Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Le Signe National Centre for Graphic Design in Chaumont, France by MOATTI-RIVIERE

 
December 25th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MOATTI-RIVIERE

The project foresees:

– renovating the Bank of France building and using its potential in the best possible manner

– to tie in with the new project lacing temporary and permanent exhibition spaces and their technical facilities in a new building that is functional and symbolic of the «SIGNE»(Centre national du Graphisme)

– offering the «SIGNE» and the city an entrance courtyard for their encounters as a place for meetings and as an exhibition space.

Image Courtesy © Michel Denancé

Image Courtesy © Michel Denancé

  • Architects: MOATTI-RIVIERE
  • Project: Le Signe National Centre for Graphic Design
  • Location: Chaumont (52), France
  • PhotographyMichel Denancé
  • Lead Architects: Alain Moatti
  • Engineering: Polymago (Graphics and signage), RFR (structure), Inex (fluids), Les sentinelles des collections (Preventive conservation), Bureau Michel Forgue (costs surveyor), Vincent Taurisson (Multimedia and audiovisual), Lumières Studio (lighting), Avel (acoustics)
  • Type of stone: Limestone Moka cream
  • Dimensions: 120 x 240 cm
  • Exterior: steel joinery
  • Interior: structural walls and raw concrete floor
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 2 460 m²
  • Completion Year: 2016

Read the rest of Le Signe National Centre for Graphic Design in Chaumont, France by MOATTI-RIVIERE

Carla Ridge Residence in Los Angeles by McClean Design

 
December 25th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: McClean Design

Located in the Trousdale neighborhood of Beverly Hills where all proposed work must take place without disturbing existing slopes, the challenge for this design is to find ways to create light for the lower level. Here we have created a light well which separates the drive court from the house itself and allows for an entrance across a water feature that cascades over glass to the atrium below. Landscaped with glass on four sides this allows light to the entertainment areas, gym and secondary bedrooms leaving more room upstairs for the rear yard and swimming pool. The upper level contains the master and two additional bedrooms, living room, family, dining and kitchen.

Image Courtesy © Jim Bartsch

Image Courtesy © Jim Bartsch

  • ArchitectsMcClean Design
  • Project: Carla Ridge Residence
  • Location: Los Angeles, CA, USA
  • Photography: Jim Bartsch
  • Designer: Paul McClean
  • Contractor: Reece Hamilton
  • Engineer: Steve Cox
  • Approximate Size: 10,000 sf
  • Completion Date: 2014

Read the rest of Carla Ridge Residence in Los Angeles by McClean Design

The Rock in Ámsterdam, Netherlands by Design Erick van Egeraat

 
December 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Design Erick van Egeraat

The Erick van Egeraat office tower is part of an expressive high rise urban development, south of Amsterdam, named Zuid As. Located in the proximity of the city centre and with direct access to the urban network of public transport and highways, the project incorporates the potential of this unique location. The ambitious programming of a lively, high-density mixture of offices, housing, retail and public space, designed by nine international architects, all contribute to an exceptional development of metropolitan scale.

Image Courtesy © J Collingridge

Image Courtesy © J Collingridge

  • Architects: Design Erick van Egeraat
  • Project: The Rock
  • Location: Ámsterdam, Netherlands
  • Photography: J Collingridge, Christian Richters

Read the rest of The Rock in Ámsterdam, Netherlands by Design Erick van Egeraat

Jil Sander New Store in Berlin, Germany by Studio Andrea Tognon Architecture

 
December 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Studio Andrea Tognon Architecture

As if to honour its German roots, high-end fashion brand Jil Sander introduced it’s new retail design at the flagship store on the swanky Kurfürstendamm thoroughfare in Berlin. Occupying a ground floor unit of a landmark structure built in 1900 with an ornate art nouveau façade, the new aesthetic, created by Milan-based practice Andrea Tognan Architecture, is almost defiantly modern and understated, and clearly extrapolates Jil Sander‘s clean designs. Geometrical forms of the square and the rectangle largely define the premises, along with more fluent shapes that convey a zen-like sense of spatial harmony, and yet provide functionality at the same time.

Image Courtesy © Studio Andrea Tognon Architecture

Image Courtesy © Studio Andrea Tognon Architecture

Read the rest of Jil Sander New Store in Berlin, Germany by Studio Andrea Tognon Architecture

Plot # 4328 in Kferdebian, Lebanon by Bernard Khoury / DW5

 
December 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Bernard Khoury / DW5

Plot # 4328 is located on a 535-square-meter parcel in Kferdebian, Mount Lebanon on a steep topography with a 10-meter drop between its road frontage and the lowest point on the site.

Image Courtesy © DW5 BERNARD KHOURY

Image Courtesy © DW5 BERNARD KHOURY

  • Architects: Bernard Khoury / DW5
  • Project: Plot # 4328
  • Location: Kferdebian, Lebanon
  • Photography: GERALDINE BRUNEEL, JON SHARD
  • Status: Built 2010

Read the rest of Plot # 4328 in Kferdebian, Lebanon by Bernard Khoury / DW5

Shoji Screen House in Osaka, Japan by Yoshiaki Yamashita Architect & Associates

 
December 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Yoshiaki Yamashita Architect & Associates

This house is in Osaka city, the back of the Karahori shopping district. This site of the only 66 square meters is located in the place where entered 30m the alley from the road.

Alley width is about 2m.

Site is a corner lot in contact with the crank.

On the south side of the site, there is stone wall exceeds the height 4m.

Image Courtesy © Eiji Tomita

Image Courtesy © Eiji Tomita

  • Architects: Yoshiaki Yamashita Architect & Associates
  • Project: Shoji Screen House
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Eiji Tomita
  • Structure: wooden
  • Design team:
    • Yoshiaki Yamashita Architect & Associates : Yoshiaki Yamashita, Kento Morita
    • Structural Engineer: Yoshiki Mondo
    • Constructer: Egawa Kenchiku (person in charge : Yohichi Egawa)
  • Site area: 66.06 sqm
  • Total area: 55.70 sqm

Read the rest of Shoji Screen House in Osaka, Japan by Yoshiaki Yamashita Architect & Associates

Voss High School in Norway by Nordic — Office of Architecture

 
December 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Nordic — Office of Architecture

The new vocational high school at Voss (Norway) designed by Nordic — Office of Architecture and AART architects combines theory and practice in an inspiring learning environment bathed in light with spectacular views of the surrounding landscape.

The new vocational high school at Voss opened this autumn and caters for around 400 students and 100 staff. The Norwegian-Danish team behind several prominent education buildings in Scandinavia took inspiration from the surrounding environment, creating an interpretation of the traditional Norwegian barn common to the area. A composition of “barns” surrounding a series of “farmyards” provides the framework for various educational and social activities. The architects strive to stimulate the students by drawing nature and daylight into the school buildings through the generous glazing and timber cladding both inside and out.

Image Courtesy © Thorbjørn Hanse

Image Courtesy © Thorbjørn Hanse

  • Architects: Nordic — Office of Architecture
  • Project: Voss High School
  • Location: Voss, Norway
  • Photography: Thorbjørn Hanse
  • Client: Hordalands Fylkeskommune
  • Contractor: Hent
  • Landscape: Bjørbekk & Lindheim
  • Engineers: Norconsult Sweco
  • Cost: 280 mill. NOK
  • Area: 11.500 m²
  • Time Frame: 2013 — 2016

Read the rest of Voss High School in Norway by Nordic — Office of Architecture

Milanofiori Business Park in Milan, Italy by Design Erick van Egeraat

 
December 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Design Erick van Egeraat

Businesspark Milanofiori North, addresses the rising demand for high quality, yet affordable offices in Milan. The area is a self-contained entity comprising 218000 m2 of gross floor area and offering a variety of functions including offices, housing, commercial, retail and leisure facilities, a cinema and a hotel. Special attention was paid to energy efficiency, the use of renewable energy and applying local materials, thus reducing the need for transportation and carbon emission. The Milanofiori North development territory acts as the new southern gateway to Milan. It is situated alongside the A7 motorway and is linked to Milan’s metropolitan railway network.

Image Courtesy © Maurizio Bianchi

Image Courtesy © Maurizio Bianchi

  • Architects: Design Erick van Egeraat
  • Project: Milanofiori Business Park
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Maurizio Bianchi

Read the rest of Milanofiori Business Park in Milan, Italy by Design Erick van Egeraat

Absam Primary School in Austria by Schenker Salvi Weber

 
December 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Schenker Salvi Weber

All moved in! The extension of the primary school in the Tyrolean municipality of Absam was completed in September 2016. After one-and-a-half years of construction, kids are now frolicking around in the two-story kindergarten. The first sport classes are already taking place in the triple gymnasium, and sweet sounds are floating down from the new music school under the roof of the historic primary school building.

There wasn’t much space for the new building in the 7000-person community of Absam, the “village of the Olympians” in the Hall-Wattens region, just 20 minutes by car from Innsbruck. So the architects Schenker Salvi Weber – the only ones among the 20 competition participants – decided to situate the sports hall underground and, for structural reasons, build the two-story kindergarten atop in a lightweight wood frame construction.

View of schoolyard with primary school and kindergarten, Image Courtesy © Bengt Stiller

View of schoolyard with primary school and kindergarten, Image Courtesy © Bengt Stiller

  • Architects: Schenker Salvi Weber
  • Project: Absam Primary School
  • Location: Absam, Austria
  • Photography: Bengt Stiller
  • Client:
    • Municipality of Absam
    • Immobilien GesmbH & Co KG
  • Team: Bettina Doser, Sophie Gerg, Teresa de Miguel, Thomas Morgner, Hans Reumann, Barbara Roller, Tiago Santana, Michael Salvi, Andres Schenker, Verena Theil, Tina Tobisch, Katalin Tóth, Rowena Ullrich, Thomas Weber
  • Commission type: EU-wide invited competition, general planning
  • Energy efficiency: Passive house standard
  • Structural engineer: wood construction. Merz Kley Partner
  • Structural engineer: reinforced concrete / geotechnics. ZSZ Ingenieure ZT GesmbH
  • Building physics: IBO – Austrian Institute for Healthy and Ecological Building
  • Construction management and costs: Die Bauleiter
  • Building technology: Moser + Partner Ingenieurbüro

Read the rest of Absam Primary School in Austria by Schenker Salvi Weber

French School in Lomé, Togo by Segond-Guyon Architectes

 
December 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Segond-Guyon Architectes

The project includes the construction of an elementary school and the extension of a kindergarten. The aim is to build a contextual architecture, fully merged in its environment.

Pavilion architecture that smoothly fits its surrounding vegetation by limiting the footprint and preserving the existing trees. Moreover, there is no physical barrier thus allowing the view to embrace the entire site. The volumes are made of compressed earth block (CEB), and are covered with light metallic roofs.

Image Courtesy © Segond Guyon Architectes

Image Courtesy © Segond Guyon Architectes

  • Architects: Segond-Guyon Architectes
  • Project: French School in Lomé – TOGO
  • Location: Avenue Sarakawa – Lomé, Togo
  • Local Architect: GE Architectes & Partenaires
  • Engineer: BETEB
  • Contractor: CENTRO SA
  • Area: 2 950 m²
  • Competition year: 2014
  • Delivery year: 2016

Read the rest of French School in Lomé, Togo by Segond-Guyon Architectes

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise