Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Summer house in Veddinge Hills, Denmark by Martin Kallesø Arkitekter

 
November 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Martin Kallesø Arkitekter

The ground lies right beside the water in the bay of Sejerø and the project’s shape is inspired by birds that fly over the bay. The building is located on the ground’s most comfortable position with regard to sun, shelter and orientation towards the water.The four main volumes make up the body of the summer cottage.They contain the guest an- nex and sauna, living room with access to the terrace, dining zone in extension of the kitchen-dining area and the master bedroom with en suite large bathroom. A glass corridor with views of both the sea and the arrival area connects the guest annex and the main building. The summer cottage is modular with a wooden structure, at roof and black, vertically-mounted pro le cladding. The at roof is coated with a green sedum roof, so that on arrival you immediately have contact with the Sejerø Bay and the horizon beyond.The terrain declines so the four main volumes are placed on the site with a facade line and garden wall that follows the lines of the terrain, while also providing natural shelter from the wind. Interior materials comprise oak parquet, design concrete ooring and a front door in solid oak.

Image Courtesy © Martin Kallesø Arkitekter

Read the rest of Summer house in Veddinge Hills, Denmark by Martin Kallesø Arkitekter

Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Park in China by C+ Architects

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source:  C+ Architects 

In the Depth of Banbidian No.1 Cultural Industry Park, Beijing, a U-shaped glass facade 2-story building, which is a plant renovation project recently finished by C+ Architects.

The client is an Internet company, in addition to the basic needs of accommodating 30-50 staff working together, they want the architects to create a new traffic order and sufficient space for people resting and discussing freely in the original open space architecture.

Image Courtesy © Xia Zhi

  • Architects: C+ Architects (Cheng Yanchun)
  • Project: Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Park
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Xia Zhi
  • Design Team: Zheng Yichun, Xie Bingyou, Wang Yakun
  • Area: 350sqm.
  • Dates: September 2015-February 2016

Read the rest of Renovation of No.8 Building in Beijing Banbidian Industry Park in China by C+ Architects

Club Xii – Centro De Entrenamientos Personales in Madrid, Spain by Idoia Otegui _arquitectura

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Idoia Otegui _arquitectura 

Behind the new facade of crude steel of an old bank branch is a Club: CLUB XII, a new space that you can remember its facade to a gastronomic club, inside a social club, for its lighting to a club music, for their materials to a cultural club, or his furniture to a business club, but it is actually all that plus a personal training club.

Image Courtesy © Miguel de guzman

  • Architects: Idoia Otegui _arquitectura
  • Project: Club Xii – Centro De Entrenamientos Personales
  • Location: Eduardo Dato 12, Madrid, Spain
  • Photography: Miguel de guzman
  • Client: ED 12 TRAINING SL
  • Constructor: Maserconsa S.L.
  • Budget: 150.000€
  • Total Area: 250m2

Read the rest of Club Xii – Centro De Entrenamientos Personales in Madrid, Spain by Idoia Otegui _arquitectura

Casa MA in Guanajuato, México by e-arquitectos

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: e-arquitectos 

Casa MA is a 267.5 sqm (2879.3 sqft) residential project, located in León, Guanajuato, México.

A rock base is proposed in order to level and respond to the natural site’s slope. The shape of the house is simple and compact, with the purpose of having a standard building process, making its development economic, while accomplishing the local constructive/design requirements.

Image Courtesy © Paulina Vaqueiro Toriello / Francisco Vázquez

  • Architects: e-arquitectos
  • Project: Casa MA
  • Location: El Molino Residencial, Lomas I, B10. León, Guanajuato, México
  • Photography: Paulina Vaqueiro Toriello / Francisco Vázquez
  • Lead Architect: Fabián Marcelo Escalante Hernández
  • Team: Arq. Montserrat Vázquez, Arq. Marcela Arboleda, Arq. Marlene Rama, Arq. Gerardo Medina, Arq. Francisco Vázquez, Arq. Lilian Aguirre, Arq. Selene Aguilar
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 267.5m2
  • Completion Year: 2015

Read the rest of Casa MA in Guanajuato, México by e-arquitectos

Intersekt – Tiles Showroom in New Delhi, India by SPACES ARCHITECTS@ka

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: SPACES ARCHITECTS@ka

The brief was to design a 1500 sq.m. showroom for a tile distributor in New Delhi, India. With the requirements of the client, came along the passion for their work over three generations in the tile industry. They wanted the showroom to be a museum in which they would showcase the tiles as their beloved possessions.

Open central aisle with display areas on either sides., Image Courtesy © SPACES ARCHITECTS@ka

Read the rest of Intersekt – Tiles Showroom in New Delhi, India by SPACES ARCHITECTS@ka

Mannheim Business School Study and Conference Center in Germany by schneider+schumacher

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: schneider+schumacher

In Europe’s second largest baroque castle schneider+schumacher have created a modern study and conference center for Mannheim Business School, which was officially opened today. A decommissioned boiler room and its associated coal cellar dating from the 1950s have been transformed into landscape art at Mannheim’s palace. “Dug into the garden, the new complex and the historic building together form a remarkable new entity, yet in a stylistic idiom that is unequivocally 21st century, proving that the future is firmly rooted in the past”, claims Michael Schumacher who, together with Till Schneider, owns schneider+schumacher.

Image Courtesy © Kirsten Bucher

  • Architects: schneider+schumacher
  • Project: Mannheim Business School Study and Conference Center
  • Location: Mannheim, Germany
  • Photography: Kirsten Bucher

Read the rest of Mannheim Business School Study and Conference Center in Germany by schneider+schumacher

Facette in Bordeaux, France by Studioninedots

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studioninedots 

Studioninedots proudly presents: Facette, a collective and future-proof mixed-use office building in the heart of Bordeaux’s new district Belvédère.
To create an accessible building on the central axis of Boulevard Joliot-Curie, with an active, inviting ground floor for both occupants and passersby, the surrounding public spaces are literally drawn into the building. This results in a transparent and sculptural ‘rez-de-chaussée’ (ground floor). This typology, which Studioninedots calls WeSpace, functions as a collective, versatile space for working, leisure and meeting. This WeSpace is an extension of both the workplace and the public space.

Image Courtesy © Studioninedots

  • Architects: Studioninedots
  • Project: Facette
  • Location: Boulevard Joliot-Curie, Bordeaux, France
  • Clients: Nexity, Altéra Cogedim, Pitch
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Jurjen van der Horst, Gerty Daniëls, Wouter Hermanns, Erik Hoogendam
  • Completion: 2019

Read the rest of Facette in Bordeaux, France by Studioninedots

Maison Glacé in Toronto, Canada by ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti 

ELASTICOSPA wins an Award at Archmarathon in Miami with the Maison Glacé project

There must be a difference in designing a home in Toronto as opposed to Turin: two very culturally different cities, different also in size and morphology.

Stefano Pujatti, founder of studio ELASTICOSPA must have asked himself this question often, when he decided to open the second headquarters of his studio in the Canadian metropolis.

Image Courtesy © ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti

Read the rest of Maison Glacé in Toronto, Canada by ELASTICOSPA Stefano Pujatti Architetti

Backyard House in Ho Chi Minh City, Vietnam by AD+studio

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: AD+studio

“Nhà phố” – a kind of architectural feature of Ho Chi Minh city has been built rapidly in bulk in the correspondence with the city’s development and the society’s need.

In addition to the intended use, some of the townhouses are being used as a business base; they come out in a rush and are operated almost the same based on the constructors and investors’ using habit and living environment. It has led to the result that there is little change in the building’s plan: the atrium and stair are arranged in the middle of the house, dividing the house into two separate parts. This arrangement since then has created many problems in terms of ventilation and lighting as well as the privacy of the surrounding living spaces but there is still no reasonable solution.

Image Courtesy © Dũng Huỳnh

  • Architects: AD+studio
  • Project: Backyard House
  • Location: Phú Nhuận Dist, Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Photography: Dũng Huỳnh
  • Lead Architects: Nguyễn Đặng Anh Dũng
  • Design Team: Bùi Thanh Sang, Nguyễn Hữu Thể Trang, Nguyễn Văn Trung, Trịnh Hằng Tuyến, Võ Đình Huỳnh
  • Gross Built Area: 240m2
  • Completion Year: 2017

Read the rest of Backyard House in Ho Chi Minh City, Vietnam by AD+studio

Creueta House in Barcelona, Spain by Zest Architecture

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Zest Architecture 

This house was designed in the 1950s by a local artist for his family. In those days a leafy suburb with single family dwellings, the area has now become an integral part of the city. The new owners, who fell for the possibility of city-living in a fairly quiet neighbourhood with unbeatable views towards the Mediterranean, hired ZEST to take on the task of doing a complete overhaul to make this house ready for family living in the 21st century.

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Zest Architecture (Co Govers and Maria Matamala )
  • Project: Creueta House
  • Location: Creueta del Coll Park, Barcelona
  • Photography: Eugeni Pons
  • Areas: 
    • Surface  355 m2 + 170 m2 garden
    • Basement: 35,4 m2
    • Semi-basement: 109,55 m2
    • Ground floor: 88,7 m2
    • First floor: 121,89 m2
  • Construction: May 2015 – February 2016
  • Project: January 2015 – May 2015

Read the rest of Creueta House in Barcelona, Spain by Zest Architecture

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise