Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

River Heights Residences in Taiyuan, China by People’s Architecture Office

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: People’s Architecture Office 

In a context of emptiness, 10,000 people are housed in 600,000sqm of residential development. The River Heights Residences, approaching the size of New York City’s Rockefeller Center, are located in an undeveloped suburban plot on the outskirts of Taiyuan, China. The project is an assemblage of mini-towers that promotes urban living and achieves a ‘metropolitan’ presence in a tabula rasa environment. By privileging collective form over the individual tower, the River Heights Residences express a unified and articulated skyline of mini-towers.

Image Courtesy © People's Architecture Office

Image Courtesy © People’s Architecture Office

  • Architects: People’s Architecture Office
  • Project: River Heights Residences
  • Location: Taiyuan, China
  • Client: Heights Properties Co., Ltd.
  • Principals: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Architect: Zhang Minghui
  • Project Team: Liu Xiujuan, Zhang Yan , Li Peiyao, Liang Shaoyi, Liu Qianqian , Lu Jing, Chen Yixuan, Wang Wei, Ren Wei, Yang Bing, Lin Tianquan, Zhang Zhen, Cai Wenxin
  • Area: 600,000sqm
  • Completion: 2016

Read the rest of River Heights Residences in Taiyuan, China by People’s Architecture Office

House 28 in Brasília DF, Brasil by Equipe Lamas

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Equipe Lamas

The architecture of the House 28 is an extension of the arid and lush landscape from the Cerrado Biome. A family that sought tranquility and connection with nature commissioned this urban refuge located 10 minutes away from the national congress of Brasilia.

The area of 7000 m2 enabled to spread 850m2 of construction on the ground. Gardens permeate the volumetry and generous windows of wood and glass connect the interior to the landscape.

Image Courtesy © Haruo Mikami

Image Courtesy © Haruo Mikami

  • Architects: Equipe Lamas
  • Project: House 28
  • Location: SMDB conjunto 28 Lago sul, Brasília DF, Brasil
  • Photography: Haruo Mikami
  • Engineering and incorporation: Ruy Lamas
  • Architect Responsible: Samuel Lamas
  • Team: Samuel Lamas, Ruy Lamas, Anderson Magallães
  • Area (m2): 850m2
  • Year of conclusion: 2016

Read the rest of House 28 in Brasília DF, Brasil by Equipe Lamas

Les Closiaux in Clamart, France by Dominique Coulon & associés

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Dominique Coulon & associés

The building is located in a 1950s residential area in the Paris suburbs. The large sports hall is positioned at the far end of the site, giving the street a degree of amplitude and generating a public space which reinforces the building’s status as a community facility. The volume of the accommodation is in keeping with the houses in the neighbourhood. The fragmentation of the programmes produces a displacement between the two volumes, offering glimpses of the central part of the site and opening up views towards the gardens.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés
  • Project: Les Closiaux
  • Location: Gymnase : 28 Rue des Closiaux 92140 CLAMART / Location : 48,804406 N, 2,270708 E
  • Photography: Eugeni Pons
  • Client: Conseil départemental des Hauts-de-Seine / Pôle Bâtiments et Transports / Services des Travaux Neufs et réhabilitations / NANTERRE
  • Architectes assistants: David Romero-Uzeda, Olivier Poulat, Chang Zhang, Steve Letho Duclos
  • Competition: Olivier Nicollas
  • Construction site supervision: Olivier Poulat
  • Engineers and consultants:
    • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
    • Mechanical Plumbing Engineer: BET G.Jost
    • Electrical Engineer: BET G.Jost
    • Cost Estimator: E3 économie
    • Acoustics: Euro sound project
    • Landscaping: Bruno Kubler
  • Surface: 2596 m2
  • Budget: 7 400 000 €
  • Competition: September 2010
  • Construction documents: from September 2010 to October 2013
  • Construction works: from October 2013 to December 2015

Read the rest of Les Closiaux in Clamart, France by Dominique Coulon & associés

Police Station in Salt, Spain by Josep Ferrando + Sergi Serrat

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Josep Ferrando

The site

The new police station is located on the outskirts of the neighborhood in a zone reserved for council buildings. The proposal is placed in a pre-existing grove of magnificent beech trees that determine the main decisions for the project. The main building mass is concentrated at the north end of the site, in the unoccupied area, while the car park is organized around the grove. The remainder of the site forms a green cushion that separates the building from the road becoming a transition space for the visitors.

Image Courtesy © Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: Josep Ferrando + Sergi Serrat
  • Project: Police Station in Salt
  • Location: Avenida del Marqués de Camps, Salt, Girona, Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • Client: Local Police – Salt municipality
  • Team:
    • Marc Nadal, architect
    • Ramon Subirà, architect
    • Anne Hinz, architect
  • Consultants:
    • Structural Engineering – NB35 Estructures: Josep Nel.lo
    • Mechanical and Electrical Engineering – Eletresjota: Jaume Pastor
    • Quantity Surveyor – Josep Ferrando + Sergi SerratProject Management Gestoba S.A
  • Surface: 1.650 m2
  • Plot: 4.320 m2
  • Budget: 2.300.000 €
  • Competition: 2008 First Prize
  • Construction: September 2010 – November 2011

Read the rest of Police Station in Salt, Spain by Josep Ferrando + Sergi Serrat

Solar house in Vens Valle D’aosta, Italy by Studio Albori

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studio Albori

The project originates from the stunning view offered by the site and the particular generosity of its exposition to the sun. The house is situated at 1750 metres above sea level, in Valle d’Aosta, behind the small village of Vens, facing an arc of mountains stretching from Monte Emilius to the massif of Gran Paradiso and Grivola. The wooden frame which constitutes the weight-bearing structure is visible on the south façade – which all the internal rooms look onto – consisting in the main of windows and is open to the sun and the landscape, while it is completed with a wooden casing with robust isolation on the other sides. Solar energy is used here in three different ways: direct accumulation through the windows on the south façade, stored and released slowly by the mineral salts contained in the PCM (Phase Change Material) panes which complete the façade, transformed into electricity by the photovoltaic panels placed on the roof. The only other source of energy used by the house is the wood for the cooking stove, situated on the ground floor. The wood used in the structure and on the façades is local larch, which is untreated and unpainted.

Most of the house furniture was constructed by us with scrap materials.

Image Courtesy © Studio Albori

Image Courtesy © Studio Albori

  • Architects: Studio Albori
  • Project: Solar house
  • Location: Vens Valle D’aosta, Italy

Read the rest of Solar house in Vens Valle D’aosta, Italy by Studio Albori

Hirano Clinic in Aichi, Japan by TSC Architects

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: TSC Architects

This building was planned as the clinic which supported a medical connection with the people from a local child to the elderly.

A client is the doctor who performed medical care to support an area as a family doctor for a long time in this ground. The front road of the site became the attending school road of the elementary school, and the building which had children feel friendly feeling was demanded.

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

Image Courtesy © Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)

  • Architects: TSC Architects (Yoshiaki Tanaka)
  • Project: Hirano Clinic
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Masato Kawano(Nacasa & Partners Inc.)
  • Site area: 447.00 sqm
  • Built area: 223.18 sqm
  • Total floor area: 287.98 sqm
  • Design time: 2013
  • Completion: 2014

Read the rest of Hirano Clinic in Aichi, Japan by TSC Architects

Half Roof House in VinhLong city, Vietnam by AD+studio

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: AD+studio 

The “HALF ROOF” language beginning from the existing house will make renovation house modern but familiar which still keeps most of the living style as well as the memories of its owner.

For the first time coming here, we have the feeling about the depth of an “aged” house which is filled with its owners’ habit and memories from the very first years after Liberation.

Image Courtesy © Quangdam

Image Courtesy © Quangdam

  • Architects: AD+studio
  • Project: Half Roof House
  • Location: VinhLong city, Vietnam
  • Photography: Quangdam
  • Constructors: Trần Đáp, Phạm Xuân Trường
  • Area: 150.0 sqm
  • Project Year: 2016

Read the rest of Half Roof House in VinhLong city, Vietnam by AD+studio

Renovation of Obermaintherme in Bad Staffelstein, Germany by Lucem Lichtbeton

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The public swimming pool “Obermaintherme” in the Bavarian city Bad Staffelstein is Bavaria’s hottest and strongest saltwater emerging from 1600 m deep drilled spring. More than 1.600 m² water surface and more than 15.000 m² sauna are inviting to relaxing and recovering.

Within a large renovation process of some areas in the main bath hall, the inside pool has been renewed, too. A new highlight has been designed with a cave in the shape of a salt crystal made with LUCEM translucent concrete, allowing the new shell to light in different colours along with the water. This ambient lighting concept, along with a special sound system in the Cave integrated with the massage jet nozzles in the water, creates a wellness feeling for everybody inside this installation. The light shines through the surface of the translucent concrete with more than 2 million fiber optics.

Image Courtesy © LUCEM GmbH

Image Courtesy © LUCEM GmbH

  • Manufacturer: Lucem Lichtbeton
  • Project: Renovation of Obermaintherme
  • Architects: Krieger Architekten Ingenieure GmbH, Velbert
  • Location: Bad Staffelstein, Germany
  • Photography: LUCEM GmbH
  • Client: Zweckverband Thermalsolbad, Bad Staffelstein
  • Steelframe 3D Modelling: Lievens & Partner GmbH, Aachen/Germany
  • Structural Engineers: B. Walter IngenieurgesellschaftmbH, Aachen/Germany
  • Material: LUCEM LINE White
  • Format: 120 x 60 cm
  • Thickness: 20 mm
  • Surface of Light Transmitting Concrete: 200 sqm
  • Fixing sytem: Stainless steel in combination with galvanized and 3-times coated steel
  • Light Technology: RGB-LEDs
  • Installation Steelframe: Krummholz Stahl- und Metallbau, Coburg/Germany
  • Cutting of LUCEM panels and installation: efecto GmbH, Weitramsdorf/Germany

Read the rest of Renovation of Obermaintherme in Bad Staffelstein, Germany by Lucem Lichtbeton

Ubisoft Quebec in Canada by LumiGroup

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Ubisoft’s 400 video game creators located in Quebec City have been settling in to their new workspaces since last May. An ambitious relocation project, the design of this new studio was done in an integrated way under the direction of the firm Coarchitecture, mandated by Ubisoft Quebec for this architectural challenge. The lighting of these new spaces, designed to encourage creative projects, was at the heart of the conception and LumiGroup’s expertise was called upon to achieve all the of the project’s objectives, including the importance of creating an efficient, dynamic, and inspiring living environment, representative of Ubisoft’s DNA.

Absolux Lighting: Kube, Image Courtesy © Jonathan Robert

Absolux Lighting: Kube, Image Courtesy © Jonathan Robert

  • Manufacturer: LumiGroup
  • Project: Ubisoft Quebec
  • Architects: Coarchitecture
  • Location: 585 Boulevard Charest E #200, Quebec city, QC, Canada
  • Photography: Jonathan Robert
  • Client: Ubisoft
  • Engineer: LGT inc.
  • Lighting: LumiGroup
  • Lighting Manufacturers: Absolux Lighting, Barbican, Castor Design, Lightheaded, Delray, Flos, FontanaArte, Luceplan, MP Lighting, Nora Lighting, Osram Sylvania, Solavanti, Visioneering
  • Budget: 4 million (total budget)
  • Completion: May 2016

Read the rest of Ubisoft Quebec in Canada by LumiGroup

National Bank trading floor in Montreal, Canada by Architecture49

 
January 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

This fall, the National Bank of Canada unveiled its new trading floor in Montreal’s Sun Life Building. The trading floor is the financial institution’s nerve centre, where traders complete transactions for the bank and its clients. The facility remains the largest active trading floor in Quebec.

Image Courtesy © Stéphane Brügger

Image Courtesy © Stéphane Brügger

  • Architects: Architecture49
  • Project: National Bank trading floor
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Stéphane Brügger
  • Client: National Bank of Canada
  • Architects/designers:
    • Alexandre Sauvé, OAQ, design architect
    • Nicoleta Dan-Ferenta, OAQ, project manager
    • Pierre Baillargeon, OAQ, supervising architect
    • Louis-Pierre Hubert, technologist, on-site supervisor
  • Lead partner: Robert LaPierre, OAQ, FIRAC
  • Engineers:
    • Mechanical-electrical: Bouthillette Parizeau
    • Structural: NCK inc.
  • Contractor: Progest Construction
  • Budget: CAD $12,000,000
  • Surface area: 30,735 sq. ft
  • Completion of work: October 2016

Read the rest of National Bank trading floor in Montreal, Canada by Architecture49

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy