Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Denmark’s largest sewage pumping station by C.F. Møller

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: C.F. Møller

Denmark’s largest sewage pumping station on Kløvermarksvej in Copenhagen will set new standards for how to create large-scale sustainable utilities solutions in Danish cities, where the best operational conditions are combined with safe and inspiring working environments.

Image Courtesy © C.F. Møller

Image Courtesy © C.F. Møller

  • Architects: C.F. Møller
  • Project: Denmark’s largest sewage pumping station
  • Location: Denmark

Read the rest of Denmark’s largest sewage pumping station by C.F. Møller

DIGFABMTY 1.0 in Monterrey, Mexico by Arquidromo

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Arquidromo

A group of 11 undergrad students from Tecnologico De Monterrey Campus Monterrey have constructed a Parametric Pavilion as a final exercise for the semester in the class “Tecnologias Avanzadas en la Arquitectura”

Image Courtesy © Alejandro Rodriguez

Image Courtesy © Alejandro Rodriguez

  • Architects: Arquidromo
  • Project: DIGFABMTY 1.0
  • Location: Monterrey, Mexico
  • Photography: Alejandro Rodriguez
  • Software: Rhinoceros + Grasshopper
  • Design: Andrés Martinez
  • Team: Paulina Rangel, Francisco Ruiz, Omar Nava, Maru Padilla, Cesar Delgado, Andrés Martinez, Esteban Huacuja, Javier Jasso, Cristina Gonzalez, Lucia Coronel, Alberto Frias.
  • School: Tec de Monterrey Campus Monterrey
  • Area: 21 square meters
  • Date: December 2014

Read the rest of DIGFABMTY 1.0 in Monterrey, Mexico by Arquidromo

SANDSTONE AND PINE in MILLY-LA-FORÊT, FRANCE by Joly&Loiret Agence d’Architecture

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Joly&Loiret Agence d’Architecture

INFORMATION CENTRE FOR THE PARC NATUREL RÉGIONAL DU GÂTINAIS, MILLY-LA-FORÊT

For our project for an information centre for the Parc Naturel Régional du Gâtinais Français in the historic town of Milly-la Forêt, we worked with regional typologies and local vernacular: uninterrupted walls of pale grey stones, streetscapes of alternating facades and gables, stone floors and drainage channels, wooden gates and shutters, flat-tiled roofs, zinc gutters and drainpipes.

Image Courtesy © JOLY&LOIRET ARCHITECTURE AGENCY

Image Courtesy © JOLY&LOIRET ARCHITECTURE AGENCY

  • Architects: Joly&Loiret Agence d’Architecture
  • Project: SANDSTONE AND PINE
  • Location: MILLY-LA-FORÊT, FRANCE
  • COMISSION: PUBLIC COMPETITION
  • CLIENT: CONSEIL GÉNÉRAL DE L’ESSONNE
  • AREA: 1000 M² SHON
  • VALUE: 1.8 M€ (INC. LANDSCAPING)
  • DATE: COMPLETION DUE 2013
  • ASSIGNMENT: ARCHITECTS AND SUSTAINABLE BUILT ENVIRONMENT SPECIALISTS
  • SUSTAINABILITY: PASSIVE BUILDING – 15KW.H/M² HEATING
  • DESIGN TEAM: CFERM MEP AND ENVIRONMENTAL CONSULTANT, EVP STRUCTURAL ENGINEER, V. POURTAU QUANTITY SURVEYOR

Read the rest of SANDSTONE AND PINE in MILLY-LA-FORÊT, FRANCE by Joly&Loiret Agence d’Architecture

Primrose Avenue in Singapore by HYLA Architects

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source:  HYLA Architects

This 3-storey intermediate terrace house has a unique rotating screen on its front elevation. Its cross section has an aerodynamic boomerang shape that serves to deflect wind on one side. On the other side the screen is clad with timber to give privacy. So the occupants can rotate the screen according to what they need. This also gives the facade an ever changing pattern that corresponds to the mood of its users. Inside the 1st storey has a high ceiling and good cross ventilation into a rear garden court. The staircase has a unique triangular cross section and is well lit with a skylight above.

Image Courtesy © Derek Swalwell

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: HYLA Architects
  • Project: Primrose Avenue
  • Location: Primrose Avenue, Singapore 
  • Photography: Derek Swalwell
  • Principal Architect: Han Loke Kwang
  • Assistant Architects: Quek Li-En, Watinee Roajduang
  • Type: New Erection of 3 storey intermediate terrace house
  • Structural Engineer: PTS Consultants
  • Site Area: 185 m2
  • Gross Floor Area: 334 m2
  • Status: Completed June 2014

Read the rest of Primrose Avenue in Singapore by HYLA Architects

Pagoda in Nha Trang city, Vietnam by a21studĩo

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: a21studĩo

In 588 BC, Siddhartha attained a fully enlightened being under the Bodhi tree and then taught the Buddhism to people. Many people have renounced the world and followed him. However, after several centuries flourishing, Buddhism has been on its decline. Currently, Buddhism is struggling to adapt to modern society.

Image Courtesy © Quangdam

Image Courtesy © Quangdam

  • Architects: a21studĩo
  • Project: Pagoda
  • Location: Nha Trang city, Vietnam
  • Photography: Quangdam
  • Software used: AutoCAD and sketchup
  • Client: Buddhist/ Phật tử
  • Materials: Stone slab, reinforced steels
  • Project area: 2.3mx3m
  • Building area: 2.3mx3m
  • Completed: 01/2015

Read the rest of Pagoda in Nha Trang city, Vietnam by a21studĩo

The Soundwave in Xiangyang, China by Penda

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Penda

Penda recently finished a landscape sculpture in Xiangyang, China, which consists of more than 500 perforated, vibrantly coloured steel fins varying in height. The sculpture marks the entrance gate to the largest Myrtle Tree Garden in Asia.

Music, Rhythm and Dance in combination with the surrounding Landscape were the main parameters shaping ‘the Soundwave’.

Image Courtesy © Xia Zhi

Image Courtesy © Xia Zhi

  • Architects: Penda
  • Project: The Soundwave
  • Location: Xiangyang, Hubei, China
  • Photography: Xia Zhi
  • PROJECT TEAM: Dayong Sun, Chris Precht, Fei Tang Precht, Yongjian Huang, Zhonghua Tang, ChunLei Zhu, Junfeng Li, Runxin Tang
  • PROJECT TYPE: Public Installation, Landscape Design
  • PROJECTSIZE: 5.000m2
  • PROJECT YEAR: 2013 – 2015

Read the rest of The Soundwave in Xiangyang, China by Penda

Valley House in Tasmania, Australia by Philip M Dingemanse

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Philip M Dingemanse

The Valley House is shaped and adapted to the contours of a northwest-facing valley. Viewing down to the nearby city and river beyond, the house is centered on this valley outlook.

Image Courtesy © Luke Hesketh

Image Courtesy © Luke Hesketh

  • Architects: Philip M Dingemanse
  • Project: Valley House
  • Location: Launceston, Tasmania, Australia
  • Photography: Luke Hesketh
  • Software used: ArchiCAD
  • Structural Consultant: AJL Consulting
  • Floor Area: 267sqm
  • Construction Completion: December 2014

Read the rest of Valley House in Tasmania, Australia by Philip M Dingemanse

House CS in Central Coast, Chile by Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

This is a weekend house located on the central coast of Chile, 160 kilometers away from Santiago. The brief was to design a family house that could fit up to 12 people within a hilly site where the sea views are only possible in its highest point. In response to this, one of the main strategies was to rise the house above the surrounding dwellings and maximize the built area at that level, arranging the public programme on top and the private programme on the bottom. Due to the house faces south, the main floor follows a sloping roof that brings light from north and protects the public area from the sunset. Beside it, a lower height volume faces the street, concentrating the kitchen and main services, which are treated with a system of sliding shutters that control the privacy and views from the exterior. This volume does not only work as a buffer zone between exterior and interior but also as a scalar element that conceals the overall size of the house. In terms of materials, intention behind the choice of them was to use rough and cheapest construction systems such as concrete and brick for the core structure and then start dressing the house with finer elements such as glass, timber and steel that could give lightness to the house. These are used in many ways in the upper storey, becoming the flooring, ceiling, staircases, and ventilated cladding, among others.

Image Courtesy © Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

Image Courtesy © Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

  • Architects: Alvaro Arancibia + Sebastian Coll
  • Project: House CS
  • Location: Cachagua, Central Coast, Chile
  • Materials and Structure: Reinforced concrete, expanded polystyrene brick, steel and timber
  • Area: 350 m2
  • Year: 2014

Read the rest of House CS in Central Coast, Chile by Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

Customi-Zip in Gyeonggi-do, Korea by Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd.

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd. 

People from this current era who doesn’t want to own same product as others.
Product provides customized item by disassemble and reassemble in different combination. As a result, customized product is generated per user¡¯s taste.
In case of product customizing, typically the manufacturer or craftsman produce products per the client ¡¯s request, but it seem like it is focusing on changing the appearance only.

Image Courtesy © Park Wan-soon

Image Courtesy © Park Wan-soon

  • Architects: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd. 
  • Project: Customi-Zip
  • Location: 416-4, Gwacheon-dong, Gwacheon-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Park Wan-soon
  • Site Area: 435.00㎡
  • Building area: 217.09㎡
  • Gross floor Area: 560.84㎡
  • Structure: RC
  • Building scope: B1-F1
  • Design period: 2010. 04 ~ 2011. 04
  • Construction period: 2013. 04 ~ 2015. 03

Read the rest of Customi-Zip in Gyeonggi-do, Korea by Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd.

BLANCO OOSTDUINKERKE RESIDENCE in the dunes, Belgium by BURO II & ARCHI+I

 
April 22nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: BURO II & ARCHI+I

The design of these two multi-storey properties respects the scale of the adjacent residential centre.
Both buildings are able to optimally integrate in the landscape as a result of their underground garage and the planting of dune grasses.

Image Courtesy © Bart Heijnens

Image Courtesy © Bart Heijnens

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Project: BLANCO OOSTDUINKERKE RESIDENCE
  • Location: the dunes, Belgium
  • Interior architecture: Frederic Kielemoes
  • Project management: Hectaar nv
  • Structural conception: BM Engineering
  • Structural work: Jean-Marc Deprez
  • Safety coordination + EPB reporting: ac coördinatie gcv

Read the rest of BLANCO OOSTDUINKERKE RESIDENCE in the dunes, Belgium by BURO II & ARCHI+I

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy