Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

LONE RANGER HOT DOG SHOP in Shanghai, China by LINEHOUSE

 
February 21st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: LINEHOUSE

LINEHOUSE was asked to create a new modern fast food identity for Lone Ranger; a hot dog shop, incorporating a wild west theme. Replacing the entire façade of the shop located at the waterfront of the Hangpu River, Shanghai, LINEHOUSE created a playful composition of white timber weatherboards, raw timber, and custom printed tiles featuring an arrowhead motif. The exterior is composed of opening doors and shutter panels, which when opened reveals the continuous tile pattern which wraps the counters and floors. The exterior counters seats 6 with a further 6 seats inside. The 4m high ceiling void is painted a bright yellow with a woven rope structure which creates an apparatus for the lights to hang from. 

Image Courtesy © Benoit Florencon

Image Courtesy © Benoit Florencon

  • Architects: LINEHOUSE
  • Project: LONE RANGER HOT DOG SHOP
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Benoit Florencon
  • Software used: Sketch up, AutoCAD 2015, Adobe Photoshop and Indesign, Microsoft Word and Excel
  • Year of completion: 2014
  • Area: 19sqm
  • Materials (all locally sourced or custom made): White washed timber weatherboarding, Rope, Raw timber, Custom made white matt tile with arrowhead motif, Powder coated black metal

Read the rest of LONE RANGER HOT DOG SHOP in Shanghai, China by LINEHOUSE

Mid-Town Triplex in Ontario, Canada by Studio JCI

 
February 21st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Studio JCI

The Mid-Town Triplex is an example of urban intensification in an established Toronto neighborhood, providing the Clients with both a principle residence and high value income suites that add to the quality and variety of rental options in the city.  The triplex comprises a basement 1-bedroom unit, a ground floor two-bedroom unit, and a 2300sf, two-storey, 3-bedroom unit for the homeowners. The existing two-storey, brick structure is one of many similar houses in the neighborhood, with a pitched roof and raised front porch with steps.  Sensitivity to surrounding context is a key consideration in the design – existing brick is reused and restored while articulating the additions and incisions in the façade with clean, rectangular volumes.  This juxtaposition clearly highlights new from old while maintaining the cadence of the streetscape. At the ground level, a canopy integrates the separate entries to each unit, creating a singular address for the house. The Clients believe that the good design and quality finishes specified by the architect resulted in higher value – confirmed upon the quick rental of the rental suites above market appraisal.

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

  • Architects: Studio JCI
  • Project: Mid-Town Triplex
  • Location: Toronto, Ontario, Canada
  • Photography: Scott Norsworthy
  • Software used: SketchUp
  • Renovated Area: 356 m2
  • Addition Area: 100 m2
  • Year Completed: 2014
  • Collaborators:
    • Interior Design: Mason Studio
    • Structural Engineering: LMS Engineering
  • Products:

Read the rest of Mid-Town Triplex in Ontario, Canada by Studio JCI

Un Eco House in Podgorica, Montenegro by Architekt Daniel Fügenschuh ZT GmbH

 
February 21st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Architekt Daniel Fügenschuh ZT GmbH 

Urban context 

The site is situated adjacent to the river Moraca with its picturesque and park like river landscape. To the North it is neighbouring the new millennium bridge a landmark suspension bridge with a span of 140 Metres and a 57 Metre high Pylon. Our proposal for the new UN-headquarter for Montenegro is to lower the landscape to the level of a proposed promenade walkway for pedestrians and cyclists connecting the city centre with its surrounding hinterland along the river.

Image Courtesy © Milos Vujovic and Dusko Miljanic

Image Courtesy © Milos Vujovic and Dusko Miljanic

  • Architects: Architekt Daniel Fügenschuh ZT GmbH
  • Project: Un Eco House
  • Location: Podgorica, Montenegro
  • Photography: Milos Vujovic and Dusko Miljanic
  • Competition: 1st prize
  • Client: UNO Montenegro
  • Building services: King Shaw Associates
  • Collaborators: MIchael shaw (Structural engineering), Steve Caulfield (Environmental), King Shaw Asocciates Ltd (Electrical), King Shaw Assoicates Ltd (Mechanical),
  • Project value: € 3.500.000
  • Construction: 2010/2011
  • Floor space: 1500 m²
  • Further informations: The UN Shared Eco Premises Helen Clark Montenegro

Read the rest of Un Eco House in Podgorica, Montenegro by Architekt Daniel Fügenschuh ZT GmbH

WUHU URBAN PLANNING EXHIBITION, OFFICE AND ARCHIVE in Nanling, China by RTA-Office

 
February 21st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: RTA-Office

We understand the whole as an exquisitely meticulous sculpture that contains space and hosts knowledge.

Our intention is to convey a strong character and presence for the building, exemplifying how it as an urban cultural container. The building stands as an entity able to transcend from the local to the provincial scale, capable of reflecting the collective consciousness, feelings, and future visions of the Chinese society.

Image Courtesy © RTA-Office

Image Courtesy © RTA-Office

  • Architects: RTA-Office
  • Project: WUHU URBAN PLANNING EXHIBITION, OFFICE AND ARCHIVE
  • Location: Nanling, China
  • Landscape Design: Santiago Parramón, RTA-Office
  • Architecture Design: Santiago Parramón, RTA-Office
  • Interior Design: Santiago Parramón, RTA-Office
  • Client: Confidential
  • Completion Date: Competition by invitation – 1st prize -under construction
  • Plot area: 22.900m2
  • Total construction area: 54.920m2
  • Project: 2014

Read the rest of WUHU URBAN PLANNING EXHIBITION, OFFICE AND ARCHIVE in Nanling, China by RTA-Office

Tubakuba mountain hut in Bergen, Norway by OPA FORM architects

 
February 20th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: OPA FORM architects

Hovering above the city, hidden behind trees in the forest of Bergen’s most famous mountain; through a tuba-tunnel, you can enter a wooden bubble. One night, just for you and your kids.
The project is the result of a design-build workshop at Bergen School of Architecture lead by Espen Folgerø at OPA FORM architects.

Image Courtesy © Espen Folgerø

Image Courtesy © Espen Folgerø

  • Architects: OPA FORM architects
  • Project: Tubakuba mountain hut
  • Location: Bergen, Norway
  • Photography: Espen Folgerø, Helge Skodvin, Marina Magreøy, Stine Elise Kristoffersen, Gunnar Sørås
  • PROJECT TEAM: 
  • Students: Gunnar Sørås, Bent Brørs, Ida Helen Skogstad, Adrian Højfeldt, Eivind Lechbrandt, Alice Guan, Luise Storch, Eline Moe Eidvin, Shepol Barzan, Øyvind Kristiansen, Stein Atle Juvik, Eva Bull, Kristian Bøysen and Sondre Bakken.
  • Professors: Espen Folgerø, Håvard Austvoll, Sigurdur Gunnarsson and Hans Christian Elstad

Read the rest of Tubakuba mountain hut in Bergen, Norway by OPA FORM architects

A Modern Boathouse in Ontario, Canada by Weiss Architecture & Urbanism Limited

 
February 20th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Located on one of the many islands dotting The Archipelago in Georgian Bay, Ontario, this private boathouse and docking facility designed by Kevin Weiss of Weiss Architecture & Urbanism Limited exemplifies a quiet and precise modernism. Through careful form-making and the use of rustic materials, the project responds gently both to the natural and cultural context of the area, where historically built-form yields to the power of the landscape with its exposed and glacially carved granite and wind swept jack pines.

Image Courtesy © Arnaud Marthouret

Image Courtesy © Arnaud Marthouret

  • Architects: Weiss Architecture & Urbanism Limited
  • Project: A Modern Boathouse
  • Location: Ontario, Canada
  • Photography: Arnaud Marthouret
  • Software used: Autocad and Sketchup
  • Conceptual Design: Kevin Weiss, Maya Przybylski (weissbau inc.)
  • Contract Documentation: Kevin Weiss – Principal, Steve James (Larkin Architect Limited) Kevin Weiss – Principal, Sophie Tremblay, Tings Chak (Weiss Architecture & Urbanism Limited)
  • Structural Engineering: David Bowick, Matt Bowick (Blackwell Engineering)

Read the rest of A Modern Boathouse in Ontario, Canada by Weiss Architecture & Urbanism Limited

Renovation and reconstruction of former club Valencia in Copenhagen, Denmark by Dorte Mandrup Arkitekter A/S

 
February 20th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Dorte Mandrup Arkitekter A/S

The original dance pavilion Valencia was built in 1861 and designed by H.S. Stilling and is a building with a long history in the Copenhagen entertainments. It has witnessed the rapid growth of the neighborhood as the Copenhagen Rampartswere released in late 1800, and has at first-hand felt the city’s explosive growth as the detached dance pavilion in 1889 , was enclosed by the buildings around them. Before the thorough renovation the hall stood unnoticed, and the aim was to bring Valencia back in to the consciousness of the Copenhagen residents.

Image Courtesy © Dorte Mandrup Arkitekter A/S

Image Courtesy © Dorte Mandrup Arkitekter A/S

  • Architects: Dorte Mandrup Arkitekter A/S
  • Project: Renovation and reconstruction of former club
  • Location: Vesterbrogade 32, Kbh V, Copenhagen, Denmark
  • Client: The Dreyer Foundation
  • Engineer: Jørgen Nielsen A/S, JJ Byg A/S.
  • Users: The Association of Danish Law Firms
  • Area: 2420 m2
  • Construction cost: 60 mio. DDK.
  • Status: Completed July 2014

Read the rest of Renovation and reconstruction of former club Valencia in Copenhagen, Denmark by Dorte Mandrup Arkitekter A/S

HOUSE FOR A VIOLINIST in MÁLAGA, SPAIN by OAM arquitectos

 
February 20th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: OAM arquitectos

With just one bow movement, a violin virtuoso is able to produce a sixty seconds continuous sound. In this lapse of time, the musical note flows constantly without sound alterations. The notes will be tied together by means of the legato which indicates that musical notes are played or sung smoothly and connected with no interruptions at all.

Image Courtesy © Jesús Granada

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: OAM arquitectos
  • Project: HOUSE FOR A VIOLINIST
  • Location: MÁLAGA. SPAIN
  • Photography: Jesús Granada
  • YEAR: 2015
  • Architect Team: Iñaki Pérez de la Fuente + Cristina García Baeza
  • SIZE:
    • Interior: 82 m2
    • Exterior: 80 m2
  • BUDGET: 120.000 euros

Read the rest of HOUSE FOR A VIOLINIST in MÁLAGA, SPAIN by OAM arquitectos

Givenchy flagship store in Seoul, South Korea by Piuarch.

 
February 20th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Piuarch.

The Milanese studio Piuarch realizes the new Givenchy flagship store in Seoul (South Korea), in close collaboration with the art director of the Maison, Riccardo Tisci.

Image Courtesy © Kyungsub Shin

Image Courtesy © Kyungsub Shin

  • Architects: Piuarch.
  • Project: Givenchy flagship store
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Kyungsub Shin
  • Client: Givenchy Group
  • Built area: 404 sqm

Read the rest of Givenchy flagship store in Seoul, South Korea by Piuarch.

Conversion of Doxiadis Office Building-ATI to Apartment Building in Athens, Greece by Divercity

 
February 20th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Divercity

An icon of Greek post-war modern architecture, the Doxiadis building, having decayed during the last 20 years, finally came back to life through its conversion into a residential building. This conversion raises crucial questions about the notions of memory, preservation, integration into natural and built environments and innovation inspired by the potential of existing spaces.

Image Courtesy © Nikos Daniilidis

Image Courtesy © Nikos Daniilidis

  • Architects: Divercity
  • Project: Conversion of Doxiadis Office Building-ATI to Apartment Building
  • Location: Athens, Greece
  • Photography: Fernando Guerra,  Nikos Daniilidis
  • Developer: Cyclamino S.A.
  • Project Architect: Nikolas Travasaros, Christina Achtypi
  • Team: Nikolas Travasaros, Christina Achtypi, Dimitris Travasaros, Demetra Karabelia, Dimosthenis Lappas, Angelina Manitsa, Marios Triantafyllou
  • Collaborating Architects: Trac / Takis Travasaros, Apostolia Kokkini, Sandy Papastavropoulou (Developed Design & Technical Design), J&P-AVAX / Michalis Tsimillis (Technical Design)
  • Structural Engineer: E.T.E.S.M.E
  • ServicesΕngineer: EL.T.E.ME
  • Lighting Design: Diathlasis & L4A
  • Landscape Architect: Elandscape
  • Accoustic Design Consultant: Timagenis Consultants-Architects
  • Contractor: J&P-AVAX

Read the rest of Conversion of Doxiadis Office Building-ATI to Apartment Building in Athens, Greece by Divercity

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy