Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

The White Habitat in New Delhi, India by RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS

 
November 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS

Renesa Architecture Design Interiors’s latest addition to the farmhouse arena will take you back in time to the European-esque villa design philosophy.

A beautiful mix of contemporary straight lines with the oblique classical touch gives it a post-renaissance design ambiance to the surroundings.

Image Courtesy © Vibhor Yadav

Image Courtesy © Vibhor Yadav

  • Architects: RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS
  • Project: The White Habitat
  • Location: New Delhi, India
  • Photography: Vibhor Yadav
  • Team:

    • Sanjay Arora: Founder| Principal Architect
    • Sanchit Arora: Studio Head Architect Concept Design Head | Graphic Design.
    • Vandana Arora: Interior Designer| Decor Head
    • Virender Singh: Studio Technical Head| Architectural Assistant
  • Built Up Area: 17,000 sq feet approx on a 3 acres spread (approx)

Read the rest of The White Habitat in New Delhi, India by RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS

Hermana Republica in Yucatan, Mexico by Muñoz Arquitectos Asociados

 
November 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Muñoz Arquitectos Asociados 

Hermana República is a tasting place for Patito a beer made in a local brewery. Behind this tasting spot is the factory where the beer is made.

There are two conceptual axis that ruled this project; the first one was to create an environment that has a bound with the beer production, an industrial environment that is also a comfortable place to drink beer. The plan was to create a place that had an environment of a yucatecan cantina and a good restaurant where you can go and have a quality meal.

Image Courtesy © Marcos Betanzos

Image Courtesy © Marcos Betanzos

  • Architects: Muñoz Arquitectos Asociados
  • Project: Hermana Republica
  • Location: Merida, Yucatan, Mexico 
  • Photography: Marcos Betanzos
  • Software used: Autocad
  • Built area: 235.55 (m2)
  • Year: 2015

Read the rest of Hermana Republica in Yucatan, Mexico by Muñoz Arquitectos Asociados

Hotel ICHINICHI in Tokyo, Japan by AIDA ATELIER

 
November 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: AIDA ATELIER 

Hotel ICHINICHI is a small hostel located in a local shopping street of Akabane, Tokyo. It is retrofitting an existing five-story reinforced concrete building with history. This building was originally built as a tiny complex housing a beauty salon and offices, as well as dormitories for its employee. Through time, it has remained vacant for several years.

Image Courtesy © Tatsuya Noaki

Image Courtesy © Tatsuya Noaki

  • Architects: AIDA ATELIER
  • Project: Hotel ICHINICHI
  • Location: Akabane, Tokyo, Japan
  • Photography: Tatsuya Noaki
  • Interior Architect: Tomoro Aida / Aida Atelier
  • Sign Graphic: Hiromi Yoshishiba / The Boundary
  • Construction: San-esu Kensetsu
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 99.0m2
  • Building Area: 78.85m2
  • Total Floor Area: 371.83m2
  • Completion: October 2015

Read the rest of Hotel ICHINICHI in Tokyo, Japan by AIDA ATELIER

Apartment in Sceaux, France by h2o architectes

 
November 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: h2o architectes

This interior design and refurbishment project takes place in a 1960’s housing block built out of finely finished armed concrete. Unchanged since its construction, the ancient apartment followed a relatively classical distribution with closed rooms yet with rather generous openings onto the surrounding green urban environment. The commission was to transform the space including a spacious living room and bedroom, a semi-open kitchen and a temporary bed-sit accommodation for guests. The structural elements as well as the mains network (supplies and evacuation) had to remain unchanged. We imagined the volume of the apartment as a free plan, opened up to a maximum in order to make the best of the space throughout the flat, which receives natural light on both sides.

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau

  • Architects: h2o architectes
  • Project: Apartment in Sceaux
  • Location: Sceaux, France
  • Photography: Stéphane Chalmeau
  • Construction: Sarl Poluks
  • Specificity: Wood furnishings
  • Area: 85 m 2
  • Cost of works: 110 000 € HT
  • Date: July 2016
  • Mission: Complete

Read the rest of Apartment in Sceaux, France by h2o architectes

Seroeni in West Jakarta, Indonesia by EINSTEIN & ASSOCIATES

 
November 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: EINSTEIN & ASSOCIATES 

Seroeni is a casual Peranakan Chinese cuisine restaurant, derived from the other word for chrysanthemum, which is renowned as one of the Four Gentlemen in Chinese – East Asian art and the Japanese Emperor official seal. Seroeni aims to introduce Peranakan Chinese food, also knowns as “Nyonya” cuisine which was invented by the descendants of Chinese immigrants who came to the Malay archipelago and British Malaya (now Peninsular Malaysia and Singapore) between the 15th and 17th centuries.. Inspired by the food, the design concept is formed.

Image Courtesy © Mario Wibowo

Image Courtesy © Mario Wibowo

  • Architects: EINSTEIN & ASSOCIATES
  • Project: Seroeni
  • Location: St. Moritz, 1st floor, West jakarta, Indonesia
  • Photography: Mario Wibowo
  • Designer: Leo Einstein Franciscus
  • Area: 300 M2
  • Completion Date: June 2015                      

Read the rest of Seroeni in West Jakarta, Indonesia by EINSTEIN & ASSOCIATES

The Unseen Green in Limassol, Cyprus by Constantinos Kalisperas Architectural Studio

 
November 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Constantinos Kalisperas Architectural Studio 

The design is based on the creation of a small hybrid “Green Garden” that interconnects both the interior and exterior of the house. This new proposed green space, has the ability to host the social activities of the owners in a more causal manner, within the shelter provided by the overwhelming plantation. Plants are used as a “filtering” tool for the external surrounding ‘noise’ and sunlight, providing a great sense of privacy and tranquility.

Image Courtesy © Constantinos Kalisperas Architectural Studio

Image Courtesy © Constantinos Kalisperas Architectural Studio

Read the rest of The Unseen Green in Limassol, Cyprus by Constantinos Kalisperas Architectural Studio

CAFE ZERO in Punjab, India by Studio Ardete

 
November 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Studio Ardete

Designed for the staff of a pharmaceutical factory in a remote location of Punjab, Café Zero came into existence as a purely need- based space. With very limited access to eateries and cafes, the workers required a space where they could have their meals in a comfortable atmosphere.

An old factory warehouse was chosen for the purpose of setting up the café; the only challenge was the budget.

Situated in an old warehouse, the café uses salvaged materials and furniture to minimize costs, Image Courtesy © Purnesh Dev Nikhanj

Situated in an old warehouse, the café uses salvaged materials and furniture to minimize costs, Image Courtesy © Purnesh Dev Nikhanj

  • Architects: Studio Ardete
  • Project: CAFE ZERO
  • Location: Ropar, Punjab, India
  • Photography: Purnesh Dev Nikhanj
  • Designer: Badrinath Kaleru
  • Area: 1340 Sqft

Read the rest of CAFE ZERO in Punjab, India by Studio Ardete

Belsize Park in North West London, England by Roselind Wilson Design

 
November 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Roselind Wilson Design

Roselind Wilson Design was appointed to carry out the design and complete refurbishment of this 2138 square foot duplex apartment in Belsize Park, North West London. As a blank canvas, the property already demonstrated a spectacular foundation from which to start; with its extraordinary high ceilings, curved walls and door to the Drawing Room, elaborate original cornicing and enormous windows flooding the rooms with light. This stunning backdrop coupled with the client’s international influences, allowed Roselind Wilson Design to produce a stunning architectural space; modern yet classic and with a focus on rich texture and ambient lighting. Through the use of raw and textured timbers, bronze, antiqued brass and copper, marbles and a monochromatic palette a truly beautiful and welcoming space was created for the client to call home.

Image Courtesy © Richard Waite

Image Courtesy © Richard Waite

  • Architects: Roselind Wilson Design
  • Project: Belsize Park
  • Location: North West London, England, UK
  • Photography: Richard Waite
  • Software used: CAD, SketchUp, PhotoShop
  • Area: 2138 square foot

Read the rest of Belsize Park in North West London, England by Roselind Wilson Design

Curio Stair of Encounters – Bloomberg Hong Kong Office in China by Neri&Hu Design and Research Office

 
November 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Neri&Hu Design and Research Office

Ordinary things contain the deepest mysteries… If anything is described by an architectural plan, it is the nature of human relationships, since the elements whose trace it records – walls, doors, windows and stairs – are employed first to divide and then selectively to re-unite inhabited space.

Robin Evans’ 1978 essay Figures, Doors and Passages analyzes how ordinary elements of a plan and their arrangements interact and shape occupancy. A simple corner or window opening is in fact inscribed with a complex matrix of spatial relationships that determine how a space is used. Neri&Hu’s design for Bloomberg Hong Kong’s internal office stair is in part inspired by the mundane elements of space-making – windows, passages, staircases and thresholds. The client’s brief was to design a staircase to connect the 3 different floors of their office with the explicit rule that this stair should to be used daily as the only vertical connection within the office to encourage employee interaction. Part of the brief was to also create a design that would respond to the locale of Hong Kong to create a link to the larger context of the city. The site is situated in the client’s existing office, within a typical office tower and surrounded by existing conference rooms, break-out areas, a recording studio and an auditorium. The existing spiral staircase was sculpturally iconic but the geometry was not conducive for the daily high traffic volume. Our challenge was re-design a staircase that would work within the structural limitations of the knock-out panels in the floor slab, while still creating a more spacious journey.


vimeo : w=640 h=360

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Neri&Hu Design and Research Office
  • Project: Curio Stair of Encounters – Bloomberg Hong Kong Office
  • Location: Cheung Kong Center 2 Queen’s Road, Hong Kong, China
  • Photography/Videographer: Pedro Pegenaute
  • Design Team: Lyndon Neri & Rossana Hu (principals in charge), Christine Chang (associate in charge), Wendy Tsai (associate in charge), Wu Dong (designer), Jiameng Li (designer), Brian Lo (senior associate in charge of product design), Zhao Yun (product designer), Christine Neri (associate in charge of graphic design), Haiou Xin (graphic designer)
  • Gross area for renovation: 267.58 sqm
  • Design Period: September 2014 – July 2015

Read the rest of Curio Stair of Encounters – Bloomberg Hong Kong Office in China by Neri&Hu Design and Research Office

Can Tho House in Viet Nam by LANDMAK ARCHITECTURE

 
November 3rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: LANDMAK ARCHITECTURE 

CAN THO House is designed for a young couple family. The family is the blending of two different cultures as the husband  was born and raised in Hanoi, North  of  Vietnam and his wife was born and raised in the Southwest Vietnam.

Image Courtesy © Quang Dam

Image Courtesy © Quang Dam

  • Architects: LANDMAK ARCHITECTURE
  • Project: Can Tho House
  • Location: Cái Răng, Can Thơ, Viet Nam
  • Photography: Quang Dam
  • Architect in Charge: Ta Tien Vinh, Truong Tuan Chung
  • Design Team: Le Minh Hoang,  Ngo Hung, Thi Thao, Tran Phuong, Tran Viet Phu, Do Tho Ha
  • Design year: 2014
  • Completion date: 2016

Read the rest of Can Tho House in Viet Nam by LANDMAK ARCHITECTURE

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy