Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

CPC-IS OFFICES in Porto, Portugal by XYZ Arquitectos Associados

 
February 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: XYZ Arquitectos Associados

The building with 3 stories, it’s and edification from the late 19th century, early 20th century. Suffered normal degradation as a result of non- structural modifications along the various occupations that had.
The upper floors were vacant but the ground floor was still operational with a commercial occupation.
The intervention intended to recover those upper levels given the new program proposed by the owner and taking in consideration the costs control.

Image Courtesy © Luís Ferreira Alves

Image Courtesy © Luís Ferreira Alves

  • Architects: XYZ Arquitectos Associados
  • Project: CPC-IS OFFICES
  • Location: Porto, Portugal
  • Photography: Luís Ferreira Alves
  • Client: CPC-IS
  • Area: 440 sqm
  • Project Year: 2007

Read the rest of CPC-IS OFFICES in Porto, Portugal by XYZ Arquitectos Associados

ETOILE VOLTAIRE in Sous-station électrique Voltaire, Paris by Olivier Palatre architectes

 
February 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Olivier Palatre architectes

MORE THAN JUST A CINEMA – A CULTURAL PLACE IN THE NEIGHBORHOOD.

The project étoile voltaire proposes to visualize and construct the cinema of tomorrow by creating a space surrounded by different programs: La Maison du Cinéma with la Société des Réalisateurs de Films, 5 movie theatres, the hall conducted by la Bellevilloise, the restaurant solidaire Cuisine Mode d’Emploi with Thierry Marx’s lead and its vegetalized roof terrace.

Image Courtesy © Plasticine - Olivier Palatre architectes

Image Courtesy © Plasticine – Olivier Palatre architectes

  • Architects: Olivier Palatre architectes
  • Project: ETOILE VOLTAIRE
  • Location: Sous-station électrique Voltaire, Paris
  • Photography: Plasticine – Olivier Palatre architectes
  • Team members: Cuisine Mode d’emploi / Bellevilloise / Voltaire et Compagnie / Be my App / Tess/ Franck Boutte Consultants/ Franck Franjou/ Demathieu bard constructeur / Casso / Peutz / Atelier Roberta
  • Client: étoile cinémas
  • Visuals: Plasticine – Olivier Palatre architects
  • Surface: 2 262 m² SDP
  • Program: 5 movie theatres, 1 restaurant, SRF offices

Read the rest of ETOILE VOLTAIRE in Sous-station électrique Voltaire, Paris by Olivier Palatre architectes

DANCE SCHOOL AURÉLIE-DUPONT in JOINVILLE-LE-PONT, FRANCE by LANKRY ARCHITECTES

 
February 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source:  LANKRY ARCHITECTES

From cultural requalification to urban identification

Implanted in the district of lower Joinville on the avenue of General Gallieni, the municipal School of dance in Joinville-le-Pont is a response to the cultural approach of the town.

Image Courtesy © Julien Lanoo

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: LANKRY ARCHITECTES
  • Project: DANCE SCHOOL AURÉLIE-DUPONT
  • Location: JOINVILLE-LE-PONT, FRANCE
  • Photography: Julien Lanoo
  • Programme: dance school
  • Engineer consultant: MTC ingénierie, Alternative ingénierie acoustique
  • Contractor: City of Joinville-le-Pont
  • Surface: 895 m²
  • Visuals : Julien Lanoo
  • Calendar: delivered in 2015
  • Cost: 2,4 M€ before tax

Read the rest of DANCE SCHOOL AURÉLIE-DUPONT in JOINVILLE-LE-PONT, FRANCE by LANKRY ARCHITECTES

TERNES The Multi-Layered City in Paris, France by Jacques Ferrier + chartier dalix architectes

 
February 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Jacques Ferrier + chartier dalix architectes

The new metropolitan landscape of Paris.

This reinventer. Paris project offers a unique opportunity to transform the metropolis at a highly strategic spot: the Boulevard Périphérique (ring road). The team is proposing to metamorphosis this area into a shared landscape, to create openings and continuities, and to weave into it a network of gardens extending well beyond the site to connect Paris and Neuilly, from the Bois de Boulogne all the way to the Porte de Champerret.

Image Courtesy © Jacques Ferrier + chartier dalix

Image Courtesy © Jacques Ferrier + chartier dalix

  • Architects: Jacques Ferrier + chartier dalix architectes
  • Project: TERNES The Multi-Layered City
  • Location: Paris, France
  • Photography: Jacques Ferrier + chartier dalix, SPLANN
  • Lead contractor: Jacques Ferrier architecture, charitier dalix architects, paris, with SLA landscaper, Copenhagen
  • Operating partners: 3F (social housing landlord), Comptoir Richard (Tea grower), Mugo (urban framer), Arval (Car-sharing operator)
  • Innovation partners: Woodeum (wood conceptor), Serge Airaudi (philosopher et ethnologist), Atelier BNP  Paribas, Afnor, spice, Soft, Fluicity (community construction platform)
  • Main technical Partners: Terrell (structure), Elithis (Fluids), DAL (Economist)
  • Program: Offices (11,000 m2), housing for first-time buyers (4,200m2), social housing (1,800m2), School of Horticulture, tea grower boutique, retail shop.
  • Visuals: Jacques Ferrier chartier dalix architectes / image SPLANN (perspective) / Jacques Ferrier chartier dalix architects (model)
  • Client:  BPN Paribas Real Estate, NBIM (investor)
  • Surface area: 20,000m2
  • Competition: January 2016
  • Budget for work: NA

Read the rest of TERNES The Multi-Layered City in Paris, France by Jacques Ferrier + chartier dalix architectes

Heritage Treasure Chest Reinventing the Veranda in Sydney, Australia by Luigi Rosselli

 
February 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Luigi Rosselli

Opening up a Federation Queen Anne heritage listed residence is the dream of many home owners on Sydney’s North Shore.

The northern suburbs on the Sydney harbourside, from North Sydney to Mosman were rapidly developed in the first two decades of the 1900s, thanks to the new ferry services and expansion of public transport links.

Image Courtesy © Justin Alexander

Image Courtesy © Justin Alexander

Read the rest of Heritage Treasure Chest Reinventing the Veranda in Sydney, Australia by Luigi Rosselli

Unit of MUJI in Tokyo, Japan by Fumihiko Sano

 
February 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Fumihiko Sano

This work was made for the exhibition, “Measuring: This much, That much, How much?” held at 21_21 DESIGN SIGHT from February 20th to May 30th, 2015.

I designed this in collaboration with MUJI, using their first furniture product, the steel shelving unit.

First, I began the project by discussing the importance of this steel shelving unit with the designers at MUJI to study what this product meant for them.

Image Courtesy © Daisuke Shima /Nacása&Partners Inc

Image Courtesy © Daisuke Shima /Nacása&Partners Inc

  • Architects: Fumihiko Sano / studio PHENOMENON+Ryohin keikaku
  • Project: Unit of MUJI
  • Location: 21_21 DESIGN SIGHT, Minato-ku,Tokyo, Japan 
  • Photography: Daisuke Shima / Nacása&Partners Inc
  • Construction: Fumihiko sano / studio phenomenon
  • Site area: 13.40m²
  • Completion: 2/2015

Read the rest of Unit of MUJI in Tokyo, Japan by Fumihiko Sano

Container Park in Izmir, TURKEY by ATÖLYE Labs

 
February 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source:  ATÖLYE Labs

Recognizing that the 21st Century promises new productive relationships between education, research, and industry, iDE EGE Technopark A. Ş. approached Atolye Labs about a facility to foster interdisciplinary collaboration and anchor the emerging technopark in the heart of Izmir, a bustling cosmopolis in Western Turkey. The resulting project repurposes 35 second hand shipping containers to form the centerpiece of a new, vibrant research community on the campus as well as to function as a creative magnet for talent in Ege University, Izmir and Aegean region at large.

Image Courtesy © Yerçekim Architectural

Image Courtesy © Yerçekim Architectural

  • Architects: ATÖLYE Labs
  • Project: Container Park
  • Location: Ege Üniversitesi Teknopark – İzmir, TURKEY
  • Photography: Yerçekim Architectural
  • Client: İDE EGE.TGB Teknoloji Geliştirme bölgesi A.Ş.
  • Architectural Design team: Engin Ayaz, Nesile Yalçın, Nujen Acar, Elif Karaköse, Buşra Tunç, Berna Erenoğlu
  • Project manager: Nesile Yalçın
  • Interns: Begüm Ural, Batuhan Türker
  • Visualization: Murathan Sırakaya, Gökhan Gürbüz
  • Area: 1000 m2 total floor area
  • landscaping: 800m2
  • Timeline: October 2015

Read the rest of Container Park in Izmir, TURKEY by ATÖLYE Labs

Wuzhen Medical Park in China by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

 
February 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

A rehabilitation clinic in the Wuzhen landscape park in China completed by gmp

In Wuzhen, which is located one hundred kilometers to the south-west of Shanghai in the midst of one of China’s oldest cultivated areas, a rehabilitation clinic with the character of a hotel was built to a design by gmp, Architects von Gerkan, Marg and Partners. The project is jointly funded by German hospital operators and Chinese partners and, with its special medical and architectural standards, addresses the more demanding standards within the Chinese health market.

Park with view of the orthopedics and apartment building, Image Courtesy © Christian Gahl

Park with view of the orthopedics and apartment building, Image Courtesy © Christian Gahl

  • Architects: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner 
  • Project: Wuzhen Medical Park
  • Location: Wuzhen, China
  • Photography: Christian Gahl
  • Client:  YaDa International Holdings Ltd
  • Design:  Meinhard von Gerkan and Stephan Schütz
  • Project leader:  competition Johann von Mansberg
  • Competition team: Philipp Buschmeyer, Christian Machnacki, Fernando Nassare
  • Project leaders:  implementation Niklas Veelken, Chen Yue, Kristin Schoyerer
  • Implementation team: Jan Deml, Yana Espanner, Maarten Harms, Bjoern Homann, Anna Jordan,Liu Yiangjao, Wang Yue, Wu Di, Xue Jing, Thilo Zehme, Zhou Bin
  • GFA:  75,830 m2

Read the rest of Wuzhen Medical Park in China by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Hobsonville Point Early Learning Centre in Auckland, New Zealand by Collingridge And Smith Architects (UK) Ltd. (CASA)

 
February 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Collingridge And Smith Architects (UK) Ltd. (CASA)

Hobsonville Point has recently acquired a new Primary School, and selected the North Auckland Kindergarten Association (NAKA) to build, establish and operate an early childhood service on the site of the Primary School.

CASA were appointed to design the new centre for NAKA.

Image Courtesy © Collingridge And Smith Architects (UK) Ltd. (CASA)

Image Courtesy © Collingridge And Smith Architects (UK) Ltd. (CASA)

  • Architects: Collingridge And Smith Architects (UK) Ltd. (CASA)
  • Project: Hobsonville Point Early Learning Centre
  • Location: Hobsonville Point, Auckland, New Zealand
  • Software used: ArchiCAD, Artlantis
  • Client: North Auckland Kindergarten Association
  • CASA Design Team: Phil Smith, Graham Collingridge, Evan Crighton
  • Structural Engineers: Sullivan Hall
  • Lighting consultant: Impact Lighting
  • Main contractor: Miro
  • Landscape contractor: Jill Rice
  • CASA Design Team: Phil Smith, Graham Collingridge, Evan Crighton
  • Gross external area: 450m²
  • Total cost: NZ $1.5 million
  • Completed: October 2015

Read the rest of Hobsonville Point Early Learning Centre in Auckland, New Zealand by Collingridge And Smith Architects (UK) Ltd. (CASA)

Under the blue sky _ Penthouse in Valencia, Spain by Gallardo Llopis Architects

 
February 11th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Gallardo Llopis Architects

CONTINUITY | Continuous house concept

The project tries to emphasize the characteristics of a double-oriented penthouse. It is designed as a longitudinal space open at both ends producing a visual communication between two facades.

Mobile screens modulate gradually this connection and allow different configurations for this space.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Gallardo Llopis Architects
  • Project: Under the blue sky _ Penthouse
  • Location: Valencia, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Architects in charge: Carlos Gallardo Llopis, Javier Gallardo Llopis, José Luis Gallardo Blanquer
  • Collaborators: Emmanuel García Menguzzato, Fernando Usó Martín, David Gallardo Llopis, Gemma Aparicio Valero, Ana Llopis Reyna, José Alabau Casaña, 3D Visual Effects, Justine McIvor
  • Contractor: BFM Aedificatoria
  • Built Area: 280,64m2
  • Project Year: 2014

Read the rest of Under the blue sky _ Penthouse in Valencia, Spain by Gallardo Llopis Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy