Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

O Y S T E R M E N in Kinmen Island, Taiwan by Marco Casagrande

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Marco Casagrande

Oystermen is an environmental artwork at a tidal beach in Kinmen Island, Taiwan. The men are standing 6 meters high from the sand surface during low tide and are walking on water 3 meters high on top of waves as the ocean deepens on high tide. Gradually the legs will be covered by oysters. The Chinese hats of the Oystermen are working as solar energy collectors an illuminating the seascape at night.

Image Courtesy © Marco Casagrande

Image Courtesy © Marco Casagrande

  • Architects: Marco Casagrande
  • Project: O Y S T E R M E N
  • Location: Kinmen Island, Taiwan
  • Commissioned: Floating Islands / Shanghai Biennial
  • Curated: Sandy Lo.
  • Materials: sandblasted steinless steel
  • Completed: July 2013

Read the rest of O Y S T E R M E N in Kinmen Island, Taiwan by Marco Casagrande

PUBLICIS GROUPE in Moscow, Russia by VOX Architects

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: VOX Architects

PUBLICIS GROUPE– is a French transnational advertising-communications holding. The third biggest in the world and the biggest one in Europe. It works in Russia since 1990 and is represented by media-groups:Starcom MediaVest Group Russia (Starcomand MediaVest agencies), Zenith Optimedia Group Russia (Zenith and Optimedia agencies), media-branding and consulting platform VivaKi; creative agencies Leo Burnett, Publicis, Saatchi&Saatchi, and the internal divisionRe:Sources Russia.

Image Courtesy © Alexey Knyazev

Image Courtesy © Alexey Knyazev

  • Architects: VOX Architects
  • Project: PUBLICIS GROUPE
  • Location: Business center “Bolshevik”, Leningradskiy lane,15, Moscow, Russia
  • Photography: Alexey Knyazev
  • Software used: SketchUp
  • Authors: Boris Voskoboynikov, Maria Akhremenkova
  • Graphic Design: YuliaDorokhina
  • Architectural Supervision: Olga Ivleva, Sergey Kurepin.
  • Project Management: Cushman&Wakefield Read the rest of PUBLICIS GROUPE in Moscow, Russia by VOX Architects

IN SUSPENSION in Montreal, Canada by Naturehumaine Architecture

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Naturehumaine Architecture

The client wants to transform the last two levels of a building to create living spaces for her two athletically inclined children, who are now grown adults. The primary goal is to create a shared living space in which all utilitarian functions are shared but which still allows each person to have privacy. The architectural concept consists in removing the floor currently separating the two levels to create a wide-open space in which two large boxes appear to float in mid-air. These suspended boxes, adorned with unfinished plywood panels, each contain a bedroom and a bathroom. This configuration creates three gaps, each being two floors high; the centre gap becomes a physical exercise room with a pair of gymnastics rings. The whole structure is connected lengthwise by a block that is painted black; the block accommodates different services, including stairways, a shower room and part of the kitchen. A large island with unfinished wood painted white delineates the kitchen space, with sliding lacquered bookshelves underneath the wooden boxes.

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Naturehumaine Architecture
  • Project: IN SUSPENSION
  • Location: Côte-des-Neiges road,  Montreal, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • Intervention: Interior re-organization
  • Area: 2000sqft
  • Completion Date: 2014

Read the rest of IN SUSPENSION in Montreal, Canada by Naturehumaine Architecture

NDBS in Paris, France by Atelier Zündel Cristea

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Atelier Zündel Cristea

AZC’s project for Notre-Dame de Bon Secours had to manage two major issues. Firstly, it involved rebuilding within the urban fabric of the city by reshaping an occupied site in order to give it greater clarity and adapting it to today’s urban requirements. Secondly, the consideration of how to integrate vulnerable or aging populations into the city, and how this should be addressed architecturally.

Image Courtesy © Sergio GRAZIA

Image Courtesy © Sergio GRAZIA

  • Architects: Atelier Zündel Cristea
  • Project: NDBS
  • Location: Paris, France
  • Photography: Sergio GRAZIA
  • Design Team: 
    • Lead architects:
    • Grégoire Zündel and Irina Cristea, architects–associates
    • Nicolas Souchko and Mario Russo (competition)
    • Elena Melzoba (design studies)
    • Célia Horn (site)
    • Alberto Gatti (site)
  • BRIEF: Residential care-home for the elderly (98 places), nursing home (66 places), creche (64 places), children’s healthcare centre and car park (44 places)
  • Site:
    • Surface area of site: 29,000 sq m
    • Specific urban regulations/ listed site and protected inner-city green space
    • Specific climatic and geological constraints
  • Area: 

One Column House in Río Negro, Argentina by NE—AR Nixdorff Etchegorry Architecture Research

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: NE—AR Nixdorff Etchegorry Architecture Research

The existing summer house was lacking of optimum spatial and functional distribution conditions that could fulfill the needs and the ways that the house was used and experienced: the house was sitting far away from the lake shore neglecting the most privileged views towards the lake and its landscape, while at the same time both neighbor houses at the sides block the vistas towards the lake since their footprints were settled closer to the lake shore. Besides, the interior spaces were characterized by a deep dark dinning/ living area with limited relation to the outside.

Image Courtesy © Mike Mercau

Image Courtesy © Mike Mercau

The Hemnet Home in Swedes by Tham & Videgård Arkitekter

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Tham & Videgård Arkitekter

A home built by two million Swedes, the Hemnet Home is a data experiment to lead the way for a new type of architecture. After analysing 200 million clicks and 86 000 properties on Hemnet, Sweden’s most popular property site, Hemnet asked Tham & Videgård to create Sweden’s statistically most sought after home.

Image Courtesy © Tham & Videgård Arkitekter

Image Courtesy © Tham & Videgård Arkitekter

  • Architects: Tham & Videgård Arkitekter
  • Project: The Hemnet Home
  • Location: Swedes
  • Team: Bolle Tham, Martin Videgård, Johannes Brattgård.
  • Client: Hemnet
  • Size: 120 sqm
  • Price: 300.000 Euro
  • Year: 2014-2015

Read the rest of The Hemnet Home in Swedes by Tham & Videgård Arkitekter

Alto El Golf in Santiago, Chile by Handel Architects

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Handel Architects

Alto El Golf is a312,000 sq. ft. (29,000 m²) office building, recently completed in the El Golf section of Santiago.

For this project, we strove to rethink the standard office typology. Santiago has a mild climate and the Chileans embrace nature and the outdoors. In addition, the site is surrounded by streets on three of its sides, generating an isle condition with ideal sun and visual exposures. The resultant design is a series of irregularly scaled, shifted volumes that replace the static hierarchies of the hermetic box, creating a variety of outdoor terraces that allow for greenery and social interaction. The building also represents our thinking on the changing nature of the workplace environment, where utilizing these types of spaces is an integral part of daily life.

Image Courtesy © Nicholas Saieh

Image Courtesy © Nicholas Saieh

Aurehøj Gymnasium Music Building in Gentofte,Denmark by Dorte Mandrup Arkitekter

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Dorte Mandrup Arkitekter

The project is an extension of modern music facilities to Aurehøj Gymnasium. The street along the high school’s main building is characterized by the longitude of the main building and by an opening to the court yard. The new building is placed at the end gable of the existing building, connected by a bridge and twisted from the street to underline the movement along the main building and into the school yard.

Image Courtesy © Dorte Mandrup Arkitekter

Image Courtesy © Dorte Mandrup Arkitekter

  • Architects: Dorte Mandrup Arkitekter
  • Project: Aurehøj Gymnasium Music Building
  • Location: Skolevej 7, 2820 Gentofte, Denmark
  • Client: Aurehøj Gymnasium
  • Engineer: Jørgen Nielsen Rådg. Ing. & Strunge Jensen Rådg. Ing.
  • Landscape architect: 1 : 1 Landskab
  • Acoustics consultant: Gade & Mortensen Akustik
  • Size: 650 m2
  • Status: Inaugurated Sep. 2014

Read the rest of Aurehøj Gymnasium Music Building in Gentofte,Denmark by Dorte Mandrup Arkitekter

Hoekenrodeplein in Amsterdam, Netherlands by KARRES+BRANDS

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: KARRES+BRANDS

Hoekenrodeplein forms the link between the Amsterdam Port shopping centre and the Arena Boulevard. With the redevelopment of the New Amsterdam Building, the square has been developed as one of the final phases of the Zuidoost Centre Area. The existing, U-shaped building th at wraps around the square was expanded on the ground and first floors, and now accommodates public functions, such as a hotel and hospitality facilities. This redevelopment, along with the desire of the municipality to also allow events to take place on the square, made it necessary to revise the earlier design by karres+brands from 2006.

Image Courtesy © KARRES+BRANDS

Image Courtesy © KARRES+BRANDS

  • Architects: KARRES+BRANDS
  • Project: Hoekenrodeplein
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Software used: AutoCAD, Rhino, Photoshop, Illustrator
  • Assignment: Square redesign
  • Size: 1.7 hectares
  • Design: 2011 – 2012
  • Construction: 2013 – 2014
  • Status: Realised
  • Budget: € 3.6 Mio
  • Client: Municipality of Amsterdam
  • In collaboration with: Lichtvormgevers, Philips Lighting, Cisco

Read the rest of Hoekenrodeplein in Amsterdam, Netherlands by KARRES+BRANDS

Pelicano House in Cariló, Argentina by Estudio Galera Arquitectura

 
May 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Estudio Galera Arquitectura

The project was designed around a specific design problem:  to satisfy functional, aesthetic, and semantic needs.

The house, situated on a 1032 m2 corner lot in the city of Cariló, is lifted above the natural terrain level due to the low height of the terrain and the area’s restrictions on modifying the natural topography. This creates an indirect link -visual rather than functional- between the house and the lot.

Image Courtesy © Diego Medina – dcfotografia

Image Courtesy © Diego Medina – dcfotografia

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy