Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Sjöjungfrun in Malmö, Sweden by JUUL FROST ARCHITECTS

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: JUUL FROST ARCHITECTS 

MALMÖ’S NEW SKYLINE

World Trade Center Malmö is a new multifunctional housing area being constructed in the centre of Västra Hamnen, incorporating both dwellings and commercial facilities. Sjöjungfrun consists of 187 dwellings comprising flats interspersed with public access shops at the lower levels. The housing project forms the boundary of the WTC area facing Stora Varvsgatan, the location of JFA’s award-winning Media Evolution City, and Kockumsparken directly opposite.

Image Courtesy © Felix Gerlach

Image Courtesy © Felix Gerlach

  • Architects: JUUL FROST ARCHITECTS
  • Project: Sjöjungfrun
  • Location: Malmö, Sweden
  • Photography: Felix Gerlach
  • Client: Midroc Property Development
  • Area: 18,500 m² + underground parking / atrium of 1,500 m²
  • Period: 2016

Read the rest of Sjöjungfrun in Malmö, Sweden by JUUL FROST ARCHITECTS

Kim Boi Bamboo Restaurant in Hoa Binh, Vietnam by Bambubuild

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Bambubuild

The project is the highlight in the ecotourism resort offering charming natural landscape in northern Vietnam. The investor attaches special importance to preservation of environmental landscape, natural ecology of the region and wishes to build a resort which is typical of Vietnamese villages.

Unique architecture of the restaurant is inspired by an image of traditional conical hat closely connected to the beauty of Vietnamese women, simple but no less luxurious.

Image Courtesy © Bambubuild

Image Courtesy © Bambubuild

  • Architects: Bambubuild
  • Project: Kim Boi Bamboo Restaurant
  • Location: Hoa Binh, Vietnam
  • Software used: 3dsmax

Read the rest of Kim Boi Bamboo Restaurant in Hoa Binh, Vietnam by Bambubuild

Taller Arranz Bravo in Barcelona, ​​Spain by Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

The new building is designed for a sole activity: creation, an introspective and solitary experience, just as the painter told us. This led us to handle the volume compactly, with a uniform exterior design –layers of insulation and clear stucco in an expressive continuance of walls and cover– to establish a feeling of familiarity with the natural surroundings in an unobtrusive manner. The interior is a fluid and multiple concrete cavity – a direct result of the monolithic structural construction concept and the search for harsh and naked spaces that serve the artistic work that takes place inside.

Image Courtesy © Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

Image Courtesy © Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

Read the rest of Taller Arranz Bravo in Barcelona, ​​Spain by Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

Golden Bubbles in Hong Kong, China by People’s Architecture Office

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: People’s Architecture Office

Designed specifically for the K11, Golden Bubbles reflect and exaggerate the movement of people above, below and around. These large golden inflatables span the atrium, weaving between multiple levels and escalators. The objects act as curved mirrors distorting reality by warping the surroundings into one field of view.

Image Courtesy © People’s Architecture Office

Image Courtesy © People’s Architecture Office

  • Architects: People’s Architecture Office
  • Project: Golden Bubbles
  • Location: Hong Kong, China
  • Client: K11
  • Principal: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Team: Cui Gangjian, Min Kyoung Kim, Xu Xi, Xiang Weixing, Jiang Hao, Zhang Zhen
  • Date of Completion: March 2016

Read the rest of Golden Bubbles in Hong Kong, China by People’s Architecture Office

Small Town Party in Guangzhou , Guangdong China by C.DD

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

There is a foreign small town hidden in lively and prosperous metropolis far from tumultuous city (Race Steak House).

Customers could find the entrance of the small town by following the ethereal aroma of steak where they can experience the interest and delicacy brought by steak cooking. The designer partitioned the space skillfully with the concept of small house with various sizes of “courtyards” snuggling around the small house while the terrace extending and penetrating through them. Guiding by the courtyard and terrace, customers who came to the entrance of the small town by following the aroma of steak walk deeper into this exotic small town and arrive unconsciously at the foodie destination – Cabin. The enclosure that is narrowly separated and combined removed the sense of segmentation between inside and outside. The arc shaped door opening and side window added foreign sentiment to the “small town”, which enabled people to play freely by shuttling back and forth.

Image Courtesy © Ouyang Yun

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: C.DD
  • Project: Small Town Party | Race Steak House – Flagship Restaurant
  • Location: On 7th floor of Guangzhou Grandview Mall, Guangdong China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Designers: He Xiao-Ping, Li Xing-Lin
  • Project Team: Cai Tie-Lei, Yu Guo-Neng, Liang Yi-Hui, Zeng Xiang-Ru, He Liu-Wei
  • Main Materials: saw grain oak, rustic brick, black steel plate, cement floor, old red brick, art glass, copper plate
  • Area: 740
  • Completion Date: 2016

Read the rest of Small Town Party in Guangzhou , Guangdong China by C.DD

Office Reconstruction in Shanghai, China by Muxin Design

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

This project is to reconstruct an office in a high-rise building, the original space is in inadequate streamlined layout with multiple irregular shapes and dead space, and the overall utilization rate is low. The client wants the designers transform his office into a place where his staff can take a breath of nature behind the reinforced concrete walls. To this end, the designers abandoned the idea of traditional cubilces, and instead, they lined desks and bookshelves in curved shape alongside the walls and ceiling and moved the “forest” into the office, making it an open space with natural vitality.

Image Courtesy © Zhang Daqi

Image Courtesy © Zhang Daqi

  • Architects: Muxin Design
  • Project: Office Reconstruction| Scenic beauty meets elegance inside an office—-A hidden garden behind the reinforced concrete walls
  • Location: Putuo District, Shanghai, China
  • Photography: Zhang Daqi
  • Design team: Yves Zhang, Leo Sun, Ouyang Boyong, Wang Jie
  • Design scale: Interior design
  • Area: 111 m2
  • Design time: Nov 2015 – Dec 2015
  • Construction time: Dec 2015 – Feb 2016

Read the rest of Office Reconstruction in Shanghai, China by Muxin Design

Intoo office in Shanghai, China by Muxin Design

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

Muxin Design and Research Studio located in Shanghai has recently completed an office in Zhangjiang Hi-tech Park. The client’s requirement for this 78 square meters  office is that it has enough function and enjoyments in a limited budget.

Image Courtesy © Zhang Daqi

Image Courtesy © Zhang Daqi

  • Architects: Muxin Design
  • Project: Intoo office
  • Location: Pudong District, Shanghai, China
  • Photography: Zhang Daqi
  • Design team: Yves Zhang, Leo Sun, Ouyang Boyong, Wang Jie
  • Area: 78 m2
  • Design time: 2015.08—2015.09
  • Construction time: 2015.09—2015.10

Read the rest of Intoo office in Shanghai, China by Muxin Design

A Gallery in Tokyo, Japan by Rei Mitsui Architects

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Rei Mitsui Architects

It’s located in an alley close to “Cat Street” near Shibuya, Harajyuku and Omotesando.

The original exterior design was not so bad as the one of 45 years ago. Presumably it was designed by an competent architect. So, as for the exterior, we intended not to change a lot and to show the original design purely.  Actually, we only removed balconies and replaced  two sliding windows with fixed large windows.

Image Courtesy © Jérémie Souteyrat

Image Courtesy © Jérémie Souteyrat

  • Architects: Rei Mitsui Architects
  • Project: A Gallery
  • Location: Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Jérémie Souteyrat
  • Software used: Autocad and Rhinoceros
  • Structural Engineer: Tetsuya Emura
  • Building area: 75.4m2
  • Gross floor area: 104.8m2
  • Construction dates: Feb 2016 – April 2016

Read the rest of A Gallery in Tokyo, Japan by Rei Mitsui Architects

Tecnomec Workshop House in São Paulo, Brazil by PAX.ARQ

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: PAX.ARQ

As a result of a particular programmatic condition, the workshop-house project was conceived to host a residence, a high-performance mechanical workshop and classrooms in a 260m² terrain located in the Pinheiros neighborhood, São Paulo.

The programmatic activities were distributed in a specific way so it was possible to take the greatest advantage from the functional and legal point of view. The result is a separation of the program in three levels: ground-floor, which hosts the mechanical workshop activities, revisions, repairs, part-washing and a dynamometer room for vehicle testing; first floor, where the classrooms, study rooms and bathrooms are located; and second floor, place for the residence.

Image Courtesy © Bruno Candiotto

Image Courtesy © Bruno Candiotto

  • Architects: PAX.ARQ
  • Project: Tecnomec Workshop House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Bruno Candiotto
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, Revit and 3D MAX
  • Authors: paula sertório, victor paixão
  • Design team: alecsander gonçalves, isabella fatarelli, lucas lemos, miguel muralha, murilo gabriele, renata lovro, renata stefanelli, sebastian perez sarralde, ubirata prilip
  • Structure: telecki arquitetura de projetos
  • Landscaping: marcel steiner
  • Construction: sbn engenharia construções e acabamentos
  • Project year: 2011
  • Work year: 2015

Read the rest of Tecnomec Workshop House in São Paulo, Brazil by PAX.ARQ

Busan Opera House in South Korea by moh architects

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: moh architects

The new ‘Busan Metropolitan Opera’ sits at the intersection point of the two bridges leading up to the competition site, tying the Opera into the city fabric while at the same time interweaving it with the picturesque waterfront promenade. The ensemble of opera and multifunctional theater further divides the site into a series of differentiated territories, each of which fully draws on the potential of a site suspended between city and sea:

Image Courtesy © moh architects

Image Courtesy © moh architects

  • Architects: moh architects
  • Project: Busan Opera House
  • Location: Busan, South Korea
  • Team: Mehlan, Opperer, Hugo, Minning
  • Client: Municipality of Busan
  • Year: 2011
  • Status: intl. competition / first phase

Read the rest of Busan Opera House in South Korea by moh architects

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise