Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Lot YA in Paris, France by Studioninedots

 
June 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studioninedots 

Boursorama Banque has moved into its new Parisian head office in Boulogne-Billancourt designed by Studioninedots. In collaboration with Ateliers 115, Studioninedots created a robust and clear building distinguished by its subtle recesses and terraces but foremost by the striking facade that interplays rhythms of bronze-coloured blades.

Image Courtesy © Peter Cuypers

  • Architects: Studioninedots
  • Project: Lot YA
  • Location: Rue Traversière 44, Boulogne-Billancourt, Paris, France
  • Photography: Peter Cuypers
  • Client: Kaufman & Broad
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Wouter Hermanns, Daniel Aw, Freddy Koelemeijer, Eliano Dias Felicio, Pedro Piernas
  • Engineering and project manager: Jean-Marc Saurer

Read the rest of Lot YA in Paris, France by Studioninedots

House in Hanareyama, Japan by Kidosaki Architects Studio

 
June 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Kidosaki Architects Studio  

The surrounding of the site located at the foot of the Hanareyama, overlooking the landmark of the region in north orientation, shows the spread of the trees grown up in years. We tried to produce an architecture with the dignified presence, which has both free spirited and subtle quality- by placing a one-storied house maintaining a low building profile that dynamically extends in east and west orientation with sharply extending eaves on the building for exaggerating the horizontality against the surrounding landscape with bold yet delicate vertical quality.

Image Courtesy © Kidosaki Architects Studio

  • Architects: Kidosaki Architects Studio
  • Project: House in Hanareyama
  • Location: Hanareyama, Japan
  • Structural Engineer: Takashi Manda Structure Design-Takashi Manda, Mitsuru Kobayashi
  • Project Architect: Hirotaka Kidosaki, Satoshi Itasaka
  • Main contractor: Niitsu Gumi
  • Gross internal floor area: 293.73 m2
  • Site area: 3387.23m2
  • Built area: 375.39m2
  • Start on site date: October 2008
  • Construction: From October 2008 to July 2009

Read the rest of House in Hanareyama, Japan by Kidosaki Architects Studio

The Barn in Notre-Dame-de-Bliquetuit, France by Antonin Ziegler Architecte

 
June 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Antonin Ziegler Architecte

In the Regional Natural Park of Boucles de la Seine, a barn in ruins was reconverted into a place of residence. Abandoned at the edge of the river, it used to hold the fodder for the haulage horses. Its thin weatherboarding had been worn away over time – only the timber framework remained.

Image Courtesy © David Boureau

  • Architects: Antonin Ziegler Architecte
  • Project: The Barn
  • Location: Notre-Dame-de-Bliquetuit, France
  • Photography: Antonin Ziegler and David Boureau
  • Software used: ArchiCAD
  • Budget: 262 000 €
  • Area: 217 m² net floor area
  • Delivery: 2016

Read the rest of The Barn in Notre-Dame-de-Bliquetuit, France by Antonin Ziegler Architecte

Hyatt Regency Seattle in Washington by LMN Architects

 
June 2nd, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: LMN Architects

SEATTLE—LMN Architects, a multidisciplinary design firm with a reputation for distinctive, community-focused projects, announces the topping out of the building podium for the new Hyatt Regency in downtown Seattle.

Positioned at the nexus of Seattle’s downtown commercial, convention, and high-rise residential neighborhoods, the 1,400,000-square-foot Hyatt Regency Seattle synthesizes a diverse mix of urban influences into a skyline-scaled, mixed-use building. The tower’s monolithic composition will provide a bold, yet quiet, counterpoint to the highly articulated neighboring towers; its ethereal exterior conceived to dissolve and merge into the silvery sky as it rises above surrounding buildings.

Image Courtesy © LMN Architects

  • Architects: LMN Architects
  • Project: Hyatt Regency
  • Location: Seattle, Washington, USA
  • Developer: R. C. Hedreen Co.
  • Hotel room, tower lobby interior design: Zena Design Group
  • Contractor: Sellen Construction
  • Hotel brand: Hyatt Regency

Read the rest of Hyatt Regency Seattle in Washington by LMN Architects

Saint Father Brochero Chapel in Cordoba, Argentina by Federico Ochoa

 
June 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Federico Ochoa

How to build a chapel in honor of a saint without falling into literal reminiscences?

This was the starting point and the biggest challenge of designing a chapel for the first Argentine saint. The most logical solution was, “designing with Brocherian spirit, folowing the values ​​and the intentions of the priest but without falling in morphologic repetitions”.

Image Courtesy © Federico Ochoa

  • Architects: Federico Ochoa
  • Project: Saint Father Brochero Chapel
  • Location: Cordoba, Argentina

Read the rest of Saint Father Brochero Chapel in Cordoba, Argentina by Federico Ochoa

Caballa Canalla Restaurant in Barcelona, Spain by MESURA

 
June 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MESURA

The popular Mercat de la Barceloneta has from last month of April a new local gastronomic reference point “Caballa Canalla”, placed in the center of this traditional neighborhood.

Image Courtesy © MESURA

  • Architects: MESURA
  • Project: Caballa Canalla Restaurant
  • Location: Barcelona, Spain

Read the rest of Caballa Canalla Restaurant in Barcelona, Spain by MESURA

East China Normal University Affiliated Bilingual Kindergarten in Shanghai by Scenic Architecture Office

 
June 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Scenic Architecture Office

Courtyard, in Chinese architecture, is not only a tradition of physical space, but also a core of emotion and communication.  It helps people to keep cohesion of the family and strengthen the contacts with friends and relatives, and to connect nature and universe in a touchable way.  Yet this heritage is today already an impossible dream for most of urban citizens.

Image Courtesy © Scenic Architecture Office

  • Architects: Scenic Architecture Office
  • Project: East China Normal University Affiliated Bilingual Kindergarten
  • Location: Anting town, Jiading district, Shanghai, China
  • Client: Anting International Automobile City
  • Structure: RC Frame, partial corridors in steel frame
  • Exterior Material: White paint, Transparent and translucent insulated glass, Aluminum panels, Plastic wooden floor
  • Structural and MEPDesign: Jiangnan Architectural Design Institution
  • Site Area: 7400sqm
  • GFA: 6600sqm
  • Design/Built: 2012/2015

Read the rest of East China Normal University Affiliated Bilingual Kindergarten in Shanghai by Scenic Architecture Office

Studio in the Woods in Madrid, Spain by selgascano

 
June 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: selgascano

What is being sought with this studio is quite simple: work under the trees. To do so, we need a roof that is as transparent as possible. Also, at the same time, we need to isolate the desk zone from direct sunlight. Hence the transparent northern part. The part that is covered with a bent sheet of 20mm colourless plexiglass on the north side. The south side, where the desks are, has to be closed in much more, but not completely, so there is double sheet of fibreglass and polyester in its natural colour on the south side, with translucent insulation in the middle. All three form a 110 mm thick sandwich.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: selgascano
  • Project: Studio in the Woods
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Iwan Baan
  • Metal structure: TCI industrial technical metalwork
  • Authors: Jose Selgas, Lucia Cano, architects
  • Collaboration: Jose de Villar, architect
  • Date: 2007-2008

Read the rest of Studio in the Woods in Madrid, Spain by selgascano

Feyenoord City in Rotterdam, The Netherlands by OMA

 
June 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: OMA

A historically significant stadium due to its distinctive design, with the oval stands positioned close to the pitch so audience and players are in intimate proximity, De Kuip is known for its unique and intense atmosphere. Built 80 years ago, the current stadium of Rotterdam-based football club Feyenoord no longer fulfills modern demands. To facilitate the football club’s expanding ambitions both in the national and European football leagues, multiple plans for a new and renovated stadium have been made and presented over the past decade, none of which received final approval. In 2016, Operatie NL, OMA and Feyenoord proposed a different approach: the construction of a new stadium combined with the development of the surrounding neighborhood.

Image Courtesy © OMA

  • Architects: OMA
  • Project: Feyenoord City
  • Location:  Rotterdam, The Netherlands
  • Clients: Stadion Feijenoord NV, Feyenoord Rotterdam NV
  • Associates-in-charge: Kees van Casteren, Paolo Caracini
  • Team: Andrea Tabocchini, Edmond Lakatos, Emma Lubbers, MacAuley Brown, Max Scherer, Rina Kang, Roza Matveeva, Shinji Takagi, Tanner Merkeley, imur Shabaev, Thomas Brown

Read the rest of Feyenoord City in Rotterdam, The Netherlands by OMA

Beach House in Victoria, Australia by DX Architects

 
June 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: DX Architects

The Blairgowrie Beach House on the Mornington Peninsula retained and altered the rear proportion of the existing building and expanded the dwelling forward on a steeply sloped site to accommodate additional living and sleeping areas. Manipulations of the building form were employed to address the access disconnect and setup a conceptual framework where we continued our practices interest in spatial division patterns. The new first floor incorporates a large cantilevered metal clad form which created a covered area for car parking, and was counteracted with concrete rendered vertical walls which pushed out to level out the land. Continuing formal manipulations, the metal clad form had volumes carved out to incorporate a balcony space, and a feature vertical window to illuminate at night and interact with the public realm when the house is being occupied.

Image Courtesy © Aaron Pocock

  • Architects: DX Architects
  • Project: Beach House
  • Location: Victoria, Australia
  • Photography: Aaron Pocock

Read the rest of Beach House in Victoria, Australia by DX Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy