Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

33 m² Flat in Russia, Moscow by Studio Bazi

 
May 1st, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Studio Bazi 

33 m² flat – a compact multifunctional flat by Studio Bazi.

The project was commisioned by a client, a single man who wanted to update and transform the interior of the 33 square metre flat, so it was a place with all facilities to meet the modern human needs. The flat is located in a historic house in centre of Moscow.

Image Courtesy © Polina Poludkina

  • Architects: Studio Bazi (Alireza Nemati)
  • Project: 33 m² flat
  • Location: Russia, Moscow
  • Photography: Polina Poludkina
  • Area: 33 square meter
  • Project Year: 2017

Read the rest of 33 m² Flat in Russia, Moscow by Studio Bazi

Jian Li Ju Theatre in Shanghai, China by More Design Office (MDO)

 
May 1st, 2018 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The Jianliju theatre company, in an interesting examination of typology, offers a unique spectator experience where the audience plays an integral part of the performances and productions. As such the brief for their new premises in Shanghai demands a careful architectural approach to the relationships between space, event and movement. MDO, the architects selected to take on this mantle, have addressed these conditions with a deliberate and exaggerated exploration of form, lighting and circulation.

Sequence finishes with a room of mirrors, Image Courtesy © Dirk Weiblen

  • Architects: More Design Office (MDO)
  • Project: Jian Li Ju Theatre
  • Location: B1 No. 301 East Hongsong Road, Minhang District, Shanghai, China
  • Photography: Dirk Weiblen
  • Client: Jianliju Theatre Company
  • Size: 930sqm
  • Status: Completed in 2017

Read the rest of Jian Li Ju Theatre in Shanghai, China by More Design Office (MDO)

Sarah Mag Toumi Rural Agora for Bir Sallah in Tunisia by Philippe Barriere Collective Tn (PB+Co)

 
May 1st, 2018 by Sumit Singhal

Article source: v2com

This Cultural and Educational Communal Center is based on social, agricultural, artisanal, and technological innovation. It is managed on social entrepreneurship principles to better answer the needs of women left out of the work force in rural communities.

Image Courtesy © Yosri Boukadida

  • Architects: Philippe Barriere Collective Tn (PB+Co)
  • Project: Sarah Mag Toumi Rural Agora for Bir Sallah
  • Location: Bir Sallah, El Hencha [Sfax], route GP1 km 214. Tunise.
  • Photography: Brigitte Messier, Yosri Boukadida, Journal Le Monde, Ibrahim Abbassi – Asma Haddouck
  • Clients: Sarah Toumi, Association AJMI TOUMI — ACACIA for All — (Founder); Asma Mansour: Tunisian Center for Social Entrepreneurship (Founder)
  • Phase 2 (2017–2018):
  • Design team: Philippe Barriere Collective (PB+Co) Yosri Boukadida, Wael Ben Mansour et (Asma Haddouk, Ibrahim Abbassi, Phase 1)
  • Engineer: Hatem Jamoussi: Optima Ingénierie

Read the rest of Sarah Mag Toumi Rural Agora for Bir Sallah in Tunisia by Philippe Barriere Collective Tn (PB+Co)

The Window House in Kuala Lumpur, Malaysia by formzero

 
May 1st, 2018 by Sumit Singhal

Article source: formzero

The concept of The Window House starts with two fundamental questions.

When a proposed house is sited right on the edge of a reserved forest, a seamless correspondence between the house and the nature shall become the priority of the design. On the contrary, what if the house owner has expressed no interest in the outdoor space or the nature but rather maximising the interior volume as part of the design brief? This paradoxical situation is adversely transformed into an inspirational thought.

Image Courtesy © Ronson Lee

  • Architects: formzero
  • Project: The Window House
  • Location: Kuala Lumpur, Malaysia
  • Photography: Ronson Lee
  • Lead Architect: Cherng Yih Lee
  • Contractor: Jaya Bintang
  • Built Area: 900 m2
  • Construction Year: 2015
  • Completion Year: 2017

Read the rest of The Window House in Kuala Lumpur, Malaysia by formzero

The Mill House in Surrey, England by OB Architecture

 
May 1st, 2018 by Sumit Singhal

Article source: OB Architecture 

The Mill House is a Grade II listed property located in Shalford village Conservation Area. The house is set within a generous 6-acre plot with stunning views adjacent to ‘Shalford Mill’, an 18th Century watermill with Grade II * listing.

The Client’s brief was to extend and remodel the house at ground floor to provide a light filled kitchen dining area that would open out to maximise the potential of the beautiful garden.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: OB Architecture
  • Project: The Mill House
  • Location: Surrey, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Software used: Autocad
  • Main Contractor: Andy Herridge, Andrews Building
  • Structural Engineer: Momentum (Stephen Fisher and David Ryan)
  • Net Internal Floor Area: 80 sq. m.
  • Start on Site Date:  March 2016
  • Completion: August 2017

Read the rest of The Mill House in Surrey, England by OB Architecture

The New Padel Pavillion in Curitiba, Brazil by Saboia+Ruiz Arquitetos

 
April 29th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Saboia+Ruiz Arquitetos 

The New Padel Pavillion softens with its presence the material frontiers between public and private space at the Parolin neighborhood in Curitiba, Brazil. This is specially noticed during the day, due to the players flows around the club headquarters, or during the evening, when the pavilion acts as a significant, LED light, urban lamp. The physical impermeability, common to massive private sport pavilions, is reduced in this project for the simplicity of its architectonic strategy based in three elements: limits defined by green walls, base in podium and encasement as a suspended box.

Image Courtesy © Alexandre Kenji Okabaiasse

  • Architects: Saboia+Ruiz Arquitetos
  • Project: The New Padel Pavillion
  • Location: Curitiba – Paraná, Brazil
  • Photography: Alexandre Kenji Okabaiasse, Alexandre Ruiz
  • Client: Clube Curitibano
  • Team: Alexandre Ruiz, Thais Saboia, Rodrigo Vinci, André Bihuna, Haraldo Hauer, Bruno Niepsui.
  • Structure Eng: Ricardo Henrique Dias, Eng. Norimasa Ishikawa
  • Area: 1580.0 sqm
  • Project Year: 2017

Read the rest of The New Padel Pavillion in Curitiba, Brazil by Saboia+Ruiz Arquitetos

Embassy of Egypt in Lisbon, Portugal by PROMONTORIO

 
April 29th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: PROMONTORIO

Located in Lisbon’s affluent quarter of Restelo, the new Embassy of Egypt stands on a plot in Avenida Dom Vasco da Gama which is typologically characterized by a string of large freestanding villas of the 1940s and 50s, many of which have been gradually been converted into diplomatic representations.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: PROMONTORIO
  • Project: Embassy of Egypt
  • Location: Avenida Dom Vasco da Gama, Lisbon, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Software used: ArchiCAD
  • Client: EBFA (Egyptian Building Fund Authority)
  • Plot Area: 1,359 sq.m
  • Gross Floor Area: 1,510 sq.m
  • Project Status: 2010 (shortlist competition, 1st-prize) – 2017 (built)

Read the rest of Embassy of Egypt in Lisbon, Portugal by PROMONTORIO

Sonastério in Belo Horizonte, Brazil by João Diniz Architecture Ltda

 
April 29th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: João Diniz Architecture Ltda

Early in 2015 Bruno Barros a young musician/ engineer completing his education at the Musicians Institute in Hollywood, CA. decided to create a destination studio in Belo, Horizonte. His family retained famed Brazilian architect João Diniz to design a luxury home overlooking the Minas Gerais mountain range. Barros knew it was critical for the architect and the acoustician/studio designer to begin their collaboration at the earliest planning phase to insure the studios optimal acoustic environment. Henrique Portugal, keyboard player for top Brazilian band Skank, recommended Belo Horizonte-based WSDG Walters-Storyk Design Group partner/director of design (and Latin Grammy Award-winning producer/engineer) Renato Cipriano to Barros, and the wheels were put in motion. Construction began in 2015 and the studio opened in late 2017.

Image Courtesy © João Diniz Architecture Ltda

Read the rest of Sonastério in Belo Horizonte, Brazil by João Diniz Architecture Ltda

Sky Cellar’ on the top floor of a Beijing, Office Tower in China by Superimpose Architecture Design Studio Limited

 
April 29th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Superimpose Architecture Design Studio Limited

Superimpose designed an exclusive members club and hidden wine cellar for a wine enthusiast. The project is situated at the top floor of one of Beijing’s newest and most high-end tower developments, the Genesis Community. Genesis Beijing is a mixed-use development combining a hotel, offices, gardens and a museum by Japanese Architect Tadao Ando. The members club will only be accessible to a private and selected group of members.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: Superimpose Architecture Design Studio Limited
  • Project: Sky Cellar’ on the top floor of a Beijing, Office Tower
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Rhino, Autocad
  • Partners Superimpose: Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Huimin Xie, Yujia Deng, Xiaoyu Xu, Casper Kraai.
  • GFA: 203 sqm

Read the rest of Sky Cellar’ on the top floor of a Beijing, Office Tower in China by Superimpose Architecture Design Studio Limited

Cambie Fire Hall No. 3 and BC Ambulance Services Station in Richmond, Canada by Assembly Architecture and S2 Architecture

 
April 29th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Assembly Architecture and S2 Architecture

Designed by Assembly Architecture and S2 Architecture, the new 2,425 square metre Cambie Fire Hall No. 3 and Richmond North Ambulance Station provides the City of Richmond with a state-of-the-art facility for some of Canada’s bravest first responders. This health + public safety building sets a new precedent in the province by integrating fire-rescue and ambulance services into one facility in a major urban centre.

Front Elevation, Image Courtesy © Assembly Architecture and S2 Architecture

  • Architects: Assembly Architecture and S2 Architecture
  • Project: Cambie Fire Hall No. 3 and BC Ambulance Services Station
  • Location: Richmond, British Columbia, Canada
  • Photography: Sunny Jhooty
  • Project Size: 2425 m2
  • Site Size: 5473 m2
  • Building Levels: 3
  • Completion Date: 2018

Read the rest of Cambie Fire Hall No. 3 and BC Ambulance Services Station in Richmond, Canada by Assembly Architecture and S2 Architecture

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise