Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Hutong 02 PJ in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

 
December 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio

While designing for this renovation project of Nanluoguxiang tenements, we noticed the two houses are extremely small, only with area of 3.6 m2 and 2.8m2. Thus we emphasized on its flexibility to fulfill more functions, including the variability and flexibility in both vertical and horizontal direc1ons.

Image Courtesy © Ruijing Photo

Image Courtesy © Ruijing Photo

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Yufeng Di, Hanlin Yang)
  • Project: Hutong 02 PJ in Beijing
  • Location: Nanluoguxiang, Beijing, China
  • Photography: Ruijing Photo
  • Client: B.l.U.E. Architecture Studio
  • Size: 1st Floor
  • Building Area: 7m2
  • Construction Period: 7.2015

Read the rest of Hutong 02 PJ in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Headquarter Post AG in Vienna, Austria by HOLODECK architects

 
December 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: HOLODECK architects

The new headquarters of the Austrian Post AG is embedded in the urban context by inclusion of surrounding buildings, urban street connections and local conditions. Additionally, the building is structurally complemented by the public space and the courtyards. Different roof top gardens on the 6th floor and several terraces on some floors offer the employees inspiration and recovery. The integration in the urban context is guided by the intention to take in consideration the surrounding existing buildings’ typologies, the street connections with the 3rd Viennese district as well as several local data. The construction body takes shape in relation with the surrounding building blocks with inner courts, the existing telecom building, the neighbouring apartment house AMS, low rise buildings and the Grete-Jost-Park.

Image Courtesy © Isochrom

Image Courtesy © Isochrom

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Headquarter Post AG
  • Location: Vienna, Austria
  • Visualization: Isochrom
  • Client: Austrian Mail Courier Post AG
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Hannes Zergoi, Peter Hundt, Michal Bugan, Chloe Priou, Karolina Wolny
  • Size: 48000 m2
  • Year: 2012-2013

Read the rest of Headquarter Post AG in Vienna, Austria by HOLODECK architects

House in Soto del Real, Spain by Alberich-Rodríguez Arquitectos

 
December 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Alberich-Rodríguez Arquitectos

The work was about projecting a familiar dwelling of a conventional programming, destined to a couple with two children, in a typical residential area of the Madrid mountain range, an environment without qualification.

In this sense we decided to give a recognizable piece to this disorganized, or better said heterogeneous, area of suburbia without any architectural interest.

As Moreno Galván wrote: “Buildings are created with a particular purpose. But architecture is made from a situation, an understanding of things, an image of the world.”

Image Courtesy © Ángel Álvarez

Image Courtesy © Ángel Álvarez

Read the rest of House in Soto del Real, Spain by Alberich-Rodríguez Arquitectos

Omicron-the body in Klaus, Austria by eichinger offices

 
December 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: eichinger offices

A meeting place for programmers at Omicron in Klaus, Austria. We designed it to experience space in a three dimensional way between body & cloud. It is located in an office building designed by Dietrich, Untertrifaller architects.

Image Courtesy © eichinger offices

Image Courtesy © eichinger offices

Read the rest of Omicron-the body in Klaus, Austria by eichinger offices

A show flat in the new modern complex Situla in Ljubljana, Slovenia by GAO architects

 
December 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: GAO architects

A show flat in the new modern complex Situla, situated next to the main train station in Ljubljana, the capital city of Slovenia, designed by GAO architects.

Gao architects designed the interior of the flat, based upon a story of living an urban, dynamic and creative life in the core of the city. We associated the urban lyrics, colourfulness and liveliness of the passing trains with a sort of rough design of certain lofts which can imitate the modern way of living with its fusion of different decorative elements. They can reflect a very artistic way of living due to the choice of materials.

Image Courtesy © Miran Kambic

Image Courtesy © Miran Kambic

  • Architects: GAO architects
  • Project: A show flat in the new modern complex Situla
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambic
  • Client: Tridana
  • Apartment layout: 143.47 m2
  • Atrium layout: 52.53 m2
  • Completed: january 2014

Read the rest of A show flat in the new modern complex Situla in Ljubljana, Slovenia by GAO architects

Noto-Lucchesi Stadium in Marseille, France by Atelier Naom

 
December 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Atelier Naom

Investement in Public projets meets more and more difficulties :

the proportion between the needs in relation to communities’ necessarily means raises questions about “how” and «how much», the “quality” and the “quantity”.

Nevertheless, can we now be satisfied with a proposal that would only be “functional” and “quantitative” without considering that responsibility we have in the City, and which influences for many years the daily life of thousands of people?

On the scale of time and space of an area, the calculation is exponential and the stakes are major issues .

Image Courtesy © Naom-Photo Merlan

Image Courtesy © Naom-Photo Merlan

  • Architects: Atelier Naom (D. Fluchaire Architect)
  • Project: Noto-Lucchesi Stadium
  • Location: Avenue de l’escadrille Normandie-Niemen Marseille 13e, France
  • Photography: Naom-Photo Merlan
  • Software used: Vectorworks
  • Contracting authority: STB Northeast, 20 Bd Françoise Duparc 13 004 Marseille
  • Manager: M. Florent Dian
  • Employees: J. Cogne (Architect) Artec 64 (economist) / Langlois (structure and roadworks studies) / PLB (fluids studies)
  • Floor’s area: 520 m2
  • Land: 18 355 m2
  • Budget: 3 265 000 € HT
  • Studies: 2013 – 2014
  • Construction: 2015 – 2016
  • Construction time: 12 months + 2 months of preparation
  • Delivery: May 2016

Read the rest of Noto-Lucchesi Stadium in Marseille, France by Atelier Naom

New Lumenpulse Head Office in Longueuil, Canada by Lemay

 
December 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Lemay is proud to join lighting solutions provider Lumenpulse Group and real estate developer Montoni for their latest realization: a brand-new Lumenpulse head office that will combine branding and architecture to embody the history, values and culture of the lighting strategies world leader. Driven by LemayLAB, Lemay’s creativity incubator, the project will benefit from a spectacular view on the St. Lawrence River as well as a high-quality urban environment for over 600 Lumenpulse employees.

This project showcases Lemay’s expertise in architectural branding, which aims to create a unique and personalized built environment by pushing ideas beyond initial expectations.

Perspective - A Window on the St. Lawrence River, Image Courtesy © Lemay

Perspective – A Window on the St. Lawrence River, Image Courtesy © Lemay

  • Architects: Lemay
  • Project: New Lumenpulse Head Office
  • Location: 1120 Marie-Victorin Blvd., Longueuil, Québec, Canada
  • Client name: Lumenpulse
  • Project team: Michel Lauzon, Jean-Francois Gagnon, Louis-Philippe Frappier, David Poulin, Maciej Sawan, Alain Bourdais, Marco brissette, Andrée-anne ledoux, Bryan Marchand, Alexandre Lapierre, Martin Loignon, Nicolas Therrien, Anna Ilyaev, Claude Junior Telnoff, Anderson Braz De Oliveira, Anthony Bouchard, Alexis Légaré, Valentin Guirao
  • Mechanical and Electrical Engineering: Dupras Ledoux Ingénieurs
  • Structural Engineering: DSM Consultants Inc.
  • Civil Engineering: Les Consultants MESC Inc
  • Contractor: Montoni
  • Landscape architect: Beaupré Associés Experts Conseils Inc.
  • Lighting: Ombrages
  • Cost: $15M
  • Project area: 40,000 m2
  • Completion date: Summer 2017

Read the rest of New Lumenpulse Head Office in Longueuil, Canada by Lemay

Green Places Community Clubhouse in Annan District, Taiwan by Chain 10 Urban Space Design

 
December 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Keng-Fu Lo, lead designer of the Green Places Community Clubhouse, located in Tainan, Taiwan, sees a building as a living being. Breaking with architectural tradition, each floor of the clubhouse has its own distinctive design. The building is a shared space for the residents of an independent community. It provides spaces for dining, reading, exercising, learning, sharing and communication. The floors are stacked vertically as a series of free curves. The design is based on natural patterns and includes a reflecting pond, outdoor plaza and unobstructed views of the nearby hills. Varied surfaces with differing heights encourage people to walk in and explore the interior. Natural elements are brought into the building not only through its décor, but with a wall formed of tall trees. The result is a harmonious environment where human life maintains contact with nature.

Building Exterior, Image Courtesy © Kuo-Min Lee

Building Exterior, Image Courtesy © Kuo-Min Lee

  • Architects: Chain 10 Urban Space Design
  • Project: Green Places Community Clubhouse
  • Location: Tainan City, Annan District, Taiwan
  • Photography: Kuo-Min Lee
  • Client: KUO YANG CONSTRUCTION CO. LTD.
  • Lead designer: KENG-FU LO
  • Project end date: 2015/09

Read the rest of Green Places Community Clubhouse in Annan District, Taiwan by Chain 10 Urban Space Design

“La Casa” of Paul & Sigi in Montréal, Canada by MXMA Architecture & Design

 
December 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

MXMA Architecture & Design is inspired by the foliage of Montreal’s Lafontaine Park in this metamorphosis of a duplex interior to create an innovative living space with abundant wood surfaces.

Located in the heart of Montreal’s Plateau-Mont-Royal borough, facing Lafontaine Park, this turn-of-the-20th-century duplex recently underwent a major interior transformation. The project, realized by MXMA Architecture and Design, was inspired by the park’s abundant foliage.

Image Courtesy © Adrien Williams

Image Courtesy © Adrien Williams

  • ArchitectsMXMA Architecture & Design
  • Project: “La Casa” of Paul & Sigi
  • Location: Plateau-Mont-Royal, Montréal
  • Project Manager: Maxime Moreau, architect
  • Team: Nicolas Labrie, Laurie Bélanger, Francis Raymond
  • Collaborators:  Catlin Stothers, Susan Bronson
  • ContractorNewsamConstruction
  • Area: 3150 pc
  • End date of the project: 2016

Read the rest of “La Casa” of Paul & Sigi in Montréal, Canada by MXMA Architecture & Design

Boos Beach Club Restaurant in Bridel, Luxembourg by Metaform architects

 
December 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

In place of the old bar/restaurant BOOS Beach Club, modern and contemporary architecture, tightly linked to its context, reflects the new image of this iconic venue in Luxembourg. The new structure, interwoven around the existing house, is inspired by the Japanese art of origami. It resembles a folded sheet of paper that answers to the program requirements, while creating a relation with the old and opening up to the natural surroundings. The idea was to integrate harmoniously the new structure into the existing natural context, while at the same time paying respect to the existing architecture by placing a light wooden structure with glass openings towards the landscape. The dynamic design enables orienting the bar and eating areas towards the outside, guiding the views to the tall tree stalks. By leaning on the existing house, and due to its triangular form, the self-supporting rigid roof requires very few peripheral structural points. The motivation to choose this lightweight and easily removable roof system leaves space and possibility to the idea of possible future change, if needed.

Image Courtesy © Steve Troes Fotodesign

Image Courtesy © Steve Troes Fotodesign

  • Architects: Metaform architects
  • Project: Boos Beach Club Restaurant
  • Location: Bridel, Luxembourg
  • Photography: Steve Troes Fotodesign
  • Client: BOOS Sarl
  • Static Engineer: Ney + Partners
  • General contractor: Prefalux
  • Gross floor area:  600 m²
  • Gross volume: 2.500 m³
  • Year of completion: 2016

Read the rest of Boos Beach Club Restaurant in Bridel, Luxembourg by Metaform architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy