Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

BlueMountain Capital Management in New York by TPG Architecture

 
July 7th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: TPG Architecture

TPG Architecture recently completed designing 50,000 square feet of space for Blue Mountain Capital, a prestigious asset management firm, at the 12th floor of 280 Park Avenue in Manhattan

Image Courtesy © TPG Architecture

  • Architects: TPG Architecture
  • Project: BlueMountain Capital Management
  • Location: Manhattan, New York, USA

Read the rest of BlueMountain Capital Management in New York by TPG Architecture

Ilot Queyries in Bordeaux, France by MVRDV

 
July 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MVRDV 

Designed to fully exploit this exceptional location, Ilot Queyries’ facades adapt to their opposite views towards the River Garonne and the historic city. The plan aims to reflect the qualities of Bordeaux World Heritage Site city centre whilst adding new qualities. Emblematic of the masterplan are facades with 45° angles which are used as a tool to generate maximum ventilation, daylight and sun. These angles have also opened the possibilities to create innovative housing. The larger building at the riverfront will have a distinct gold-splashed façade, whilst different shades of ceramic tiles, give a textured effect from top to bottom. The glass-fronted rooftop restaurant offers panoramic views of the historic city and river. At the heart of this collective dwellings is its large public courtyard with a garden of alder, birch and high grasses.

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Ilot Queyries
  • Location: Quai de Queyries, Bordeaux, France
  • Client: Kaufman & Broad, ADIM
  • Co- architects: Flint
  • Design team: Winy Maas, Jacob van Rijs. Nathalie de Vries with Jeroen Zuidgeest, Nils Christa, Marie Saladin, Thomas Boerendonk, Roxana Aaron, Marco Gazzola, Adam Mierzwa, Florian Hoanen and Antoine Ceunebroucke
  • Vizulisation: Antonio Luca Coco, Paolo Mossa Idra, Kirill Emelianov, Tomaso Maschietti and Constanza Cuccato
  • Landscape Design: Sabine Haristoy
  • Year: 2014+

Read the rest of Ilot Queyries in Bordeaux, France by MVRDV

Beijing Fangshan Elevated Subway Stations in China by Qing-X Architectural Studio

 
July 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Qing-X Architectural Studio 

A station Embodies Elegancy and Simplicity

Beijing Subway Fang Shan Line, connecting with Line 9 at Guo Gong Zhuang station, in Feng Tai district, to Liang Xiang Su Zhuang, in Fang Shan district, Beijing, has 11 stations in total with 9 above-grounds and 2 undergrounds with the overall track length 24.799 km.

Image Courtesy © Jiming Wu

  • Architects: Qing-X Architectural Studio
  • Project: Beijing Fangshan Elevated Subway Stations
  • Location: Fang Shan Line, connecting with Line 9 at Guo Gong Zhuang station, Feng Tai district, to Liang Xiang Su Zhuang, Fang Shan district, Beijing
  • Photography: Jiming Wu
  • Client: Beijing infrastructure Investment Co., LTD, Beijing MTR Construction Administration CORP., Beijing Subway Co., LTD
  • Structural Engineer: Hongyu Wan
  • MEP Consultant: BIAD-WWS, STEDI
  • Lighting consultant: BIAD-WWS, STEDI
  • Quantity surveyor: STEDI

Read the rest of Beijing Fangshan Elevated Subway Stations in China by Qing-X Architectural Studio

Seaside Periscope in Gdynia, Poland by Adam Wiercinski Architekt

 
July 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Adam Wiercinski Architekt 

The idea for a public toilet in Gdynia is closely related to the location of the given area. View of the open sea and extending walking paths, suggested concept of creating building that besides its primary function will be set in a seaside tourist character. Periscope building allows its users to observe sea from the interior not through the traditional window. By placing the upper mirror of this periscope mechanism at a height of 4m, view of the water is raised above the boulevard’s level and so the strolling people. Users of the public toilet can see an undisturbed yet always different image of the Baltic Sea. Monolithic, concrete building owes its shape to the hidden periscope structure, but due to the rounded arcade and used raw materials, building with its profile resembles the nearby breakwater, blending with the local landscape. In the gap between the women’s and men’s toilet, there is a tribune from which people can enjoy view of the Baltic Sea. Its form, in contrast to the traditional benches, can hold a larger group of people. Wooden finish of the tribune and its surrounding walls warms raw style of the building. Inside the toilet, as well as outside the building, walls are covered with concrete. Free space under periscope construction is filled with huge pebbles, reminding the breakwater. Simple interior exposes periscope’s mirror with Baltic Sea view. Direct access to the building allows independent use of all the toilet rooms. Whole object in its form and function blends with the coastal mood, creating entirely new point on the promenade path.

Image Courtesy © Adam Wiercinski Architekt

  • Architects: Adam Wiercinski Architekt
  • Project: Seaside Periscope
  • Location: Gdynia, Poland
  • Software used: Sketchup, Photoshop, Autocad
  • Year: 2014

Read the rest of Seaside Periscope in Gdynia, Poland by Adam Wiercinski Architekt

Voice in Tochigi, Japan by studioLOOP

 
July 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: studioLOOP

This is a project for husband, wife, and 2 children. Voice is a house located in Tochigi, Japan. The site is located on the north side of the subdivision site, and the east, west, and south side are surrounded by the neighbor’s house. We focused on reconsideration of openness and privacy, so first of all the floors of each floor were open windows on the south side. On the first floor, the inner veranda and the external deck were made continuous so that the line of sight faces the garden where the lawn spreads. The deep roof and sleeve walls protect wooden sash while blocking the strong sunlight of the summer and the gaze from the neighbor. On the second floor where the bedroom lined up, a wall was set up on the terrace to save the privacy from the outside, the east west and the upper part were opened, and the light was reflected on the white wall to secure the illuminance. Because the interior spaces are connected through openings and void, so spaces are filled with the voices of families.

Image Courtesy © studioLOOP

  • Architects: studioLOOP
  • Project: Voice
  • Location: Tochigi, Japan

Read the rest of Voice in Tochigi, Japan by studioLOOP

GAGUA CLINIC – Maternity Hospital in Tbilisi, Georgia by Tsutskiridze+Architects

 
July 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Tsutskiridze+Architects

The project presents completely new building with new vision and innovative conception.

Building’s architecture, interior and also furniture design was created by author’s own design.

Main purpose of architecture and also design concept is concrete and colors as architectural detail, also as main component part of design. Green and yellow’s gradation as symbols of productivity and new life, implied by building’s functional purpose, they became main line of design.

Image Courtesy © Tsutskiridze+Architects

  • Architects: Tsutskiridze+Architects (David Tsutskiridze)
  • Project: GAGUA CLINIC – Maternity Hospital
  • Location: Tbilisi, Georgia
  • Built Area: 13000 m2
  • Year: 2017
  • Status: Built

Read the rest of GAGUA CLINIC – Maternity Hospital in Tbilisi, Georgia by Tsutskiridze+Architects

Climbing house in Goiânia, Brazil by LEO ROMANO

 
July 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: LEO ROMANO 

The architectural party of the House of the Climbing was defined in order to value the conditions offered by the place. Observed the physical and topographic conditions, as well as the solar orientation and the winds, the volume was defined from the choice of the concrete as main constructive element. However, poetics is in the way this material has taken shape. In the main volume, the social and leisure area is defined by a light coverage. The prestressed concrete happens like a smooth curved line, almost like a leaf hovering in the air. In contrast, the social area is present by a solid rectangular volume, which at the same time is \”heavy\”, \”floats\” on two sculptural pillars. Under this volume, garden, garage and a climbing wall coexist harmoniously.

Image Courtesy © LEO ROMANO

  • Architects: LEO ROMANO
  • Project: Climbing house
  • Location: Goiânia, Brazil

Read the rest of Climbing house in Goiânia, Brazil by LEO ROMANO

Casa CSF in Mexico City by López Duplan Arquitectos

 
July 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: López Duplan Arquitectos

The lot shape is a basic rectangle and we adjusted the project to its size to get the most benefit from the space. On the facade 2 planes are clearly appreciated as part of the same volume. We decided to use stone as the main material to add strength and enhance the personality of the project. The second plane was softened with vegetation to mark the difference between both and define a gesture of the presence of nature throughout the design.

Image Courtesy © Héctor Armando Herrera

  • Architects: López Duplan Arquitectos (Arq. Claudia López Duplan)
  • Project: Casa CSF
  • Location: Mexico City
  • Photography: Héctor Armando Herrera
  • Year: 2015

Read the rest of Casa CSF in Mexico City by López Duplan Arquitectos

Shanghai Baoye Center in China by LYCS Architecture

 
July 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: LYCS Architecture  

Shanghai Baoye Center is part of the phase-2 urban development scheme for the new Central Business District in Hongqiao, a rapidly developing piece of western Shanghai. The location of the project puts it at the center of car, train, and jet transportation, and is in fact the last building one sees before entering the busy Hongqiao High-Speed Rail Terminal from the south by bullet train, granting the project a significant urban presence.The site has several challenging conditions: sandwiched by two city-designated temporary green spaces into an L shape, with a 60% frontage ratio requirement to the east, west and south, and a 24m tall highway overpass running adjacent to its north face, the building must respond to a maximum FAR of 1.60 and a height of 24m.

Main entrance view, Image Courtesy © LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: Shanghai Baoye Center
  • Location: Shanghai Hongqiao CBD, China
  • Project Team: RUAN Hao, ZHAN Yuan, Gary He, LI Yan, TONG Chaochao, JIN Shanliang, Devin Jernigan
    Architect of Record: Zhejiang Baoye Architecture Design and Research Institute SINOBAU
  • Size: 27,394 sqm
  • Project Period: (Architecture+landscape) Design  2012-2014, Competition 2014-2017;  (Interior) Design 2014 – 2016, Construction 2016- 2017

Read the rest of Shanghai Baoye Center in China by LYCS Architecture

The Crystal in Copenhagen, Denmark by Dorte Mandrup A/S

 
July 7th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Dorte Mandrup A/S 

Nicknamed “The Crystal” because of its semi-translucent “skin” made out of polycarbonate that allows for the inner light to escape into the dark Copenhagen night, The Crystal has become somewhat of a local landmark. Flexibility and coherency are other keywords regarding The Crystal. The inner landscape is painted green, which creates a coherency that allows the various areas of the facility to seem visually and spatially connected – even when they are apart or on different levels. The building’s steel and timber structure is covered with opalescent polycarbonate panels with a low U-value. This translucent cover offers excellent daylight conditions.

Image Courtesy © Torben Eskerod

  • Architects: Dorte Mandrup A/S
  • Project: The Crystal
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Torben Eskerod and Michael Reisch
  • Client: Copenhagen Municipality / LOA(Danish Foundation for Culture and Sports Facilities)
  • project team: Dorte Mandrup, Anders Brink, Lars Lindeberg, Jesper Henriksson Arno Brandlhuber, Asterios Agkathidis, Markus Emde, Jochen Kremer, Martin Kraushaar, Sarah Breidert
  • Engineer: Jørgen Nielsen Rådgivende ingeniører A/S
  • Contractor: NH Hansen & Søn A/S
  • size: 3400 m2
  • Completed: October 2006

Read the rest of The Crystal in Copenhagen, Denmark by Dorte Mandrup A/S

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise