Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Loftwonen Strijp-S in Eindhoven, The Netherlands by architecten|en|en

 
January 9th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: architecten|en|en

Loftwonen is a special form of urban residence. The idea of Loftwonen is based on high rooms and flexible floor plans. Block 61, which was designed by architecten|en|en, is part of an urban composition of three housing blocks that are constructed in a similar manner. The housing blocks are located along the railway as an extension of the well-known Klokgebouw. The three buildings are separated from the railway by means of an oblong parking garage, which parallels the railway embankment.

Image Courtesy © BASE Photography

  • Architects: architecten|en|en
  • Project: Loftwonen Strijp-S
  • Location: Eindhoven, The Netherlands
  • Photography: BASE Photography 
  • Client: SDK Vastgoed 
  • Year of Use: 2017 
  • Design: 2013 

Read the rest of Loftwonen Strijp-S in Eindhoven, The Netherlands by architecten|en|en

Hudson Valley Guest House in New York by Janson Goldstein

 
January 9th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: Janson Goldstein

The master plan for this four-acre hillside site outside of the Upstate New York town of Hudson includes a new guesthouse and pool adjacent to an existing contemporary home. The 20-foot-by-45-foot pool takes advantage of the property’s Hudson Valley views, while the guesthouse, nearly surrounded by a new meadow, forms an entry court with the main structure. A covered breezeway divides the guesthouse into two sides, one a gym for the homeowners and guests, the other a living-and-sleeping area for guests. The opening acts as a bridge between the sides, allowing for privacy as well as connection to the surrounding landscape. Clad in vertical wooden slats, the structure’s simple construction, including exposed rafters and concrete flooring, features an elegant glass wall that maximizes the building’s transparency and view.

Image Courtesy © Scott Frances

  • Architects: Janson Goldstein
  • Project: Hudson Valley Guest House
  • Location: Hudson, New York, USA
  • Photography: Scott Frances, Mikko Kikuyama
  • Lead Architects: Hal Goldstein, Stefan Kusurelis, Mark Janson, Steve Scuro 
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1,000 sq. ft. 
  • Completion Year: 2015 

Read the rest of Hudson Valley Guest House in New York by Janson Goldstein

Vivid Color in Taipei, Taiwan by Waterfrom Design

 
January 9th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Waterfrom Design

Vivid Color

Inspired with paper patterns created by fashion designers for garment making to interpret their imagination, this interior design, taking silhouettes from such patterns, starts dialogues with the young residence owner, a French educated female fashion designer. Just as dress drawings, folding and twisting in pattern making are transformed to clean-cut presentation of sharply defined copper tubing of pendant lamps hanging down from ceiling and wires braided on the glass bookcase.

Image Courtesy © Kuomin Lee

  • Designer: Waterfrom Design
  • Project: Vivid Color
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kuomin Lee
  • Client: Ms. CHEN
  • Area: 76 m2
  • Design Period: 2015.10-2015.12
  • Construction Period: 2016.02-2016.06

Read the rest of Vivid Color in Taipei, Taiwan by Waterfrom Design

HLBH – house level home office in Reggio Emilia, Italy by NAT Office – christian gasparini architect

 
January 9th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: NAT Office – christian gasparini architect

Abstract 

An ancient and listed building, heritage of the past, becomes a new home/office, intertwining a dialog between indoor and outdoor, place and space, voids and levels, walls and glasses. The roof with terrace, skylight and pv panels becomes a fifth \”facade\”. Like in a Piranesi’s work you can move in many directions through the space.

Image Courtesy © filippo poli

  • Architects: NAT Office – christian gasparini architect
  • Project: HLBH – house level home office
  • Location: Reggio Emilia, Italy
  • Photography: filippo poli
  • Engineering: paolo delmonte. ingeos
  • Amount: 800.000 euro
  • Dimensional data:

    • Building surface: 400 mq
    • Area surface: 60000 mq
    • Volume: 2200 mc.
  • Timing: project. march 2011- may 2012
  • Construction: july 2012 – september 2015

Read the rest of HLBH – house level home office in Reggio Emilia, Italy by NAT Office – christian gasparini architect

ECO-CITE LA GARENNE in FOURCHAMBAULT, France by Guillaume Ramillien Architecture

 
January 9th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Guillaume Ramillien Architecture

In a city split by rail lines, neighborhood transformation through an appreciated “eco-city” must take into account its unique scales and existing qualities :

– the smooth downtown connexion via a footbridge

– the proximity of “La Garenne” woods with their rich arboreal heritage

– an ancient and deeply-rooted gardening culture in urban areas ; and vast open spaces.

Image Courtesy © Pascal Amoyel

  • Architects: Guillaume Ramillien Architecture
  • Project: ECO-CITE LA GARENNE
  • Location: Fourchambault (58), PRU La Garenne,  France
  • Photography: Pascal Amoyel
  • Engineering: La Motrice (paysage/ landscaping architect), bet VRD-Ingénierie (vrd/ roadworks), bet Louis Choulet (fluides et HQE/ environnemental engineering), bet Altaïs (structures/ structure), bet CS2N (économie/ building cost)
  • Client: Nièvre Habitat
  • Commande: Concours restreint, lauréat
  • Cost: 3 650 k€HT + 650 k€HT
  • Area: 2 500 m2 sp/ 2 ha
  • Year: 2012 – 2017

Read the rest of ECO-CITE LA GARENNE in FOURCHAMBAULT, France by Guillaume Ramillien Architecture

Screen House in Singapore by POIESIS ARCHITECTS

 
January 9th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: POIESIS ARCHITECTS

The Screen House is located on a triangulated plot of land somewhere in the western part of Singapore.  Prior to the rebuilding, the carparking for the house was located on a steep incline leading up to the 1st storey of the house which is approximately 2.5m higher than the adjacent road level.  In order to take advantage of the topography of the site, the decision was made to “carve” out a basement storey. With this strategy, the carparking area is hidden away.  An entire new basement storey could then be tucked neatly into the site. The new house from road level looks like a 2.5 storey house when in fact it is a 3.5 storey volume.

Image Courtesy © ROLAND TAN YEOW TECK

  • Architects: POIESIS ARCHITECTS
  • Project: Screen House
  • Location: Singapore
  • Photography: ROLAND TAN YEOW TECK 
  • Lead Architect: Tan Sok Tuan
  • Team: Ho Shok Wan, Eunice Wung Shuk Pui, Lim Huiling, Varit Charoenveingvechkit, Ong Sheng Hua, Wang Mei Yee
  • Structural Engineer: JS Tan Consultants Pte Ltd
  • M&E Engineer: B S Ong

Read the rest of Screen House in Singapore by POIESIS ARCHITECTS

A New Sound Studio for La Hacienda Creative by Newsam Construction + MXMA Architecture & Design

 
January 8th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Newsam Construction and MXMA Architecture & Design are proud to announce the rebirth of the former RCA Victor Studio in the St-Henri district, in Montreal. La Hacienda Creative, a leading Canadian sound creation studio, becomes the new tenant of the emblematic 5,000 sq. ft. (465 m²) space. In breathing new life into the building, Paul Schapira, head of Newsam Construction, and Maxime Moreau, founding architect of MXMA Architecture & Design, have succeeded in paying homage to its historic past, while envisioning a vibrant future.

Image Courtesy © Annie Fafard

Read the rest of A New Sound Studio for La Hacienda Creative by Newsam Construction + MXMA Architecture & Design

WELL v1 in San Francisco, California by BCCI Construction Company, Inc.

 
January 8th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: V2com

BCCI Construction Company (BCCI), the Bay Area’s premier commercial contractor, is pleased to announce that the recent build-out of its headquarters is the first-ever WELL v1Certified project in San Francisco. Awarded by the International WELL Building Institute (IWBI™), WELL Certification has been bestowed on 31 projects worldwide. BCCI’s headquarters represents the 18th certified project in the United States, the 6th certified project in California and the first in San Francisco.

Image Courtesy © Blake Marvin

  • Architects: BCCI Construction Company, Inc.
  • Project: WELL v1
  • Location: San Francisco, California, USA
  • Photography: Blake Marvin
  • General Contractor: BCCI Construction Company, Inc.
  • Structural Engineer: Partner Engineering and Science, Inc.
  • MEP Engineer: Amit Wadhwa & Associates
  • Commissioning: Glumac
  • Audio/Visual: Charles M. Salter Associates, Inc.

Read the rest of WELL v1 in San Francisco, California by BCCI Construction Company, Inc.

Sheikh Abdullah Al Salem Cultural Centre in Kuwait City, Kuwait by SSH

 
January 8th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The upcoming Kuwaiti museum complex, the Sheikh Abdullah Al Salem Cultural Centre (ASCC), has been named Public Building of the Year at the prestigious ABB LEAF Awards 2017.

The annual LEAF (Leading European Architecture Forum) Awards bring together more than 100 leading senior figures from the world’s elite architectural design community to celebrate, discuss and honour some of the best new international projects. All shortlisted and winning projects are recognised as setting the benchmark for the future of the industry.

Sheikh Abdullah Al Salem Cultural Centre Exterior Shot, Image Courtesy © SSH

  • Architects: SSH
  • Project: Sheikh Abdullah Al Salem Cultural Centre
  • Location: Kuwait City, Kuwait
  • Client: The Amiri Diwan, Kuwait
  • Collaborators: Al Ghanim International
  • Area: 127,000 sq m
  • Project end date: Estimated end of 2017

Read the rest of Sheikh Abdullah Al Salem Cultural Centre in Kuwait City, Kuwait by SSH

Tivoli Hjørnet Opens in Central Copenhagen, Denmark by Pei Cobb Freed & Partners Architects

 
January 8th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: v2com

An undulating glass and terraced terracotta pavilion opened at Tivoli Gardens on November 17 to public acclaim. The new building transforms the western edge of the historic park and brings fresh excitement to Copenhangen’s urban core. Designed by the internationally recognized New York—based architectural firm Pei Cobb Freed & Partners, the project houses a food hall, shops, restaurants, and hotel rooms and is topped by a landscaped roof. It continues Tivoli’s rich tradition of intertwined recreation, amenity, and natural beauty.

Image Courtesy © Pei Cobb Freed & Partners

  • Architects: Pei Cobb Freed & Partners Architects
  • Project: Tivoli Hjørnet Opens in Central Copenhagen
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: Tivoli A/S
  • Gross Floor Area: 8,500 m2/91,500 ft2
  • Building dimensions: Length: 105 m maximum; width 18m average; height 17m above grade
  • Completed: November 2017

Read the rest of Tivoli Hjørnet Opens in Central Copenhagen, Denmark by Pei Cobb Freed & Partners Architects

Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise