Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

LHM kindergarten in Tokyo, Japan by Moriyuki Ochiai Architects Inc.

 
April 17th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Moriyuki Ochiai Architects Inc.

We designed a playful and exciting environment suitable for implementing this kindergarten’s educational policy, which focuses on bringing up children that can think, learn and act independently. In doing so, we created a space in which seasonal changes can be experienced to the fullest by taking advantage of the glass windows facing a garden outside of the building to usher the great outdoors into the kindergarten.

Lake Room_full view, Image Courtesy © atsushi ishida

Lake Room_full view, Image Courtesy © atsushi ishida

Read the rest of LHM kindergarten in Tokyo, Japan by Moriyuki Ochiai Architects Inc.

Anguilla House in Fukuoka, Japan by Shinji Yoshida

 
April 17th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Shinji Yoshida

This project is a family house for five people. The site is long and narrow like the bed of an eel, and is 20 feet by 60 feet.

The location was initially difficult to maximize sunlight because of the surrounding houses that crowded the site. However, through a series of steps a resolution was achieved. First, three parking spaces were created at the owner’s request.

Image Courtesy © Y.Harigane

Image Courtesy © Y.Harigane

  • Architects: Shinji Yoshida
  • Project: Anguilla House
  • Location: Fukuoka city , Japan
  • Photography: Y.Harigane
  • Total floor area: 129.34㎡
  • Year: 2014

Read the rest of Anguilla House in Fukuoka, Japan by Shinji Yoshida

Cordoba-ReUrbano Housing Building in Mexico City, Mexico by Cadaval & Solà-Morales

 
April 16th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Cadaval & Solà-Morales

The building is located in the Colonia Roma, a historic neighbourhood in the central sector of Mexico City. La Roma developed in the 19th century as one of the first extensions of the city centre, with an orthogonal grid of large houses inhabited by the upper classes of the city. With the emergence of suburban life in the 50s, la Roma decreased its population throughout the second half of the 20th century, getting to its worst with earthquake of 1985. Due to the location of la Roma in what once was Lake Texcoco, the subsoil is highly muddy, so seismic waves are amplified; thus, during the strong earthquake of 85, la Roma was one of the more affected areas of the city: many buildings collapsed, and many of those which resisted were abandoned by its inhabitants because of their structural damage or because of the fear that the buildings would not resist another earthquake. The neighbourhood became deeply deteriorated, with high levels of insecurity and abandoned buildings, until its recent re-emergence as one of the most active areas of the city, filled with art galleries, small restaurants, cafés and young people occupying again its streets and public areas.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Cadaval & Solà-Morales
  • Project: Cordoba-ReUrbano Housing Building
  • Location: Roma District, Mexico City. Mexico
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Collaborators: Olivier Arditi, Catherine Nguyen
  • Structural Engineering: Ricardo Camacho
  • Área: 2200sqm

Read the rest of Cordoba-ReUrbano Housing Building in Mexico City, Mexico by Cadaval & Solà-Morales

Sushi Restaurant in Ho Chi Minh City, Viet Nam by 07BEACH

 
April 16th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: 07BEACH

It started from the concept to make a Sushi restaurant that provides truly real Japanese Sushi made by highly skilled Sushi Chef.
Prioritizing guest’s higher satisfaction rather than achieving more seats, Removed the existing upstairs to make a high ceiling one-story, Composed only 8 counter seats main-building and a new-built annex. By separating the main-building and the annex by the pond, The annex private-room is emphasized its value as visible but inaccessible.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: 07BEACH, Joe Chikamori
  • Project: Sushi Restaurant in Ho Chi Minh City
  • Location: District 1, Ho Chi Minh City, Viet Nam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Software used: Vectorworks, Renderworks, photoshop
  • Constructor: 07BEACH+Nguyen Phung Duy Bao+Tran Ngoc Hai Duong(M&E)
  • Floor area: 79.2sqm
  • Year: 2014

Read the rest of Sushi Restaurant in Ho Chi Minh City, Viet Nam by 07BEACH

Nanning China Resources Center Tower in China by Goettsch Partners

 
April 16th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Goettsch Partners

Goettsch Partners (GP) is pleased to announce that construction has commenced on the 445m tall mixed-use Nanning Resources Center Tower. Located in Nanning, capital of the Guangxi Province, the project is sited along Minzu Avenue at the heart of the burgeoning Fengling District. The 255,000 square meter tower is linked to public transportation through underground connections at the B1 level, and to adjacent buildings via indoor and outdoor pedestrian corridors at the ground and sixth floors respectively. Upon completion, the NRC Tower will be the tallest building in Nanning.

Image Courtesy © Goettsch Partners

Image Courtesy © Goettsch Partners

  • Architects: Goettsch Partners
  • Project: Nanning China Resources Center Tower
  • Location: Nanning, China

Read the rest of Nanning China Resources Center Tower in China by Goettsch Partners

Cross-Laminated-Timber Cottage in Ladysmith, Quebec by Kariouk Associates

 
April 16th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Kariouk Associates

The site for this project is a remote, private lake beside which for more than seventy years existed a family’s cottage.  When the land passed from mother to son, the decision was made to reinvigorate the home; ultimately, because the home had already reached such an advanced state of decay, it was decided to have it removed and to build a new cottage. For sentimental reasons, the new home was to be the exact dimensions of the former and it was to sit in the exact same location.  Aside from those requirements though, a far more open spatial arrangement was desired.  The cottage was only intended for three-season use (the Manhattan couple for whom this was being built intended to spend winters in warmer climates).  The house design was simplified because significant insulation was not required, however, construction intentions were complicated by the fact that the remote location meant that the cost of labor “commuting” from the city would be extremely costly.

Image Courtesy © Photolux Studio/Christian Lalonde

Image Courtesy © Photolux Studio/Christian Lalonde

  • Architects: Kariouk Associates
  • Project: Cross-Laminated-Timber Cottage
  • Location: Ladysmith, Quebec
  • Photography: Photolux Studio/Christian Lalonde
  • Software used:Auto CAD and Photoshop
  • DESIGNER: Paul duBellet Kariouk (Principal), Chris Davis (Senior Design Associate), David King, Sarah McMurtry, Adam Paquette (Design Associates)
  • CLT CONSULTANT: Timmerman Timberworks
  • STRUCTURAL ENGINEER: Moses Structural Engineers

Read the rest of Cross-Laminated-Timber Cottage in Ladysmith, Quebec by Kariouk Associates

“House in Valley Street” in Berkeley, California by Baran Studio Architecture

 
April 16th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Baran Studio Architecture

This house is set on a traditional Berkeley street, and adjacent to a former rail line (traces of which are still visible from an aerial view.) The architecture borrows from the machine qualities of the railway to echo the former land use, and blends it with the character of the current residential neighborhood. Corrugated metal wraps down the roof and wall facing the former train line, while the front of the house expresses the pitch of the roof that ties it to more traditional house forms. The interior is an open expanse that also recalls a large, open station with a free plan and high vaulted ceilings.

Image Courtesy © Peter Lyons

Image Courtesy © Peter Lyons

  • Architects: Baran Studio Architecture
  • Project: House in Valley Street
  • Location: Berkeley, California
  • Photography: Peter Lyons
  • Principal Architect: Matthew Baran, AIA
  • Software used: Revit and 3D Studio

Read the rest of “House in Valley Street” in Berkeley, California by Baran Studio Architecture

LUBLIN SCIENCE AND TECHNOLOGY PARK in Poland by STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

 
April 16th, 2015 by Sumit Singhal

Article source:  STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

1. HISTORY
The building of Lublin Science and Technology Park was made on the basis on the project selected in the open architectural design competition organized in 2003 by the investor – Lublin Voivodship. Each of the five modules was constructed in other time and was financed from other funds (Lublin Voivodship, EU) and constructed by other contractor.

Image Courtesy © STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

Image Courtesy © STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

Read the rest of LUBLIN SCIENCE AND TECHNOLOGY PARK in Poland by STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

The “Brain of Brian” Floating Office Barge in Penryn, England by Marraum Architecture

 
April 16th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Marraum Architecture

Brief:

Robotmother wanted an office space for their operations including maintenance space for Miles who looks after all the maintenance of Jubilee Wharf, accommodation for bands playing at Peapods Cafe, compost toilet with poo tanks in the hull, wood chip boiler, office space with separate meeting room and mezzanine level for Peapods admin. All highly insulated.

Image Courtesy © Marraum Architecture

Image Courtesy © Marraum Architecture

  • Architects: Marraum Architecture
  • Project: The “Brain of Brian” Floating Office Barge
  • Location: Penryn,Cornwall, England
  • Photography: Hugh Hastings
  • Software used: Vectorworks
  • Budget: Collaboration: Mark & Loz Shipwrights, Eleanor Bell

Read the rest of The “Brain of Brian” Floating Office Barge in Penryn, England by Marraum Architecture

Tankefuld in Svendborg, Denmark by Pluskontoret Architects

 
April 16th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Pluskontoret Architects

Tankefuld is a prize winning sustainable public housing project which creates social interaction between its users, based on a DGNB approach.

Tankefuld(7000 m2) is a public housing project that, just like us as people, is defined by different characteristics.3

Image Courtesy © Pluskontoret Architects

Image Courtesy © Pluskontoret Architects

  • Architects: Pluskontoret Architects
  • Project: Tankefuld
  • Location: Tankefuld, Svendborg, Denmark
  • YEAR BUILT: 2013 – (Energy class 2015)
  • PROJECT SIZE: 7000m2 =  75347sq feet
  • PROJECT BUDGET: 93,5 mioKr = 12,6 M euros = 15.9 M $
  • PLUSKONTORET TEAM MEMBERS:
    • Mette Stavad – responsible partner architect
    • Kristian Nordheim – architect
    • Peter Appel Hansen – constructing architect
    • Kasper Møller – constructing architect

Read the rest of Tankefuld in Svendborg, Denmark by Pluskontoret Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy