Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Nanxiang Mall in Shanghai, China by Girimun Architects

 
September 18th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Girimun Architects

This lifestyle shopping mall is located at the fringe of a compound of high-rise apartments and serves the residents of a high-end suburb of Shanghai built around a giant man-made artificial lake. Originated at the lake, a canal waterfront system of pedestrian-friendly walkways culminates on this plot. The design is therefore driven by the integration between indoor and outdoor spaces where the retail experience extends itself from the main building onto sunken squares, pavilion restaurants, signage towers and feature canopies.

Image Courtesy © Girimun Architects

Image Courtesy © Girimun Architects

Read the rest of Nanxiang Mall in Shanghai, China by Girimun Architects

Longfor Baoshan Mixed-use Complex in Shanghai, china by Girimun Architects

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Girimun Architects

This mixed-use development consists of a 5-storeys retail podium and retail basement of 74,800 sqm and two SoHo 86m-tall towers housing 1040 individual units. It will bring a fresh air of contemporary urban lifestyle to this outskirt area of Shanghai. The shopping environment with its fluid sequence of spaces, atriums and corridors is integrated seamlessly with the surroundings and the vicinity as a whole through multi-level links, bridges and passages that brings together the local metro station to the local residential neighborhood and adjacent commercial developments.

Image Courtesy © Girimun Architects

Image Courtesy © Girimun Architects

  • Architects: Girimun Architects
  • Project: Longfor Baoshan Mixed-use Complex
  • Location: Shanghai, china

Read the rest of Longfor Baoshan Mixed-use Complex in Shanghai, china by Girimun Architects

Green Dunes in Dongcheng, Beijing by Girimun Architects

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Girimun Architects

This master plan project located in the Dongcheng District transforms the existing 16.5 ha site into a sustainable high density mixed-used urban park. A one-of-a-kind multi-level pedestrian link cuts through a typical Beijing block linking two major roads, metro and train stations. Office and SOHO towers, hotels, services apartments, and exclusive luxury residential towers emerge from a dune-like topography where shopping and cultural activities weave into a series of plazas, event spaces and sunken gardens.

Image Courtesy © Girimun Architects

Image Courtesy © Girimun Architects

Read the rest of Green Dunes in Dongcheng, Beijing by Girimun Architects

Daycare Nursery and collective housing in Paris, France by Margot-Duclot

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Daycare Nursery and collective housing

The founding act of the project begins with the landscape.  It is rare in Paris to be able to take advantage of panoramic views without vis-à-vis.  Yet here the site overlooks two distant landscapes:  the city and the suburbs.

Image Courtesy © Margot-Duclot

Image Courtesy © Margot-Duclot

  • Architects: Margot-Duclot
  • Project: Daycare Nursery and collective housing
  • Location: Paris, France
  •  Contractor: BOUYGUES Habitat Social
  • Surface : logements 7000 m², commerce 100m² crèche 900 m²
  • Client: Régie Immobilière de la Ville de Paris
  • Budget: 12.900.000 €HT
  • Phase: Winning design (2009), Completed (2014)
  • Engineering: BETHAC / AEI / C&E ing. / ERA

Read the rest of Daycare Nursery and collective housing in Paris, France by Margot-Duclot

Kopke Condo in Porto, Portugal

 
September 17th, 2014 by adrianopimenta

 

Article source: Adriano Pimenta Architects

Its pre-existence allows dazzling a House classified by the Oporto City Hall, a garden and a vegetable garden. The house was converted into two apartments keeping its original features; the principal garden remained, in the vegetable garden two houses were built. The common garage relates all the elements to each other.

Image Courtesy © Arménio Teixeira

Image Courtesy © Arménio Teixeira

  • Architects: Adriano Pimenta Architects & Octavio Queirós Architects
  • Project: Kopke Condo
  • Location: Porto, Portugal
  • Photography: Arménio Teixeira
  • Project coordinator: Paulo Morgado
  • Project Assistants: Ana Ferreira, Carolina Salcedo and Maria Vasconcelos
  • Client: Odlaca, Management and Real Estate Investments
  • General Contractor: Cobelba SA

Read the rest of Kopke Condo in Porto, Portugal

CASA SEA OF LIGHT in Paracas, Peru by Oscar Gonzalez Moix

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Oscar Gonzalez Moix

The premise in the development of this project was always keep the visual into the bay and keep the horizon present in every area of the house. We should place the functions so the spaces will connect visually, the transparency should be the primary axis of the first floor.

Image Courtesy © JUAN SOLANO OJASI

Image Courtesy ©  JUAN SOLANO OJASI

  • Architects: Oscar Gonzalez Moix
  • Project: CASA SEA OF LIGHT
  • Location: Paracas, Peru
  • Photography: JUAN SOLANO OJASI
  • END OF CONSTRUCTION: MARCH 2013
  • TEAM: ARQ. ERNESTO BARTRA, ARQ. BEATRIZ RODRIGUEZ, ARQ. DANIELA AMPUERO.
  • CONSTRUCTOR: ING. JOSE LUIS BUSTIOS
  •  BUILDING AREA: 778.95 m²

Read the rest of CASA SEA OF LIGHT in Paracas, Peru by Oscar Gonzalez Moix

Casa C in Milan, Italy by Francesco Librizzi Studio

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Francesco Librizzi Studio

A very small apartment within a very “Milanese” building dated 1900. Two rooms plus a bath room, characterized by a narrow footprint compared to the quite high ceiling. Windows, doors, and above all the floor tiles, had finishes and materials survived to another century: something precious to save as a resource for the new inhabitants of this space.

Image Courtesy © Francesco Librizzi Studio

Image Courtesy © Francesco Librizzi Studio

  • Architects: Francesco Librizzi Studio
  • Project: Casa C
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Giovanna Silva
  • Software used: Rhinoceros, Autocad
  • Design team: Francesco Librizzi, with Matilde Cassani
  • Collaborators: Carolina Martinelli
  • Structural engineering: Ing. Federico Santarosa
  • Manufacturers (steel structures): Mario F23
  • Client: Mr. G. C.
  • Built area: 45 m² (gross)
  • Cost: 25.000 €
  • Design phase (beginning and ending month, year): january 2009 – april 2009
  • Construction phase (beginning and ending month, year): september 2009 – january 2010

Read the rest of Casa C in Milan, Italy by Francesco Librizzi Studio

Shangri-La in Sydney, New South Wales by Remote Controlled Lighting 

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Remote Controlled Lighting 

The Director DR8 MK2, RCL’s next generation remote controlled luminaire, features a compact design that is ideally suited to the ceiling troughs of the Grand Ballroom. Special snoots fitted to the luminaires help to reduce glare and direct the light. Both the DR7 and DR8 spotlights can be focused wireless using a simple handheld remote controller from floor level, bypassing the need for mechanical lifts or long ladders. This reduces set up time and avoids the costs and dangers typically associated with manual adjustment.

Image Courtesy © Remote Controlled Lighting

Image Courtesy © Remote Controlled Lighting

  • Architects: Remote Controlled Lighting
  • Project: Shangri-La in Sydney
  • Location: Sydney, New South Wales
  • Lighting Design: Lighting Planning Associates, AB Concept

Read the rest of Shangri-La in Sydney, New South Wales by Remote Controlled Lighting 

Spectator Group’s Headquarters Office Building in Zagreb, Croatia by Studio Up

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Studio Up

Introductory Notes – this project’s task was transforming an existing project (reconstruction of a building accidentally found on a lot) for the Spectator Group’s Headquarters. When the project began, a building site was opened and excavation and construction pit protection works commenced, what defined the project’s character from the start. The previously designed reinforced-concrete frame system was kept, while the modifications within the construction system are tied to the staircase’s cores. The idea/work methodology was to essentially keep the constructive element’s state of design while keeping the construction interventions to a minimum.

Image Courtesy © Robert Leš

Image Courtesy © Robert Leš

  • Architects: Studio Up
  • Project: Spectator Group’s Headquarters Office Building
  • Location: Zagreb, Croatia
  • Photography: Robert Leš
  • Designing started in: 2008 – 2009
  • Completion in: 2009.
  • Location area: 860 m2
  • Total layout area: 5.300 m2
  • Associates: Silvija Laković, Dujam Ivanišević, Antun Sevšek, Marina Zajec, Iva Denona Vusić, Mirko Majić, Vjekoslav Gašparović, Mateo Biluš

Read the rest of Spectator Group’s Headquarters Office Building in Zagreb, Croatia by Studio Up

Rebranding with Design in Kowloon, China by B+H Architects

 
September 16th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: B+H Architects

Looking to further expand into the Asian market, Italian luxury brand PAUL & SHARK embarked on a mission to renew its brand image. The first step: launch its Asian flagship store on Canton Road, Hong Kong. This would become the prototype for a new generation of PAUL & SHARK stores.

Image Courtesy © B+H Architects

Image Courtesy © B+H Architects

  • Architects: B+H Architects
  • Project: Rebranding with Design
  • Location: Shop G107, No.7-25 Canton Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong
  • Principal in charge: Susana Swee
  • Design Director: Jean Sebastien Bourdages
  • Design team: Filip Piwowarczyk, Shukri Atta, Justice Wang, Livia Sima, Jason Gonzales
  • Lighting Design: AVA & Consultancy
  • Contractor, façade: Prorich Engineering Ltd.
  • Contractor, interior: Leung & Chang interiors Ltd.
  • Client: Paul&Shark and Imaginex
  • Completion: 2013

Read the rest of Rebranding with Design in Kowloon, China by B+H Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy