Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

H&L Office in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina by Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)

 
March 11th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović) 

The space was of residential character, rather ruined, however at the request of the client it was turned into a commercial space. Adaptation did not make any significant changes in the layout, except for some improvements, such as the expansion of existing door openings, which allowed the space to be more transparent.

Image Courtesy © Damir Dautbegović

  • Architects: Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)
  • Project: H&L Office
  • Location: Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
  • Photography: Damir Dautbegović
  • Software used: Autocad, ArchiCAD, Cinema 4D
  • Area: 98 m2
  • Year: 2017

Read the rest of H&L Office in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina by Gepek Studio (Damir Dautbegović & Belma Jusufović)

I6-house「House with sunlight through the leaves of trees」in Isahaya, Japan by Architect Show Co.,Ltd.

 
March 11th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Architect Show Co.,Ltd. 

I6 House is a design plan for a house that is located in continuously developing rural housing area in Isahaya city Nagasaki Prefecture.

The eaves and wall of each masses that is slanted towards the skies with different directions is covering the mass of the house finished in red cedar material. The building stands as a sculpture in a harmonious peaceful rural environment, aiming for an iconic architecture structure.

Image Courtesy © Architect Show Co.,Ltd

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd.
  • Project: I6-house「House with sunlight through the leaves of trees」
  • Location: Isahaya, Japan

Read the rest of I6-house「House with sunlight through the leaves of trees」in Isahaya, Japan by Architect Show Co.,Ltd.

KleinOud in Niederschönhausen, Berlin by brandt+simon architekten

 
March 11th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: brandt+simon architekten

A semi-detached house in the north of Berlin had become to small for the to date family of four. The house from the 1930s with rooms all smaller than 15 m2 and a ceiling height of 2,70m had been extended with attachments for bathroom, kitchen and vestibule several times through the last century. As result the living room at the ground floor had lost its connection to the garden and the centrally located dining area – the functional center of the house – had become de facto inlying.

Garden View, Image Courtesy © Dirk Dähmlow

  • Architects: brandt+simon architekten
  • Project: KleinOud
  • Location: Niederschönhausen, Berlin
  • Photography: Dirk Dähmlow
  • Structural Engineers: Niehues Winkler Ingenieure
  • Construction Period: 6 month
  • Floor Area Attachment: 60 sqm
  • Completion: 2016

Read the rest of KleinOud in Niederschönhausen, Berlin by brandt+simon architekten

Raffles Kindergarten Complex in Hebei, China by Interval Architects

 
March 11th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Interval Architects

Project background:

The project is located at Sha Cheng, the center of Hualai city in the province he Hebei, China.  120km way from Beijing and at an altitude of 550m above sea level, the site is at a place where there are great mountains, nice air and extremely bright sun.  The place is also famous its frequent and heavy wind.

Instead of a single kindergarten, the project is actually a kindergarten complex consists of a kindergarten, a education center for children and residence for teachers.

East facade, Image Courtesy © GU Yunduan

  • Architects: Interval Architects
  • Project: Raffles Kindergarten Complex
  • Location: Hebei, China
  • Photography: GU Yunduan
  • Scope of design: Architectural design, Interior design, Landscape design
  • Principal architect: Oscar KO, GU Yunduan
  • Team: Oscar KO, GU Yunduan, LIU Wentian, HUANG Jin, FANG Hanqi, GONG Yujie, QI Lihui, DONG Hang, CHEN Xin, KONG Min, SI Mazhiyan, YANG Shiyu
  • Lighting design: MIAO Hailin
  • Client: Raffles Kindergarten
  • Local design institute: Zhangjiakou Zhongtian Architectural Design Limited

Read the rest of Raffles Kindergarten Complex in Hebei, China by Interval Architects

Fjordporten in Oslo, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

 
March 9th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter

A unanimous jury granted the project «Nordic Light» winner of the invited planning and architecture competition for the design proposal of «Fjordporten Oslo S»

Winner

The winning team behind the project «Nordic Light» consists of Reiulf Ramstad Arkitekter AS

in collaboration with C.F Møller Arkitekter

Bollinger + Grohmann Ingenieure,

Baugrundinstitut Franke-Meißner und Partner, GMBH and Transsolar Climate Engineering

Image Courtesy © Reiulf Ramstad Arkitekter

Read the rest of Fjordporten in Oslo, Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter

Lincoln Street Residence in Bethesda, Maryland by EL STUDIO

 
March 9th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: EL STUDIO

This modest renovation resists the current inner-ring suburban trend towards demolition of older, smaller homes in favor of new over-scaled ‘farmhouses.’ The clients, a young family with two small children wanted more space for play and individual bedrooms but expressed a desire not to ‘lose one another’ in a home too vast or impersonal. Their one-story bungalow, a relic of the first wave of suburban development in this area, has been expanded through the careful integration of appropriately scaled additional program and volume. The modest scale of the addition both responds to the client’s programmatic needs and limits the environmental footprint of the proposal. A carport and efficiency apartment on the first floor were removed to make way for a new addition containing a first-floor playroom and a partial second story with side-by-side bedrooms for the children connected through a ‘Jack & Jill’ bathroom as well as a new Master Suite. The family room’s double-height volume binds all of the above and provides access to the garden beyond through a covered porch tucked under the Master Suite. Strategically placed south-facing roof apertures capture and direct daylight deep into the north-facing playroom and porch year-round, reducing the need for artificial lighting. New expansive windows frame views to a mature Japanese maple tree in the yard.

Image Courtesy © EL STUDIO

  • Architects: EL STUDIO
  • Project: Lincoln Street Residence
  • Location: Bethesda, Maryland, USA

Read the rest of Lincoln Street Residence in Bethesda, Maryland by EL STUDIO

Plastic House II in Gothenburg, Sweden by Unit Arkitektur AB

 
March 9th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Unit Arkitektur AB 

West of Gothenburg lies Sweden’s fourth biggest island – Hisingen. Travelling from the centre of Gothenburg towards the western side of Hisingen, you first pass Volvos industrial production units before reaching the coast and the ferry terminal which connects Hisingen to the northern archipelago.

Just north of Hjulvik´s ferry terminal, a shift in the landscape occurs – from Hisingens plains (former seafloor) to Bohusläns coastal landscape with its ancient and sweeping outcrops of gneiss and granite. The last kilometre to the site winds and rises before finally you are rewarded with a great view back towards the ferry terminal. This area is called Hästevik.

Image Courtesy © Per Nadén

  • Architects: Unit Arkitektur AB (Principals Mikael Frej & Klas Moberg)
  • Project: Plastic House II 
  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Photography: Per Nadén
  • Ventilation: VVS-miljö Göteborg
  • Statics: KIB Uddevalla
  • Area: 200 m2
  • Status: Completion August 2017

Read the rest of Plastic House II in Gothenburg, Sweden by Unit Arkitektur AB

Ballet Memphis in Tennessee by archimania

 
March 9th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: archimania 

A nationally acclaimed professional ballet company dreamed for 15 years of relocating their enterprise to a more prominent location in Memphis, Tennessee. The Company decided on a new site within a centrally located, growing performance arts district. The Company sought to uplift the community beyond dance and exercise with an inspiring community space filled with creativity and vibrancy—for Memphians to find new ways to share in each other’s accomplishments. Ballet Memphis believes their art-form is all about soaring—learning to fly and getting up off the ground. Their new, civic-oriented facility extends their mission, physically performing an energetic message about culture and arts from within the heart of Memphis. With large windows and public courtyards, the building contributes symbiotically within the thriving district. The building is designed to engage the public in movement, wellness, culture, and community connection.

Image Courtesy © Hank Mardukas

  • Architects: archimania
  • Project: Ballet Memphis
  • Location: Memphis, Tennessee, USA
  • Photography: Hank Mardukas 

Read the rest of Ballet Memphis in Tennessee by archimania

Wellness Plesnik in Slovenia, Balkans by ENOTA

 
March 9th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: ENOTA 

Hotel Plesnik is a boutique family hotel found in the heart of a nature park, boasting a tradition spanning over eighty years. Its exceptional location at the end of a glacial valley offers an unforgettable view of the majestic peaks of the Kamnik-Savinja Alps. As Logarska Valley is claimed by many to be one of the most beautiful valleys in Europe, the amazing view of this natural wonder was the obvious choice for one of the leading motifs in the renovation of the hotel’s wellness centre.

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: ENOTA
  • Project: Wellness Plesnik
  • Location: Logarska Valley, Slovenia, Balkans
  • Photography: Miran Kambič
  • Client: Plesnik turizem in marketing
  • Coordinates: 46°23’53.4″N 14°37’52.6″E
  • Project Team: Dean Lah, Milan Tomac, Nuša Završnik Šilec, Peter Sovinc
  • Structural Engineering: Elea iC
  • Electrical Installations: Elin

Read the rest of Wellness Plesnik in Slovenia, Balkans by ENOTA

Hema Shop And Apartments in Gorredijk, The Netherlands by Lautenbag Architectuur

 
March 9th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Lautenbag Architectuur

Within a regeneration area in Gorredijk, The Netherlands, Lautenbag Architecture were commissioned to renovate and refurbish the existing façade of the Dutch Chain Store Hema and associated warehouse into eight individual apartments to complement the redevelopment of the surrounding areas.

Image Courtesy © Marcdefotograaf

  • Architects: Lautenbag Architectuur
  • Project: Hema Shop And Apartments
  • Location: Gorredijk, The Netherlands
  • Photography: Marcdefotograaf
  • Area: 600 m2
  • Year: 2016

Read the rest of Hema Shop And Apartments in Gorredijk, The Netherlands by Lautenbag Architectuur

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise