Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Dynamic Seismic Hotel in Italy by Margot Krasojevic

 
December 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Margot Krasojevic

The hotel’s design focuses on zoned programmatic areas which separate and slide away from each other in the event of an earthquake. The areas constructed from a lightweight aluminium frame with pre-cast concrete and recycled plastic polymer panels make it easier to move them away from each other and move through the tremor for easier displacement.

Image Courtesy © Margot Krasojevic

Image Courtesy © Margot Krasojevic

  • Architects: Margot Krasojevic
  • Project: Dynamic Seismic Hotel
  • Location: Italy
  • Software used: Revit, 3dS Max and Catia

Read the rest of Dynamic Seismic Hotel in Italy by Margot Krasojevic

The Garage in Beijing, China by Neri&Hu Design and Research Office

 
December 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Neri&Hu Design and Research Office 

In a city of 26 million inhabitants and 7 million vehicles, being trapped in a car in Beijing’s notorious traffic is a compulsory experience in the capital city. Neri&Hu’s approach to the architectural renovation and interior design of an Automobile Service Center in Beijing attempts to recapture the allure and magic that was once associated with cars. Along with a café and offices, the project as a whole is conceived as a workshop space, partly raw and partly refined, it is activated throughout with the energy and spirit of the industrial era.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Neri&Hu Design and Research Office
  • Project: The Garage
  • Location: 11 Hepingli South Street, Dongcheng Area, Beijing, China
  • Photography: Pedro Pegenaute and Xia Zhi
  • Principals: Lyndon Neri & Rossana Hu
  • Senior associate, architecture: Nellie Yang
  • Project manager: Jerry Guo
  • Senior associate, product design: Brian Lo
  • Associate, product design: Nicolas Fardet
  • Associate, graphic design: Christine Neri
  • Senior graphic designer: Siwei Ren
  • Graphic designer: Haiou Xin
  • Gross Area: 2680sqm
  • Design Period: February 2014 – July 2016

Read the rest of The Garage in Beijing, China by Neri&Hu Design and Research Office

K21 Skardsøya in Møre og Romsdal, Norway by TYIN tegnestue Architects

 
December 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: TYIN tegnestue Architects 

The cottage holds a special place in contemporary Norwegian culture. A few generations back the majority of the Norwegian people made a living from farming, fishing or lumbering, trades which afforded closeness with nature. In the contemporary and urbanized way of life the cottage is a means maintaining this closeness. This particular cottage is modestly sized with its 60 square meters, and thus a sustainable structure both in terms of material usage and energy consumption. The building sits amidst marshland, sea-adjacent rock and scattered pine- and juniper-vegetation. An important consideration in the project was to avoid interfering with this sensitive surrounding terrain. It heals slowly due to climatic factors. The cottage lies 21 meters above sea level, and the distance to the sea front is 100 meters. Some marsh had to be cleared in preparing for the building phase, exposing bedrock and thus aiding in integrating the cottage with the terrain. The structure rests on a concrete base, and the main building is a studwork house with beamed ceilings. The main building sits on three different levels. This lowers its height and emphasizes a connection between the interior of the cottage and the outside areas. The access point is on the western side of the lot, slightly lower than the cottage itself. Visual impact depends markedly on perspective. From the west the cottage appears rather tall, while from the east it looks lower and more adapted. Entry to the main building is situated next to the outhouse, and a shared gallery roof keeps it sheltered from rain and wind. The clients did most of the construction work themselves. This level of client participation is rare, and we were delighted to see the level of personal commitment put into the details. The exterior of the building is clad in spruce harvested from the clientÕs own forest. This untreated material fades rapidly, attaining a light and silvery shimmering hue. The outside detail is kept to a minimum to ensure an even patina for the walls.

Image Courtesy © Pasi Aalto

Image Courtesy © Pasi Aalto

  • Architects: TYIN tegnestue Architects 
  • Project: K21 Skardsøya
  • Location: Møre og Romsdal, Norway
  • Photography: Pasi Aalto
  • Client: Sissel By and Olve Aarhaug
  • Mezzanine Architects: Andreas G. Gjertsen and ¯rjan Nyheim
  • Cost: 1 700 000 NOK
  • Area: 60 m2
  • Building period: 2013 – 2016

Read the rest of K21 Skardsøya in Møre og Romsdal, Norway by TYIN tegnestue Architects

The Abbotsford Warehouse Apartments in Victoria, Australia by ITN Architects

 
December 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: ITN Architects 

Designed by Nigel Grigg of ITN Architects, this former industrial warehouse has been converted into two, three storey warehouse apartments by removing the roof, retaining the lower floors and constructing a new upper floor which has been set back on all sides to create upper decks and balconies.

Image Courtesy © Michael Downes

Image Courtesy © Michael Downes

  • Architects: ITN Architects (Nigel Grigg)
  • Project: The Abbotsford Warehouse Apartments
  • Location: Langridge Street, Abbotsford Victoria Australia
  • Photography: Mathew Moore, Michael Downes and Nigel Grigg
  • Client: Alexandra Neumann, Christopher Neumann
  • Builder: Tony Biggs – Harvest Building Company
  • Engineer: Josh Millie – Jomil Engineering
  • Furnishings and Stylist: Alexandra Neumann
  • Site area: 254 m2
  • Building area: 590 m2
  • Completed: 2012

Read the rest of The Abbotsford Warehouse Apartments in Victoria, Australia by ITN Architects

UMASSIF/WITH Huamao Bakery in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

 
December 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio

To create pure and bright interior space, white tiles,white rolling pins, brass and old planks are chosen to be main materials of this project. This is a breakthrough of the original unsophiscated style with wooden color tune.

Surfaces of the wall are divided into seven different zones with six different sizes of white tiles. The same measurement is used on the surface of ground. Brass is used on the margin of different kinds of tiles. The purity of white tile and simplicity of brass stripe works together to improve indoor atmosphere.

Image Courtesy © Ruijing Photo

Image Courtesy © Ruijing Photo

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Yixin Yang)
  • Project: UMASSIF/WITH Huamao Bakery in Beijing
  • Location: Huamao Center, Beijing, China
  • Photography: Ruijing Photo
  • Client: UMASSIF/WITH
  • Size: 1st Floor
  • Building Area: 98m2
  • Construction Period: 7.2016

Read the rest of UMASSIF/WITH Huamao Bakery in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Krieau.viertel zwei plus in Vienna, Austria by HOLODECK architects

 
December 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: HOLODECK architects

The concept of urban development is based on the landscape of open spaces with trees (historical Prater landscape) and the building units positioned in it. The sequence of built-up and undeveloped space is the result of the rhythm of several parameters including: spatial edges, rough-determining distances, orientation and interspaces. Due to the bridge connections in airy heights, eye-to-eye connections are maintained and a diversified movement with different room coverings along the lively ground floor zone is given. Places, meadows, landscapes accompany the residents, users and visitors on the fast way through or during a leisurely walk through the district of Zwei Plus. The difference between open spaces and differently equipped places takes place in addition to the adjacent buildings and the surroundings. Use: car parking, green campus with offices, dormitories and residential studios.

Image Courtesy © on3studio

Image Courtesy © on3studio

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Krieau.viertel zwei plus
  • Location: Vienna, Austria
  • Visualization: on3studio
  • Client: IC ProjektentwicklungsgmbH
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Hannes Zergoi, Janine Jakubik, Laura Llinares, Adam Myczkowski, Giacomo Zanin
  • Size: 44000 m2
  • Year: 2014

Read the rest of Krieau.viertel zwei plus in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Crepe Bechamel Restaurant in Doha, Qatar by Comelite Architecture & Structure

 
December 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Comelite Architecture & Structure 

Crepe Bechamel Restaurant modern interior design that is fancy and elegant. This restaurant is situated in Qatar. It appears casual and cozy for couples.

Crepe Bechamel modernly designed restaurant serves with its elegance for it has gained power through its fresh interior fashion, achieved by Comelite Architecture & Structure (CAS).

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

Image Courtesy © Comelite Architecture & Structure

Read the rest of Crepe Bechamel Restaurant in Doha, Qatar by Comelite Architecture & Structure

Maple Street School in Brooklyn, New York by BARKER FREEMAN design office

 
December 17th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: BARKER FREEMAN design office 

The new location for the Maple Street School Preschool in Prospect-Lefferts Gardens, Brooklyn is housed on the second floor of The Parkline, Hudson Companies Incorporated and Marvel Architects’ new LEED-GOLD mixed-use and mixed income complex on Flatbush Avenue. The school project is a joint venture between BFDO Architects and 4|Mativ Design Studio, both based in Brooklyn. Marvel Architects served as the architect of record and collaborated with BFDO and 4|Mativ to bring the project through construction. The design brief called for a program of three open, interconnected classrooms with a shared multi purpose space and roof play space. Maple flooring, surfaces and furniture throughout provide visual unity to the space. Touches of color at details and apertures frame openings between rooms in unexpected yet playful ways.

Image Courtesy © BARKER FREEMAN design office

Image Courtesy © BARKER FREEMAN design office

Read the rest of Maple Street School in Brooklyn, New York by BARKER FREEMAN design office

Eden McCallum in London, England by Align

 
December 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Caroline Collett PR Ltd

The Space:

The location for the new offices is a 8,715 sq ft single-storey space on 5th floor of a newly-redeveloped Crown Estates building, facing onto Air Street (where entrance is located) and Glasshouse Street – just minutes from Piccadilly Circus. The premises benefit from great natural light, with windows the full length of both sides, plus a sympathetic base-build delivered by the landlord’s architects, featuring limed oak and good quality architectural lighting.

Reception lobby area, Image Courtesy © Kate Berry

Reception lobby area, Image Courtesy © Kate Berry

  • Architects: Align
  • Project: Eden McCallum
  • Location: London, England
  • Photography: Kate Berry
  • Main contractor: Virtus

Read the rest of Eden McCallum in London, England by Align

Atlas Hotel in Quang Nam, Vietnam by Vo Trong Nghia Architects

 
December 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Vo Trong Nghia Architects 

ATLAS HOTEL HOIAN is located in Hoi An’s “Old Town; an area which has rapidly grown since it was officially named by UNESCO as a World Heritage Site. Recently, most of the ancient houses have been converted into shops and restaurants that serve the daily influx of tourism. The neighborhood is well known for its beautiful tiled-roofscape and its internal courtyards that provide a layered spatial quality between the inner and outer spaces. This quality has been slowly eroded due to chaotic commercial flow. As a consequence,  Old Town has lost its charm of a calm and peaceful lifestyle.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: Vo Trong Nghia Architects (Vo Trong Nghia, Tran Thi Hang)
  • Project: Atlas Hotel
  • Location: 30 Dao Duy Tu, Hoi An, Quang Nam, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Software used: Autocad
  • Client: DANH Co., Ltd.
  • Design Team: Le Thanh Tung, Pham Huu Hoang, Nguyen Thi Ha Vi, Le Thanh Tan, Nguyen Ngoc Thien Chuong
  • Site Area: 1.348 m2
  • GFA: 3.115 m2
  • Status: Completed in May 2016

Read the rest of Atlas Hotel in Quang Nam, Vietnam by Vo Trong Nghia Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy