Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Ave Plaza in Kharkiv, Ukraine by DROZDOV & PARTNERS Ltd.

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: DROZDOV & PARTNERS Ltd. 

Located in the very heart of kharkov’s busy downtown, ave plaza inevitably became a new commercial hub of the city, attracting visitors with a variety of shops and restaurants, as well as with its striking appearance. the new building fills a gap in the historic tissue along the red line of the street, providing smooth transition between two existing scales. although the building has a relatively small footprint, it proves to be highly efficient due to well thought-out circulation, which provides access to numerous facilities on each of the four commercial floors. in order to achieve maximum efficiency of the retail centre, the volume of the building is pierced by an ellipsoid atrium with a peninsular tower in the middle. the tower is occupied by a variety of restaurants, encouraging visitors to climb higher to the upper floors. the tower inside the atrium creates a lively atmosphere, without spoiling the sightlines and the entire visual perception of the interior space. occupying one fourth of the total area, the atrium represents an allusion to a city quarter. it is topped by a roof garden on the level of the fourth floor.

Image Courtesy © Andrey Avdeenko

  • Architects: DROZDOV & PARTNERS Ltd. (Irina Goydenko, Oleg Drozdov, Vyacheslav Zhemir, Aleksandr Zhydkov, Dmitry Zhuykov, Denis Moseyko, Aleksey Yakymenko)
  • Project: Ave Plaza
  • Location: Sumskaya Str., Kharkiv, Ukraine
  • Photography: Andrey Avdeenko
  • Client: avek & co
  • Size: 23400 m2
  • Status: Realized (2011)

Read the rest of Ave Plaza in Kharkiv, Ukraine by DROZDOV & PARTNERS Ltd.

Marly House in France by Karawitz

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Karawitz 

To live happily, live openly

On a tree-lined street in Marly-le-Roi a small community very close to Paris where high fences traditionally isolate each house and its garden, there is a house which reaches out to its neighbors creating a feeling of urbanity previously lacking on these parts. Because urban policy does not allow one house to open up to another to achieve the openness effect, this house is moved forward its parcel to open widely onto the street. A perforated galvanized-steel fence allows the passers-by to look in at the garden, which actually runs under the house that seems to levitate on its plot.  It is also an invitation to enter: the access is made from this underground level beneath the actual house, where the firewood is stored and the car parked. The layout of the ground floor is characterized by the fluidity of its three spaces, which are organized around the central fireplace, which alone endures the entire heating of this passive house. The kitchen and an intimate living room are located on either side of the carved staircase of a single piece of prefabricated steel, while two steps higher a living room crossing opens onto a vast terrace with a cantilever onto the street. This house blurs the boundaries between private and public to the benefit of user-friendly rooms that also open onto the outside.

Image Courtesy © Schnepp Renou

  • Architects: Karawitz
  • Project: Marly House
  • Location: Marly-le-Roi, France
  • Photography: Schnepp Renou
  • BET: Engineering Woodworking (Structural), Solares Bauen (Thermie)
  • Mission: Complete project management
  • Heating requirements: 20 kWh / m2a
  • Area: 145 m² shab
  • Delivery: September 2015

Read the rest of Marly House in France by Karawitz

Elathur House in Kerala, India by Playgroup Studio

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Playgroup Studio

The primary challenge was to retain an existing house on the site and build a complete new structure over it while retaining the basic functionality of the original structure. The new building was designed on a completely distinct set of circular columns which were placed strategically to avoid the existing walls and foundations. The new structure, aligned at an angle, floats over the lower structure. Roof of the existing structure was demolished and the space between the new and old structure was sealed with continuous frameless glass panes, maintaining the individuality of the two structures. The old structure was stripped off its plaster and the original large laterite stones revealed.

Image Courtesy © Esha Daftari

  • Architects: Playgroup Studio
  • Project: Elathur House
  • Location: Calicut, Kerala, India
  • Lead Architects: Harsh Patel
  • Photography: Esha Daftari
  • Other participants (eg. collaborators, clients, consultants, etc): Basil Thomas (Structural Engineer), Rajeev (Project Manager), Karan Gajjar, Aman Amin, Albert Rajkumar, Abhirami Murali, Dennis Peter
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 4,000 sqft
  • Completion Year: 2016

Read the rest of Elathur House in Kerala, India by Playgroup Studio

Markhouse in Kharkiv, Ukraine by DROZDOV & PARTNERS Ltd.

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: DROZDOV & PARTNERS Ltd. 

Markhouse is located in the area which has recently become home for a peculiar sort of micro-community made of people united by friendly or family relationships. what is more, they have organized a number of places for common use here, such as a lounge-club, a parking lot and paths between the plots.

Image Courtesy © Andrey Avdeenko

  • Architects: DROZDOV & PARTNERS Ltd. (Oleg Drozdov, Katerina Yolkina, Sergey Kostyanoy, Aleksandr Kuznetsov, Vitaliy Pravik)
  • Project: Markhouse
  • Location: Kharkiv, Ukraine
  • Photography: Andrey Avdeenko
  • Area: 350 m2
  • Status: Built (2016)

Read the rest of Markhouse in Kharkiv, Ukraine by DROZDOV & PARTNERS Ltd.

Toyotomi community center in Japan by Atelier BNK co.,ltd.

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Atelier BNK co.,ltd. 

This is a community facility in the Soya region of the town of Toyotomi in northernmost Hokkaido. The project supplements the short comings of the neighboring town hall, nursery school, and hospital, and crates a unified network of facilities. The aim was to create a place for citizens of all ages by adding a library facility and a small, multipurpose hall, while keeping the overall scale of the center small.

Image Courtesy © Koji Sakai

  • Architects: Atelier BNK co.,ltd.
  • Project: Toyotomi community center
  • Location: Toyotomi, Japan
  • Photography: Koji Sakai
  • Collaborators: Kanebako Structural Engineers
  • Area: 2,641.47sqm
  • Year: 2013

Read the rest of Toyotomi community center in Japan by Atelier BNK co.,ltd.

Urban Repurposing of a Former Dairy in Paris, France by NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES

The project involves the conversion of an industrial building dating from the 19th century into 85 units of social housing, and a nursery with space for 40 cribs, as well as a commercial space and a parking garage. The existing building, which has served a series of varied activities – first as a dairy, then for food processing industries, followed by maintenance workshops and a printing business – was built on a trapezius plan around a courtyard covered with an industrial glass roof sheltering delivery docks.

Image Courtesy © Daniel Moulinet

  • Architects: NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES (Eddy Vahanian)
  • Project: Urban Repurposing of a former dairy
  • Location: 13-19 boulevard Ornano, 75018 Paris, France
  • Photography: Daniel Moulinet Photographe
  • Project owner: Linkcity pour Paris habitat
  • BET TCE: Groupe Nox (feasibility study, design and supervision of the engineering trades, contract management for the site)
  • General contractor: Brezillon
  • Surface area: 9 300 m²
  • Cost: 13.5 M€ excluding VAT
    Calendar: Delivered in December 2016

Read the rest of Urban Repurposing of a Former Dairy in Paris, France by NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES

Wind House in Jeju-do, Korea by Moon Hoon

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Moon Hoon 

Jeju island is a popular vacation island situated in the south of korean penninsular.

It can get very windy, and generally the weather is very whimsical.

The island is full of volcanic rocks in various sizes, comprising landscapes wonders to common walls demarcating ownerships. Many artists and commoners have been inspired by the beauty and versatility of the island. Recently flocks of koreans and foreign tourists are visiting the island by the thousands. The winter days are often cloudy with strong winds. And the landscape turns to gold and black by dying foliages and volcanic rocks.

Image Courtesy © NamGoong sun

  • Architects: Moon Hoon (MOONBALSSO)
  • Project: Wind House
  • Location: 3265-4, Hangyeongmyeon Jeojiri, Jeju-si, Jeju-do, Korea
  • Photography: NamGoong sun
  • Project team: Kim Sookhee, Jo Jeongho, Park Jeonguk
  • Structure: RC, S
  • Exterior finish: exposed concrete, steel plate
  • Interior finish: Paint
  • Structure engineering: Hanwoori, Dream Structure
  • Mechanical/Electric engineer: Chunghyo High Tech
  • Budget: 350 million KRW
  • Height: 8.3m
  • Site area: 644.6m²
  • Building area: 162.83m²
  • Gross floor area: 154.39m²
  • Design period: Mar . 2014 ~ Jun . 2014
  • Construction period: Jul . 2014 ~ Aug . 2015

Read the rest of Wind House in Jeju-do, Korea by Moon Hoon

Trivago Global Campus in Düsseldorf, Germany by sop – slapa oberholz pszczulny I architekten

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: sop – slapa oberholz pszczulny I architekten

The new head offices for the world’s largest hotel search engine trivago is starting to take shape in Dusseldorf’s Media Harbour. In order to create a headquarters that could easily cater to an international team of over 60 nationalities, sop architekten designed a global campus to provide the best experience possible for some 2,000 employees.

Comprising two new structures and a large open space, the site lies exposed at the foot of Hafenbecken A (Dock A) on Kesselstrasse. The organically shaped buildings open invitingly to the water and perform a playful, yet balancing role at the intersection of numerous urban lines and edges.

Image Courtesy © formtool

  • Architects: sop – slapa oberholz pszczulny I architekten
  • Project: Trivago Global Campus
  • Location: Kesselstrasse, Dusseldorf Media Harbour, Germany
  • Photography: formtool
  • Developer: IMMOFINANZ
  • Team: Zbigniew Pszczulny, Wolfgang Marcour, Jascha Klusen, Eva Stach, Jana Beermann, Christian Litz, Ismail Tanriverdi, Frank Ostrowski u.a.
  • GFA: ca. 30,000 m² above ground
  • Work phase: 1-8
  • Completion: 2018

Read the rest of Trivago Global Campus in Düsseldorf, Germany by sop – slapa oberholz pszczulny I architekten

New headquarters of EY in Milan, Italy by DEGW Italia

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: DEGW Italia 

EY is opening its new headquarters right in the heart of the old city centre of Milan, the first workplace of the future in Italy: a totally green, LEED-certified building with revolutionised spaces, cutting-edge technology and an innovative vision of how to work, designed by DEGW.

The new headquarters of EY, located right in the heart of old Milan city centre, has opened its doors as a totally green, renovated organism featuring revolutionised spaces, cutting-edge technology and an innovative vision of work. The project, by DEGW, Lombardini22 brand, has done so by redeveloping an entire block, “welding together” totally different structures built at different periods in time that seemed to be unsuitable for either the latest work methods or an innovative company like EY. The real challenge the project faced was to incorporate all the most highly developed modern-day work processes within the constraints imposed by history, turning every restriction into a fresh opportunity to enhance the space itself.

Image Courtesy © Dario Tettamanzi

  • Architects: DEGW Italia
  • Project: New headquarters of EY
  • Location: via Meravigli, 12/14, 20123 Milan, Italy
  • Photography: Dario Tettamanzi
  • Tenant: EY
  • Developer: Antirion SGR S.p.A. Fondo Global Comparto Core
  • Advisor: Colliers International S.p.A
  • Project Manager: IRE S.p.A.
  • LEED Consultant: R2M Solutions
  • EY Project Leader: Stefano Massimo Riva
  • Antirion Project Leader: Vincenzo Scerbo

Read the rest of New headquarters of EY in Milan, Italy by DEGW Italia

Peninsula Place in London, UK by Santiago Calatrava Architect and Engineer

 
March 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Caro Communications

Knight Dragon unveils a new £1billion landmark, designed by international architect and engineer Santiago Calatrava, at the heart of its transformation of Greenwich Peninsula.

This major new landmark is set to transform Greenwich Peninsula, London’s emerging cultural district. Residents and visitors to the Peninsula will arrive from the tube into an 80ft high winter garden and glass galleria. The scheme will total 1.4 million sq ft including a new tube and bus station, theatre, cinema and performance venue, bars, shops and a wellbeing hub. Above this will rise three towers of workspaces, apartments and hotels, all connected to the Thames by a stunning new land bridge.

Day, Image Courtesy © Uniform

  • Architects: Santiago Calatrava Architect and Engineer
  • Project: Peninsula Place
  • Location: London, UK
    Photography: Uniform
  • Executive Architect: Adamson Associates
  • Architect PP2: Allies and Morrison
  • Structural Engineer of record: Meinhardt
  • MEP Engineer: AECOM
  • Quantity Surveyor: Alinea
  • Hotel Architect: Reardon Smith
  • Hotel Advisors: Hamiltons

Read the rest of Peninsula Place in London, UK by Santiago Calatrava Architect and Engineer

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy