Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Glad Tidings Vision Centre in Selangor, Malaysia by Archicentre Sdn. Bhd.

 
January 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Archicentre Sdn. Bhd. 

Site

Nestled at the old industrial district of Section 13, Petaling Jaya, Glad Tidings Vision Centre (GTVC) is a visual respite from its dour surroundings. It is strategically located amidst established and flourishing neighbourhoods, which are predominantly residential.

Brief

The brief called for a revamp and upgrade of the old church facilities due to the growing congregation. The new building comprises a Multipurpose Hall, a garden chapel (for wedding, water baptism, prayer and meditation, and outdoor functions), prayer halls, prayer chapel, function rooms for meetings and seminars, and car parking facilities.

Image Courtesy © Archicentre Sdn. Bhd.

  • Architects: Archicentre Sdn. Bhd.
  • Project: Glad Tidings Vision Centre
  • Location: Section 13, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Client: Pioneer Energy Sdn Bhd
  • C&S Consultant: GCU Consultants Sdn Bhd
  • M&E Consultant: Perunding Timur Sdn Bhd
  • Quantity Surveyor: ELP Juruukur Sdn Bhd
  • Landscape Architects: Aminuddin Badawi Landscape Consultant
  • Main Contractor: SIAB (M) Sdn Bhd
  • Design Commencement: 2008
  • Construction Commencement: April 2011
  • Completion: March 2013

Read the rest of Glad Tidings Vision Centre in Selangor, Malaysia by Archicentre Sdn. Bhd.

Urban Lime Offices in Cape Town, South Africa by INHOUSE BRAND ARCHITECTS

 
January 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: INHOUSE BRAND ARCHITECTS

For a taste of New York in the Mother City, look no further than the fresh, sophisticated new offices of Urban Lime! Inhouse Brand Architects has unveiled a stylish redesign for the Cape Town branch of this international property management company. The commission was the second from Urban Lime; Inhouse previously refurbished the upper floors and common areas throughout the same building and due to the success of this initial project, was the inevitable choice to fulfil the client’s latest aspirations for the first and second floors.

Image Courtesy © INHOUSE BRAND ARCHITECTS

  • Architects: INHOUSE BRAND ARCHITECTS
  • Project: Urban Lime Offices
  • Location: Cape Town, South Africa
  • Software used: Autocad, SketchUp, Photoshop

Read the rest of Urban Lime Offices in Cape Town, South Africa by INHOUSE BRAND ARCHITECTS

The Paradise of Color in Beijing, China by Atelier Alter Inc.

 
January 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Atelier Alter Inc. 

No.12 Middle School is one of the best schools in Beijing. There is a strong need from the neighborhood to have the School incorporate kindergarten education in their curriculum. The kindergarten of the school strives for building the best school of the neighborhood, and the architecture of it reflects its ambition. On top of that, the architecture aims for shaping a unique character for the school while enlivening the area of the city.

Image Courtesy © Atelier Alter Inc.

  • Architects: Atelier Alter Inc.
  • Project: The Paradise of Color
  • Location: Fengtai, Beijing, China
  • Software used: Rhino
  • Client: Beijing No.12 Kindergarten
  • Chief Designer: Xiaojun Bu, Yingfan Zhang
  • Design Team: Xiaojun Bu, Yingfan Zhang, Dehu Du, Zhenwei Li
  • Cost: $864,000
  • Area: 4200 M2
  • Year: 2016

Read the rest of The Paradise of Color in Beijing, China by Atelier Alter Inc.

Nursing Faculty of the National University of Colombia in Bogotá by Leonardo Álvarez Yepes Arquitectos

 
January 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Leonardo Álvarez Yepes Arquitectos

History

The Project Nursing Faculty of the Universidad Nacional de Colombia was planned for over 20 years. In 1995 the architect Rogelio Salmona developed a preliminary project. In 2003 a competition for a design was made and in 2008 under the policy of the Regularization and Management Plan (PRM) of the university the project was reborn and finally in 2013 the construction started.

Image Courtesy © Rodrigo Dávila

  • Architects: Leonardo Álvarez Yepes Arquitectos
  • Project: Nursing Faculty of the National University of Colombia
  • Location: Universidad Nacional de Colombia, Bogotá, Colombia
  • PhotographyRodrigo Dávila
  • Design Coordinator: Arq. Edwin Alexander Alfonso
  • Collaborators: Arq. Néstor Iván Gualteros, Arq. Diana Martínez García, Arq. Mónica Viviana Delgado, Arq. Fabián Vargas, Arq. Camilo Mora Triana
  • Built area: 7,100 (m2)
  • Year: 2014 – 2016

Read the rest of Nursing Faculty of the National University of Colombia in Bogotá by Leonardo Álvarez Yepes Arquitectos

Sliding Pergolas House in São Paulo, Brazil by FGMF

 
January 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: FGMF

We were asked by a couple of a local University to design a residence of compact programme in a 500m² (5380ft²) site in a gated community. The husband, a technological-research specialist, longed for different-than-usual housing solutions, and had come into contact with our work through our “Tic-Tac Residence” concept-house (link below), that had been published a few months prior. His wife, on the other hand, wished their home to be more on the conventional side, but also put a lot of value in the relationship between the built-object and the site.

Image Courtesy © FGMF

  • Architects: FGMF (Fernando Forte)
  • Project: Sliding Pergolas House
  • Location: Bauru – São Paulo, Brazil

Read the rest of Sliding Pergolas House in São Paulo, Brazil by FGMF

Gmond International Building in Shenzhen, China by Aedas

 
January 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

Designed by Aedas, Gmond International Building is a representative regeneration project in the old town in Shenzhen. The project will house the headquarters for Tellus-Gmond, Grade 5A lettable office spaces and a jewellery trading centre. The well-facilitated transport hub nearby brings enormous circulation to the complex and generates excellent development potentials.

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Gmond International Building
  • Location: Shenzhen, China
  • Client: Shenzhen Gmond Investment Holdings
  • Director: Andy Wen
  • Gross floor area: 59,958 square metres
  • Completion year: 2019

Read the rest of Gmond International Building in Shenzhen, China by Aedas

Shantou Park Lane Manor III in Guangdong Province, China by Li Yizhong Interior Design

 
January 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Li Yizhong Interior Design

The design objective in creating this Shantou Park Lane Manor III was inspired by British style, mixing modern and metropolis design, combining Asian-inspired art with contemporary design to create a truly unique and elegant space.

The project is comprised of an open floor plan including a spacious living room, dining room and bar area, master suite, guest suite, two children’s rooms and a large outdoor space.

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

  • Architects: Li Yizhong Interior Design (Helen Lee)
  • Project: Shantou Park Lane Manor III
  • Location: Shantou, Guangdong Province, China
  • Project Team: Li Yizhong, Fan Yihua, Xiong Can, Yu Xia, Ye Zenghui, Xiao Yikun, Hu Peng
  • Service: Interior Design and Consulting Service
  • Materials: Brown Marble, Grey Stone, Elegant Brown Marble, White Galaxy Marble, Masa Grey Marble, Snow White Marble, Wallcloth, Leather and Hard Fabric, Wallcloth and Hard Fabric, Wooden Flooring, Wood Finish, Baking Varnish Glass, Black Mirror, Copper Wire Drawing of Stainless Steel and Dark Wire Drawing of Stainless Steel
  • Area: 250 square meters

Read the rest of Shantou Park Lane Manor III in Guangdong Province, China by Li Yizhong Interior Design

Sant Josep Library in Alicante, Spain by Ramón Esteve Estudio

 
January 31st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Ramón Esteve Estudio 

The Library of Sant Josep is situated in a sprawling area of the town of Ontinyent, along with two primary schools and the IES Jaume I, also designed by Ramón Esteve studio. This is a free square volume within a green surroundings dotted with trees.

Image Courtesy © Diego Opazo

Image Courtesy © Diego Opazo

  • Architects: Ramón Esteve Estudio
  • Project: Sant Josep Library
  • Location: Jávea, Alicante, Spain
  • Photography: Diego Opazo, XaviMolla and Ramón Esteve
  • Collaborating Architects: Esther Broseta, Rubén Navarro, Olga Badía, Anna Boscà
  • Collaborators: Silvia M. Martínez, Tudi Soriano, Patricia Campos, Estefanía Pérez
  • Technical Architect: Emilio Pérez
  • Developer: Ajuntament d’Ontinyent
  • Constructor: Construcciones Díaz Sala
  • Project Manager: Manuel Pamíes
  • Built Surface: 638.18 m2
  • Project: 2008
  • Completion Date: 2010

Read the rest of Sant Josep Library in Alicante, Spain by Ramón Esteve Estudio

King Abdulaziz Centre for World Culture in Dhahran, Saudi Arabia by Snøhetta

 
January 28th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Snøhetta 

The King Abdulaziz Center for World Culture is a bold new initiative on the part of the Saudi Aramco Oil Company to promote cultural development within the Kingdom. Following an invited architectural design competition in 2007, Snøhetta has been selected to design this prestigious cultural facility.

Image Courtesy © King Abdulaziz Center for World Culture

  • Architects: Snøhetta
  • Project: King Abdulaziz Centre for World Culture
  • Location: Dhahran, Saudi Arabia
  • Photography: Snøhetta,  Saudi Aramco and King Abdulaziz Center for World Culture
  • Client: Saudi Aramco
  • Size: 100 000m²
  • Status: Under construction

Read the rest of King Abdulaziz Centre for World Culture in Dhahran, Saudi Arabia by Snøhetta

New Silvi Cemetery in Italy by Giovanni Vaccarini architects

 
January 28th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Giovanni Vaccarini architects

A cemetery is a place of collective memory. Walking in these places re-dimensions the scope of our efforts in relation to the passing of time.

It is difficult to find a \”pattern\” in the expansions of the last decades. This probably reflects the uncertainty and cultural disconnection experienced during the era of mass industrialization.

Image Courtesy © Alessandro Ciampi

  • Architects: Giovanni Vaccarini architects
  • Project: New Silvi Cemetery
  • Location: Silvi, Italy
  • Photography: Alessandro Ciampi
  • Client: Local Council of Silvi (Te)
  • Grantee and performer: Consorzio Progetti & Finanza
  • Staff: Cosimino Casterini, Attilio Mauri
  • Structures: Pietro Taraschi
  • Chronology: project: 2007
  • Realization: 2008 -2009

Read the rest of New Silvi Cemetery in Italy by Giovanni Vaccarini architects

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy