Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

CASA ECS in Scicli, Italy by giuseppe gurrieri

 
April 16th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: giuseppe gurrieri

Casa ECS, with its special laboratory for artists, rises in Sicily on an area of a high environmentally-friendly allure within the city of Scicli. Thanks to the natural configuration of the territory it is possible to appreciate the gentle slope of the land towards the Mediterranean sea: a series of terraces, retained by dry stone walls, with olive and carob trees growing up on them, fades beyond the horizon.

Image Courtesy © Filippo Poli

  • Architects: giuseppe gurrieri
  • Project: CASA ECS
  • Location: Scicli, Italy
  • Photography: Filippo Poli
  • Client: Erica Anna Cavalli
  • Project Coordinator: Arch.Giulia Filetti
  • Collaborators: Arch.Alessandro Bontà, Arch.Fabrizio Camillieri, Arch.Valentina Occhipinti
  • Structures: Ing. Alessandro Infantino, Ing. Giancarlo Dimartino

Read the rest of CASA ECS in Scicli, Italy by giuseppe gurrieri

Dajiaoting “Big Family” Community Center in China by MAT Office architecture and design

 
April 16th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: MAT Office architecture and design

“Big Family” Community Center is located in Dajiaoting Community, Chaoyang District, Beijing. It was a vacant underground space before the upgrade. The government hopes to create a public space for the residents’ communication through the transformation.

The site area is about 300 square meters, and the underground original concrete wall could hardly be removed, so the original residential-like space has to be maintained. There are also various usage demands from the elderly, children, owners committee, community organization and other people. Different from the previous design experience, this project brief starts from the meetings organized by the neighborhood committee, the owners of the residents, the resident representatives and architect.

Image Courtesy © Kangshuo Tang

  • Architects: MAT Office architecture and design
  • Project: Dajiaoting “Big Family” Community Center
  • Location: Dajiaoting Community, Chaoyang District, Beijing
  • Photography: Kangshuo Tang
  • Client: Jingsong Street Office, Chaoyang District, Beijing
  • Design Team: Kangshuo Tang, Miao Zhang, Siyao Huang, Xuan Cao, Ting Gong, Kaidong Jiang
  • Built Area: 300 m2
  • Competion: 2016.07

Read the rest of Dajiaoting “Big Family” Community Center in China by MAT Office architecture and design

Notski, Heinola Upper Secondary School in Finland by LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS

 
April 13th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS 

Notski is the winning competition entry for a 4660m2 upper-secondary school in Heinola by Lahdelma & Mahlamäki Architects. Aside from its core focus of learning the school also is to become a social hub for the community – housing civic activities, youth culture and community sports. Flexible learning and activity spaces pivot outwards from a core social space that links all the programmes together. The classrooms themselves, designed with pedagogic experts, are optimised to cater for the different learning situations that the students would find themselves in throughout their school career.

Image Courtesy © LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS

Read the rest of Notski, Heinola Upper Secondary School in Finland by LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS

Alacarte Halong Bay Condotel Development in Vietnam by Aedas

 
April 13th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

Dotted with limestone pinnacles, the World Heritage seascape of Halong Bay is Vietnam’s biggest attraction. Aedas-designed Alacarte Halong Bay Condotel Development occupies a prime seafront plot with large sweeps of unobstructed views towards the heritage site.

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Alacarte Halong Bay Condotel Development
  • Location: Halong, Vietnam
  • Client: Taseco Land
  • Director: Steven Thor
  • Gross Floor Area: 80,000 sqm
  • Completion Year: 2020

Read the rest of Alacarte Halong Bay Condotel Development in Vietnam by Aedas

Villa Poorkan in Chalous Road, Iran by ZAV Architects

 
April 13th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: ZAV Architects

The Poorkan villa used to be an abounded building. Our clients (Mojdeh Ghodousi and Ali Kamran) decided to build a villa on their inherited land. Instead we encouraged the proposition of renovating the existing building on the on.

We intended to recycle the space, in order to bring it back to the cycle of useful, contemporary spaces.

Image Courtesy © Soroush Majidi

  • Architects: ZAV Architects
  • Project: Villa Poorkan
  • Location: Kalna – Chalous Road, Iran
  • Photography: Parham Taghiof (photo agency), Soroush Majidi
  • Software used: Autodesk, Autocad, Photoshop, SketchUp
  • Lead Architects: Mohamadreza Ghodousi
  • Site Area: 917sqm
  • Completion Year: 2015

Read the rest of Villa Poorkan in Chalous Road, Iran by ZAV Architects

Forestry in the Forest in Hradec Králové, Czech Republic by CHYBIK+KRISTOF

 
April 13th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: CHYBIK+KRISTOF 

The natural and the artificial mingle to become one in the new administrative centre of the Czech Forestry Commission

A project designed by a team under the direction of the Brno based studio Chybik+Kristof has recently won the international competition for the new administrative centre of the Czech Forestry Commission in Hradec Králové. The winning proposal is a two-storey building on the edge of an existing forest, that uses wood extensively as construction material – as requested within the competition. The concept is based on incorporating the forest landscape into a five-finger building to create new relations between the inside office and the outside forest landscape. A nature trail surrounding the building allows to explore the different forest ecotypes, designed by Tomas Babka and breathe.earth.collective.

Image Courtesy © CHYBIK+KRISTOF

  • Architects: CHYBIK+KRISTOF
  • Project: Forestry in the Forest
  • Location: Hradec Králové, Czech Republic
  • Software used: SketchUp, Adobe

Read the rest of Forestry in the Forest in Hradec Králové, Czech Republic by CHYBIK+KRISTOF

BVALVE Office Building in Museros, Valencia by Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

 
April 13th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

Bvalve, Flow, Systems & Control is a company specialising in the manufacture of high quality control valves with more than twenty years of experience in this field. Accordingly, its new headquarters are intended to reflect the firm’s technological character.

The office building has been designed to be a tangible expression of the firm’s philosophy, being adapted to its work process and embodying the company’s values.

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

  • Architects: Ramón Esteve Estudio de Arquitectura
  • Project: BVALVE Office Building
  • Location: Museros, Valencia
  • Project Team Estefanía Pérez, Jacobo Mompó, María Parra, Fran alomo
  • REE Staff: Tudi Soriano
  • Partners: Leing Ingeniería, Prodein ingeniería
  • Building Engineer: Emilio Pérez, Carolina Tarazona
  • Area:

    • Oficinas: 2100 m2
    • Nave: 6400 m2
  • Year of Design: 2017

Read the rest of BVALVE Office Building in Museros, Valencia by Ramón Esteve Estudio de Arquitectura

Weenapoint in Rotterdam, The Netherlands by MVRDV

 
April 13th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: MVRDV

In the coming years, Maarsen Groep will develop a mixed office, residential and commercial program as the third phase of the transformation of the former Weenapoint complex in Rotterdam Central District. MVRDV was selected as architects after a design competition for this inner-city development. The complex will consist of approximately 17,000 m2 of offices, a transparent commercial plinth and between 200 to 300 apartments. Completion is set for mid-2022.

Image Courtesy © MVRDV and Mozses

  • Architects: MVRDV
  • Project: Weenapoint
  • Location: Rotterdam, The Netherlands
  • Photography: MVRDV and Mozses
  • Client: Maarsen Groep
  • Design: MVRDV – Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries
  • Design Team: Jacob van Rijs, Frans de Witte, Fedor Bron with Mick van Gemert, Fouad Addou, Daniele Zonta, Giuseppe Carosini, Anna Brockhoff, Iker Perez and Laurens Veth
  • Visualization: Antonio Luca Coco, Pavlos Ventouris, Davide Calabro and Kirill Emelianov
  • Year: 2017

Read the rest of Weenapoint in Rotterdam, The Netherlands by MVRDV

House R in Valverde, Italy by 35astudio

 
April 13th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: 35astudio 

Located in the Oltre Po Pavese region, immersed in a hilly landscape full of villages and castles, and in a flourishing nature made of woods and large cultivated areas, Casa D’Agosto, a small village ,part of the Valverde Municipality of 315 inhabitants, is just twenty kilometers from Pavia.

This small (120m²) holiday home of a young Milanese couple was built on a piece of land with a slight slope of about 3000 sq.m.

The house is located exactly on the grounds of an old pre-existing brick barn , demolished to leave room for the new building.

Image Courtesy © Architect Andrea Carmignola and Architect Maddalena Merlo

  • Architects: 35astudio (Andrea Carmignola)
  • Project: House R
  • Location: frazione Ca’ d’Agosto Valverde (Pv), Italy
  • Photography: Architect Andrea Carmignola, Architect Maddalena Merlo
  • Clients: Andrea Riccio, Gaia Clerici
  • Consultants: Polistudio srl, engineer Emilio Panzeri, Alberto Zanotta, Quantity surveyor Luciano Pintossi
  • Constructor: Immobiliare Cardanini s.r.l.
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 120.0 m2
  • Completion Year: 2016

Read the rest of House R in Valverde, Italy by 35astudio

Bed One Block Hostel in Bangkok, Thailand by A MILLIMETRE

 
April 13th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: A MILLIMETRE

Two years after Bed Station Hostel was completed in 2014, the client offered us with a new project, a typical one-block-shophouse in the same neighbourhood. A unit of 4m. width by 16m. depth, named BED ONE BLOCK HOSTEL after the building character. Despite a small area, all facilities are still required with the maximum bed number. Balance between public and private space is also necessary.

Image Courtesy © Jirayu Rattanawong

  • Architects: A MILLIMETRE
  • Project: Bed One Block Hostel
  • Location: Ratchathewi, Bangkok, Thailand
  • Photography: Jirayu Rattanawong
  • Client: Bed Station Hotel Co., Ltd.
  • Graphic Designer: Studio Dialogue
  • Lead Architects: Sitthana Phongkitkaroon, Wipavee Kueasirikul, Tanaphat Tanjatham
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 265 sq.m.
  • Completion Year: 2016

Read the rest of Bed One Block Hostel in Bangkok, Thailand by A MILLIMETRE

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise