Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

SPACES ARCHITECT’S @ka OFFICE in New Delhi, INDIA by KAPIL AGGARWAL

 
January 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: KAPIL AGGARWAL

An Architect’s office of 1500 sqft. (150 SQM.)in basement has been conceptualized as an open office, the office space on two levels, the lower to be used as workstation. The office design was conceptualized to be place which being leisure is also conductive for people to work in a creative environment, a workplace to enjoy.  The zoning of spaces is justified keeping the main cabin with attached conference at the rear to maintain privacy as well as visually connecting it to front office. As the front office space is narrow with regards to rear part, the front space is used as a gallery with walls in cement finish highlighting the project display.

Image Courtesy © Bharat Aggarwal

Image Courtesy © Bharat Aggarwal

  • Architects: KAPIL AGGARWAL
  • Project: SPACES ARCHITECT’S @ka OFFICE
  • Location: New Delhi, INDIA
  • Photography: Bharat Aggarwal
  • Completion: 2013
  • Built up area: 1500sqft
  • Design Team: KAPIL AGGARWAL, PAWAN SHARMA, CHANDER KAUSHIK, KARAN ARORA
  • Site Supervision: ARVIND PAL SINGH
  • Client: Kapil Aggarwal
  • Carpentry Contractor: Manoj Carpenters
  • Awards/Mentions:
    • Finalist at “World Inside Festival-2014” in office interior category.
    • Shortlisted in the longlist “World Interiors News-2014” office category.
    • Featured by Vogue magazine among the 12 top offices in the world-2014.

Read the rest of SPACES ARCHITECT’S @ka OFFICE in New Delhi, INDIA by KAPIL AGGARWAL

Ekya Early Years: Kanakapura Road in Bangalore, India by CollectiveProject

 
January 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: CollectiveProject

Brief:
Ekya Early Years: Kanakapura Road reconceives an abandoned watch factory and overgrown two acre site into a lush, colorful and immersive environment for learning. Designed as an exclusive preschool for both Montessori and Kindergarten environments, the new design capitalizes on the beauty of an old industrial building, repurposing the existing shell as a framework for spacious, naturally ventilated and sunlight filled classrooms.

Image Courtesy © CollectiveProject

Image Courtesy © CollectiveProject

  • Architects: CollectiveProject
  • Project: Ekya Early Years: Kanakapura Road
  • Location: Bangalore, India
  • Design Team: Cyrus Patell, Eliza Higgins, Ajantha S, Grégoire Rossignol
  • Design Scope: Architectural Renovation, Interiors and Landscape
  • Area: Approx. 25,000 sqft
  • Status: Completed July, 2014

Read the rest of Ekya Early Years: Kanakapura Road in Bangalore, India by CollectiveProject

The Tire Shop Project in Montréal, Canada by Mark+Vivi

 
January 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The Tire Shop is MARK+VIVI’s inaugural project located in the transitioning city of Verdun, Quebec. The renovated 800 sq.ft space, a former tire shop, functioned as the designers’ live/work studio and housed La Façade Art + Architecture, a storefront gallery dedicated to the exhibition of local contemporary art and experimental architecture.

Image Courtesy © MARK+VIVI

Image Courtesy © MARK+VIVI

  • Architects: Mark+Vivi
  • Project: The Tire Shop Project
  • Location: Montréal, Canada

Read the rest of The Tire Shop Project in Montréal, Canada by Mark+Vivi

Kayseri Chamber of Commerce in Turkey by SELIM SENIN

 
January 30th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: SELIM SENIN

Building serves all trades in the city where decisions are taken about the tradesmen. So the assembly hall was designed in the form of roof.
Assembly hall is located at a point in defining dominate at the highest level.

Image Courtesy © Selim Senin

Image Courtesy © Selim Senin

  • Architects: SELIM SENIN
  • Project: Kayseri Chamber of Commerce
  • Location: Kayseri, Turkey
  • Software used: Sketchup, Vray, Autocad, Photoshop

Read the rest of Kayseri Chamber of Commerce in Turkey by SELIM SENIN

JG HOUSE in Buenos Aires, Argentina by Speziale Linares | Arquitectos

 
January 29th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Speziale Linares | Arquitectos

The house is located in Buenos Aires, Argentina, in a gated suburban neighborhood. In the back of the lot, there is a navigable river that communicates with the Rio de la Plata Delta from where you can reach  the Republic of Uruguay. This is a very remarkable feature of the place, as the water gives us the possibility not only to take a daily water sport practice , having a mooring at the back of the house, but specially to enjoy  a unique environment and landscape.

Image Courtesy © Speziale Linares | Arquitectos

Image Courtesy © Speziale Linares | Arquitectos

  • Architects: Speziale Linares | Arquitectos
  • Project: JG HOUSE
  • Location: San Benito neighborhood, Bs. As., Argentina
  • YEAR: 2011
  • SUPERFICIE: 220m²
  • ASSIGNMENT: project and site management
  • COLLABORATOR: Engineer  S. Berdichevsky   (structure)
  • DESING TEAM: Architect  Javier Speziale, Architect Patricia Linares, Architect Matías Quintela, Architect Guillermo Gauna, Architect Agustina Acosta

Read the rest of JG HOUSE in Buenos Aires, Argentina by Speziale Linares | Arquitectos

Botella verde in Mérida, México by Workshop, diseño y construcción

 
January 29th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Workshop architects

La Botella Verde, “The Green Bottle”, is a new and casual bistro/store located in one of the hottest spots in Mérida, Saint Lucia’s Park. A relaxed atmosphere can be found within the revitalized space where you can enjoy a glass of wine with their appetizers.

Over the past year, Mérida’s historic downtown in Southeastern Mexico has enjoyed a comeback. Former colonial homes and XIX and XX century mansions are being restored to their former glory and Saint Lucia’s Park is part of that. With its historical features such as towering arches, the building was erected in the XIX century as a place to gather and enjoy what the city had to offer. With the passing of time, the building was abandoned and closed until a couple of years ago when its new owners restored it and offered spaces up for rent; most spaces were filled by restaurants, hearkening back to the building’s origins.

Image Courtesy © Workshop, diseño y construcción

Image Courtesy © Workshop, diseño y construcción

  • Architects: Workshop, diseño y construcción
  • Project: Botella verde
  • Location: Santa Lucía, Mérida, México
  • Software used: AutoCAD and 3ds Max por plans
  • DESIGN: Workshop ( Arq. Francisco Bernés Aranda / Arq. Fabián Gutiérrez Cetina / Arq. Francisco Herrera)
  • DIMENTION: 50 m2
  • YEAR: 2014

Read the rest of Botella verde in Mérida, México by Workshop, diseño y construcción

Evolution Ground in Alfortville, France by NP2F

 
January 29th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: NP2F

Embedded within the boundaries of the ZAC
(coordinated developed zone) Chantereine, the “evolution” grounds of Alfortville represent a qualitative approach to which we lay claim in this district’s public spaces, and more generally in today’s city. Thus, the playground becomes a truly architectural space, integrated in the urban structure and open to the city’s other practices.

Image Courtesy © ANTOINE ESPINASSEAU

Image Courtesy © ANTOINE ESPINASSEAU

  • Architects: NP2F
  • Project: Evolution Ground
  • Location: Alfortville, France
  • Photography: ANTOINE ESPINASSEAU
  • Client: city of Alfortville
  • Project managment: NP2F + D’ici là (landscape designers)
  • Surface: 2 050 m2
  • Cost of works: 572 310 € excl tax
  • Year: 2011

Read the rest of Evolution Ground in Alfortville, France by NP2F

A metallic apartment complex on a former industrial site outside in Stockholm, Sweden by Joliark

 
January 29th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Joliark

Having nourished an unfulfilled dream of his own doll’s house since boyhood, Per Johanson of Joliark has finally seen it take real shape in this metallic apartment complex on a former industrial site outside Stockholm.

The project comprises 44 dwellings organised within two volumes. A driving force in the design process has been the preservation of a pure and simple material expression. Rigorously composed meetings between wood, concrete and steel ensure the maintenance of a sense of whole.

Image Courtesy © Joliark

Image Courtesy © Joliark

  • Architects: Joliark
  • Project: A metallic apartment complex on a former industrial site outside
  • Location: Stockholm, Sweden

Read the rest of A metallic apartment complex on a former industrial site outside in Stockholm, Sweden by Joliark

Molise Headquarters by Paolo Venturella Architecture

 
January 29th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Paolo Venturella Architecture

The site area for the project takes place on two different levels on an abandoned soccer playground and  an higher square. The building is positioned parallel to the main street in front so to align with the context grid of the city and along the north side to avoid shading on the site.

Image Courtesy © Paolo Venturella Architecture

Image Courtesy © Paolo Venturella Architecture

  • Architects: Paolo Venturella Architecture
  • Project: Molise Headquarters
  • Team Design: Cosimo Scotucci, Gradient Solutions, AH
  • Software used: Rhinoceros, Grasshopper, Vray, Photoshop
  • Type: Commission 
  • Client: Confidential
  • Site area: 8.200 m²
  • Size: 15.000 m²
  • Number of Floors: 12
  • Building height: 42 meters
  • Year: 2014

Read the rest of Molise Headquarters by Paolo Venturella Architecture

Automotive Showroom in Jutland, Denmark by KRADS

 
January 29th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: KRADS

The automotive showroom is situated by the main gateway to the city Herning in Jutland, Denmark. The municipality of Herning and the client both wished for a showroom diverging from the stereotypical and one that simultaneously would stand out as an architectural icon. The solution became a rhombic volume divided into two halves by a diagonal cut,creating a dynamic and lucid showroom facing the main road, contrasted by the stable mass of a service centre behind. Placed at the edge of town it is a building where interior and exterior collaborate around the meeting between city and nature, and between function and space.

Image Courtesy © Tina Stephansen - Studio 55/KRADS

Image Courtesy © Tina Stephansen – Studio 55/KRADS

  • Architects: KRADS
  • Project: Automotive Showroom
  • Location: Silkeborgvej 110, 7400 Herning, Denmark
  • Photography: Tina Stephansen – Studio 55/KRADS
  • Completed: September 2013 (Started 2012)
  • Client (Private): Bjarne Nielsen A/S
  • Size: 4000 m2
  • Building Lot: 12600 m2
  • Collaborators: General Contractor: C.C. Contractor A/S, General Engineering: C.C. Contractors A/S, Structural Engineering: Bent Moesby A/S, Technical Engineering: Midtconsult A/S, Client Advisor: Finn Balle A/S
  • Manufacturers/Suppliers: Expanded aluminium facade and ceiling, anodized, colour bronze: Fils SPA and  Pro Montage A/S

Read the rest of Automotive Showroom in Jutland, Denmark by KRADS

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy