Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

On Sand in Sweden by Wingardhs

 
July 14th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Wingardhs

An endless view is a hymn for the eye. The sound of the horizon moves your mind. A solitude site, with the sea in front and lush valleys in the back, is always the right place for a house. If the site is empty, you should build there if you can. If the site is built, you should by the house. If it does not fit your need, rebuild it.

Image Courtesy © Wingardhs

  • Architects: Wingardhs
  • Project: On Sand
  • Location: Sweden

Read the rest of On Sand in Sweden by Wingardhs

House Nacional 135 in Oaxaca, Mexico by Espacio 18 Arquitectura

 
July 14th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Espacio 18 Arquitectura

Nacional 135 is a custom-built home located south of Oaxaca City, a picturesque World Heritage Site in México. Nested in the San Sebastian Tutla Municipality, this home witnesses an ambient where the fast urban sprawl and the typical rural scene melt together.

Image Courtesy © Lorena Darquea

  • Architects: Espacio 18 Arquitectura
  • Project: House Nacional 135
  • Location: Oaxaca, Mexico
  • Photography: Lorena Darquea
  • Architects in charge: Carla Osorio Jiménez, Mario Alberto Ávila López and Romeo Ávila García
  • Other participants / collaborators: Enrique Guzmán, Joaquín Zárate, Margarita López Ortíz
  • Constructed area: 280.00 m2
  • Year: 2017

Read the rest of House Nacional 135 in Oaxaca, Mexico by Espacio 18 Arquitectura

MM HOUSE in Palma de Mallorca, Spain by OHLAB / oliver hernaiz architecture lab

 
July 14th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: OHLAB / oliver hernaiz architecture lab 

This house looks for the maximum energy efficiency adapting itself to the program, the solar orientation, the views and the slope of the terrain.

The project optimizes the program grouping it in four boxes –kitchen, living-dinning, main bedroom and guest bedrooms- which can be used together or independently. Each box is placed carefully on the ground and rotates on its axis with precision to find the best views and orientation for their use. The bedrooms face the East, the garden and the Bellver Castle; the living and dinning room face South-east, the sea and the garden; the kitchen faces South and the vegetable garden; and in the attic over the living room, the terrace looks towards the view of the sea and its big window over the living room faces South allowing the winter sun to warm the main space of the house while the eaves of the roof protects from the summer sun.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: OHLAB / oliver hernaiz architecture lab
  • Project: MM HOUSE
  • Location: Palma de Mallorca, Spain
  • Photography: José Hevia
  • OHLAB team: Paloma Hernaiz, Jaime Oliver, Rebeca Lavín, Walter Brandt, Sergio Rivero de Cáceres
  • Quantity surveyor: Jorge Ramón
  • Structure: Jesús Alonso
  • Energy efficiency advisor: Anne Vogt
  • Project Management: Paloma Hernaiz, Jaime Oliver (architects), Jorge Ramón (quantity surveyor)

Read the rest of MM HOUSE in Palma de Mallorca, Spain by OHLAB / oliver hernaiz architecture lab

Agnelli Foundation Hq in Turin, Italy by Carlo Ratti Associati

 
July 14th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Carlo Ratti Associati 

International design and innovation office Carlo Ratti Associati has completed the transformation of the Agnelli Foundation’s landmark 20th-century building in Turin, Italy into an advanced Office 3.0 – an Appcontrolled structure which offers a glimpse of the workplace of the future. The renovated Agnelli Foundation headquarters, organized around a 3,000-square-meter (32,000-square foot) co-working space, will open today at the presence of John Elkann, vice-chairman of the Agnelli Foundation and chairman of Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Italian President Sergio Mattarella, FCA CEO Sergio Marchionne, former New York mayor Mike Bloomberg, and Icelandic-Danish artist Olafur Eliasson.

Image Courtesy © Beppe Giardino

  • Architects: Carlo Ratti Associati
  • Project: Agnelli Foundation Hq
  • Location: Turin, Italy
  • Photography: Beppe Giardino
  • Structural and executive project: Studio Ferraresi
  • Mechanical, microclimatic and BEMS design: Paolo Lazzerini (Studio Lazzerini)
  • Illuminating engineering: Roberto Pomè
  • Historical consultancy: Michele Bonino

Read the rest of Agnelli Foundation Hq in Turin, Italy by Carlo Ratti Associati

CH House in Rishon LeZion, Isreael by Shachar- Rozenfeld architects

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Shachar- Rozenfeld architects

The house is built on a square lot, 600 square meters in diameter, designed in an “L” shape.

The two sides of the house contain the public functions, facing the yard and wrapped around the outdoor sitting area. The swimming pool is located at the back of the yard.

Image Courtesy © Shai Epstein

  • Architects: Shachar- Rozenfeld architects
  • Project: CH House 
  • Location: Rishon LeZion, Isreael 
  • Photography: Shai Epstein
  • Architect in Charge: Yael Shachar, Lior Rozenfeld
  • Construction: Orli Arama
  • Styling for photography: Maya Livnat Harush
  • Site area: 600m2
  • Total floor area: 500m2
  • Project Year: 2016

Read the rest of CH House in Rishon LeZion, Isreael by Shachar- Rozenfeld architects

House by the Forrest in Kladno, Czech Republic by kaa-studio

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: kaa-studio 

Circumstances

The task was to design an overall reconstruction of the suburban house in a retro style in Lány for weekend living.

The house is located at the outskirts of the village. The street consists of a row of family houses and the edge of the forest. The surrounding development is characterized by layering of various annexes and extensions to original houses. The designed house was preserved in almost original form and from this point of view it was exceptional.

Image Courtesy © Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice

  • Architects: kaa-studio (Kamila Holubcová and Antonín Holubec)
  • Project: House by the Forrest
  • Location: Lesní 20, Lány, Kladno District, Czech Republic
  • Photography: Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice
  • Area: Land 860m2, Ground coverage 100m2, Usable area 175m2
  • Project year: 2013 – 2015
  • Completion Year: 03/ 2016

Read the rest of House by the Forrest in Kladno, Czech Republic by kaa-studio

The War Memorial in New Delhi, India by Design Forum International

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Design Forum International 

The architectural construct of the national war memorial calls for the visual grandeur befitting a national monument and enmesh seamlessly with the magnificent India gate and the traditional Indian chattri. The visual grammar, vocabulary and material palette must be drawn entirely from lutyens’ architectural style; it should be likeAnother Avatar of the Lutyens’ Order’. Equally, the experience intends to invoke in the visitor, the spirit of patriotism, allowing him to pause by creating a controlled visual field and guiding him/her to slowly transition towards a silent, solemn experience of respect and gratitude towards the brave soldiers who put ‘the nation before self’.

Image Courtesy © Design Forum International

Read the rest of The War Memorial in New Delhi, India by Design Forum International

Viking seaside summer cabin in Normandy, France by Freaks architecture

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Freaks architecture

The project is located on the west coast of France, in the Cotentin region, where came waves of vikings from the 9th century.

FREAKS has been commissioned to refurbish a preexisting concrete fishing shack built in the 50’s on a rock, on the beach, facing the sea. Its dimensions and ratio are exactly the same as Henry David Thoreau’s log cabin in Walden, 3 meters per 4, 12m2.

Image Courtesy © Jules Couartou

  • Architects: Freaks architecture
  • Project: Viking seaside summer cabin
  • Location: Fermanville, Normandy, France
  • Photography: Jules Couartou

Read the rest of Viking seaside summer cabin in Normandy, France by Freaks architecture

OU ALLIN clothing in Shenzhen, China by Shenzhen Bernard Space Design

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Shenzhen Bernard Space Design 

Traditional expressions of eastern Zen are diversified. However, what we want to express is not the language deliberately posted with such labels but a kind of quiet expression that attaches importance to meaning instead of form. The project covers a showroom of 100 square meters and an office space of 700 square meters. Gene core of the major brand QUALLIN in the showroom is also created by us–trace to its source, and return to simplicity.

Image Courtesy © Zhang Zhiwen

  • Architects: Shenzhen Bernard Space Design
  • Project: OU ALLIN clothing
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Zhang Zhiwen 
  • Chief designer: Zhang Zhiwen
  • Design team: Zhu Liangwen, Yang Weiyu, Sheng Pingfeng
  • Decoration designer: Zhang Zhiwen
  • Main materials: rusty iron plate, cement texture, artistic solid wood board, iron pipe, perforated iron plate
  • Area: 800㎡
  • Completion time: 2017,05

Read the rest of OU ALLIN clothing in Shenzhen, China by Shenzhen Bernard Space Design

Gray Box in Shantou, China by AD ARCHITECTURE

 
July 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: AD ARCHITECTURE 

When it comes to the rural self-built housing, the stereotype image is a countrified house made of multi-storey grids without any sense of design, although it costs a lot on decoration, where a lot of space is wasted.

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: AD ARCHITECTURE
  • Project: Gray Box
  • Location: Shantou, China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Project team: Ji Jianan, Zhou Qian, Wu Fenda
  • Chief designer: Xie Peihe
  • Main materials: wood finishes, tiles, gray glass, stone, matte white paint
  • Building area: 250 ㎡
  • Completion time: 2017

Read the rest of Gray Box in Shantou, China by AD ARCHITECTURE

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise