Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Street canvas in Tainan City, Taiwan by TA architect

 
February 17th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: TA architect

Case is located in Tainan (southern Taiwan) and situated in an alley around the corner. On the south side adjacent to the existing building, on the north side across the roadway is facing the old apartment.

Image Courtesy © TA architect

Image Courtesy © TA architect

  • Architects: TA architect (Tung YuhKuan)
  • Project: Street canvas
  • Location: Tainan City, Taiwan
  • Client: Shih Chia Yi
  • Construction: Green’s Field
  • Project Date: 2012
  • Year: 2014
  • Site(m2): 166
  • Building Area(m2): 96.32
  • Floor Area(m2): 298.81
  • Height(m): 15.4

Read the rest of Street canvas in Tainan City, Taiwan by TA architect

Fresnel Trimaran Yacht in Cape Town, South Africa by Margot Krasojevic

 
February 17th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Margot Krasojevic

The design for a solar powered, perpetual motion, hydrofoil Trimaran yacht, commisioned by HoldenManz wine estate, Cape Town.

The Fresnel Trimaran has a folding wingsail for a better lift to drag ratio, the sail’s frame is a built up mechanical structure similar to an airplane wing constructed from carbon fibre with a retractable Kevlar sail covered in aero-nautical film. The sail rotates around the mast and has a series of motorised creases which catch the wind, the wingsail is actuated by motors that control these movements using solar cells and wind energy.

Image Courtesy © Margot Krasojevic

Image Courtesy © Margot Krasojevic

  • Architects: Margot Krasojevic
  • Project: Fresnel Trimaran Yacht
  • Location: Cape Town, South Africa

Read the rest of Fresnel Trimaran Yacht in Cape Town, South Africa by Margot Krasojevic

Vodafone CEC in Prague, Czech Republic by IO Studio

 
February 17th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: IO Studio

The interior design of the Customer Experience Center was created for the product presentation purposes to the Vodafone clients. The created platform allows the company’s clients to get a personalised and tailored tour which reflects their individual needs and provides them with a ‘know how’ portfolio of the telecomunication technology and services. The showroom area has a familiar feel but yet boasts the most advanced technologies which presents to customer wide range of services and products. This arrangement of space which leads into the customer’s tour firstly brings a relaxation zone from where the individual is intuitively lured pass the „organic walls“ towards the entrance welcome zone. The main part of the presentation occurs at the central – „Onenet“ object which leads from the back section via a narrow corridor and offer to every customer slow transition between the real world and the reality created by Vodafone. From there customers continue to another two, separated and differently shaped, parts where the tour comes to an end.

Image Courtesy © Alexander Dobrovodský

Image Courtesy © Alexander Dobrovodský

  • Architects: IO Studio
  • Project: Vodafone CEC
  • Location: Czech Republic, Prague 10, Vinohradská 168
  • Photography: Alexander Dobrovodský
  • Authors: IO Studio, Ing.arch Luka Križek, Ing. Radek Bláha
  • Client: Vodafone Czech Republic
  • Year of Completion: 2011
  • Award: National Architecture Award Czech Republic, Category: Best interior of the year 2012

Read the rest of Vodafone CEC in Prague, Czech Republic by IO Studio

V-Lodge in Buskerud, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter AS

 
February 13th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter

This all-year cabin is located in the mountains above the village Ål, amidst cross-country ski tracks in winter and hiking tracks in summer. It is well suited for the family of five and designed to accommodate changes in family composition and a mix of generations in the years to come. The project has had a particular ambition to adapt to the existing topography and natural surroundings, while taking advantage of the beneficial opportunities of the site.

Image Courtesy © Soren Harder Nielsen

Image Courtesy © Soren Harder Nielsen

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter AS
  • Project: V-Lodge
  • Location: Ål, Buskerud, Norway
  • Photography: Soren Harder Nielsen
  • Client: Private
  • Size / value: 120 m2
  • Commission type: Direct commission (2011)
  • Program: All-year cabin for a family of five
  • Status: Completed (2013)

Read the rest of V-Lodge in Buskerud, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter AS

Island Dwelling in Co. Galway, Ireland by O’Neill Architecture

 
February 13th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: O’Neill Architecture

CONCEPT
For this building project on the Aran Islands, Co. Galway, we developed the designs from the simplicity of the landscape; working with the given contours, solar orientation and making reference to traditional design. The living area located on the upper level allows spectacular views of the Cliffs of Moher. It is connected to a terrace which is so orientated as to create a sun-trap and catch the sun from late morning until the last of the evening sun rays are obscured by the above lying escarpment. The views from the road are shielded by part of the house, creating the private and sheltered outdoor space. Fortunately the escarpment acts as a wind break for the prevailing westerly winds ensuring great use of this outdoor terrace in most weather conditions.

Image Courtesy © Philip Lauterbach

Image Courtesy © Philip Lauterbach

  • Architects: O’Neill Architecture
  • Project: Island Dwelling
  • Location: Formna, Inisheer, Arran Islands, Co. Galway, Ireland
  • Photography: Philip Lauterbach
  • Architect in Charge: Patti O’Neill
  • Area: Main house 104sqm + Studio 30sqm, Site 0.2 hectares
  • Year: 2013

Read the rest of Island Dwelling in Co. Galway, Ireland by O’Neill Architecture

Lycée GeorGes-cormier High school Extension in Île-de-France by Ateliers O-S architectes

 
February 13th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Ateliers O-S architectes

The restructuration operation of the school, one of the largest in the Region Ile-de-France, is scheduled in several phases of interventions in an occupied site.

A comprehensive renovation of the obsolete heating system and a replacement of woodwork is implemented. A new maneuver track for heavy weight driving training, a new car park, an extension workshops and classrooms are also created.

Image Courtesy © Vincent Baur

Image Courtesy © Vincent Baur

  • Architects: Ateliers O-S architectes
  • Project: Lycée GeorGes-cormier Highschool Extension
  • Location: Île-de-France
  • Photography: Vincent Baur
  • SCHEDULE: Phase 1 livrée 2013, Phase 2 livrée 2014
  • BUDGET: 5 171 500 € HT
  • SURFACE: 4 300 m²
  • PROJECT TEAM: Vincent Baur, Guillaume Colboc, Gaël Le Nouëne, Aurelie Louesdon (phase étude )
  • CONSULTANT: BETOM (BET TCE) Entreprises
  • Building company: CANARD (Clot couvert), AIMEDIEU ( Electricite), MISSENARD QUINT ( CVC Plomberie), COLAS (VRD)

Read the rest of Lycée GeorGes-cormier High school Extension in Île-de-France by Ateliers O-S architectes

Civic Center in Ciutat Meridiana, Barcelona by JC Bonham

 
February 13th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: JC Bonham

We where asked to conceive a building that contained a public civic center as well as emergency residences.

The facility is located in the midpoint between a school area and a public service zone. The building attempts to occupy the maximum surface possible in order to create a inner public square, since the surrounding neighborhoods are lacking of one.

Image Courtesy © 4RGO

Image Courtesy © 4RGO

  • Architects: JC Bonham
  • Project: Civic Center in Ciutat Meridiana, Barcelona
  • Location: Ciutat Meridiana, Barcelona, Spain
  • Photography: 4RGO

Read the rest of Civic Center in Ciutat Meridiana, Barcelona by JC Bonham

Baita Italia in Jilin, China by SLOW Architects

 
February 13th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: SLOW Architects

The Italian word “Baita” refers to a place that allows climbers to have a break and regain their strength. This café located in Vanke Lake Songhua Resort is appropriately denominated as “Baita Italia” due to its remarkable place at the right beginning of the town center of the resort facing the mountain and the ski tracks, and its role in the cultural communication between Vanke and Italy.

Image Courtesy © Zhou Ruogu

Image Courtesy © Zhou Ruogu

  • Architects: SLOW Architects
  • Project: Baita Italia
  • Location: Lake Songhua, Jilin
  • Photography: Zhou Ruogu
  • Software used: Autocad, Sketchup and Photoshop
  • GFA: approx. 500m2
  • Completion time: 2014.12

Read the rest of Baita Italia in Jilin, China by SLOW Architects

Fuensanta House in Ciudad Real, Spain by MUKA ARQUITECTURA

 
February 13th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: MUKA ARQUITECTURA

On an urban context, in the center of a row-house type block, we were commissioned to build a single house. The plot is located in the southern area of Ciudad Real, in the last growth ring of the city that has not been developed due to the economic crisis of recent years. Our proposal is the first one to emerge in this area from an urban void without any context. There are not surrounding houses, typological references or architectural legacy that could serve at some point as an architectural tool in the design of the house.

Image Courtesy © Javier Callejas

Image Courtesy © Javier Callejas

  • Architects: MUKA ARQUITECTURA (Moisés Royo Márquez)
  • Project: Fuensanta House
  • Location: Ciudad Real, Spain
  • Photography: Javier Callejas
  • Collaborators: María Bona, Adelina de la Cruz, Martin Jario, Alberto Martin
  • Date: November 2o14
  • PEM: 460.000,00 €

Read the rest of Fuensanta House in Ciudad Real, Spain by MUKA ARQUITECTURA

Extension of the Dressage arena Aachen in Germany by kadawittfeldarchitektur

 
February 13th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: kadawittfeldarchitektur

BRIEF Extension of an existing dressage stadium with a grandstand (capacity 1200 seats) and other functional rooms | ADDED VALUE The spectator terrace, open staircase and protruding roof complete the “missing link” of the existing u-shaped stadium and focus attention on the action in the dressage arena.

Image Courtesy © kadawittfeldarchitektur

Image Courtesy © kadawittfeldarchitektur

  • Architects: kadawittfeldarchitektur
  • Project: Extension of the Dressage arena Aachen
  • Location: Aachen, Germany
  • Software used: AutoCAD
  • Construction Volume Area: 885m² gfa 1814m² volume 11.570m³
  • Client: Aachen-Laurensberger Rennverein e.V.
  • Realization: July 2013 – July 2014
  • Multiple commissions: 2012
  • Project Manager: Burkhard Floors
  • Seating: 1200
  • Total roof area: 1.655 m²
  • Dressage arena: 1.200 m²

Read the rest of Extension of the Dressage arena Aachen in Germany by kadawittfeldarchitektur

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy