Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Villa Nemes in Liguria, Italy by Giordano Hadamik Architects GHA

 
April 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Giordano Hadamik Architects GHA

Villa N is a single-family residential building of ca.210mq situated in the hills overlooking the Gulf of Imperia.

The villa plays with the cultural landscape of the Ligurian terraces becoming part of it.

The natural stone facades have large openings facing the valley and the sea.

The villa is composed of  two half subterranean volumes arranged on a single floor, following the morphology of the ground and creating a noble central entrance which leads one side to the  large open space living with dining area and kitchen and to the other are 5 bedrooms which all benefit from a private outside space and views over the sea. The sun deck situated in front of the living room opens up to the 4x14m infinity swimming pool overlooking the magnificent valley. The corridor and service areas are all naturally illuminated by large openable skylights.The Villa incorporates a pantry, laundry, storage rooms, technical service rooms and external storage in the garage with 2 parking spaces.

Image Courtesy © Giordano Hadamik Architects GHA

Image Courtesy © Giordano Hadamik Architects GHA

  • Architects: Giordano Hadamik Architects GHA
  • Project: Villa Nemes
  • Location: Liguria, Italy
  • Planning + Health and safety: Arch. Roberto Ferraro
  • Structure: Ing. Daniele D’IGNOTI
  • Mechanical electrical engineer: Moroni Penna Ingegneri
  • Geologist: Dott. Giorgio Ligorini
  • Survey: Geom. Pastorelli Antonio
  • Building area:

    • House: 200 sqm
    • Garage: 45 sqm
    • Pool: 50 sqm
  • Completion: April 2015

Read the rest of Villa Nemes in Liguria, Italy by Giordano Hadamik Architects GHA

Down in the Deep Blue Sea in Copenhagen, Denmark by C.F. Møller

 
April 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: C.F. Møller 

The new Nordhavn district is taking shape fast, and, having won the international Nordhavn Islands project competition, C.F. Møller Landscape will now create one of the first and most unique projects in, on and under the water in the quarter.

Image Courtesy © C.F. Møller

Image Courtesy © C.F. Møller

  • Architects: C.F. Møller
  • Project: Down in the Deep Blue Sea
  • Location: New Nordhavn district, Copenhagen, Denmark

Read the rest of Down in the Deep Blue Sea in Copenhagen, Denmark by C.F. Møller

New Headquarters “Agencia Publicis Impetu” in Montevideo, Uruguay By Mbad Architects

 
April 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Mbad Architects

The assignment was to reform and expand a property (housing) with protection value grade 3 (low) within the buildings listed as national heritage for its architectural value in the historical process of the city, changing its destination housing offices, thus resolving the installation of the new headquarters of the PUBLICIS IMPETU MONTEVIDEO URUGUAY.

Image Courtesy © Elias Martinez Ojeda

Image Courtesy © Elias Martinez Ojeda

  • Architects: Mbad Architects (Mario Baez & Adrian Duran) 
  • Project: New Headquarters “Agencia Publicis Impetu” 
  • Location: Montevideo, Uruguay
  • Photography: Elias Martinez Ojeda
  • Team: Florencia Koncke, Paolo Russi
  • Structure: Magnone & pollio ing. Civil
  • Term Conditioning: Ing. Luis lagomarsino y asoc.
  • Lighting Consultan: Light Box
  • Landscape: Julian Gago
  • Construction Company: Doriler Sa
  • Budget: 780000 U$S
  • Plot Area: 1111 MTS2
  • Reform Area: 457 MTS2
  • Build Area: 272 MTS2
  • Project: 2014
  • Construction: 2015

Read the rest of New Headquarters “Agencia Publicis Impetu” in Montevideo, Uruguay By Mbad Architects

Manaus House in Brazil by ceu arquitetos

 
April 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: ceu arquitetos

The House Manaus was created from a single family dwelling study in Manaus AM, Brazil. Proposing a project that had the best sunshine on level ground. The solution was to create single block with indoor facing the best adaptations of sunshine and ventilation of the area.

Image Courtesy © ceu arquitetos

Image Courtesy © ceu arquitetos

  • Architects: ceu arquitetos
  • Project: Manaus House
  • Location: Manaus, Brazil

Read the rest of Manaus House in Brazil by ceu arquitetos

A house of art (Floating Cube) in Tel Aviv, Israel by Yulie Wollman Architects

 
April 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Yulie Wollman Architects

Yulie Wollman Architects is a boutique firm, specializing on the design of houses, apartments in skyscrapers and workspaces in offices, operating from a design conception which emphasizes the architectural structure and the human aspect in space. The design approach typical for the firm’s projects drives to achieve perfection, relying primarily on the carefully balanced composition of materials and attention to all details, small and big alike.

The sophistication of interior design trends is the wisdom to smartly adopt them in combination with vision and imagination.

Yulie Wollman boutique firm presents the Floating Cube living space.

Image Courtesy © Yulie Wollman Architects

Image Courtesy © Yulie Wollman Architects

Read the rest of A house of art (Floating Cube) in Tel Aviv, Israel by Yulie Wollman Architects

Visitor centre ‘Kasteeltuin Slot Assumburg’ in Heemskerk, Netherlands by lab03

 
April 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: lab03

At the end of 2014, in collaboration with contractor Somass, lab03 won the competition for a new visitor centre next to the historical castle Assumburg in Heemskerk (The Netherlands). The new centre became necessary following the reconstruction of the historical castle garden and the subsequent increase in the number of visitors. The building accommodates a general reception area, an office for the volunteers and a workshop. Construction was completed at the end of 2015.

Image Courtesy © Jeroen Staats

Image Courtesy © Jeroen Staats

  • Architects: lab03, Westzaan | Wouter de Haas
  • Project: Visitor centre ‘Kasteeltuin Slot Assumburg’
  • Location: Tolweg 9, Heemskerk, Netherlands
  • Photography: Jeroen Staats
  • Client: Municipality of Heemskerk
  • Contractor: Bouwbedrijf Somass, Zaandijk
  • Completed: December 2015

Read the rest of Visitor centre ‘Kasteeltuin Slot Assumburg’ in Heemskerk, Netherlands by lab03

DES-QUADRADA HOUSE in Cádiz, Spain by Carquero Arquitectura

 
April 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Carquero Arquitectura

On this project, the shape of the plot itself gives form to the spaces, the volumes and the composition of the building.

The internal spaces go changing throughout the day, depending upon where the light reflects on the white surfaces.

By setting back the façade, an open space is created in front of the house containing the solarium and swimming pool, with a roofed terrace and a continuous glass wall highlighting the entrance and connecting the inside and outside of the home.

Image Courtesy © Mariano Copete Franco

Image Courtesy © Mariano Copete Franco

  • Architects: Carquero Arquitectura, Carlos Quevedo Rojas
  • Project: DES-QUADRADA HOUSE
  • Location: San José del Valle, Cádiz, Spain 
  • Photography: Mariano Copete Franco
  • Collaborator: Cristina Pérez Prado
  • Master Builder: Francisco Chacón Martínez
  • Lot Area: 132 m²
  • Building Area: 170 m²
  • Project Design: 2009
  • Project Construction: 2011

Read the rest of DES-QUADRADA HOUSE in Cádiz, Spain by Carquero Arquitectura

Barn Living Aalten in Gelderland, The Netherlands by Bureau Fraai

 
April 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Bureau Fraai

Bureau Fraai has completely renovated a 50’s farmhouse and extended the existing old barn next to the house with a contemporary extension. With the design of this extension the architects realized a harmonic relation between the existing and the new.

Image Courtesy © Wim Hanenberg

Image Courtesy © Wim Hanenberg

  • Architects: Bureau Fraai 
  • Project: Barn Living Aalten
  • Location: Aalten, Gelderland, The Netherlands
  • Photography: Wim Hanenberg
  • Architects: Rikjan Scholten, Daniel Aw
  • Client: Private
  • Material extension: Black pre-weathered titanium zinc
  • Floor area extension: 42M2
  • Floor area total: 195M2
  • Project year: 2015

Read the rest of Barn Living Aalten in Gelderland, The Netherlands by Bureau Fraai

House in Anjo, Japan by SUPPOSE DESIGN OFFICE Co., Ltd

 
April 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: SUPPOSE DESIGN OFFICE Co., Ltd 

Dinner in the open air, bath time at the open air bath, Sleeping in anopen air hammoc… The experience in the outdoor environment can make our quality of life richer.

Image Courtesy © SUPPOSE DESIGN OFFICE Co., Ltd

Image Courtesy © SUPPOSE DESIGN OFFICE Co., Ltd

Read the rest of House in Anjo, Japan by SUPPOSE DESIGN OFFICE Co., Ltd

Pensiun Laresch in Grisons, Switzerland by Architekten Gemeinschaft 4 AG

 
April 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Architekten Gemeinschaft 4 AG

The village of Mathon is situated in the Beverin Nature Park whith its unique, wild landscape, thus creating a special challenge for the architecture. The architects’ task was to design a very functional “guest house” with strong attention to detail, while maintaining respectful interaction with the environment. The building was set without a basement directly on the already existing foundation and aligned in such a way that every room had superb views of the Alps. To obtain maximum living space, the planning incorporated a minimal traffic area. The half a meter thick masonry did not require additional insulation and, together with the regional materials, provides for sustainable construction, while also ensuring a pleasant room climate. Thanks also to the warmth of the hosts, the house is a wonderful place to refuel and enjoy.

Image Courtesy © ARCHITEKTEN GEMEINSCHAFT 4 AG

Image Courtesy © ARCHITEKTEN GEMEINSCHAFT 4 AG

Read the rest of Pensiun Laresch in Grisons, Switzerland by Architekten Gemeinschaft 4 AG

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy