Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

MU:M Office Building in Gyeonggi-do, Korea by Wise Architecture

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Wise Architecture 

Paju Book City District 2 is a great place where architects can experiment varied designs.

The District 1 in which numerous buildings come together and define spaces is created as a culture & arts complex for publishing/music industry whereas the District 2 is planned by solving various problems found in the District 1 and arranged to accommodate even more companies. And there, inspired by the atmosphere of this culture & amp; arts complex, many companies have built their own buildings displaying all sorts of unique characters.

Image Courtesy © kyung Roh

Image Courtesy © kyung Roh

  • Architects: Wise Architecture
  • Project: MU:M Office Building
  • Location: 627-2, Munbal-dong, Paju-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: kyung Roh
  • Client: MU:M ENGLISH
  • Structure: RC
  • Finish: Black Brick, White Clay Brick
  • Building scope: B1, 4F
  • Site Area: 990.8 M2
  • Site coverage area: 479.55 M2
  • Total floor area: 2,547.6 M2
  • Completion: 2015

Read the rest of MU:M Office Building in Gyeonggi-do, Korea by Wise Architecture

CONNECT ONE in Chuncheon-si, Korea by Kengo Kuma & Associates

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Kengo Kuma & Associates

Our aim was to create an open and liberated space for learning and communications by integrating the building and the hills around it.

The entire space spreads by forming terraces, which are connected with diagonal rooms for communication named “community voids”, which facilitate lively discussions among people who could take seats in the grand stairs and enjoy panoramic view of the nature.

Image Courtesy © Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

Image Courtesy © Naver, PLUS 202 LEE JIN HA

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: CONNECT ONE
  • Location: Chuncheon-si, Korea
  • Photography: Naver, PLUS 202 LEE JIN HA
  • Client: Naver
  • Local Architect: dmppartners
  • Structural engineers: Oak Structural Design Office
  • Mechanical engineers: P.T.Morimura & Associates,LTD
  • Site area: Education: 12,614.00m2
  • Accommodation / Auditorium: 13,909.00m2
  • Building Area: Education: 5,862.53m2
  • Accommodation: 3,431.72m2
  • Auditorium: 2,458.41m2
  • floor area: Education – 16,899.04m2
  • Accommodation: 10,032.02m2
  • Auditorium: 7,861.68m2
  • Stories: Education building – 4 stories, 1 basement
  • Accommodation building: 5 stories, 1 basement
  • Auditorium building: 4 stories, 1 basement
  • Design period: 2010 May – 2012 October
  • Construction period: 2012 November – 2014 June

Read the rest of CONNECT ONE in Chuncheon-si, Korea by Kengo Kuma & Associates

Ruta 40 Tour Operator in Turin, Italy by IDEEA Interior Design & Architecture

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: IDEEA Interior Design & Architecture

Ruta 40 is a workspace characterised by a strong home-like feeling. The design meets the need for a space for informal interaction as well as a welcoming place to work. The office was created in a light-filled mansard, previously used as a residential flat. Every space has its own precise function. The living room became a comfortable lounge, the kitchen, which is hidden in the lounge, can host up to two work stations, the bathroom is like a tiny spa, with a bench for relaxing and enjoying the view laid out on the walls, and the two bedrooms were transformed into warm, welcoming offices.

Image Courtesy © IDEEA Interior Design & Architecture

Image Courtesy © IDEEA Interior Design & Architecture

Read the rest of Ruta 40 Tour Operator in Turin, Italy by IDEEA Interior Design & Architecture

4 courtyard houses in Zumikon, Switzerland by Think Architecture AG

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Think Architecture AG 

The four courtyard-houses are located on a hilly plot on the top of the settlement area of Zumikon/Switzerland. The typology of the courtyard-house is a reaction to the strict building regulations of the community, which unable a concentration of the living areas.

Image Courtesy © Think Architecture AG

Image Courtesy © Think Architecture AG

Read the rest of 4 courtyard houses in Zumikon, Switzerland by Think Architecture AG

Wasserwacht Lifeboat Station in Munich, Germany by kunze seeholzer architekten GmbH

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: kunze seeholzer architekten GmbH

The new building is located on the southern shore of Lake Lerchenau. The conceptual orientation perpendicular to the contour lines and to the edge of the bank, as well as the reference to the differences in altitude of the terrain, provide a perfect overview across the lake.

Image Courtesy © Jann Averwerser

Image Courtesy © Jann Averwerser

  • Architects: kunze seeholzer architekten GmbH
  • Project: Wasserwacht Lifeboat Station
  • Location: Lassallestraße 72 Munich, Germany
  • Photography: Jann Averwerser
  • Client: Landeshauptstadt München – Gartenbau
  • Project Management: Landeshauptstadt München
  • Landscape-Architects: fischer heumann landschaftsarchitekten, München
  • Structural Engeneers: LEICHT GmbH, München
  • Completion: 2016

Read the rest of Wasserwacht Lifeboat Station in Munich, Germany by kunze seeholzer architekten GmbH

House Lightray in Dnepr by Azovskiy&Pahomova Architects

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Azovskiy&Pahomova Architects

It was difficult and diligent work, but as a result we’ve got incredibly charming and soulful house. The original building has neither roof nor finishing, also a part of foundation was absent. We had to work very hard over the architecture of the building and the landscape. The result is a two-storey house of 240 sq m with three bedrooms, dining and living area, a kitchen, a lounge on the first floor, two bathrooms, laundry room and the furnace. The customer wanted to divide a whole space into several functional areas. The lion’s share of the first floor was taken by the living room, where we also organized a dining area. The ceiling height was really a problem, but at the same time, it was the starting point for the entire home concept. We decided to set the rhythm with wooden beams on the ceiling, which helped not only visually stretch the space, but also create the necessary comfort. A fireplace became a beautiful decoration of the living room. We used marble to cover the fireplace. Dining area is located near the window. We intentionally abandoned a textile to open a panoramic courtyard view. Laconic and functional kitchen is separated by a system of sliding panels that reflecting a light. Also there is a comfortable zone for breakfast, which has become a favorite place of the customer. A slate tiles is practical and aesthetic solution for the walls in the kitchen and hallway. We put down the sills to let a light in, what has visually raised the ceiling. On the first and second floor we have made spacious halls with a gallery on the first and work place on the second one.

Image Courtesy © Azovskiy&Pahomova Architects

Image Courtesy © Azovskiy&Pahomova Architects

Read the rest of House Lightray in Dnepr by Azovskiy&Pahomova Architects

Narcisse Salon in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

 
December 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio 

Nowadays, more and more people in metropolis prefer living solitary rather than with their families. The concept of “home” is gradually becoming independent from the concept of “family” and becoming more related with public space. In consequence, commercial space will gradually become the other home of urban citizens. Trying to become a breakthrough of traditional retail space arrangement, this design combines the function of beauty, leisure and communication to meet the need of above-­‐mentioned modern lifestyle.

Image Courtesy © Ruijing Photo

Image Courtesy © Ruijing Photo

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Cunji Zhang)
  • Project: Narcisse Salon
  • Location: Lido Beijing, China
  • Photography: Ruijing Photo
  • Client: Narcisse Beauty Salon
  • Building Area: 450 M2
  • Construction Period: 7.2016

Read the rest of Narcisse Salon in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

VILLA CLESSIDRA in Netherlands by LAAV Architects

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: LAAV Architects

Villa Clessidra is a construction of much defined proportions. And as such it is also a bet. A bet in designing freedom within confinement. A bet in allowing continuity with the environment through an austere geometrical structure.

Villa Clessidra is a 200sq.m. 3-level residence of an almost cubic shape, with dimensions 9.7×9.7×10.4m (LxWxH). It has no underground or excavated parts and consists of steel frame and bare (foamboard molding) concrete, only as paneling cladding. Villa Clessidra is hypothetically placed amidst the beautiful pine forest of the Dutch dunes. The surrounding nature communicates with the residence via the use of glass, water and mirrors. The front (South) façade opens up with rotating, sliding windows to allow in the smells, sounds and images of the sublime forest.

Image Courtesy © Lefteris Schetakis

Image Courtesy © Lefteris Schetakis

  • Architects: LAAV Architects (Laertis-Antonios Ando Vassiliou)
  • Project: VILLA CLESSIDRA
  • Location: Netherlands
  • Renderings: Lefteris Schetakis
  • Associate Architect: Michalis Takopoulos
  • Project management: Arup (Amsterdam) bv Structural, electrical and mechanical engineer; fire safety, acoustics and building physics consultant Arup (Amsterdam
  • Programme: 3-level Forest dwelling of 200m² (concept)  BREEAM Pending report
  • Design: 2016

Read the rest of VILLA CLESSIDRA in Netherlands by LAAV Architects

Black Cant System – HEIKE fashion brand concept store in Hangzhou, China by Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

HEIKE is a test of the fashion designer –Laohei .We try to explore possibilities of a independent designer store. In Hangzhou,HEIKE is more than a fashion store.It creates a space for art,music and exhibition.We try to explore a form of space that is independent and free.

Image Courtesy © Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

Image Courtesy © Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

  • Architects: Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd. (Shanwei Weng, Jiadie Yuan)
  • Project: Black Cant System – HEIKE fashion brand concept store
  • Location: Hangzhou, China
  • Software used: Autocad and sketch up

Read the rest of Black Cant System – HEIKE fashion brand concept store in Hangzhou, China by Hangzhou AN Interior Design Co.,Ltd.

Yildiz Apartement in Istanbul, Turkey by QARA

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: QARA

Ataşehir, a modern suburban district of Istanbul, Turkey., with a dense and heavily occupied geographic. It came to mind to form an peaceful, functional space.

To maximise the use of natural light, glass facade system was used and this became one of the most distinguished features of this house.

Image Courtesy © QARA

Image Courtesy © QARA

  • Architects: QARA
  • Project: Yildiz Apartement
  • Location: Istanbul, Turkey

Read the rest of Yildiz Apartement in Istanbul, Turkey by QARA

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy