaza in Istanbul, Turkey by slapa oberholz pszczulny | architekten

Marne-la-Vallée University Library in Paris, France by Beckmann-N’Thépé

 
February 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Beckmann-N’Thépé

Future heart and social area of the Marne-la-Vallée university campus, the new central library has the significant advantage of being located on an outstanding site: the Ferme de la Haute Maison. Dating from the 17th century, this \”historic\” site endows the building with a strategic role. Its identity does not just stem from the quality of the constructions: the surrounding moat, which extends into a water garden, and the central courtyard which becomes the main parvis, are two federating components of this site, generating a special emotion.

Image Courtesy © Olivier Amsellem

  • Architects: Beckmann-N’Thépé
  • Project: Marne-la-Vallée University Library
  • Location: Marne-la-Vallée, Paris, France
  • Photography: Olivier Amsellem
  • Software used: Autocad
  • Client: Marne-la-Vallée University (Marne-la-Vallée –77, France)
  • Client Assistance: AURIS (Boulogne Billancourt – 92, France)
  • Project manager: Hélène Méhats
  • Architects: Fabio Cummaudo, Wilfried Daufy, Anne-Catherine Dufros, Marc Durand, Nicolas Gaudard, Thamila Hamiti, David Malaval, David Tajchman, Frédéric Taupin
  • Assistant architects: Amélie Authier, Maïté Dupont, Li Fang, Linna Lay, Laetitia Pignol

Read the rest of Marne-la-Vallée University Library in Paris, France by Beckmann-N’Thépé

NP House (Dinesh Mill Bunglow) in Vadodara, India by Atelier Design N Domain

 
February 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Atelier Design N Domain 

To build a minimalist house with simple clean lines, uncluttered geometry, fluid, transparent spaces where the interiors and exteriors blend into each other in an attempt to keep the user constantly in touch with the outdoors.

The site with thriving greenery was located just outside vadodara city. The brief was very clear – to design a contemporary house for this family of three and their support staff meeting their functional requirements. The challenge of the site really lay in preserving the natural vegetation that abounded on the plot. The planning went through several iterations in a bid to preserve as many of the trees on site as possible.

Image Courtesy © Sebastian Zachariah

  • Architects: Atelier Design N Domain
  • Project: NP House (Dinesh Mill Bunglow)
  • Location: Vadodara, India
  • Photography: Sebastian Zachariah
  • Partners: Ar Anand Menon and Ar Shobhan Kothari
  • Area: 6000 sqft
  • Completion year: 2010

Read the rest of NP House (Dinesh Mill Bunglow) in Vadodara, India by Atelier Design N Domain

Dokk1 in Aarhus, Denmark by Schmidt Hammer Lassen Architects

 
February 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Schmidt Hammer Lassen Architects

DOKK1 is Scandinavia’s largest public library and represents a new generation of modern hybrid libraries, which will contain multiple potentials. The building is situated at the mouth of the Aarhus River in one of the most prominent sites of the city centre of Aarhus.

Image Courtesy © Schmidt Hammer Lassen Architects

Read the rest of Dokk1 in Aarhus, Denmark by Schmidt Hammer Lassen Architects

Chooji Restaurant in Tehran, Iran by Admun studio

 
February 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Admun studio 

Due to the increase in capital in Tehran (the capital of Iran), most interior projects are a product of demolition of the existing buildings and their replacement with a brand new design which has caused negative impacts on the environment, during the past years. On the other hand, the considered location for this project was rented for a limited time, therefore, minimizing the negative effects of demolition through keeping the existing walls, choosing wood and iron as the materials with the potential to return to the life cycle, designing details capable of being easily assembled and disassembled with the potential to be repeated in the future branches to avoid budget and recourse waste are considered the main issues in interior design of this restaurant.

Image Courtesy © Parham Taghioff

  • Architects: Admun studio
  • Project: Chooji Restaurant
  • Location: Tehran, Iran
  • Photography: Parham Taghioff and Mehdi Kolahi
  • Client: Esmaeel Heidari
  • Lead Architects: Shobeir Mousavi, Amirreza Fazel, Mehdi Kolahi
  • Design team: Masoud Almasi, Zohreh Baghejari, Niusha Ghasem, Ramtin Haghnazar, Marjan Rafighi, Bita Latifi, Roshanak Fathi
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 200 square meters
  • Completion Year: 2016

Read the rest of Chooji Restaurant in Tehran, Iran by Admun studio

Quinta do Carregal in Tondela, Portugal by WAATAA_we are all together around architecture

 
February 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: WAATAA_we are all together around architecture

In a seemingly infinite territory and mostly occupied by pines and oaks, the implantation of the house marks a space and an intention. A space of pause, serenity and breathing, surrounded and protected by the green patch that filters the light and the eyesight, purifies the air and the soul and stimulates the corporal senses of who let himself be seduced by the elements of nature. An intention of materializing a perennial refuge that transforms and adapts itself to the site’s conditions and to the family that inhabits it.

Image Courtesy © WAATAA PHOTOGRAPHY

  • Architects: WAATAA_we are all together around architecture
  • Project: Quinta do Carregal
  • Location: Tondela, Portugal
  • Photography: WAATAA PHOTOGRAPHY
  • Software used: ArchiCAD
  • Team: Rita Cantisano Diz, Lucas Cantisano Diz, Miguel de Gouveia André
  • Total built area (m2): 299,90 m2
  • Conclusion date: 2016

Read the rest of Quinta do Carregal in Tondela, Portugal by WAATAA_we are all together around architecture

Round Robin in Ramat Gan, Israel by ROY DAVID STUDIO

 
February 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ROY DAVID STUDIO

Round Robin is a fresh technological innovation hub specializing in software. They partner with leading companies and co-found promising start-ups. From games to websites, the studio functions like a tightly knitted platform where the customers get way more than what their bargained for.

As the team started getting bigger, Round Robin partnered with Roy David Architecture Studio to design their new 1200 sqm office space offices located in the Stock Exchange District, Ramat Gan, Israel.

Image Courtesy © ROY DAVID STUDIO

  • Architects: ROY DAVID STUDIO
  • Project: Round Robin
  • Location: Stock Exchange District, Ramat Gan, Israel
  • Client: Round Robin
  • Size: 1,200 sqm
  • Year: 2016

Read the rest of Round Robin in Ramat Gan, Israel by ROY DAVID STUDIO

Dancer‘s pad in Prague, Czech Republic by Coll Coll studio

 
February 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: BoysPlayNice

There she sits, in one of the hip cafes of Letna, the cool part of Prague. The friend who introduced us said she was a lawyer, but there is something different about her. Something that just doesn’t fit.

Image Courtesy © Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice

Read the rest of Dancer‘s pad in Prague, Czech Republic by Coll Coll studio

Bringing Together Urban Design, Architecture and Art in Frankfurt, Germany by schneider+schumacher

 
February 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Even from far away, the new sculpture in the office complex “die welle” draws attention to itself, inviting further exploration. It is an attraction that promotes the urban integration of the office complex within the adjacent inner city district.

The project remit was to redesign the external landscaped area in order to enhance the office complex “die welle“, located close to the Alte Oper in Frankfurt am Main. It was the name of the complex that sparked the initial idea for schneider+schumacher’s design. The architects decided to take this concept further and at the same time, to explore it in more depth: in the form of a three-dimensional wave that not only defines the space and attracts attention, but also creates an inviting place where people will want to be, therefore revitalizing the area. “When we see something onto which we can project our own images, experiences and memories, it conjures up associations and emotions. It awakens our interest”, explains Prof. Michael Schumacher, who, together with Till Schneider, runs the architectural practice schneider+schumacher.

Joyful wave, Image Courtesy © schneider+schumacher

  • Architects: schneider+schumacher
  • Project: Bringing Together Urban Design, Architecture and Art
  • Location: Frankfurt am Main, Germany
  • Client: AXA Investment Managers – Real Assets
  • Workmanship sculptures: Arnold AG
  • Structure Planning: B+G Ingenieur Bollinger und Grohmann GmbH
  • Landscape Design: KLA kiparlandschaftsarchitekten GmbH
  • Gross floor area: about 6.160 m²
  • Planning and construction dates: 11/2013 – 04/2016

Read the rest of Bringing Together Urban Design, Architecture and Art in Frankfurt, Germany by schneider+schumacher

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy