Open side-bar Menu
 ArchShowcase
adrianopimenta
adrianopimenta

Kopke Condo in Porto, Portugal

 
September 17th, 2014 by adrianopimenta

 

Article source: Adriano Pimenta Architects

Its pre-existence allows dazzling a House classified by the Oporto City Hall, a garden and a vegetable garden. The house was converted into two apartments keeping its original features; the principal garden remained, in the vegetable garden two houses were built. The common garage relates all the elements to each other.

Image Courtesy © Arménio Teixeira

Image Courtesy © Arménio Teixeira

  • Architects: Adriano Pimenta Architects & Octavio Queirós Architects
  • Project: Kopke Condo
  • Location: Porto, Portugal
  • Photography: Arménio Teixeira
  • Project coordinator: Paulo Morgado
  • Project Assistants: Ana Ferreira, Carolina Salcedo and Maria Vasconcelos
  • Client: Odlaca, Management and Real Estate Investments
  • General Contractor: Cobelba SA

Read the rest of Kopke Condo in Porto, Portugal

CASA SEA OF LIGHT in Paracas, Peru by Oscar Gonzalez Moix

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Oscar Gonzalez Moix

The premise in the development of this project was always keep the visual into the bay and keep the horizon present in every area of the house. We should place the functions so the spaces will connect visually, the transparency should be the primary axis of the first floor.

Image Courtesy © JUAN SOLANO OJASI

Image Courtesy ©  JUAN SOLANO OJASI

  • Architects: Oscar Gonzalez Moix
  • Project: CASA SEA OF LIGHT
  • Location: Paracas, Peru
  • Photography: JUAN SOLANO OJASI
  • END OF CONSTRUCTION: MARCH 2013
  • TEAM: ARQ. ERNESTO BARTRA, ARQ. BEATRIZ RODRIGUEZ, ARQ. DANIELA AMPUERO.
  • CONSTRUCTOR: ING. JOSE LUIS BUSTIOS
  •  BUILDING AREA: 778.95 m²

Read the rest of CASA SEA OF LIGHT in Paracas, Peru by Oscar Gonzalez Moix

Casa C in Milan, Italy by Francesco Librizzi Studio

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Francesco Librizzi Studio

A very small apartment within a very “Milanese” building dated 1900. Two rooms plus a bath room, characterized by a narrow footprint compared to the quite high ceiling. Windows, doors, and above all the floor tiles, had finishes and materials survived to another century: something precious to save as a resource for the new inhabitants of this space.

Image Courtesy © Francesco Librizzi Studio

Image Courtesy © Francesco Librizzi Studio

  • Architects: Francesco Librizzi Studio
  • Project: Casa C
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Giovanna Silva
  • Software used: Rhinoceros, Autocad
  • Design team: Francesco Librizzi, with Matilde Cassani
  • Collaborators: Carolina Martinelli
  • Structural engineering: Ing. Federico Santarosa
  • Manufacturers (steel structures): Mario F23
  • Client: Mr. G. C.
  • Built area: 45 m² (gross)
  • Cost: 25.000 €
  • Design phase (beginning and ending month, year): january 2009 – april 2009
  • Construction phase (beginning and ending month, year): september 2009 – january 2010

Read the rest of Casa C in Milan, Italy by Francesco Librizzi Studio

Shangri-La in Sydney, New South Wales by Remote Controlled Lighting 

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Remote Controlled Lighting 

The Director DR8 MK2, RCL’s next generation remote controlled luminaire, features a compact design that is ideally suited to the ceiling troughs of the Grand Ballroom. Special snoots fitted to the luminaires help to reduce glare and direct the light. Both the DR7 and DR8 spotlights can be focused wireless using a simple handheld remote controller from floor level, bypassing the need for mechanical lifts or long ladders. This reduces set up time and avoids the costs and dangers typically associated with manual adjustment.

Image Courtesy © Remote Controlled Lighting

Image Courtesy © Remote Controlled Lighting

  • Architects: Remote Controlled Lighting
  • Project: Shangri-La in Sydney
  • Location: Sydney, New South Wales
  • Lighting Design: Lighting Planning Associates, AB Concept

Read the rest of Shangri-La in Sydney, New South Wales by Remote Controlled Lighting 

Spectator Group’s Headquarters Office Building in Zagreb, Croatia by Studio Up

 
September 17th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Studio Up

Introductory Notes – this project’s task was transforming an existing project (reconstruction of a building accidentally found on a lot) for the Spectator Group’s Headquarters. When the project began, a building site was opened and excavation and construction pit protection works commenced, what defined the project’s character from the start. The previously designed reinforced-concrete frame system was kept, while the modifications within the construction system are tied to the staircase’s cores. The idea/work methodology was to essentially keep the constructive element’s state of design while keeping the construction interventions to a minimum.

Image Courtesy © Robert Leš

Image Courtesy © Robert Leš

  • Architects: Studio Up
  • Project: Spectator Group’s Headquarters Office Building
  • Location: Zagreb, Croatia
  • Photography: Robert Leš
  • Designing started in: 2008 – 2009
  • Completion in: 2009.
  • Location area: 860 m2
  • Total layout area: 5.300 m2
  • Associates: Silvija Laković, Dujam Ivanišević, Antun Sevšek, Marina Zajec, Iva Denona Vusić, Mirko Majić, Vjekoslav Gašparović, Mateo Biluš

Read the rest of Spectator Group’s Headquarters Office Building in Zagreb, Croatia by Studio Up

Rebranding with Design in Kowloon, China by B+H Architects

 
September 16th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: B+H Architects

Looking to further expand into the Asian market, Italian luxury brand PAUL & SHARK embarked on a mission to renew its brand image. The first step: launch its Asian flagship store on Canton Road, Hong Kong. This would become the prototype for a new generation of PAUL & SHARK stores.

Image Courtesy © B+H Architects

Image Courtesy © B+H Architects

  • Architects: B+H Architects
  • Project: Rebranding with Design
  • Location: Shop G107, No.7-25 Canton Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong
  • Principal in charge: Susana Swee
  • Design Director: Jean Sebastien Bourdages
  • Design team: Filip Piwowarczyk, Shukri Atta, Justice Wang, Livia Sima, Jason Gonzales
  • Lighting Design: AVA & Consultancy
  • Contractor, façade: Prorich Engineering Ltd.
  • Contractor, interior: Leung & Chang interiors Ltd.
  • Client: Paul&Shark and Imaginex
  • Completion: 2013

Read the rest of Rebranding with Design in Kowloon, China by B+H Architects

HOSTEL GOLLY±BOSSY in Split, Croatia by STUDIO UP

 
September 16th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: STUDIO UP 

The “Savo” building, located in the Split city center core, was turned into a shopping mall at the beginning of this century and, by a guerrilla action in 2010, was transformed into a hostel in 100 days. Public communications – escalators, panoramic elevator and the staircase were kept, and shopping spaces were partitioned by a system of walls that contain everything necessary – beds, lavatories, showers and toilets. An urban metropolitan character as well as a continuance of the public realm within a historical membrane were performed.

Image Courtesy © Robert Leš

Image Courtesy © Robert Leš

  • Architects: STUDIO UP
  • Project: HOSTEL GOLLY±BOSSY/SPLIT.CROATIA
  • Location: Split, Croatia
  • Photography: Robert Leš
  • Client: SAFIR d.o.o., Vukovarska 148, Split
  • Realization: 2011
  • Area: 1360 sqm

Read the rest of HOSTEL GOLLY±BOSSY in Split, Croatia by STUDIO UP

LOISIR in Seoul, South Korea by Nordic Bros. Design Community

 
September 16th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: Nordic Bros. Design Community

We are pleased to introduce the third cafe project of Nordic Bros. Design Community Loisir after dessert cafe Pied and Kafe Nordic in Itaewon and Hannam-dong.

Image Courtesy © Nordic Bros. Design Community

Image Courtesy © Nordic Bros. Design Community

  • Architects: Nordic Bros. Design Community
  • Project: LOISIR
  • Location: Seoul, South Korea
  • Constructor: Nordic Bros. Design Community / Seong-Won Park
  • Area: first floor 80 sqm, second floor 90 sqm + terrace 67 sqm
  • Completed: 2014. 08

Read the rest of LOISIR in Seoul, South Korea by Nordic Bros. Design Community

Leça do Balio School in Matosinhos, Portugal by aNC arquitectos

 
September 16th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: aNC arquitectos

School for 200 children of the 1st cycle of basic education and 40 children of kindergarten in Leça do Balio

Image Courtesy © Jorge Carvalho

Image Courtesy © Jorge Carvalho

Polimen House in Biscay, Spain by COLL-BARREU ARQUITECTOS

 
September 16th, 2014 by Sumit Singhal

Article source: COLL-BARREU ARQUITECTOS

The building accommodates the central Public Safety services for a one million people urban area.

The ground on which the building sits was unstable. It was uncertain. It is the result of having quickly filled an open mine, with pits up to 50 m deep, which formed a cavernous place in its physical reality and its memory.

Image Courtesy © Aleix Bagué & Juan Rodríguez

Image Courtesy © Aleix Bagué & Juan Rodríguez

  • Architects: COLL-BARREU ARQUITECTOS
  • Project: Polimen House
  • Location: Biscay, Spain
  • Photography: Aleix Bagué & Juan Rodríguez
  • Client: Ayuntamiento de Bilbao
  • Date of project: August 2006 – May 2012
  • Construction date: June 2007 – June 2012
  • Area: 12.792,56 m2
  • Awards: Primer Premio en el concurso de ideas First Prize in ideas competition

Read the rest of Polimen House in Biscay, Spain by COLL-BARREU ARQUITECTOS

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy