Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Meeting place-Sonvico in Switzerland by Studio Enrico Sassi Architect

 
October 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studio Enrico Sassi Architect

The urban regeneration and traffic calming project for the new Spazio Incontro at Sonvico is part of a wider masterplan for the Dino and Sonvico areas. The underlying concept that informs the general project can be summarized in five points:

  1. Identifying an independent pedestrian route separate from the Cantonal road
  2. Improving and redeveloping the pedestrian route that runs through the entire area
  3. Marking the route with consistent materials so that it is easily legible
  4. Redevelop the public realm and pedestrian routes as tools for mitigating car traffic
  5. Improve, where necessary, the availability of services and urban infrastructure (parking, benches, new public spaces).

Image Courtesy © Marcelo Villada

  • Architects: Studio Enrico Sassi Architect
  • Project: Meeting place-Sonvico
  • Location: Sonvico, Switzerland
  • Photography: Marcelo Villada
  • Client: City of Lugano
  • Engineer: Mauri e associati
  • Contractor: Implenia Svizzera SA
  • Landscape design consultant: Giuliano Greco, Oikos 2000

Read the rest of Meeting place-Sonvico in Switzerland by Studio Enrico Sassi Architect

Asahi Kindergarten Phase I & Phase II in Tohoku, Japan by TEZUKA ARCHITECTS

 
October 24th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: TEZUKA ARCHITECTS

Asahi Kindergarten Phase I

The original Asahi Kindergarten was lost in the Tohoku earthquake on 11 March 2011. Tezuka Architects, funded by Japan Committee for UNICEF, designed and reconstructed the Asahi Kindergarten on a highland area by using the huge trees that killed by the salt water of 2011 tsunami. These trees have meaningful symbols for the local villagers as they were planted along the approach to Daioji Temple, the main temple on the hill which its height is just enough to elude tsunamis in the long history. Many villagers survived because the priest of the temple used to teach them to escape to the temple.

Image Courtesy © TEZUKA ARCHITECTS

34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter in Paris, France by MUOTO Architectes

 
October 24th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MUOTO Architectes 

The project responds to the challenge of combining three different programs along Rue Stendhal in Paris : social housing, nursery and emergency centre. The organization of the building allows all three programs to coexist peacefully and take advantage of the unique features of the site such as: privacy, natural lighting in the nursery, independence, and large exterior spaces for the dwellings. The emergency shelter is arranged to be compact and provides multiple views and orientations. Sitting on a hill, the building stands in dialogue with the large horizon of the East Paris landscape. Its volumes are designed to maximize energy efficiency and user comfort. The courtyard, balconies and dwellings are oriented to achieve the best sun angles all year round. Each volume preserves distant views to neighbouring condominiums, and aims to blend cohesively into the skyline of the neighbourhood and eastern Paris. The inward facing elevation opens up to the linear garden at the rear of the building which brings light and fresh air into the dwellings and the nursery.

Image Courtesy © Maxime Delvaux

  • Architects: MUOTO Architectes 
  • Project: 34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter
  • Location: Paris, France
  • Photography: Maxime Delvaux
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, Adobe
  • Client: RIVP
  • Consultants: Fabrice Bougon, Bollinger & Grohmann, Espace-Temps, Nobatek
  • Certifications: Bbc rt 2012, pLAN CLIMAT VILLE DE PARIS
  • Budget: 11 000 000 €
  • Surface area: 5 180 sqm
  • Year: Competition 2009, completion 2017

Read the rest of 34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter in Paris, France by MUOTO Architectes

House in a House in Bernolákovo, Slovakia by PLURAL

 
October 24th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: PLURAL

The programme of a family house is divided into two concentric parts. The inner part is comprised of basic dwelling components. The outer part consisting of the additional programme creates an in-between space – neither a house, nor a garden.

Image Courtesy © Daniela Dostálková

  • Architects: PLURAL (Martin Jančok, Michal Janák, Ivana Čobejová)
  • Project: House in a House
  • Location: Bernolákovo, Slovakia
  • Photography: Daniela Dostálková
  • Landscape architect, LABAK: Michal Marcinov
  • Designer – custom interior lights design: Ľubica Segečová
  • Structural engineer, GEOSTAT: Samuel Šimonovič
  • Year of completion: 2016

Read the rest of House in a House in Bernolákovo, Slovakia by PLURAL

La Barquière in Marseille, France by Pietri Architectes

 
October 24th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

La Barquière is a 62-housing project located in the 9th district of Marseille (France). The urban neighbourhood offers to the project a unique setting. Drawn in keeping with its context, this project respects all the family owner wishes. The owner wanted to keep the old building dated from the 18th century. The existing old building and the wooded environment proximity forced the project to become part of a complex height.

Image Courtesy © Mathieu Ducros

  • Architects: Pietri Architectes
  • Project: La Barquière
  • Location: Marseille, France
  • Photography: Mathieu Ducros, Nicolas Vaccaro
  • Software used: Autocad, SketchUp

Read the rest of La Barquière in Marseille, France by Pietri Architectes

House in Matsuyacho In Osaka, Japan by Shogo ARATANI Architect & Associates

 
October 24th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Shogo ARATANI Architect & Associates

This property is located in a densely developed residential neighborhood of Osaka. The client had lived on the site since childhood, so when he commissioned us to design a new house there, we began by soliciting extensive input from him because he of course knew the characteristics of the site intimately. Following these discussions, we decided we wanted to build a house that would enable him to discover new things within this familiar place.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Shogo ARATANI Architect & Associates
  • Project: House in Matsuyacho
  • Location: Neyagawa-shi, Osaka, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa
  • Consultant: S3 Associates inc.
  • General contractor: IFA inc.
  • Structural system: Timber Flame
  • Site area: 119.68m2
  • Building area: 71.63m2
  • Total floor area: 120.26m2

Read the rest of House in Matsuyacho In Osaka, Japan by Shogo ARATANI Architect & Associates

Double-Skin Facade Renovation At Brive-La-Gaillarde’s Hospital in Brive-la-Gaillarde, France by ESPAGNO MILANI ARCHITECTES ASSOCIES

 
October 24th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ESPAGNO MILANI ARCHITECTES ASSOCIES

Glass double-skin façade renovation at the Brive-la-Gaillarde existing Hospital. This new structure provides a thermal and acustics improvement to the building and fire security external ailes for an eventual intervention. This esthetic solution is made with curtain walls with an horizontal modular organisation, with different types of glass decorations that provide more or less sun protection depending on the location of the glass tile.

Image Courtesy © ESPAGNO MILANI ARCHITECTES ASSOCIES

  • Architects: ESPAGNO MILANI ARCHITECTES ASSOCIES
  • Project: Double-Skin Facade Renovation At Brive-La-Gaillarde’s Hospital
  • Location: Brive-la-Gaillarde, France
  • Photography: Sylvain Mille

Read the rest of Double-Skin Facade Renovation At Brive-La-Gaillarde’s Hospital in Brive-la-Gaillarde, France by ESPAGNO MILANI ARCHITECTES ASSOCIES

Kampono House in Tangerang, Indonesia by RAW Architecture

 
October 24th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: RAW Architecture

Located in The Green Precinct, Bumi Serpong Damai, Tangerang, Kampono House sited on the corner of the complex facing west and south. Its total area is 319 sqm, and having land shaped round. The design use this existing situation to emphasize land potential of scenery and continuous form by juxtapositioning axial line and curvature lines, both in interior and exterior part. From outside, the house shows its extrovertness while from inside, neatly put program kept the activites intact. The design takes this as opportunity to maximize lighting reception and vistas. Double height window standing still upfront side that facing Southwest, shaded by 2 exsisting Albizia Chinensis trees. The design changes in a flow / continuous manner into final shape following its ground, as to resemble a dancing house, which were inspired from Mrs. Adhisty profession as dancer.

Image Courtesy © RAW Architecture

  • Architects: RAW Architecture (Realrich Sjarief)
  • Project: Kampono House
  • Location: Tangerang, Indonesia

Read the rest of Kampono House in Tangerang, Indonesia by RAW Architecture

Straight River Northbound Safety Rest Area in Owatonna, Minnesota by Snow Kreilich Architects

 
October 24th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Snow Kreilich Architects

Located between the agricultural fields of southern Minnesota and the Straight River Valley along the I-35 corridor, the design team was initially struck by the transformative quality of the site. The site allows weary travelers the ability to stretch their legs and submerse themselves in a serene wooded river setting. The building, pavilions and site are structured to enhance one’s experience of this place.

Image Courtesy © Corey Gaffer

  • Architects: Snow Kreilich Architects
  • Project: Straight River Northbound Safety Rest Area
  • Location: Owatonna, Minnesota, USA
  • Photography: Corey Gaffer

Read the rest of Straight River Northbound Safety Rest Area in Owatonna, Minnesota by Snow Kreilich Architects

Apartment in Moscow, Russia by Monoloko design

 
October 24th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The main idea behind this project by Monoloko Design is to turn the interior toward the view from the windows. The interior is designed to reveal the entire space, drawing attention to panoramic views of a nearby park and rowing basin through the use of geometry and reflections in mirrors and glass.

Image Courtesy © Dmitry Chebanenkov

  • Architects: Monoloko design
  • Project: Apartment in Moscow
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Dmitry Chebanenko
  • Apartment area: 60 m2 (650 sq. ft.)
  • Built: 2017

Read the rest of Apartment in Moscow, Russia by Monoloko design

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise