Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Reform and expansion of the Portocobo Hotel in Santa Cruz, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

 
June 19th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

The project consisted in the refurbishment of the Portocobo hotel located in the town of Santa Cruz de Oleiros (A Coruña). The existing building had an open plan layout sharing the site with two surface parking lots, a large terrace that could be covered, green areas and an outdoor pool with a sun deck. The back of the site had views of the sea. The interior remodel was aimed at better accommodating the existing functions as well as some new ones. The most important objective was to achieve full transparency on the ground floor, since in its original state the reception area blocked views of the sea. To this end, the ground floor was redesigned allowing the enjoyment of the views from the moment one enters the building. The remodel served to organize the interior layout: The rooms were reconfigured and adapted to new regulations. New areas dedicated to businesses such as private dinning rooms, classrooms and meet- ing rooms were created. The restaurant and bar were improved and the kitchen, storage areas and freezer were upgraded. Also, a removable canopy was designed to create a new banquet area for 500 guests. Finally, a spa specializing in thalassotherapy was located on the basement. It includes salt-water pools and spas, massage rooms, saunas, steam rooms and specialized massage rooms.

Image Courtesy © Jordi Pereda

Image Courtesy © Jordi Pereda

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos  (Lucas Díaz Sierra and Gustavo Díaz García)
  • Project: Reform and expansion of the Portocobo Hotel
  • Location: Santa Cruz. A Coruña, Spain
  • Photography: Jordi Pereda
  • Area: 5.950 m²

Read the rest of Reform and expansion of the Portocobo Hotel in Santa Cruz, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

YOC Japanese restaurant renovation in Kyoto, Japan by GENETO

 
June 19th, 2015 by Sumit Singhal
Article source: GENETO

The site is located in between Kyoto and Nara, and this area was prospered as post station before.

This Japanese-style restaurant was established in 1624 and used as hotel for traveller. Now it has been continued as a japanese-style restaurant.

Facade.(daytime), Image Courtesy © Yasutake Kondo

Facade.(daytime), Image Courtesy © Yasutake Kondo

Cero K in San Carlos, Chile by Max-A

 
June 18th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Max-A

The fast paced project was developed in four months and built in 8 months.

Iansa is the principal producer, distributor and seller of sugar in Chile. The company was looking to house the production of their new sweetener Cero K. A 30 x 50 mts two-story 8.5mt high warehouse was the starting point to house the various programmatic requirements. The actual productive process in developing the sweetener became the core of the project resulting in a 4- story 14mt high central structure cladded in Transparent Alveolar Sunlite Polycarbonate that would pierce the main volume functioning both as an independent and cohesive element at the same time.

Image Courtesy © Erieta Attali

Image Courtesy © Erieta Attali

  • Architects: Max-A
  • Project: Cero K
  • Location: Km. 385 Ruta 5 Sur. San Carlos, Chile
  • Photography: Erieta Attali
  • Architect team: Max Noguera, Alejandra Marambio
  • Area: 3.500 sqm + 10.000 sqm Landscape Architecture
  • Year: 2014

Read the rest of Cero K in San Carlos, Chile by Max-A

AL-ANSAR MOSQUE in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

 
June 18th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: ONG&ONG Pte Ltd

The Al-Ansar Mosque prides itself as a community mosque located along Green Link, between Bedok Reservoir and East Coast Park. The design of the mosque is focused on creating an open and inclusive atmosphere, which is inviting to worshippers and the community at large.

Image Courtesy © Bai Jiwen

Image Courtesy © Bai Jiwen

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: AL-ANSAR MOSQUE
  • Location: Singapore
  • Photography: Bai Jiwen
  • Director Kurjanto Slamet
  • Completion 2015

Read the rest of AL-ANSAR MOSQUE in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

Flower Terraces in Jiangxi Province, China by Zeller & Moye

 
June 18th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Zeller & Moye

The ‘Flower Terraces’ sit in the heart of the circular city of Ruichang, China. Referring to traditional Chinese housing motifs, the Flower Terraces arrange living areas as individual volumes around green outdoor spaces. The individually shaped apartments let the residents sense that they live in a unique ‘house’, rather than a numbered unit along a corridor. The seasonal warm temperatures of Ruichang allow for private and communal life to happen not only inside but also outside. The generous terraces become integral living spaces and an essential and characteristic element of the buildings. Similar to overhanging roofs in historic Chinese houses, a series of cantilever slabs create protected outdoor areas in front of the apartments. Foldable wooden shutter elements clad all apartments not only to provide privacy to the interiors but also to protect from direct sun and to allow natural ventilation across the apartments. The path through the building is a lively route with open spaces that enhance social encounters. Communal spaces are placed around the lifts and the open stairs with paths of increasing privacy towards the apartments. Residents of the ‘Flower Terraces’ live surrounded by flowers on each level. Open areas allow good air flow and a pleasant microclimate around the apartments where residents can plant on their individual private terraces and winter gardens, creating their own private retreats amongst greenery.

Image Courtesy © Zeller & Moye

Image Courtesy © Zeller & Moye

  • Architects: Zeller & Moye
  • Project: Flower Terraces
  • Location: City of Ruichang, Jiangxi Province, China
  • Team: Christoph Zeller (partner) Ingrid Moye (partner), Omar G. Muñoz, Emma Woodward
  • Engineering Consultants: ARUP London, team: Stuart Smith (director), Marc Easton, Tara Clinton, Philip Turner
  • Competition: MOLEWA (Mount Lu Estate of World Architecture)
  • Award: Second Prize (no first prize given by Jury)
  • Area:
    • Buildings: 18,000 m2
    • Park: 4000 m2
  • Status: Winner of MOLEWA international competition, construction scheduled for 2016

Read the rest of Flower Terraces in Jiangxi Province, China by Zeller & Moye

Traditional Apartment by VH designs studio

 
June 18th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: VH designs studio

An interior for Shah family. Design team have tried to get the glamour with lowest possible expenditure on the project. The reshuffling of the spaces were major time consuming process. A neat out look with very tidy & minimum elements speaks the language of the interior.

Image Courtesy © VH designs studio

Image Courtesy © VH designs studio

Read the rest of Traditional Apartment by VH designs studio

L’angolino in Gunma prefecture, Japan by GENETO

 
June 18th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: GENETO

It’s an Italian restaurant being become an opportunity to develop the local identity, made by self-build.

This is an Italian restaurant in Gunma prefecture.

In contrast to a big city, this town has a typical local city view. There are many chain stores and giant shopping stores in roadside.

The client is originally from here and he has a strong thought that his hometown should have identity and it needs a place(restaurant) which can be a foothold for local people.

Image Courtesy © Yasutake Kondo

Image Courtesy © Yasutake Kondo

  • Architects: GENETO
  • Project: L’angolino
  • Location: Tatebayashi city in Gunma, Japan
  • Photography: Yasutake Kondo
  • Structural engineer: Takashi Takamizawa

Read the rest of L’angolino in Gunma prefecture, Japan by GENETO

The Forum in Hong Kong, China by Aedas

 
June 17th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

The Forum redevelopment is a holistic design, integrating a new office building, sculpture park and events plaza and there by revitalising the entire Exchange Square development. The compact and exquisitely detailed new building opens up the site visually and physically, creating a significant public space designed as a series of stone platforms linked with water features and planting. The design by Keith Griffiths is inspired by precious gems. The perfect cube of the building is dramatically tilted to create a grand entrance from the plaza. The geometry of the tilted plane is resolved into the elegant diamond cut façade of the building. As a Grade-A office in the heart of the Central district, the column-free office interior with its 2.9m of floor-to-ceiling space evokes a tailor-made environment with ample natural daylight from all elevations.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: The Forum
  • Location: Hong Kong, China
  • Project Design Director: Keith Griffiths
  • Client: Hongkong Land
  • Gross floor area: 4,501 square metres
  • Completion year: 2014

Read the rest of The Forum in Hong Kong, China by Aedas

ANA CROWNE PLAZA HOTEL HIROSHIMA CHAPEL in Japan by NIKKEN SPACE DESIGN LTD

 
June 17th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: NIKKEN SPACE DESIGN LTD

A wondrous, sun-dappled chapel

Concept of total excellence
This is a new chapel that opened in a hotel located in the global tourism city of Hiroshima. Focusing on the fact that this chapel’s birth in the lobby area would make it the face of the hotel and convey its brand message, the design concept was to create a distinctive, unrivalled space. Since this chapel faces the hotel’s courtyard, wooden lattice panels were used to create a wondrous, sun-dappled chapel that is integrated with the garden.

IImage Courtesy © Nacása & Partners

Image Courtesy © Nacása & Partners

MCKENNA RESIDENCE in Miami, Florida by [STRANG] Architecture

 
June 17th, 2015 by Sumit Singhal

Article source: [STRANG] Architecture

The McKenna Residence incorporated the renovation of an existing “ranch” style home into a new masterplan for the property.  The new wing houses the Master Bedroom and Great Room while the renovated older wing houses kids’ bedrooms and recreation areas.  The existing pool was also retained in the overall design.  Materials include Florida keystone, ipe cladding and a metal roof.

Image Courtesy © Claudia Uribe-Touri

Image Courtesy © Claudia Uribe-Touri

  • Architects: [STRANG] Architecture
  • Project: MCKENNA RESIDENCE
  • Location: Miami, Florida  
  • Photography: Claudia Uribe-Touri
  • Software used: Autocad
  • Project Manager
Jason Adams
  • Project Team
Max Strang
  • Client
Paul & Dominique McKenna
  • Awards
AIA MIAMI Award of Excellence, 2008
  • Status
Completed, 2008

Read the rest of MCKENNA RESIDENCE in Miami, Florida by [STRANG] Architecture

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise