Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Hillside Modern in Seattle, WA by DeForest Architects

 
April 29th, 2014 by Sanjay Gangal

Article source: DeForest Architects

Perched on a hilltop in a suburban neighborhood near Seattle, DeForest Architects designed this ground-up remodel to take full advantage of light and views while maintaining privacy from close-in neighbors. Timeless materials like oak, walnut, glass and steel combine with modern details to frame simple volumes filled with natural light.

Known for its inventiveness and hands-on approach to working with clients, DeForest Architects works throughout the Pacific Northwest, Northern California, and Hawaii.

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

  • Architects: DeForest Architects
  • Project: Hillside Modern
  • Location: Seattle, WA, U.S.A
  • Photography: Benjamin Benschneider
  • Software used: Autocad and Sketchup
  • Contractor: Lockhart Suver Construction
  • Structural Engineers: Evergreen Design Company
  • Interior Design: Robin Chell Design

Read the rest of Hillside Modern in Seattle, WA by DeForest Architects

Northwestern Mutual in Milwaukee by Eppstein Uhen Architects

 
April 29th, 2014 by Sanjay Gangal

Article source: Eppstein Uhen Architects

Northwestern Mutual, a financial services company based in Milwaukee, Wisconsin, has expanded into a brand new, modern office space – in a building that is nearly a century old. The company completely renovated the interior of Milwaukee’s Van Buren building, built in 1926, and Banker Wire woven wire mesh now clads its central elevator banks.

Image Courtesy © Banker Wire

Image Courtesy © Eppstein Uhen Architects

Read the rest of Northwestern Mutual in Milwaukee by Eppstein Uhen Architects

DIRECT I, CORPORATE OFFICE FOR AN IT COMPANY in MUMBAI, India by Tushar Desai Associates

 
April 29th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Tushar Desai Associates

The office measures 10,450 Sq.Ft. on the third floor of a six-storey commercial building located in a special economic zone in Mumbai.

CLIENT BRIEF :

  • To design five identical floors as a workplace of a six-storey building, with reception on the ground floor and cafeteria in the basement.
  • Each of the 5 work floors had to have different character with a theme concept.
  • The 3rd floor was taken up first as a lounge office giving us the freedom to develop new innovative design theme for a particular age group of 20-35.
Image Courtesy © Tushar Desai Associates

Image Courtesy © Tushar Desai Associates

  • Architects: Tushar Desai Associates
  • Project: DIRECT I, CORPORATE OFFICE FOR AN IT COMPANY
  • Location: MUMBAI, India

Read the rest of DIRECT I, CORPORATE OFFICE FOR AN IT COMPANY in MUMBAI, India by Tushar Desai Associates

GIPES – Institut de Formation des Professionnels de la Santé in Avignon, France by NBJ architects

 
April 28th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: NBJ architects

The project is an interior renovation of an existing building and seeks to establish a coherent whole operation by adapting the program to the needs and uses of new users. The intervention is essentially a reorganization of interior spaces, limiting interventions on buildings and ensuring optimization of quality and comfort of use. The general principles of circulation of the old building are maintained and adapted to the standards required by the change of destination.

Image Courtesy © Paul KOZLOWSKI

Image Courtesy © Paul KOZLOWSKI

  • Architects: NBJ architects
  • Project: GIPES – Institut de Formation des Professionnels de la Santé
  • Location: Avignon, France
  • Photography: Paul KOZLOWSKI
  • Client: Région PACA – Direction des Lycée
  • Architects in Change: Elodie NOURRIGAT/Jacques BRION/Romain JAMOT– NBJ Architectes
  • Project Area: 6 830 sqm
  • Cost: 3 Millions € HT
  • Delivery date: December 2012

Read the rest of GIPES – Institut de Formation des Professionnels de la Santé in Avignon, France by NBJ architects

St. Thomas Courthouse Rehabilitation in Canada by FGMDA

 
April 28th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: FGMDA

The inauguration of the Elgin County Courthouse, consolidating the Superior Court of Justice and the Ontario Court of Justice, occurred on March 18, 2014 in St. Thomas Ontario. The ceremony marked the opening of the new judicial complex, incorporating a substantial new construction, by the project architect NORR Ltd, and the integration of the original St. Thomas courthouse, by the conservation architects FGMDA. The master planning was the result of a joint collaboration.

Image Courtesy © Alain Laforest

Image Courtesy © Alain Laforest

  • Architects: FGMDA
  • Project: St. Thomas Courthouse Rehabilitation
  • Location: St. Thomas, Canada
  • Photography: Alain Laforest, FGMDA
  • Client: Infrastructure Ontario
  • Heritage building area: 2 747 m2
  • Partner-in-charge: Julia Gersovitz
  • Project Architect: Neil McNulty
  • Team: Simona Rusu, Peter Moses, Radu Stoicescu, Judith Boisvert and Marianne Leroux
  • Construction Contract Administration: Michael Barrett
  • Heritage Structural Engineer: Jokinen Engineering Services

Read the rest of St. Thomas Courthouse Rehabilitation in Canada by FGMDA

Gurgaon 66 in India by Maison Edouard François

 
April 28th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Maison Edouard François

In Vatsu, which is the Indian precursor of Fengshui, a large road passing in front of a building is a sign of its prosperity. The site of the new Gurgaon 66 sector is thus priceless, with highways passing on both sides. It will therefore be dedicated to luxury! The program is above all a luxury commercial center dedicated to world-renowned brands, stores, cinemas, and restaurants. There are also office spaces and a hotel with residence services.

Image Courtesy © Maison Edouard François

Image Courtesy © Maison Edouard François

Read the rest of Gurgaon 66 in India by Maison Edouard François

MAR Azul House in Buenos Aires, Argentina by BAK arquitectos

 
April 28th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: BAK arquitectos

The place 
Mar Azul is a seaside resort on the coast of Buenos Aires, located 12 miles south of Villa Gesell, with an extensive beach of dunes and lush virgin pine trees forest. The owners, members of the studio and for years familiar with this location, chose precisely the splendid scenery of the forest to build a small summer house.

Image Courtesy © BAK arquitectos

Image Courtesy © BAK arquitectos

  • Architects: BAK arquitectos
  • Project: MAR Azul House
  • Location: Buenos Aires, Argentina

Read the rest of MAR Azul House in Buenos Aires, Argentina by BAK arquitectos

Cruise Ship Terminal in the Port in Seville, Spain by ARQUITECTOS HOMBRE DE PIEDRA & buró4

 
April 28th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: ARQUITECTOS HOMBRE DE PIEDRA & buró4

The Port of Seville needed a new Cruise Ship Terminal with a flexible character, multipurpose, extendable, easily removable and even movable. This would permit to accomodate the unpredictable number of passengers in the port and it would not limit the possibilities of the urban-port valuable space of the Muelle de las Delicias. Re-using shipping containers was proposed. On the other hand, the place, near the historic centre, was claiming an object of architectural quality to dialogue with its urban environment.

Image Courtesy ©  Jesús Granada.

Image Courtesy © Jesús Granada.

  • Architects: ARQUITECTOS HOMBRE DE PIEDRA & buró4
  • Project: Cruise Ship Terminal in the Port
  • Location: Seville, Spain
  • Photography: Jesús Granada.
  • Design Team: Juan Manuel Rojas Fernández, 
Jesús Díaz Gómez
, José Luis Sainz-Pardo Prieto-Castro, Ramón de los Santos Cuevas Rebollo, Jorge Ferral Sevilla, Laura Domínguez Hernández, Francisco Javier Carmona Stamatis Zografos
, Cristiano Rossi, Angelene Clarke
  • Structural engineering: Same as architects
  • Construction supervision: Same as architects
  • Quantity Surveyor: Manuel J. Cansino Conejero
  • Client: Seville Port Authority
  • Built area: 508 m2 (gross)
  • Cost: 225.210 € 443 €/m2
  • Design phase (beginning and ending month, year): January 2013- March 2013
  • Construction phase (beginning and ending month, year): March 2013 – April 2013 (45 days: 30 days in the industry and 15 days on-site)

Read the rest of Cruise Ship Terminal in the Port in Seville, Spain by ARQUITECTOS HOMBRE DE PIEDRA & buró4

Alcoutins House in Lisboa, Portugal by Guedes Cruz Architects

 
April 25th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Guedes Cruz Architects 

The site is the plane where our projects become architecture.

It is on this that we build and what we see are the apparent forms, those which appear above this plane.

In the Alcoutins House the real form is that which has as a support a plane which is 3.5 metres below ground level. It is like a lake, where the volumes float or rest on the base, where we see only the part that appears above the waterline.

Image Courtesy © Ricardo Oliveira Alves

Image Courtesy © Ricardo Oliveira Alves

  • Architects: Guedes Cruz Architects
  • Project: Alcoutins House
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Photography: Ricardo Oliveira Alves
  • Area of the Plot: 1172m2

Construction Area

  • Above ground: 374m2
  • Below ground: 282m2
  • Total: 656m2
  • Architects In Charge: José Guedes Cruz, Cesar Marques, Marco Martínez Marinho
  • Architecture Collaborators: Patrícia Maria Matos, Nelson Aranha
  • Construction company: Bonorma
  • Landscaping: Paula Botas
  • Structure: PPE
  • Special installations: Espaço Energia
  • Supervision: Horácio Serras

Read the rest of Alcoutins House in Lisboa, Portugal by Guedes Cruz Architects

Hanwha Headquarter Office Tower Remodeling in Seoul, Korea by UNStudio

 
April 25th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: UNStudio

UNStudio’s design has been selected as the winning entry in the competition for the remodelling of the Hanwha headquarters building in Seoul.The renovation of the office tower incorporates the remodelling of the facade, the interior of the common spaces, lobbies, meeting levels, auditorium and executive areas, along with the redesign of the landscaping.

Image Courtesy © UNStudio

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: Hanwha Headquarter Office Tower Remodeling
  • Location: Seoul, Korea
  • Building surface: 57,696 m2 above ground
  • Building volume: 250,174 m3
  • Building site: 15,333 m2 Shared Plot

Read the rest of Hanwha Headquarter Office Tower Remodeling in Seoul, Korea by UNStudio

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy