Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Roomers hotel in Munich, Germany by concrete

 
November 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: concrete

ROOMERS – DESIGNSTORY

Concrete is proud to open Hotel Roomers in Munich; a hotel designed to cater to curious travellers who enjoy the flair and lightness of contemporary design in a classic setting.

‘Seduction’, ‘surprise’, and ‘the unknown’ are the key words behind the design of the hotel. The warm golden glow of the vast Vegas-like light canopy outside and the neon logo attract attention and make them curious about the life that hides behind the diffuse sheer curtains along the facade.

Image Courtesy © Steve herud

  • Architects: concrete
  • Project: Roomers hotel
  • Location: Munich, Germany
  • Photography: Steve herud
  • Software used: Vectorworks, sketch up
  • Project team: Rob Wagemans, Tobias Koch, Nuria Ripoll, Kasia Heijerman, Marlou Spierts, Johanna Zychski, Maike Daemen, Mark Haenen, Hilka Ackermann, Ulrike Lehner, Sofie Ruytenberg, Zana Josipovic
  • Total area: 12500 sqm (excl. BOH)
    • Rooms: 281
    • Lobby: 360 sqm
    • Bar / Restaurant: 325 sqm
    • Whiskey room: 92 sqm
    • Meeting Rooms & Events: 470 sqm
  • Duration Construction: 4 years
  • Opening: October 2017
    Read the rest of Roomers hotel in Munich, Germany by concrete

Raonjae in Cheongju, Korea by MasilWIDE

 
November 20th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MasilWIDE

“Raon” means “happy” in Korean. The site is located in a small village Chungwon. The town is between ridges of a mountain and a main attraction is the distinctive change of seasons with the leaves changing colors each season. In order to contain all the scenery surrounding the site, this house (Raonjae) is projected in four directions. Even though this house faces in four directions, it doesn’t have an excessive number of windows. This reflects the owner’s idea of privacy that there should be a hidden place to stay alone. At the porch along a white outer wall, there are white walls and stairs crossing the walls. There is a quiet room for the mother’s frequent guests after passing the porch. Facing the stairs, there is a deep kitchen on the left side, a bright living room on the right side, and a long deck is planned, which is a special feature of the house. Going up the stairs from the living room, there are two rooms for two sons and a small rooftop, and going up further, there is a bedroom and a bathroom for the married couple, and another rooftop. In order to satisfy the needs of the three generations in a single house, the space for one generation was clearly on the half-floor and the spaces do not interruptive each other, but are connected and have ambiguous relationships.

Image Courtesy © Yongsoon KIM

  • Architects: MasilWIDE
  • Project: Raonjae
  • Location: 133-1, Guseong-ri, Naesu-eup, Cheongwon-gu, Cheongju-si, Chungcheongbuk-do, Republic of Korea
  • Photography: Yongsoon KIM
  • Exterior finishing: stuc-o-flex
  • Building Coverage: 16.80%
  • Site Area: 622.00§³
  • Floor space index: 25.33%
  • Building Area: 104.52§³
  • Gross Floor Area: 157.55§³

Read the rest of Raonjae in Cheongju, Korea by MasilWIDE

UNYC – hair salon in Vila Nova de Famalicão, Portugal by Carvalho Araújo

 
November 20th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Carvalho Araújo

The store integrates a housing project designed in the late 60’s, in a composition that reveals a late modernism. The existing space was divided into two distinct zones: a large floor at the ground level and an upper store overlooking the main space and the courtyard to the north.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Carvalho Araújo
  • Project: UNYC – hair salon
  • Location: Vila Nova de Famalicão, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Client: UNYC
  • Builder / contractor: PEDRALBET – Construções Unipessoal, Lda

Read the rest of UNYC – hair salon in Vila Nova de Famalicão, Portugal by Carvalho Araújo

Shangping Village Regeneration – Shuikou Area in China by 3andwich Design

 
November 20th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: 3andwich Design

Selected as one of the “historical and cultural villages” in Fujian Province, Shangping Village has been sustained by its agricultural tradition and Hakka culture. In Shangping, most of the villagers have the surname of Yang, who are the descendants of Captain Yang Zhen from Han Dynasty. Shangping Village has a complete rural feng shui pattern where two streams run around the village and gather at Shuikou area (the water gap, village entrance). There are many provincial-level cultural heritages such as the Tai Fu Tai Mansion, the Yang’s Ancestral Temple, Shezumiao Shrine, Zhaogongmiao Temple, etc. According to the legend, the great scholar Zhu Xi used to give lectures in Shangping and to leave with treasured calligraphy. Therefore, Shangping has a reputation for “literary village surrounded by water “.

The gallery pavilion, Image Courtesy © Jin Weiqi

  • Architects: 3andwich Design (He Wei)
  • Project: Shangping Village Regeneration – Shuikou Area
  • Location: Xiyuan Town, Jianning County, Sanming City, Fujian Province, China
  • Photography: Jin Weiqi, Ri Yue Lan Cao
  • Client: People’s Government of Xiyuan Township
  • Architectural Design Team: Zhao Zhuoran, Li Qiang, Chen Long, Chen Huangjie, Wang Lingzhe, Zhao Tong, Ye Yuxin, Song Ke
  • Lighting Design: Zhang Xin Studio, Tsinghua University School of Architecture
  • Lighting Design Team: Zhang Xin, Han Xiaowei, Zhou Xuanyu, Niu Bentian
  • Interior Construction Drawing: Hongshang Design
  • Building area: 2700 sqm
  • Period of Design: Aug 2016 – Nov 2016
  • Period of Construction: Nov 2016 – Present

Read the rest of Shangping Village Regeneration – Shuikou Area in China by 3andwich Design

Izakaya restaurant in Munich, Germany by concrete

 
November 20th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: concrete 

Restaurant IZAKAYA Munich is a unique mix of the ethnic feel of a Japanese inspired restaurant and the modern, sleekly but elegant Hotel Roomers.

The Japanese stand-alone restaurant IZAKAYA, located in the building of Hotel Roomers, announces its presence to the guests at the moment of arrival, with the show kitchen visible through the glass facade of the porte-cochere. A translucent gradient in the glass directs the attention on the chefs working at the countertops and cooking pits while all other elements are blurred out.

Image Courtesy © Steve Herud

  • Architects: concrete
  • Project: Izakaya restaurant
  • Location: Munich, Germany
  • Photography: Steve Herud
  • Software used: Vectorworks, sketch up
  • Project team: Rob Wagemans, Tobias Koch, Nuria Ripoll, Kasia Heijerman, Marlou Spierts, Johanna Zychski, Maike Daemen, Mark Haenen, Hilka Ackermann, Ulrike Lehner, Sofie Ruytenberg, Zana Josipovic
  • Specialist joinery: evo, van der plas
  • Lighting consultant: RTLD lighting consultant
  • General contractor: pbm
  • Bar / restaurant: 325 sqm
  • Duration construction: 4 years
  • Opening October: 2017

Read the rest of Izakaya restaurant in Munich, Germany by concrete

Body Factory in New York by BFDO Architects

 
November 20th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: v2com

A dramatically-lit, eye-catching retail space for  Dermalogica, an award-winning skincare line, leads to a series of closed, private therapy rooms in back. The retail space is a tall faceted enclosure of triangular panels surfaced in troweled concrete, visible to passers-by through storefront windows. The panels are illuminated indirectly by LED tape lights in the gaps between them. Floors are polished concrete. Along the side walls, products line the floating acrylic shelving units; the shelves themselves are edge-lit  by hidden LEDs. Overhead, a custom triangular LED light fixture frames the edge of the paneled surface where it stops to expose the ceiling. The reception desk was custom designed and fabricated out of white Caesarstone in a faceted pattern to complement the walls.

Image Courtesy © Francis Dzikowski/OTTO

  • Architects: BFDO Architects
  • Project: Body Factory
  • Location: New York, USA
  • Photography: Francis Dzikowski/OTTO

Read the rest of Body Factory in New York by BFDO Architects

A Mata Atlântica Forest in São Paulo, Brazil by Balmori Associates

 
November 20th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

A new park designed by Balmori Associates at São Paulo Corporate Towers celebrates the Mata Atlântica forest’s biodiversity and spatial richness in the dense urban fabric of São Paulo.

Located in the affluent neighborhood of Vila Olímpia, the park and mixed-use towers designed by Balmori Associates, Pelli Clarke Pelli Architects and Atelier 10 on a 3.84 hectare site (9.48 acre) opened summer of 2017. Back in 2009, the team had won an invited international competition. The program called for two 30-story commercial towers with offices, convention center, café and restaurant, and an extensive landscape. Balmori Associates’ landscape strategy is to display the treasures of the Mata Atlântica and its rich ecological benefits; create a continuous ecosystem while integrating landscape and architecture.

The continuous green surface weaves across the site around and through the two towers that make up the architectural program, Image Courtesy © Ana Mello

  • Architects: Balmori Associates
  • Project: A Mata Atlântica Forest
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Ana Mello and Eduardo Lazzarini

Read the rest of A Mata Atlântica Forest in São Paulo, Brazil by Balmori Associates

The Caveman in Ponte de Lima, Portugal by Tiago do Vale Architects

 
November 20th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Having as a starting point a shoe store built in the late ’90s, this new commercial space—which targets a very specific (and demanding) market with a wide range of products—required a project designed to have great flexibility in the presentation of the products, generate a space with a strong, recognizable and repeatable image, while achieving it at a very low cost.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: Tiago do Vale Architects
  • Project: The Caveman
  • Location: Ponte de Lima, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Client: The Caveman
  • Construction: ARU, Arquitectura e Reabilitação Urbana
  • Architecture team: Tiago do Vale, Maria João Araújo, with Adele Pinna, Camille Martin
  • Construction area: 667 ft2 (62 m2)
  • Construction year: 2017
  • Project year: 2016–2017

Read the rest of The Caveman in Ponte de Lima, Portugal by Tiago do Vale Architects

Pinnacle One Yonge in Toronto, Canada by Hariri Pontarini Architects

 
November 20th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Hariri Pontarini Architects (HPA) and Pinnacle International have unveiled their design for the over four million square-foot property at One Yonge. The design was led by Micheal De Cotiis, President and CEO of Pinnacle International and David Ponatrini, Founding Principal of HPA, who consider this project a successful demonstration of collaboration between the City, Waterfront Toronto, Developer, and Architect.

View Looking South-East, Image Courtesy © Hariri Pontarini Architects

Read the rest of Pinnacle One Yonge in Toronto, Canada by Hariri Pontarini Architects

University of Alberta, Faculty of Extension in Edmonton, Canada by Lemay + Toker

 
November 20th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com 

The Renovation and Renewal for the University of Alberta’s Faculty of extension provided a collaborative hub that merged collective and indigenous learning spaces. Located in Edmonton’s Enterprise Square, this updated learning center is the main learning place for thousands of continuing education students each year, and this collaborative space contributes to downtown revitalization.

University of Edmonton, Faculty of Extension, Image Courtesy © Robert Lemermeyer | Lemermeyer Photography Inc.

  • Architects: Lemay + Toker
  • Project: University of Alberta, Faculty of Extension
  • Location: 10230 Jasper Avenue, Edmonton, AB, Canada
  • Photography: Robert Lemermeyer | Lemermeyer Photography Inc.
  • Project Manager: Grace Coulter Sherlock
  • Engineers: Stantec (Mechanical), Maskell Plenzik & Partners Eng. Inc (Electrical), Chernenko Engineering LTD (Structural)
  • Project Completion: February 2017

Read the rest of University of Alberta, Faculty of Extension in Edmonton, Canada by Lemay + Toker

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise