Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Nike Union Square Flagship Installation in San Francisco, California by FreelandBuck

 
April 2nd, 2015 by Sanjay Gangal

Article source: FreelandBuck

As part of Nike’s overhaul of their flagship store on Union Square, our two-story lobby installation is a dynamic array of over 600 reclaimed bleachers which cantilever out over the escalator leading into the store. The well-worn bleacher board, a material Nike has used in numerous stores to convey familiarity and use, is organized here as a set of vectors that flow through the lobby. Ideally, the anomalies of the material are enough to disrupt the smoothness of the geometry, while the unstable, precarious array disrupts a purely nostalgia reading of the bleachers yielding a wider range of associations.

Image Courtesy © FreelandBuck

Image Courtesy © FreelandBuck

  • Architects: FreelandBuck
  • Project: Nike Union Square Flagship Installation
  • Location: San Francisco, California, US
  • Software used: Rhino and Grasshopper

Read the rest of Nike Union Square Flagship Installation in San Francisco, California by FreelandBuck

Dental Clinic in Porto, Portugal by Ren Pepe Arquitetos

 
April 2nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Ren Pepe Arquitetos

This is a dental clinic project in the city center of Porto, Portugal. There are plenty of tile rendered buildings in this area and the design concept of this clinic is inspired by one of the typical tile patterns with windmill shape. Interior walls are finished with this windmill pattern. This pattern is applied to the Illumination and the furniture. Portuguese fabric made of wool called Burel is used as acoustic and adsorptive material on several walls.

Image Courtesy © Ricardo Loureiro

Image Courtesy © Ricardo Loureiro

  • Architects: Ren Pepe Arquitetos
  • Project: Dental Clinic in Porto
  • Location: Porto, Portugal
  • Photography: Ricardo Loureiro
  • Designer: Ren Ito, Alessandro Pepe
  • Project coordinator: Michela Piddiu
  • Design Team: João Ramos, Cátia Cunha, Marta Machado, Ricardo Leitão
  • General Contractor: Manuel Faria, Sérgio Batista (Decmodil)

Read the rest of Dental Clinic in Porto, Portugal by Ren Pepe Arquitetos

Colonia pictorilor in Baia, Romania by 9 Optiune

 
April 2nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: 9 Optiune

The Artist Colony in Baia Mare started from the initial summer colonizations which took place every year from 1896 till 1901. In 1898 these temporary settlements were joined by the individual permanent colonization of many artists who have spent in Baia Mare shorter or longer periods of their artistic biography, thus being decisive in the establishment of a genuine permanent institutional structure known as “Colonia pictorilor”. Nowadays Colonia is represented by multiple exhibition spaces and workshops, a generous space offered to the artists, members of the Association of Plastic Artists Union.

Image Courtesy © Laura Teodora Ghinea & Mihai Dan Mustea

Image Courtesy © Laura Teodora Ghinea & Mihai Dan Mustea

  • Architects: 9 Optiune
  • Project: Colonia pictorilor
  • Location: Baia, Romania
  • Photography: Laura Teodora Ghinea & Mihai Dan Mustea

Read the rest of Colonia pictorilor in Baia, Romania by 9 Optiune

SHIFT RESTAURANT in Bucharest, Romania by LAMA ARHITECTURA

 
April 2nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: LAMA ARHITECTURA

The idea behind The Shift Restaurant was to obtain an interior space that would be an extension of the existing garden.

The original space

Situated in the center of Bucharest, in a protected area with old buildings from the 19th century, the house that holds this restaurant consists of aground floor, first floor and attic. The masonry wall type of the structure was combined with the wooden structures of the floors and roof.

Image Courtesy © RaduMalasincu

Image Courtesy © RaduMalasincu

  • Architects: LAMA ARHITECTURA
  • Project: SHIFT RESTAURANT
  • Location: Bucharest, Romania
  • Photography: RaduMalasincu
  • Architects in charge: Dan Enache,CalinRadu
  • Design Team: AliceIonita, Ioana Stan
  • Landscape architect : Alexandru Gheorghe-Poteca Studio
  • Area: 165 m2
  • Project Year: 2015

Read the rest of SHIFT RESTAURANT in Bucharest, Romania by LAMA ARHITECTURA

THE RANCHERO in Mazama, Washington by CAST architecture

 
April 2nd, 2015 by Sanjay Gangal

Article source: CAST architecture

Nestled at the edge of a sub alpine meadow in the upper Methow Valley, the Ranchero is a base camp for year round outdoor adventure and a social h ub for gatherings of friends and family.

Image Courtesy © CAST architecture

Image Courtesy © CAST architecture

  • Architects: CAST architecture
  • Project: THE RANCHERO
  • Location: Mazama, Washington, US
  •  Principal Project Lead: Tim Hammer
  • Design Team: Stefan Hampden, Matt Hutchins, AIA
  • Client: Withheld
  • Structural Engineering: Stoney Point Engineering
  • Project Area:1600 sq. ft. SF home with 800 sq. ft. of covered outdoor space

Read the rest of THE RANCHERO in Mazama, Washington by CAST architecture

Uralchem Headquarters in Moscow, Russia by Pedra Silva Architects, Luis Pedra Silva and Maria Rita Pais

 
April 2nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Pedra Silva Architects, Luis Pedra Silva and Maria Rita Pais

The brief was to create a space that would enable ideal working conditions for staff while also reflecting the company’s dynamic, relaxed and youthful spirit. The project space occupies an entire floor of Imperia Tower, a skyscraper in Moscow City. 

The first challenge arose when initially visiting the site and realizing that some of the tower floors were previously built to be a hotel. This explained the short floor to ceiling height and in existence of raised floors that would be ideal for office use. So we set out to answer the question…”How do we make a space look taller than what is actually is?”

Image Courtesy © Fernando Guerra

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Pedra Silva Architects, Luis Pedra Silva and Maria Rita Pais
  • Project: Uralchem Headquarters
  • Location: Moscow, Russia
  • Photography: Fernando Guerra
  • Project Start: 2012
  • Project Completion: 2014
  • Partitions: OWD
  • Team: André Góis, Dina Castro, Hugo Ramos, Hugo Ferreira, João Alves, Paulo André, Ricardo Sousa
  • Graphic Design: P06
  • Project Area: 3370m2
  • Contractor: VURAL
  • Carpentry and Masonry: BEC

Read the rest of Uralchem Headquarters in Moscow, Russia by Pedra Silva Architects, Luis Pedra Silva and Maria Rita Pais

Tasting centre and observation tower at Château Gruaud-Larose in Médoc, France by LANOIRE & COURRIAN ARCHITECTES

 
April 2nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: LANOIRE & COURRIAN ARCHITECTES

There is now a tower overlooking the countryside in Saint-Julien-Beychevelle, at Gruaud Larose. This is 21 metres tall, has an overhang, and is built in a harmonious style with right angles. It appears enigmatic when seen from afar.

While it was being built, some people said that that this would be tallest palombière (wood pigeon hunting hide) in the Médoc…

Image Courtesy © Edouard Decam

Image Courtesy © Edouard Decam

  • Architects: LANOIRE & COURRIAN ARCHITECTES
  • Project: Tasting centre and observation tower at Château Gruaud-Larose
  • Location: Château Gruaud Larose – Saint-Julien Beychevelle – Medoc (33), France
  • Photography: Edouard Decam
  • Client: SEA Gruaud Larose (33)
  • Project management: Sarl Lanoire & Courrian (architects mandatories), project manager : Sabine Bricard / TERRELL Ingenierie, BET structure et BETA Fluides, BET Fluides
  • Surface: 290 m2
  • Planning: Sketch 2008, delivery september 2014
  • Environmental certification: RT2012
  • Cost: 1,8 M€ excl. tax

Read the rest of Tasting centre and observation tower at Château Gruaud-Larose in Médoc, France by LANOIRE & COURRIAN ARCHITECTES

Lineal Passive House by estudoquarto_studiostanza

 
April 2nd, 2015 by Sumit Singhal

Article source: estudoquarto_studiostanza

A house that grows in length, on a plane alone and without corridors or lobbies. A series of functions arranged in a sequence. Completely permeable to the meadow and the forest. More closed and protected from the cold to the north.
The design of a single family dwelling uni-floor made ​​of wood and the construction of a wall counter-earth that helps to consolidate the backfill on the northern boundary of the lot in addition to the regular drainage of rainwater.

Image Courtesy © estudoquarto_studiostanza

Image Courtesy © estudoquarto_studiostanza

Read the rest of Lineal Passive House by estudoquarto_studiostanza

Horizon in Knokke-Heist, Belgium by BOGDAN & VAN BROECK

 
April 1st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: BOGDAN & VAN BROECK

ELEMENTARY AND PRIMARY SCHOOL IN OPEN LANDSCAPE | OPEN CALL ORGANISED BY THE FLEMISH GOVERNMENT ARCHITECT, 2nd LAUREATE

The historical permanent presence of the polder landscape is experienced as a quality of the site that is to be protected, and it is also used as a source of design choices. The typology of the school buildings is designed analogous to that of the polder farms as solitary volumes in the landscape. The outdoor space is structured as a landscape similar to the diverse and flexible patchwork of different fields in the polder.

Image Courtesy © BOGDAN & VAN BROECK

Image Courtesy © BOGDAN & VAN BROECK

  • Architects: BOGDAN & VAN BROECK
  • Project: Horizon
  • Location: Angle formed by Kragendijk and Jan Devischstraat, 8300, Knokke, BE
  • Software used: Vectorworks, Sketchup, Rhino, Photoshop
  • Client: Municipality of Knokke-Heist
  • Surface: 3.157 m² gross
  • Budget: 4.210.000,00 euro excl. vat and fees
  • Timing: Competition design 2011
  • Status: Competition, 2nd laureate
  • Team: T. Boogaerts, M. Czvek, T. Rigby, M. Steel Lebre

Read the rest of Horizon in Knokke-Heist, Belgium by BOGDAN & VAN BROECK

St-Philippe Residence in Montréal, Canada by ATELIER GÉNÉRAL architecture

 
April 1st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Located in the St-Henri district of Montreal, this project involves the conversion of a duplex into a cottage for a young professional couple wishing to adapt the layout to their needs. The main challenge : to transform the small, dark and enclosed rooms of this 150-year-old home into a bright and fluid space.

Image Courtesy © Atelier Général

Image Courtesy © Atelier Général

  • Architects: ATELIER GÉNÉRAL architecture
  • Project: St-Philippe Residence
  • Location: Montréal, Canada
  • Project Team: Alexis Naylor, Stéphanie Plourde
  • Project Type: Residential renovation
  • Floor Area: 200 sq.m.

Read the rest of St-Philippe Residence in Montréal, Canada by ATELIER GÉNÉRAL architecture

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy