Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Viola Communications Office in Abu Dhabi, UAE by M+N Architecture

 
May 1st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: M+N Architecture

The project is about the interior fit-out of the new headquarters of the well-known company Viola Communications in twofour54, the media free zone of Abu Dhabi, the capital city of the United Arab Emirates. It can be considered the first innovative and conceptual office design in the emirate, where the classic scheme of the typical workplace is re-invented and the traditional arrangement of the office functions into “rooms and corridors” is replaced by a fluid, informal and interactive space. In this innovative design,relationships between users are set to be a priority and an accomplishing remarkable success to the challenge of mixing the local taste with modern interpretation.

Image Courtesy © Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

Image Courtesy © Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

  • Architects: M+N Architecture
  • Project: Viola Communications Office
  • Location: Abu Dhabi, UAE
  • Photography: Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
  • Project Team: Lorenzo Zoli, Alessandra Barilaro, Giulio Asso, Marco Barazzuoli
  • Client: Viola Communications
  • Date of occupancy: November 2014
  • Area: 1.463 sqm
  • Contractor: Life Space Interior Design
  • Sub-Contractors: Iwin, Leaders Decor, Supersign, Vista Systems, Zoom Interiors.
  • Manufacturers: All+,Artemide, Buro45, Duffy London, Ege Carpet, Herman Miller, Lucenova, Moving

Read the rest of Viola Communications Office in Abu Dhabi, UAE by M+N Architecture

Contemporary Bungalow in Haelen, Netherlands by Lab32 architecten

 
May 1st, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Lab32 architecten

This villa in the Dutch village of Haelen was built for a couple with a child. It resides on the grounds of an out-dated ninety sixties bungalow. The villa anticipates the family’s love for outdoor living. The box shaped part of the villa seems to float above the sloping landscape. On both sides, it is fitted with windows that offer a panoramic view. The windows optimise the relationship between the in- and outdoor environment. They make both worlds transparent. The low-lying terrace is situated at the rear side of the villa and holds a swimming pool and koi pond. The terrace runs into the covered terrace. Both terraces strengthen the relationship between the in- and outdoor living space. The interior was designed in harmony with the villa. It perfectly fits the minimalist aesthetics the clients aspire. The austere and pure design was combined with warm materials. We designed everything and left nothing to chance. Because of this, we can truly say that the villa is like a tailor-made suit that offers optimal comfortable living.

Image Courtesy © Lab32 architecten

Image Courtesy © Lab32 architecten

  • Architects: Lab32 architecten
  • Project: Contemporary Bungalow
  • Location: Haelen, Netherlands
  • Software used: Autocad,  Autodesk

Read the rest of Contemporary Bungalow in Haelen, Netherlands by Lab32 architecten

CHOPIN CENTRE in Warsaw, Poland by STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

 
April 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

WARSAW of the Chopin Center in Warsaw was constructed within the framework of the simplest reactions to “terms” dictated by law, investor and surrounded scenery.

Image Courtesy © STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

Image Courtesy © STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

  • Architects: STELMACH I PARTNERZY Architectural Office
  • Project: CHOPIN CENTRE
  • Location: Warsaw, Poland
  • Author’s name: Boleslaw Stelmach
  • Co-operation: Marek Zarzeczny, Zbigniew Wypych, Rafał Szmigielski, Sławomir Kłos
  • Office name: STELMACH I PARTNERZY Biuro Architektoniczne Sp. z o.o.
  • Technical data:
    • Site area: 372 m2
    • Footprint: 363 m2
    • Usable floor area: 2078 m2
    • Total area: 2796 m2
    • Volume: 6805 m3
  • PROJECT: 2004 – 2008; REALIZATION: 2008 – 2010

Read the rest of CHOPIN CENTRE in Warsaw, Poland by STELMACH I PARTNERZY Architectural Office

House in Macheon, South Korea by studio_GAON

 
April 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: studio_GAON 

House in Macheon is in a quiet and simple neighborhood in Macheon, where is the south side of Hamyang, Kyeongnam. It’s an unusual place to watch Chun-wang mountaintop very clearly, as well as a street corner to go up to Jiri-mountain tracking course.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON (Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: House in Macheon
  • Location: Changwon-Ri, Macheon-Myeon, Hamyang-Gun, Kyungsang-Do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Project Team: Sungpil Lee, Minjung Choi, Sangwoo Yi, Seongwon Won, Hanmoe Lee, Soyae Baek, Joowon Moon
  • Site Area: 995㎡
  • Building Area: 88.23㎡ (Main Building 70.23㎡, Warehouse 18㎡)
  • Gross Floor Area: 96.24㎡ (Main Building 78.24㎡, Warehouse 18㎡)

Read the rest of House in Macheon, South Korea by studio_GAON

Bus Stop Symbiosis in Porto, Portugal by LIKEarchitects

 
April 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: LIKEarchitects

Bus Stop Symbiosis is an enigmatic piece of urban furniture, winner of a competition launched to architects, designers and artists that intended to built temporary structures for the public space in Porto’s downtown, which improve the daily lives of citizens and tourists.Apart from the reduced budget, the main selection criteria were based on the search for an innovative idea and its appropriate integration in the selected site, being essential that the proposal would be fast and simple to implement and dismantle.

Image Courtesy © Dinis Sottomayor

Image Courtesy © Dinis Sottomayor

  • Architects: LIKEarchitects
  • Project: Bus Stop Symbiosis
  • Location: Largo dos Lóios, Porto, Portugal
  • Photography: Dinis Sottomayor, Diogo Aguiar, Manuel Magalhães
  • Design team: DiogoAguiar, Teresa Otto
  • Date: May 2010
  • Client: ADDICT – Agênciapara o Desenvolvimento das IndústriasCriativas
  • Type: Competition1st Prize
  • Curatorship: Scott Burnham
  • Program: Urban Intervention
  • Area: 10 m2
  • Collaborators: OPOLab
  • Awards: PrémioLarusArquitecturas 2011 (honours)

Read the rest of Bus Stop Symbiosis in Porto, Portugal by LIKEarchitects

Before & After – An Oakland House Transformation in California by Baran Studio Architecture

 
April 30th, 2015 by Sanjay Gangal

Article source: Baran Studio Architecture

The existing Spanish Style house had been modified adhoc (not to mention illegally) over the years with little attention to the net effect. As with many of the transformations we design, we took the existing conditions and capitalized on the best features of the house. These were the big, open back yard, the opportunity to connect the house to the outdoors, and the architectural interest of the split level. We also took queues from the nearby industrial and warehouse elements, and fused them with an interpretation of the neighborhood’s residential qualities. The hybrid result is simultaneously related to the context, and an architecture of its own.

Image Courtesy © Baran Studio Architecture

Image Courtesy © Baran Studio Architecture

  • Architects: Baran Studio Architecture
  • Project: Before & After – An Oakland House Transformation
  • Location: Oakland, California, USA

Read the rest of Before & After – An Oakland House Transformation in California by Baran Studio Architecture

LEISURE FACILITY ON THE LAKE OF VIOREAU in FRANCE by GUINEE*POTIN Architects

 
April 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: GUINEE*POTIN Architects

In the city of Joué sur Erdre, aside the lake of Vioreau, is set the Leisure Facility on the site called ‘la Boustière’.

The localization of the project is generated ‘naturally’ on three borders : on the North side the building is sitting on a hill ; there is an existing pathway bypassing the site from North to South ; a camping field is set on the West part of the site.

The site is turned to the South, facing the shores and the banks of the lake.

Discovering the site, one can measure the importance of a project that would have to be set as a link between the different elements composing the environment : the water sports facility, the parking lot uphill, the archery training spot, the camping site, and the pathway going to the lake.

Image Courtesy © Stephane Chalmeau

Image Courtesy © Stephane Chalmeau

PIZZIKOTTO in Reggio Emilia, Italy by Architect Andrea Langhi

 
April 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Architect Andrea Langhi

Poor and recovery materials.
Colored metal sheet, wood of packaging, a real container as bathroom, ropes as room dividers.The tables are in natural wood and the seats are  partially in metal black and white and partially in violet polycarbonate

Image Courtesy © Daniele Domenicali

Image Courtesy © Daniele Domenicali

Read the rest of PIZZIKOTTO in Reggio Emilia, Italy by Architect Andrea Langhi

Graveney School Sixth Form Block in Tooting, London by Urban Projects Bureau

 
April 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Urban Projects Bureau

UPB have worked with Graveney School on a number of projects and ventures and the Sixth Form Block is the result of a positive collaboration between the school staff, students and the design team. Post-BSF, UPB submitted a range of potential projects for funding bids, and were successful in securing an Academies Capital Maintenance Fund for a new Sixth Form Block to the rear of the school site. The building provides valuable extra teaching, study and events spaces for sixth form students, and makes a positive contribution to Graveney’s campus and host of fine architectural buildings.

Image Courtesy © Kilian O’Sullivan

Image Courtesy © Kilian O’Sullivan

OJALÁ in Madrid, Spain by Andres Jaque Arquitectos

 
April 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Andres Jaque Arquitectos

OJALÁ is the architectural response to the diversity of the neighborhood of Malasaña. A diversity that is expressed through out daily life as an accumulation of different ways of chatting, meeting, eating and drinking.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán, Rocío Romero

Image Courtesy © Miguel de Guzmán, Rocío Romero

  • Architects: Andres Jaque Arquitectos
  • Project: OJALÁ
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán, Rocío Romero
  • Design, Coordination and Edition: Sebastian Bech-Ravn, Ljubo Dragomirov, Roberto González García, Senne Meesters, William Mondejar, Jorge Noguera Facuseh, Silvia Rueda Cuellar, Jarča Slamova
  • Quantity Survey: Juan Pablo Prieto
  • Graphic Design: Jorge López Conde
  • Artistic Intervention Program: Curator, Roberto González García
  • Artists: Dourone, José JaJaJa, Eva Solano

Read the rest of OJALÁ in Madrid, Spain by Andres Jaque Arquitectos

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise