Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

T4 House in HàNội, ViệtNam by Landmak Architecture

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Landmak Architecture 

T4 HOUSE is a house located in the same massively constructed villas with the typical design. But to the landlord it’s a “timeline” with many ups and downs after more than a decade living there.

When they moved to a new house, instead of selling this house, they decided to renovate it for rent. This was a way to help this house both have people living and be operated to keep it from degrading, but to them (the landlord) it’s kept as a memory.

Image Courtesy © Trieu Chien

  • Architects: Landmak Architecture
  • Project: T4 House
  • Location: Ciputra, HàNội, ViệtNam
  • Photography: Trieu Chien
  • Architect in Charge: Ta Tien Vinh, Truong Tuan Chung
  • Design Team: Le Minh Hoang, Thi Thao, Lai Hung Quyet, Nguyen Thi Hoa, Ngo Thi Ngan Ha, Truong Thi Ngoc
  • Manufacturers / Products: LavaFurni
  • Project year: 2016

Read the rest of T4 House in HàNội, ViệtNam by Landmak Architecture

S&S House in Buenos Aires, Argentina by Besonias Almeida arquitectos

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Besonias Almeida arquitectos

The place

Costa Esmeralda is a private venture on the dunes of the coast of Buenos Aires, 390 km from the city of Buenos Aires. This is a recent development with a young acacia and pine trees afforestation with a few consolidated forest sectors.

The lot to intervene is located in a dune with a gentle slope to the street and a greater slope towards the bottom. This area also has an abundance of trees of young maritime pines. So that, if the vegetation is preserved, anything built in the rest of the lot will be exposed to intense sun and coastal winds.

Image Courtesy © Gustavo Sosa Pinilla

  • Architects: Besonias Almeida arquitectos
  • Project:  S&S House
  • Location: Costa Esmeralda, Pinamar, Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Gustavo Sosa Pinilla
  • Collaborators: Arch. Diorella Fortunati
  • Architecture studio: Besonías Almeida arquitectos
  • Design and Project Management: María Victoria Besonías – Guillermo de Almeida
  • Land area: 810sqm
  • Built area: 153sqm
  • Construction year: 2015

Read the rest of S&S House in Buenos Aires, Argentina by Besonias Almeida arquitectos

The Lattice Pavilion by jantzen studio

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: jantzen studio

The Lattice Pavilion is a small prefabricated, modular, moveable, functional art structure designed to provide a special place in which to escape from the norm.

The base support frame is an eight-foot cube, with ten lattice-covered panels that fold out from the support cube frame, and are attached back to it, in order to form the final shape of the pavilion. Five of these panels are folded again at the center point and secured to the support frame. The support frame and the lattice-covered panels are mounted onto a floor, which is elevated above the ground on four support legs that require little or no foundation, depending on the site-specific needs.

Image Courtesy © jantzen studio

Read the rest of The Lattice Pavilion by jantzen studio

Actually Boutique in Singapore by Ministry of Design

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Ministry of Design

Inspired by Magritte’s Surrealist paintings & the whimsicality of Street Fashion, Actually Boutique redefines the conventional boutique-elevating it from a muted repository of clothes to a wonderland of sensory and fashion stimuli. Situated along historical Seah Street, the New Insertions into the space are suspended away from the Old Shell, creating a unified backdrop for the merchandise.

Image Courtesy © Ministry of Design

Read the rest of Actually Boutique in Singapore by Ministry of Design

The Green Entrance for a city with style in The Hague, The Netherlands by DELVA Landscape Architects / Urbanism

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: DELVA Landscape Architects / Urbanism

DELVA Landscape Architects / Urbanism presents the plan for ‘The Green Entrance’ of The Hague, as part of the program ‘City Entrances’. The plan covers a unique area with ‘Koningin Julianaplein’, the historic ‘Koekamp’, the ‘Malieveld’ and  the ‘Haagse Bos’ and multiple formal rows of trees. Through an integral approach between landscape design, cultural heritage, mobility, programming and technology, the result is a truly unique design of ‘The Green Entrance’ with a self-explanatory The Hague identity.

Image Courtesy © DELVA Landscape Architects / Urbanism

  • Architects: DELVA Landscape Architects / Urbanism
  • Project: The Green Entrance for a city with style in The Hague
  • Location: The Hague, The Netherlands
  • Design: DELVA Landscape Architects / Urbanism In collaboration with Ingenieursbureau Den Haag
  • Commissioner: Municipality of The Hague, Staatsbosbeheer(National Forest Management Agency)
  • Size: 36 hectares
  • Planning: Completion Koningin Julianaplein in 2019, other subprojects will be implemented in phases

Read the rest of The Green Entrance for a city with style in The Hague, The Netherlands by DELVA Landscape Architects / Urbanism

ECOSTAR – Termoheat Inc. Administration Office design in Istanbul, Turkey by EDDA Architecture

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: EDDA Architecture 

ECOSTAR Termoheat Inc. Administration Building designed by EDDA Architecture, an Istanbul based interior design studio, integrates the corporate identity of the company to a functional design approach by transforming the physical challenges into an advantage.

After a need has risen for the head office of  ECOSTAR Termoheat Inc.,  to move a new point, which was more convenient in terms of its physical conditions and in a way, for to provide the opportunity of company development, one of the floor of the Monumento Kartal project has been selected as the head office.

Image Courtesy © Engin Yildiz

  • Architects: EDDA Architecture
  • Project: ECOSTAR – Termoheat Inc. Administration Office design
  • Location: : Kartal / Istanbul,Turkey
  • Photography: Engin Yildiz
  • Team: Eda Tahmaz, Selim Saglik,Tugce Tunc
  • Employer: Ecostar – Termoisi Heat Systems Trade and Ind. Inc.
  • Contractor: EDDA Mimarlık (EDDA Architecture)
  • Construction Area: 1000 m²
  • Project Date: 2015
  • Construction Date: 2015

Read the rest of ECOSTAR – Termoheat Inc. Administration Office design in Istanbul, Turkey by EDDA Architecture

Trefoil Glass House in Vermont by J.Roc Design

 
June 13th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: J.Roc Design

The Trefoil House inherited a pre-existing three-sided hearth and partial foundation, located on a rural sloped site in Stowe, Vermont. The house was reimagined using the hearth as a structural and narrative generator: The house is built out from its triangular core as three squares joined at the corners. The three-sided hearth is used as a central program driver, producing a continuous trefoil circulation loop around the perimeter of each square and providing a central point of orientation while allowing for the house to spread into the landscape. Public spaces are enclosed in glass, while private spaces are shielded with sculpted louvers to differentiate the rotationally symmetric plan. A 150 foot long curtainwall wraps continuously around six sides of the house. The trefoil circulation allows for an unbroken perceptual experience of the pristine site, but critically also allows for an entirely wheelchair accessible upper level in order to accommodate the client’s elderly parents and an aging-in-place philosophy.

Image Courtesy ©  J.Roc Design

  • Architects: J.Roc Design
  • Project: Trefoil Glass House
  • Location: Vermont, USA
  • Software used: Rhino
  • Contractor: Cypress Woodworks
  • Structural Engineer: Harris Structural Engineering

Read the rest of Trefoil Glass House in Vermont by J.Roc Design

San Francisco Airport Control Tower in California by Fentress Architects

 
June 13th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Fentress Architects

A new, environmentally friendly airport traffic control tower has opened at San Francisco International Airport (SFO) designed by Fentress Architects of Denver in association with HNTB Architects of San Francisco.

San Francisco International Airport (SFO), the “gateway to the Pacific”, is a world-class airport serving tens of millions of domestic and international passengers annually.  Committed to maintaining a competitive facility, the Replacement Airport Traffic Control Tower and Integrated Facilities project provides a new Federal Aviation Administration (FAA) Airport Traffic Control Tower, including a new Integrated Facility base building for offices, support and other airport functions.

Image Courtesy © Fentress Architects

  • Architects: Fentress Architects
  • Project: San Francisco Airport Control Tower
  • Location: California, USA

Read the rest of San Francisco Airport Control Tower in California by Fentress Architects

Villa de Leyva House in Boyacá, Colombia by Guillermo Fischer Arquitecto

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Guillermo Fischer Arquitecto

A house of rest for an artist and his family, a patio house, with a square plan, a regular object in a natural environment, on a terrain with a slight slope, near the long mountain in which is embedded the sacred lagoon of Iguaque. This location generates the idea of ​​the main visual orientation of the house: The volcanic cone where the lagoon is.

Image Courtesy © Guillermo Fischer

  • Architects: Guillermo Fischer Arquitecto
  • Project: Villa de Leyva House
  • Location: Villa de Leyva, Boyacá, Colombia
  • Photography: Guillermo Fischer
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Other architects involved:

    • Arquitecta Maribel Moreno
    • Arquitecto John Hernández
    • Arquitecto Lucas Oberlaender
  • Área: 194 (m2)
  • Year: 2009 (construction)

Read the rest of Villa de Leyva House in Boyacá, Colombia by Guillermo Fischer Arquitecto

Parekh Residence (Cascade house) in Wellington, New Zealand by studio MWA

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: studio MWA

The new Residence is located at the southern border of the development of Seagrove Conservation Estate in the Wellington suburb of Newlands, perched over a cliff above State Highway 2 towards Petone and less than couple of hundred meters from the Wellington harbour.

Image Courtesy © studio MWA

  • Architects: studio MWA (Davor Mikulcic & Michael Maddern)
  • Project: Parekh Residence (Cascade house)
  • Location: Bendigo Grove – Seagrove Conservation Estate – Wellington, New Zealand
  • Software used: ArchiCAD, Artlantis
  • Author: Davor Mikulcic Dipl. Eng. Arch. (Sarajevo) RAIA, ANZIA
  • Client: Mr. & Mrs. Parekh
  • Structural Engineer: Sylvester Clark – Wellington
  • Landscape Design: studio MWA Ltd.
  • Size: Floor area 309 m2, terraces app.237 m2, landscaped over 450 m2, site 930 m2

Read the rest of Parekh Residence (Cascade house) in Wellington, New Zealand by studio MWA

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy