Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Metal Hut-Lucky Bar in Beijing, China by Robot 3 Studio

 
May 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Robot 3 Studio 

Each ring road of Beijing is a rough division of social class. The invisible wall made up of power and wealth divides Beijing into pieces of fixed territories, some of which are inaccessible for majority of people in their whole life. Each territory has a stable hierarchical structure and complicated codes. Design is the way to overcome the obstacles and crack the code.

Image Courtesy © Deng Xi-Xun

  • Architects: Robot 3 Studio
  • Project: Metal Hut-Lucky Bar
  • Location: Kexing West Road, No. 43, Changping District, Beijing, China
  • Photography: Deng Xi-Xun
  • Designers: Pan Fei, Wang Zhi
  • Contractor: Beijing Jingchuanjiamei Decoration Co., Ltd
  • Area: 76 sqm
  • Design time: 2016.03-2016.04
  • Completion time: 2016.05

Read the rest of Metal Hut-Lucky Bar in Beijing, China by Robot 3 Studio

Ar de Rio Bar Esplanade in Vila Nova de Gaia, Portugal by Menos é Mais Arquitectos Associados, lda

 
May 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Menos é Mais Arquitectos Associados, lda 

Architecture is not built without matter as it imposes a physuical limit.

The limits of this object reside in the precise definition of its structural ‘parti’ as much as in the desire of achieveing a limitless state.

The brief asked for a versatile space, protected from the seasonal changes of weather but open to the river breeze in warmer days.

The condition of its openings is such that the object becomes with ease a ‘covered’ esplanade.

Image Courtesy © Menos é Mais Arquitectos Associados, lda

False Bay Writer’s Cabin in Washington by Olson Kundig

 
May 2nd, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Olson Kundig

This five-hundred-square-foot cabin serves as a private writer’s retreat and guest cottage. The owners asked for a space that felt connected to its island setting—the mild climate, scenic views, and proximity to wildlife. At the same time, they needed a structure that could be easily secured when not in use.

Image Courtesy © Tim Bies

  • Architects: Olson Kundig
  • Project: False Bay Writer’s Cabin
  • Location: Washington, USA
  • Photography: Tim Bies
  • Software used: Autocad 2006, 2009, SketchuUp 3D.

Read the rest of False Bay Writer’s Cabin in Washington by Olson Kundig

Poly WeDo Education Institution in Beijing, China by ARCHSTUDIO

 
April 30th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ARCHSTUDIO

Poly WeDo is a new children’s education brand of Poly Culture Group, which aims at exploring and developing kids’ gift and potentiality in music, and improving their comprehensive art accomplishment. ARCHSTUDIO is invited to do the design for their teaching space within Yongli International Shopping Centre in Workers’ Stadium North Road, Beijing. The top issue to be solved while doing the design thinking is how to create an open, free and flexible modern teaching environment which breaks the limits of rigid structure and creates a feeling of closeness between children and the space.

Lobby, Image Courtesy © Xia Zhi

  • Architects: ARCHSTUDIO
  • Project: Poly WeDo Education Institution
  • Location: Chaoyang District, Beijing, China
  • Photography: Xia Zhi
  • Design Team: Han Wen-Qiang, Wang Ying, Li Yun-Tao
  • Author: Han Wen-Qiang
  • Area: 1300 M2
  • Design Time: 2015.10 – 2016.01
  • Construction Time: 2015.12 – 2016.03

Read the rest of Poly WeDo Education Institution in Beijing, China by ARCHSTUDIO

La Cardinale in Montréal, Canada by L. McComber

 
April 30th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

For a long time, this semi-detached house built in the 1950s in Montréal’s Ville-Saint-Laurent neighbourhood was home to a family of three young children. Over the years, many extensions were added to its aging structure. At the back, its broken-up spaces had only one opaque door and four small windows. Built without a foundation and worn by time, the annexes in the backyard were keeping the abundant natural light from coming into the kitchen. After the children fled the coop, the house was due to undergo major renovations, particularly to meet the needs of the owner’s new lifestyle. The owner entrusted his project to L. McComber architects with three goals in mind: open the living spaces, make the most of the natural light and garden view, and preserve the spirit of this family home filled with memories.

The rear facade, view from the backyard, Image Courtesy © Raphaël Thibodeau

  • Architects: L. McComber
  • Project: La Cardinale
  • Location: Ville Saint-Laurent, Montréal, Canada
  • Photography: Raphaël Thibodeau
  • Engineer: Latéral Conseil
  • Object design: Obiekt
  • Project end date: 2016
  • Budget: 695 800$

Read the rest of La Cardinale in Montréal, Canada by L. McComber

Murteira School Refurbishment in Cadaval, Portugal by NOZ Arquitectura

 
April 30th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: NOZ Arquitectura 

The project consisted in the refurbishment of the existing school building and extension with the construction of a new adjacent building to accommodate the new program.

The new building was designed with a remarkably modern language without however overlapping with the existing architecture.  The ground level of the extension building houses a classroom, teacher’s room,  sanitary facilities and kitchen. The upper floor has three of the new rooms, all with a direct exit to the exterior.

South Elevation, Image Courtesy © NOZ Arquitectura

  • Architects: NOZ Arquitectura
  • Project: Murteira School Refurbishment
  • Location: Cadaval, Portugal

Read the rest of Murteira School Refurbishment in Cadaval, Portugal by NOZ Arquitectura

Estancia y Ficus in California by Cañas Architects

 
April 30th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Cañas Architects 

The ficus was already there when the lodge arrived. The room arrived to accompany the Ficus and to highlight the place.

The program could not be simpler.

It’s a place where one can enjoy the view and spend afternoons and part of the evening with friends and family.

Image Courtesy © Ricardo Chaves

  • Architects: Cañas Architects (Victor Cañas, Andrés Cañas, Ricardo Chaves, Sara Araya)
  • Project: Estancia y Ficus
  • Location: San Jose, California, USA
  • Photography: Jordi Miralles and Ricardo Chaves
  • Constructed area: 91m2
  • Year: 2009, 2012

Read the rest of Estancia y Ficus in California by Cañas Architects

Trucks Maintenance Centre in Britany, France by Raum

 
April 30th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Raum

The Trucks Maintenance Centre is an antenna of the Ile et Vilaine departmental equipment park (Britany, France).

The project proposes to create a dialogue between the new building and the landscape bocage.

Image Courtesy © Audrey Cerdan

  • Architects: RAUM
  • Project: Trucks Maintenance Centre
  • Location: La Gouesnière, Britany, France
  • Photography: Audrey Cerdan
  • Client: Conseil Régional de Bretagne
  • Engineering: Otéis (TCE), Acoustibel (acoustique)
  • Materials: Wood, Concrete, Polycarbonate, Vegetalize roof & Steel
  • Cost: 3 800 000 € (excl. tax)
  • Surface: 2 352 m2
  • Year: 2016

Read the rest of Trucks Maintenance Centre in Britany, France by Raum

GABRIEL MANCERA in Mexico City by FRANCISCO PARDO ARQUITECTO in colaboration with AMEZCUA

 
April 30th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: FRANCISCO PARDO ARQUITECTO in colaboration with AMEZCUA

On a 12.5 meters wide by 25 meters long site, 8 apartments were planned, 2 for each floor of the building. They were to be arranged longitudinally and divided by three voids: a central cube for services and two lateral ones for vine-covered terraces that would work as filters between the public and private spaces.

Image Courtesy © Fito Pardo

Read the rest of GABRIEL MANCERA in Mexico City by FRANCISCO PARDO ARQUITECTO in colaboration with AMEZCUA

BY Studios in Lisbon, Portugal by WAATAA_we are all together around architecture

 
April 30th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: WAATAA_we are all together around architecture

We found three empty large spaces with substantial height ceilings, large windows dimensions and each with its own sanitary facilities. Their use till the date was commercial.

Image Courtesy © WAATAA PHOTOGRAPHY

  • Architects: WAATAA_we are all together around architecture
  • Project: BY Studios
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: WAATAA PHOTOGRAPHY
  • Design team: Rita Cantisano Diz, Lucas Cantisano Diz, Miguel de Gouveia André
  • Manufacturers: Bolon Floors, O/M Light, Tres griferia, Leds C4, Cinca
  • Area: 157,71 m2
  • Year: 2017

Read the rest of BY Studios in Lisbon, Portugal by WAATAA_we are all together around architecture

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy