Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

New Viger Square, hybrid landscape in Montréal, Canada by NIPPAYSAGE

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Viger Square is about to reclaim its past glory thanks to a complete redesign and redevelopment led by the landscape architects at NIPPAYSAGE.

Work will begin on the first phase, affecting the square’s two western blocks – part of Montreal’s 375thanniversary legacy – in the spring of 2017. The two eastern blocks will be the focus of the next phase, completing the revitalization of Montreal’s very first square outside the old town’s fortifications.

Open corner access - Berri street / Saint-Antoine street, Image Courtesy © NIPPAYSAGE

Open corner access – Berri street / Saint-Antoine street, Image Courtesy © NIPPAYSAGE

  • Architects: NIPPAYSAGE
  • Project: New Viger Square, hybrid landscape
  • Location: Montréal, Canada
  • Model: Atelier Dédale
  • Client: Ville de Montréal – Service des grands parcs, du verdissement et du Mont-Royal
  • Disciplines: Landscape architecture, urban design, architecture, lighting, engineering
  • Landscape architecture and urban design: NIPPAYSAGE
  • Landscape architects and project leads: Michel Langevin and Mathieu Casavant
  • Architecture and urban design: Provencher_Roy
  • Lighting: Lightemotion
  • Civil, electrical, structural, mechanical and fountain engineering: Les Consultants S.M. inc. and Les Services exp inc.

Read the rest of New Viger Square, hybrid landscape in Montréal, Canada by NIPPAYSAGE

Renovation of a family home in suburban Paris, France by Camille Hermand Architectures

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Camille Hermand Architectures

This traditional 1900s family home in suburban in the Paris, was fully renovated by Camille Hermand Architectures to house a young professional family with adolescent children. Prior to renovations, the house hadn’t undergone any work in several decades. Home to three generations of the same family, the house was loosely divided into three separate apartments each with their own kitchen, but no indoor bathroom.

Image Courtesy © Jennifer Sath

Image Courtesy © Jennifer Sath

  • Architects: Camille Hermand Architectures
  • Project: Renovation of a family home in suburban Paris
  • Location: Suburban Paris, France
  • Photography: Jennifer Sath
  • Stylisme : Helena Amourdedieu
  • Area: 200m2
  • Year: 2015

Read the rest of Renovation of a family home in suburban Paris, France by Camille Hermand Architectures

KOU-AN Glass Tea House in Kyoto Prefecture, Japan by TOKUJIN YOSHIOKA

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: TOKUJIN YOSHIOKA

“Tracing the origin of cultures peculiar to Japanese by reinterpreting the culture of tea ceremony”

Japanese conception of nature is often characterized by its distinctive spacial perception involves the sensory realization of the surrounding atmosphere through what may be described as signs of energies or aura. Such way of sensual appreciation of nature’s intrinsic and beauties can be recognized in Japanese tea ceremony practice.

Image Courtesy © Yasutake Kondo

Image Courtesy © Yasutake Kondo

  • Architects: TOKUJIN YOSHIOKA
  • Project: KOU-AN Glass Tea House
  • Location: Kyoto Prefecture, Japan
  • Photography: Yasutake Kondo

Read the rest of KOU-AN Glass Tea House in Kyoto Prefecture, Japan by TOKUJIN YOSHIOKA

Kensington Street in New South Wales, Australia by Turf Design Studio (with Jeppe Aagaard Andersen)

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Turf Design Studio

Kensington Street is the vision of Greencliff Executive Chairman Dr Stanley Quek and Frasers Property Australia, first defined in Central Park’s 2007 public domain plan and further advanced by Tonkin Zulaikha Greer and Turf Design Studio in collaboration with Jeppe Aagaard Andersen.

Image Courtesy © Simon Wood

Image Courtesy © Simon Wood

  • Architects: Turf Design Studio (with Jeppe Aagaard Andersen)
  • Project: Kensington Street
  • Location: Kensington Street, Broadway, Chippendale, NSW, Australia
  • Photography: Ana Ouriques, Giselle Morris, Instagrammer skim, Kensington Street,  Kiera Zhy, Mike Horne, Natalie Haylla, David Clare, Jugernauts, Kensington Street Social, Mitch Lui, Nikki To, Simon Wood, Sunil Gopinath, Wilhelm Tan, First Light Photography, Amanda Davenport, Genola De Jong, Instagrammer Peiwen K
  • Client: Greencliff and Frasers Property Australia
  • Authority: City of Sydney
  • Landscape Architects: Turf Design Studio in collaboration with Jeppe Aagaard Andersen
  • Collaborating Architects: Tonkin Zulaikha Greer, Paul Davies & Associates
  • Project Cost: $3.7 million
  • Completion Date: September 2015

Read the rest of Kensington Street in New South Wales, Australia by Turf Design Studio (with Jeppe Aagaard Andersen)

The Corner House in Melbourne, Australia by POLY STUDIO

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: POLY STUDIO

This project involved the re-configuration and extension of an Edwardian weatherboard house in the Melbourne suburb of Balaclava to provide for the evolving needs of a young family.

Image Courtesy © Tatjana Plitt

Image Courtesy © Tatjana Plitt

  • Architects: POLY STUDIO
  • Project: The Corner House
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Tatjana Plitt
  • Software used: Rhino and Autocad
  • Builder: Markus Builders Pty Ltd
  • Site area: 420 m2
  • GFA: 240m2
  • Year: 2016

Read the rest of The Corner House in Melbourne, Australia by POLY STUDIO

Space with Flow in Taipei city, Taiwan by Alfonsoideas LTD

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Alfonsoideas LTD

This is an mezzanine space that has 3 bedroom ,one dining kitchen and one living area it consists of 3 different floor level where the living area is 2.8 m (918ft) high, master bedroom down below is 1.95m (6.4ft) high , 2 other bedrooms upstairs are 1.9m (6.2ft) high .

Image Courtesy © Alfonsoideas LTD

Image Courtesy © Alfonsoideas LTD

  • Architects: Alfonsoideas LTD
  • Project: Space with Flow
  • Location: Taipei city, Taiwan
  • Software used: sketch up and microstation

Read the rest of Space with Flow in Taipei city, Taiwan by Alfonsoideas LTD

Monopol Warszawski Association in Warsaw, Poland by Manuttone

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Manuttone

In the center of Prague \”Koneser\” and revitalized the Warsaw Vodka Factory has a new office \”Stowarzyszenie Monopol Warszawski\”. In the heart of Old Prague in Warsaw, in the former Mint, a project combining tradition, history and art. For the design of reconstruction and interior design corresponds studio Manuttone Barbara Kowzan.

Image Courtesy © Marcin Grabowiecki

Image Courtesy © Marcin Grabowiecki

  • Architects: Manuttone
  • Project: Monopol Warszawski Association
  • Location: Warsaw, Poland
  • Photography: Marcin Grabowiecki
  • Software used: AutoCad, sketchup, photoshop, powerpoint
  • Client: Monopol Warszawski Association
  • Interior Architect: Barbara Kowzan
  • Total floor area: 150 m2

Read the rest of Monopol Warszawski Association in Warsaw, Poland by Manuttone

Urban Rigger in Copenhagen, Denmark by BIG – Bjarke Ingels Group

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: BIG – Bjarke Ingels Group

Recent years have demonstrated a substantial and sustained increase in the number of student applicants throughout Denmark. As the number of students continues to grow, additional student housing will be needed to accommodate them. There are few strategies that allow cities to expand. Yet, Copenhagen’s harbor remains an underutilized and underdeveloped area at the heart of the city. By introducing a building typology optimized for harbor cities we can introduce a housing solution that will keep students at the heart of the city.

Image Courtesy © Laurent de carniere

Image Courtesy © Laurent de carniere

  • Architects: BIG – Bjarke Ingels Group (Bjarke Ingels, Jakob Sand)
  • Project: Urban Rigger
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Laurent de carniere and Frederik lyng
  • Client: Udvikling Danmark A/S
  • Project Leader: Joos Jerne
  • Team: Aaron Hales, Adam Busko, Agne Tamasauskaite, Aleksandra Sliwinska, Andreas Klok Pedersen, Annette Birthe Jensen, Birgitte Villadsen, Brage Mæhle Hult, Brigitta Gulyás, Carlos Soria, Christian Bom, David Zahle, Dimitrie Grigorescu, Edda Steingrimsdottir, Edmond Lakatos, Elina Skujina, Finn Nørkjær, Ioana Fartadi Scurtu, Jacob Lykkefold Aaen, Jakob Lange, Kamila Rawicka, Lise Jessen, Lorenzo Boddi, Magdalene Maria Mroz, Nicolas Millot, Perle van de Wyngert, Raphael Ciriani, Stefan Plugaru, Stefan Wolf, Tobias Hjortdal, Toni Mateu, Tore Banke, Viktoria Millentrup
  • Collaborators: BIG Ideas, Danfoss A/S, Grundfos DK A/S, Hanwha Q CELLS Ltd., Miele, NIRAS A/S, Dirk Marine/House on Water
  • Size in m2680
  • Date: 20/09/2016

Read the rest of Urban Rigger in Copenhagen, Denmark by BIG – Bjarke Ingels Group

N-House in Fukuoka, Japan by Uchida Takahisa Architect Design Office

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Uchida Takahisa Architect Design Office

Cantilevered closets

The site is located on the soft ground near the lower basin of the big river. The client of this house decided to build one-storied house because the site area is wide enough, but it was necessary to reduce the foundation area because of the construction budget. So I arranged closets in the outer periphery, and attached them by the cantilevering structure.

Image Courtesy © Uchida Takahisa Architect Design Office

Image Courtesy © Uchida Takahisa Architect Design Office

Read the rest of N-House in Fukuoka, Japan by Uchida Takahisa Architect Design Office

A Scaffolding System for a Temporary Facility in Barcelona, Spain by peris+toral.arquitectes

 
October 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: peris+toral.arquitectes

In response to both the temporality of the facility and the context where is located, Peris+Toral stands up for a detachable and reusable construction that minimizes the trace on the territory: a scaffolding system as structure and formal solution of the project.

This temporary facility built a year ago by the Catalan practice Peris+Toral, is part of the provisional urbanization of the Glòries Square in Barcelona. With this project, the studio reasserts a new way of working and enhances its search for new solutions and constructive processes.

Image Courtesy © José Hevia

Image Courtesy © José Hevia

Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise